Skocz do zawartości
IGNORED

Audio dla koleżanki ?

piotrekguc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zostałem poproszony przez znajomą o pomoc przy kupnie przyzwoitego audio.

Znajoma preferuje jazz i chillout. Sprzęt stanie w pokoju 16m2, budżet około 5 tys.

Znalazłem w komicie Thule Audio Spirit PR150B i PA150B i myślałem o podpięciu do tego kolumn Epos M5.

Pozostaje około tysiąca na cd. Najlepiej żeby posiadał wejście XLR bo predwzmacniacz takowe posiada więc bym wszystko XLR-ami podpiął.

Wybór padł na Thule gdyż cena jest świetna i z eposami pięknie gra.

Polećcie mi dobre cd do tego zestawienia.

https://www.audiostereo.pl/topic/58297-audio-dla-kole%C5%BCanki/

Daj sobie spokój z tymi kombinacjami. Kup koleżance Arcama solo Mini i do tego jakieś dobre monitorki z drugiej ręki. Będzie bardzo zadowolona bo to taki damski zestaw i ma wszystko w jednym kawałku.

Na temat tego klocka jest dużo na forum.

A nam zamieść zdjęcie koleżanki to ją zapytamy jak się jej słucha muzyki z nowego nabytku.

Pamagim...

Audiofilska Saba dla baci!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale jesteście typowe polaczki! Ktoś prosi o pomoc w stereo dla babci, a wy jak się zachowujecie? Żal.

P.S.

Jak stereo będzie to kolumny do standów dla lepszej sceny warto audiofilsko czymś przymocować, np.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hm69

dzięki że proponujesz arcama solo mini ale obrażasz mnie publicznie twierdząc że jest to damski sprzęt mamy swoje na pieńku ale nie musisz robić tak mozolnie wyszukanych "rad" od siebie z oceną kategorii damski męski sprzęt , bo nie ma gałek, pewnie tylko duzi chłopcy lubią je smyrać :),

kup pianocrafta koleżance ma gałki i pilota na baterie bo do tego się sprowadza taka porada

Focal + Naim

piotrekguc, 1 Paź 2009, 12:09

od kiedy to kobiety szukają dobrego audio? No chyba ,że na tacce CD zamiast płyty wyjeżdżać będzie lusterko i z tyłu będzie można podłączyć suszarkę lub nawet dwie :)

zaproponuj jej piano crafta 810 a reszte niech wyda sobie na ciuchy. Zobaczysz że za to powinieneś dostać buziaka.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Od kiedy to kobiety szukaja dobrego audio?

Od chwili, kiedy usłyszą jak muzyka może zabrzmieć w domu. Moja żona nie ma sie czego wstydzić z powodu swojego systemu T+A.

Genesis, 1 Paź 2009, 14:43

wiem że lubią, jednakże jeśli dowiadują sie ile to kosztowało, ile wydało się na przykład za kabelak za 10 złotych to czar opada. One lubia słuchać, nie wydawać. Jesli Ty masz inaczej jesteś szczęsliwcem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

sittek, 1 Paź 2009, 14:38

>piotrekguc, 1 Paź 2009, 12:09

>

>od kiedy to kobiety szukają dobrego audio?

Od wtedy kiedy się okazało, że wystarczy wpisać w "o mnie" BLONDYNKA,

żeby chłopcy zaczęli się przekrzykiwać, który wzmacniacz do 300PLN jest najlepszy, buhaha :D

Normalnie został(a)by zbluzgany oraz wyśmiany i po dwóch postach byłoby po temacie,

a tak to wątek kwitnie i rozwija się w najlepsze. Zresztą tak samo mądry temat (tamten) jak i porady w tym np.

gościu pyta: jakie kolumny do jazzu i chillout

na co pada odpowiedź: najlepiej monitory

i wszystko jasne...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ale poziom merytoryczny spada !

Jeszcze parę lat temu "audio" było hobby dla ludzi inteligentnych, odkąd rynek wtórny się poszerzył zaczęło być stać na przyzwoite audio zwykłego zjadacza chleba. A powszechnie wiadomo, iż takich jegomości ograniczają pewne rzeczy np. inteligencja.

Bo musicie wiedzieć, że człowiek inteligentny nie mający nic do powiedzenia - MILCZY. Bo jak coś powie to się demaskuje i już wiadomo, że to idiota.

Pozdrawiam i proszę usunąć ten wątek.

• Użytkownicy+

piotrekguc, koledzy rzeczywiście poszli po bandzie, ale żeby zaraz usuwac wątek...

Z CD za 1000zł z XLR chyba ciężko, lub dosyc stare.

Robert

Ps.Kiedyś miałem kumpelę, miała ona wieżę Sony o jakiej wtedy mogłem tylko marzyc.

Thule to dobry wybor.

Jesli ma byc kompaktowo to mozesz poszukac Audio Analogue Enigma z drugiej reki - slyszalem swietne zestawienie z nowymi monitorami Quadrala (jakies czerwone, nie pamietam modelu)

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Ukryta Zawartość

i można ipoda różowego od góry włożyć ;)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Dlaczego myślicie, że kobiety to blondynki z różowym dresie. Skoro w śród takich się obracacie to wasza sprawa. Ja znam przynajmniej dwie które do sprawy audio podchodzą bardzo profesjonalnie, ze tak powiem. Niejednego z was by zawstydziły wiedzą z dziedziny audio. Na pewno nie zadowoliłyby się plastikowym dźwiękiem z Ipoda !

Dziękuje za konstruktywne wpisy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.