Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  123 członków

Baltlab Klub
IGNORED

klub Baltlaba

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Chciałem Ci powiedzieć ze w mim wypożyczonym STAŁO SIĘ NIESTETY TO SAMO!!! To chyba nie przypadek. Po drugie (w obecnym egzemplażu) wczoraj przestał działać przycisk "mute"-ale tu winowajczynią jest chyba moja 2-latka...

• 2 tygodnie później...

Witam Kolegów@!

U mnie pilot jeszcze działa ;-) nadal wygrzewam, chyba dźwięk zaczyna się układać, natomiast E3 jest z tego co widzę cholernie wrażliwa na zasilanie oraz napięcie w sieci - a u mnie są niestety wahania - oraz sieciówki.

pzdr

Ja na szczęście nie mam z tym problemów. Mam natomiast problem z wybudzaniem Baltlaba ze stanu stand-by, nie zawsze się to udaje. Pan Ryszard już problem rozwiązał, wymagana jest aktualizacja oprogramowania układowego. W styczniu Epoca jedzie do Gdańska na upgrade i wymianę terminali głośnikowych. Chciałbym jeszcze wymienić okablowanie ale brak Tary od dłuższego czasu pewnie nie pozwoli tego dokonać. Poza tym słucham, słucham, słucham .....

musiałem być w odmiennym stanie świadomości - faktem jest, że E3 jest moim skromnym zdaniem cholernie wrażliwa na zasilanie i prąd w gniazdku (napięcie)...

za wprowadzenie w błąd (nieumyślny) przepraszam najmocniej Kolegę....

broy

spoko nic sie nie stało , baltlaba mam przetrenowanego pod każdym względem od kilku lat :-), jest bardzo wrazliwy na każde okablowanie głosnikowe , ic , sieciówki i jak najbardziej w ogóle zasilanie

Prawda, o ile zgrał znakomicie z taniutkimi phonar volume II to konpletnie nie zagrał z droższymi P20. To był moim skromnym zdaniem jazgot. Na moim zdjęciu 1v.3 po przeróbce do wersji 2, z tym że gdybym wiedział to zdalne sterowanie działa to bym się nie zdecydował.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• 1 miesiąc później...

Epoca 1.3 czyli obecnie Epoca 2 (czy trzeba by jeszcze jakiś szczegół zmienić poza płytą czołową by Epoca 2 była swoją poprzedniczką?) to bym ewentualnie kupił, rzecz jasna bez pilota:) - na podstawie wyznań użytkowników. A czy ktoś byłby w stanie i uprzejmy porównać Epoca 2 z jakimiś produktami Musical Fidelity, bo to moja reference, jesli chodzi o brzmienie?

Obawiam się ,że to inna szkoła brzmienia.Osobiście słuchałem w przeszłości takich Musical jak A2,oraz E 11.To już klasyki,reprezentują dużo niższy poziom niż Epoca.Generalnie E2 to jeden z najbardziej przeźroczystych wzmacniaczy w swojej klasie.Nie dosłodzi,nie zmiękczy a raczej uwypukli wszystko co wychodzi ze źródła.Radziłbym posłuchać,żeby nie narzekać potem.

• 4 tygodnie później...

Witam!Czy ktoś z klubowiczów ma już Epoce 3 z nowym okablowaniem z wyjścia pre do końcówek ? Jestem ciekaw jak to działa.Wolałbym kable firmowe,nie chcę pruć interkonektów i eksperymentować :)to zbyt kosztowne.

Ja wysyłałem ostatnio swoją Epocę do Pana Ryszarda celem upgradu i jestem zdumiony. Miała być w zasadzie tylko wymiana oprogramowania układowego (wyeliminowanie problemów z wybudzaniem i regulacją głośności) a tymczasem Baltlab wrócił odmieniony. Przede wszystkim więcej bardzo rozdzielczej góry. Jest świetnie.

witam Desino,ja już przeszedłem jeden upgrade,zmiana polaryzacji stopni końcowych,co dało zmniejszenie góry,która u mnie była zbyt dosadna,dźwięk zyskał na lepszym wbudowaniu w głąb,kosztem utraty pewnej bezpośredniości przekazu.Teraz szukam poprawy głównie w lokalizacji,która w Epoca 3 jest nieco gorsza niż w 2.Chyba jednak nowa końcówka nie doścignie poprzedniej w tej kwestii !? Za to oferuje zdecydowanie większą wydajność prądową.Pozostało mi zadzwnoić do p. Ryszarda ,jak zawsze jest otwarty na wszelkie sugestie,za to go cenię.Pozdrawiam

Siwy mam epoce 2 do tej pory , zajefajny wzmak , bardzo wymagajacy wobec pozostałych komponentów toru odsłuchowego

Bardzo wymagający ? Bardzo wymagające moga byc kolumny wobec wzmaka ? A może nie potrafił zagrać z wieloma bardziej wymagającymi kolumnami ? Może to odwracanie kota ogonem.

• 2 tygodnie później...

Miała być w

>zasadzie tylko wymiana oprogramowania układowego (wyeliminowanie problemów z wybudzaniem i regulacją

>głośności) a tymczasem Baltlab wrócił odmieniony. Przede wszystkim więcej bardzo rozdzielczej góry.

Akurat te dziwne przypadki jak powyżej powodują, że wzrasta ziarno wątpliwości odnośnie jakości, brzmienia i powtarzalności. W zasadzie nie wiadomo co się dostanie. Chociaż niektórzy mogą to postrzegać jako zaletę.

Pozdrawiam i kibicuję baltkom.

Te dziwne przypadki świadczą raczej o tym, że producent wciąż pracuje i ulepsza. Warto nadmienić że ten upgrade został przeprowadzony ZUPEŁNIE ZA DARMO. Wskażcie mi proszę innego producenta z taką troską posprzedażową !!!

• 2 miesiące później...

Witam, Panowie mam pytanie jakie polecacie kolumny do Baltka epoca 1v3, pomieszczenie w którym mają grać to 16m2, odległośc kolumn od tylnej i bocznej ściany to góra 40 cm, co sądzicie o AP yara II classic. Z góry dziękuje za odpowiedż.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.