Skocz do zawartości
IGNORED

ULUBIONE CYTATY

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cadam

(Konto usunięte)

TVP nie po raz pierwszy ma kłopot z Dodą. W 2007 r. Komisja Etyki TVP jako "wulgarne" i "obsceniczne" oceniła zachowanie Rabczewskiej, która była wówczas jurorką w programie TVP2 "Gwiazdy tańczą na lodzie". W jednym z odcinków programu widzowie mogli wówczas usłyszeć dialog między Dodą, a jednym z uczestników programu Przemysławem Saletą: "Saleta ciągnij fleta"; "Doda zrób mi loda".

"Łatwo jest mówić,gdy się ma coś do powiedzenia,trudniej,gdy trzeba coś powiedzieć"

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

pawcio, 23 Lip 2009, 20:01

>włożyłem za ucho kwiat jaśminu, udałem się w ustronne miejsce, gdzie oddałem prawie całkowicie

>bezwonny stolec... S. Dali

Cóz, Dali był wedle relacji znajomych - koprofagiem.

Czy ulubione cytaty muszą być krótkie i być jakąś szczególną mądrością?

Mój ulubiony jest taki na przykład:

"I walili go, i tłukli, że niechybnie by zaraz ducha wyzionął, gdybym nie wysunął spod

słomy lufy lazernej i tym samym obecności mojej im nie objawił. Gdy odstąpili ofiary, spytałem

ich, czemu dręczą tak osobę, która ani rozbójnikiem nie jest, ani hołodrygą nieprawym, gdyż

z wypustki podgardzielnej i kubrakowej malinowości widać, że wszak z uczeńcem jakowymś rzecz.

Owi zacukali się zrazu i TĘSKNIE KU BRONI POD DRZWIAMI PORZUCONEJ POZIERALI, ale gdym

cynglicę mocniej nacisnął, grożąc, od zamiarów swych odstąpili i potrącawszy się łokciami, uprosili tego

wielkiego, z basem najgrubszym, aby za wszystkich przemówił.

- Wiedz - zwrócił się on do mnie - obcy przybyszu, że nie z jakowymiś sadycjuszami, maltretystami

masz tu sprawę czy innymi degeneratorami rodu robociego, i mimo miejsca mało zacnego, jakie

loch ten przedstawia, przecie to, co się w nim dzieje, jest sprawą ze wszech miar chwalebną i piękną!

- Piękną i chwalebną! - nie wytrzymałem. - Co mi wasz - mość opowiadasz, legarczyku bezecny?

Przecie na oczy widziałem, jakoście się na onego malińca samopiąt rzuciwszy, do imentu zatłuc

go chcieli! Że aż wam oliwa ze stawów popryskiwała od razów siarczystych! To macie śmiałość

nazywać pięknem?

- Jeżeli Wasza Cudzoziemska Miłość będziesz mi tu co raz tak przerywał - bas na to - niczego

się nie dowiesz, a przeto proszę grzecznie założyć sobie cuhalty na jęzor i pęta na wyjścia

ustne, inaczej bowiem ja się gędźby odrzeknę."

Cytat? Raczej toast.

Moja znajoma, taka trochę „odfrunięta” polonistka, posiadała swoistą umiejętność.

Piszę w czasie przeszłym, ponieważ jest to wspomnienie czasów licealnych, czyli lat osiemdziesiątych ubiegłego stulecia, po których kontakt nam się urwał z powodów geograficznych.

Podczas towarzyskich wieczorów garmażeryjno - alkoholowych, zazwyczaj rozgorywała dyskusja

„na temat”. Normalne. Najczęściej gasiła ją Grażynka właśnie, posługując się jakąś okrągłą pointą,

by po chwili refleksyjnej ciszy rzucić tradycyjne: ...no to wypijmy...

Raz wstrzeliłem się prostackim prawie: „i zakąśmy”, dodając gdzieś zasłyszane:

W końcu człowiek to nie tylko dusza.

Tekst zasłyszany od jednego z osiedlowych "degustatorów" w mojej miejscowości;

Ty mnie męczysz, ty mnie smucisz....

Ty mnie nie raz do rowu wrzucisz...

Tyś ostatnią koszulę ze mnie zdarła...

A teraz siup do mego gardła ;)

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

A taki mój ulubiony cytat, który mimo woli czasem muszę używać na codzień z racji spotkań z ludźmi o wąsko okrojonej elokwencji:

- Debil nie wie że jest debil, a mądry to wie!

Kazik Staszewski

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

wa-lo-dia, 16 Sie 2009, 00:44

>"Ciężką i uczciwą pracą ludzie się bogacą".

Nie wiem czym się zajmujesz na codzień, ale jak bedziesz miał cokolwiek wspólnego z ciężką pracą to wtedy wspomnisz, że:

"Tylko ciężką i uczciwą pracą ludzie ZDROWIE TRACĄ!!!

STREET, 16 Sie 2009, 01:13

>wa-lo-dia, 16 Sie 2009, 00:44

>

>>"Ciężką i uczciwą pracą ludzie się bogacą".

>

>Nie wiem czym się zajmujesz na codzień, ale jak bedziesz miał cokolwiek wspólnego z ciężką pracą to

>wtedy wspomnisz, że:

>"Tylko ciężką i uczciwą pracą ludzie ZDROWIE TRACĄ!!!

Do swojego posta zapomniałem dodać to -> ;)

STREET, 16 Sie 2009, 01:13

>"Tylko ciężką i uczciwą pracą ludzie ZDROWIE TRACĄ!!!

A propos, czytałem kiedyś o pisarzu Andrzeju Brychcie, który zanim jeszcze został pisarzem był kryminalistą i w ramach pokuty kopał ręcznie węgiel na głębokości 800m, w wodzie i gazie.

Machając 8 godzin, raz za razem, 20-kilogramową szuflą...

W chwilę potem pomyślałem o tych mądralach pod krawatami, co to w Wiadomościach każą się pozywać "doradcami" i "specjalistami" twierdzących że górnicy w KGHM zarabiają za dużo (5000 zł czy jakoś tak).

"Specjaliści" z pewnością lubią egzotyczne przygody oraz sport ekstremalny, może by więc tak choć raz w życiu, na jedną szychtę... na 800m wpadli? A pod koniec dnia wykorzystując swą bezcenną wiedzą spróbować określić kwotę za jaką wykupliby się z tej sytuacji?

5000 zł byłoby git? Chyba tak. Płatne od ręki.

"ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła".

"bo gdzie w tej Biblii są dinozaury?"

„Zabezpieczajcie się! Jak będziecie się dymać na plaży, to się zabezpieczajcie”

Doda

...there is no spoon...

• Redaktorzy

"Machając 8 godzin, raz za razem, 20-kilogramową szuflą...

...

W chwilę potem pomyślałem o tych mądralach pod krawatami, co to w Wiadomościach każą się pozywać "doradcami" i "specjalistami" twierdzących że górnicy w KGHM zarabiają za dużo (5000 zł czy jakoś tak)."

Jak zwykle, solennie, z troską o naród, i kompletnie bez pojęcia o przedmiocie. Vereker, obejrzyj ty sobie raz kopalnię miedzi, to ci się nie będzie śniło 800 m i szufla. Fachowiec... A w KGHM tyle nie zarabiają górnicy, tylko średnio wszyscy, więc zapewnie górnicy mniej, a zarząd i związkowcy więcej.

• 3 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

...A w KGHM tyle nie zarabiają górnicy, tylko średnio wszyscy, więc zapewnie górnicy mniej, a zarząd i związkowcy więcej...

związkowcy zarabiają tyle ile najlepiej płatne stanowisko na oddziale macierzystym, czyli tym który ich prowadzi i w miedzi może to być 5000...netto i wiadomo, lepszy job.

Szuflą sie tam także macha, zresztą na kopalniach jest dużo wiecej syfiatej/cięższej roboty niż ta szufla.

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.