Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki deck denona warto kupić ?

adams19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do uzytkowników pytanie - czy trafiliście na magnetofon(denon)jednokasetowy,który będzie pasował do zestawu denona 1500ae silver premium? Mam trochę taśm z poprzedniej dziesięciolatki i chciałbym ich od czasu do czasu posłuchać ale nie wiem jaki model kupić, żeby się nie rozczarować. Prosiłbym o rady osoby, które może mają taki model, na co zwrócić uwagę przy zakupie z tzw. drugiej ręki. Z góry dziękuje za pomoc.

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/57543-jaki-deck-denona-warto-kupi%C4%87/

Tylko deck Sansui, pasuje do wszystkiego no i jak gra! Niech tylko przeciwnicy vintage nic nie piszą bo w ogóle pewnie nie mieli z nim do czynienia i nie słuchali go w dobrych konfiguracjach!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Teraz na poważnie, jeżeli chcesz tylko odtwarzać kasety, a nie je nagrywać to ten powinien być dobry:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Przedni panel ładnie się prezentuje. Jednak na fotkach nie ma pokazanych głowic i wałeczków, poza tym to chińska produkcja. Czy denon nie produkował u siebie decków?

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jarex badz uprzejmy nie wypowiadac sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia. Dotyczy to zarowno magnetofonow kasetowych jak i produktow Sansui.

Do autora watku:

Tutaj masz linki do dwoch aukcji deckow Denona na ktore warto zwrocic uwage. Oba sa dosc wysoko oceniane przez posiadaczy.

http://www.allegro.pl/item709771131_denon_dr_m30hx_3_head_3_motor_dolbyxh_pro_dual_cap.html

jest jeszcze model 40 HX 33 HX i 44 HX

http://www.allegro.pl/item710973618_denon_drm_800_dual_capstan_b_c_hx_pro_3_head.html

pozniejszy deck oceniany jako Spitzenklasse

Prowizja czeka

Jeśli jest tak źle z deckami denona to chyba sobie odpuszczę, chociaż myślałem, że za niewielką kasę będzie można przypomnieć sobie to co lata temu się słuchało na taśmach.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

modrzew47

13 Sie 2009, 21:58

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 143 / 594 / 1

Disco.

Rozdajesz karty handlarzom na Alledrogo?Czy mi się wydaje?

Nudzi Ci sie? Czep sie tramwaju.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jarex

13 Sie 2009, 21:59

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 565 / 734 / 1

Prowizja czeka

A ty nie napisales jeszcze na tym forum niczego konkretnego. Moze czas zaczac. Chyba ze cie nie stac. Celowo nie zachowalem formy grzecznosciowej wypowiedzi bo na to nie zaslugujesz.

disco71

powoli zaczynasz, a może zawsze byłeś - irytujący, protekcjonalny facet.

co wg Ciebie należy uznać za konkretny wpis? jakieś szczegóły, instrukcje proszę, bo jeżeli konkrety to: zamieszczanie skanów pożółkłych katalogów z lat 70-tych, 80-tych i pisanie ile to w danych latach kosztowało marek, jenów, dolarów...to ja dziękuję za taki konkret

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

adams19

13 Sie 2009, 22:27

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 9 / 6 / 1

Jeśli jest tak źle z deckami denona to chyba sobie odpuszczę, chociaż myślałem, że za niewielką kasę będzie można przypomnieć sobie to co lata temu się słuchało na taśmach.

Decki skonczyly sie w latach 90-tych. Juz od polowy tamtej dekady bylo coraz gorzej. Denon DR-M 550 za cene ktora zaoferowal bartek_usa to rozboj w bialy dzien. Nie dosc ze nie posiada kalibracji poziomu zapisu i regulacji pradu podkladu to jeszcze naped ma najprostszy z mozliwych. Widze jednak ze dla Ciebie nie liczy sie jakosc dzwieku a to zeby deck pasowal do zestawu. Masz dwa wyjscia: albo kupisz starszy i porzadny magnetofon albo zadowolisz sie byle czym (czytaj modelem 550 za paskarska cene). Generalnie juz za 100-200zl mozna kupic solidnego decka dobrze grajacego. Moze niekoniecznie Denon. Przejrzyj watek Magnetofon w zakladce Analog. Tam koledzy maja sporo do powiedzenia i chetnie podpowiedza co kupic.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jarex

13 Sie 2009, 22:58

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 565 / 735 / 1

disco71

powoli zaczynasz, a może zawsze byłeś - irytujący, protekcjonalny facet.

co wg Ciebie należy uznać za konkretny wpis? jakieś szczegóły, instrukcje proszę, bo jeżeli konkrety to: zamieszczanie skanów pożółkłych katalogów z lat 70-tych, 80-tych i pisanie ile to w danych latach kosztowało marek, jenów, dolarów...to ja dziękuję za taki konkret

Ty za to jestes chamski i chwilami podly. Masz cos do mnie zapraszam do dyskusji w cztery oczy. Jak na razie swoimi wpisami udowadniasz ze na temat dobrego dzwieku nie masz nic do powiedzenia. Zreszta twoja porada w tym watku jest rownie merytoryczna jak wszystko to co piszesz. Przez chwile chciales bys dowcipny wklejajac zdjecie Sansui a zrobiles sie zalosny. Wszyscy wiemy do czego pijesz tyle ze piszesz znow o czyms o czym nie masz zielonego pojecia. I tak w kolko.

disco, ach te Twoje wycieczki osobiste, i znowu te słynne: "może mi to powiesz w cztery oczy", człowieku ilu już to osobom pisałeś? zastanów się nad sobą i przemyśl sobie to, że jeśli człowiek o czymś nie pisze to nie znaczy automatycznie, że czegoś nie widział, nie miał z tym do czynienia, nie słyszał.

Wracaj słuchać swojego Pioneera i dla uspokojenia sobie włącz "Sugar Babe Love" bo zdaje mi się, ze w takim repertuarze gustujesz

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moje wycieczki osobiste? A co robisz od jakiegos dlugiego czasu na tym forum? Usilujesz mi dokuczyc na kazdym kroku. Czemu ma sluzyc tekst o nagraniu Sugar Baby Love? To nie jest wycieczka osobista? Co Ty do cholery mozesz wiedziec na temat muzyki ktorej slucham? Bywasz u mnie w domu? A nawet jesli slucham The Rubettes to co Ci do tego? To jest powod do drwiny? Rozczaruje Cie - nie slucham takiej muzyki dla siebie ale kiedys kiedy zakladalem to konto zajmowalem sie dziennikarstwem muzycznym i stad nick. Mialem audycje miedzy innymi w Polskim Radiu na Mysliwieckiej. Tylko co z tego? Pisze z reguly o mozliwosci przedstawienia swoich argumentow w cztery oczy poniewaz swiat realny wyglada zupelnie inaczej. Niemal kazdy krzykacz internetowy nabiera pokory i dystansu a przy okazji mozna sobie na spokojnie wyjasnic pewne sprawy. Chyba ze ktos na sile szuka zadymy.

Nie wiem o co napadacie disco, przecież ma rację. Ten 550 to zabawka, a nie deck. Jeśli kupować decka Denona, to ze starszych DR-M22 lub DR-M30, z nowszych DR-M800. Dobrze wyposażone i bardzo dobrze grające magnetofony.

Istotnie, te "ostatnie" Denony to prawdziwa padaka. 550 i tak jeszcze trzyma fason w porównaniu z następcą - DRM-555, którego wyposażono rzeczywiście w tandetny mechanizm z auto-rewersem.

discomaniac71

Dzięki z rady, które sądzę są trafne, nie owijasz w bawełnę jak inni i masz od innych na tym wątku z pewnością lepszą wiedzę. Nie chcę ciągnąć dalej tego wątku i przechodzę na wątek magnetofon w zakładce Analog.

Ukryta Zawartość

Sprzedawca z tego linka to bardzo miły człowiek.

Kupiłem u niego Tannoye M2, zszedł z ceny z allegro 100 zł, sprzedaje poza allegro, jest godzien zaufania, jest z Krakowa, ja tam studiuję, spokojnie zaprosił do mieszkania, przesłuchałem co tam ma, a ma troszkę sprzętu.

Ogólnie polecam.

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nawet jak zszedl z ceny 100zl to mial to wkalkulowane bo znajac jego zwyczaje wartosc byla i tak zawyzona. Faktem jest ze stan techniczny sprzetu zwykle jest dobry. Nieraz zostal jednak zlapany na przewalkach kiedy kupowal pod innym nickiem a sprzedawal za wielokrotnie wyzsza cene pod jeszcze innym. Wystarczy przeszukac forum. Tez jestem z Krakowa i znam lepszych sprzedawcow.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Za 350zl kupisz nieraz Akai GX 75mkII. O tym ze nie ma porownania z podstawowym Denonem pisac chyba nie musze. Wartosc soniczna tego decka jest niemal zadna. Wartosc rynkowa ze wzgledu na stan wizualny nieco wieksza tylko na co komu ladny mebel?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Jak zawsze dochodzi na forum do starcia dwóch światów : jedni przekonani, że jak nowe to nowocześniejsze jak ładne to lepsze jak się świeci to super a jeszcze jak dużo kosztuje to ... i nic tu nie zmienia fakt, że totalnie nie wiedzą co chwalą a i dowiedzieć się nie chcą - wyjdżcie na ulicę i popatrzcie jak młode pokolenie odbiera otoczenie ile zmysłów używa do tego ? ile zada sobie trudu by cokolwiek sprawdzić dociec ... ? - bez komentarza... drudzy mają doświadczenie - często wieloletnie, do swoich racji dochodzili polegając na własnych doświadczeniach , na poradach innych na setkach porównań itd. i to oni mają prawo powiedzieć to co i ja uważam : Chciałbym mieć świecące i pachnące i nowe ale z tą jakością i efektem, który kiedyć był jednym z zamysłów konstruktorów a dziś tylko wabikiem dla wybranych potencjalnych nowobogackich za kosmiczne kwoty ...

Denon DRM-550 nie musi byc za 350, może być także jak widać za 190

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jarez na innej aukcji jest Akai GX 75mkII za 299zl kup teraz i co z tego? Czy to oznacza ze Denon jest lepszy bo jest nowszy? Nie jest i nigdy nie bedzie. Zwyczajem forumowym zapytam: moze masz po prostu takiego decka na sprzedaz ze go lansujesz? A moze masz cos wspolnego z bartkiem_usa?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To przesledzmy zakonczone aukcje:

http://www.allegro.pl/item661328406_magnetofon_denon_drm_540_japan_okazja.html 540 jest tylko troche starszy a 90zl to i tak za duzo

http://www.allegro.pl/item664529804_magnetofon_kasetowy_denon_drm_540.html tutaj z gwarancja w idelanym stanie za realna kwote 69zl

http://www.allegro.pl/item670902606_magnetofon_kasetowy_denon_drm_540.html 59zl

http://www.allegro.pl/item687919631_denon_drm_550_classowy_magnetofon_gold.html 99zl za 550 to i tak za duzo bo za ta cene mozna kupic Aiwe AD-F 880 ktora ma 3 glowice 2 walki bias i kalibracje dzwiekowo jest naprawde dobra, mozna tez jak sie uda Pioneeta CT 757 a to juz inna galaktyka

Przy okazji mozna zobaczyc ile bartek_usa buja sie z ta 550 za abstrakcyjna kwote. A przy okazji opowiem o pewnym przypadku. Zaoferowano mi kiedys kupno Pioneera PD 77 (wyjatkowo nieudany model) po tuningu Skorpiona z niedomykajaca sie szuflada za nieco ponad 600zl. Tego samego Pioneera na aukcji kupila yvette18 (klon bartka_usa lub baskersa nie pamietam) i pol roku bujal sie po Allegro z cena 2400zl. To sie nazywa interes zycia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.