Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie-nie ma jeszcze foteli na kolcach dla słuchaczy.
Jak można słuchać nie ustabillizowawszy własnej osoby,własnego aparatu sonicznego???
🙂😁☝️
Przeciez wiadomo,że:

Cytat

"W HiEnd liczy się wszystko"
Ł.Fikus

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

10 godzin temu, Ajothe napisał:

Tak może pisać ktoś kto nie ma doświadczenia w audio 😄

Masz rację. Nie mam doświadczenia w audio.

Nie mam doświadczenia w audio, w którym drwi się z fizycznych podstaw, bez których sprzęt do odtwarzania muzyki nie mógłby powstać.

Nie mam doświadczenia w audio tworzonym przez oszustów, wykorzystujących ludzką naiwność i brak wiedzy.

Nie mam też doświadczenia w audio, w którym liczy się przede wszystkim ego posiadacza, nie pozwalające mu na przyznanie się do błędu.

I tak dalej. Lista jest długa.

Tylko to nie jest prawdziwe audio tylko fikcja służąca do nabierania ludzi.

3 minuty temu, bum1234 napisał:

Masz rację. Nie mam doświadczenia w audio.

Nie mam doświadczenia w audio, w którym drwi się z fizycznych podstaw, bez których sprzęt do odtwarzania muzyki nie mógłby powstać.

Nie mam doświadczenia w audio tworzonym przez oszustów, wykorzystujących ludzką naiwność i brak wiedzy.

Nie mam też doświadczenia w audio, w którym liczy się przede wszystkim ego posiadacza, nie pozwalające mu na przyznanie się do błędu.

I tak dalej. Lista jest długa.

Tylko to nie jest prawdziwe audio tylko fikcja służąca do nabierania ludzi.

No właśnie, skoro nie wiesz jak może różnic się brzmeinie kolumn postawionych na kolcach, a potem bezpośrednio na podłodze to po co się wypowiadasz? 🙂

44 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

No właśnie-nie ma jeszcze foteli na kolcach dla słuchaczy.
Jak można słuchać nie ustabillizowawszy własnej osoby,własnego aparatu sonicznego???
🙂😁☝️
Przeciez wiadomo,że:

Jak wpadasz w rezonans czy delirkę lepiej zainwestuj w absorbery 🤣

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Jak wpadasz w rezonans czy delirkę lepiej zainwestuj w absorbery 🤣

przeciez cały świat wie,że kolce tłumia drgania.
wszyscy używaja kolców,co to,kolega nie wie jaka jest róznica w barwie wzmacniacza stojącego na kolcach i tym samym bez?😀

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Teraz, Pseudodrummer napisał:

przeciez cały świat wie,że kolce tłumia drgania.
wszyscy używaja kolców,co to,kolega nie wie jaka jest róznica w barwie wzmacniacza stojącego na kolcach i tym samym bez?😀

Tak najlepiej jeszcze kolce ustawić na granicie. 

22 godziny temu, malikali napisał:

Było to w kontekście odnośnie twoich słów o kolcach stalowych

Czyli z nią się dzieje cos innego jeśli chodzi o kolce? Inna jakaś wtedy jest?

21 godzin temu, iro III napisał:

Prawdopodobnie sam stożkowy kształt danego kolca powoduje, że wibracje skierowane w dół, dostają się w ten coraz ciaśniejszy "lejek" i są w ten sposób unicestwiane 🤔.

To, że nietechniczny, zauroczony wyglądem audiofil może się tak zasugerować, hipotetycznie dopuszczam...ale, że inż. "z papierem" !?

Zadaje ci pytanie, niech twoje szare komórki się naprężą stworzą więcej połączeń i odpowiedz.

Czy przy przekazywaniu energii powierzchnia ma znaczenie.

Człowiek , który jest zakłopotany może reagować na dwa sposoby, zdenerwować się lub śmiać jak głupi z byle czego, czyli tego co powiedział.

21 godzin temu, ASURA napisał:

Nie wiadomo! liczy się aplikacja stąd prowadzącemu nie wyszło z największymi podkładkami przy postawieniu niedopasowanych za lekkich kolumn na nich

Każdy absorber jest przeznaczony do odpowiedniego obciążenia. Sam mam trzy rodzaje właśnie z tego powodu.

18 godzin temu, malikali napisał:

To pytanie gdzie ta część zostaje wytłumiona na co ta energia zostaje zamieniona, bo przecież chyba nie znika magicznie 🙂

Nie oglądałeś filmu który podlinkowałem dlatego pytasz.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

45 minut temu, J4Z napisał:

Z głębi ran, w blasku hord, idzie czarny król – Abaddon. Nad nim krąg siedmiu głów sprzęga czarci gniew w płomień.

Nadużywanie pewnych substancji jest, jak widać szkodliwe.

Panowie to maja takie zly zwyczaj, nie zastanawiają sie nad tym co ktoś ma do przekazania, tylko wyszykują jeden element, do którego mozna dorobić "dobry" żarcik i obśmiać - sens rozmowy pomiędzy ludźmi wtedy umyka, a sama rozmowa prowadzi donikąd, i z forum robi sie trzepak/piaskownica.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

21 minut temu, bum1234 napisał:

Nadużywanie pewnych substancji jest, jak widać szkodliwe.

…I stanął smok, przed mającą rodzić niewiastą, ażeby skoro porodzi, pożreć ją, dziecię, jego raj.

20 minut temu, Jacchusia napisał:

Panowie to maja takie zly zwyczaj, nie zastanawiają sie nad tym co ktoś ma do przekazania, tylko wyszykują jeden element, do którego mozna dorobić "dobry" żarcik i obśmiać - sens rozmowy pomiędzy ludźmi wtedy umyka, a sama rozmowa prowadzi donikąd, i z forum robi sie trzepak/piaskownica.

Przecież ten temat to jedno wielkie szambo. O jakiej piaskownicy Ty mówisz? 

Edytowane przez J4Z

.

50 minut temu, Jacchusia napisał:

Czy przy przekazywaniu energii powierzchnia ma znaczenie.

Ma.
Np w łyżwach to widać.
czyli kolce tłumią wibracje/drgania czy nie tłumią?
Jak to jest?

To pytam po raz trzeci:
Kolce tłumią wibracje czy nie tłumią?

23 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Kolce tłumią wibracje czy nie tłumią?

Zależy na czym stoją, ale same kolce o ile są wykonane z metalu drgań tłumić nie będą, ułatwiają tylko precyzyjne podparcie na wszystkich punktach, to też ma znaczenie dla stabilności całej bryły ZG. Pamiętać trzeba że gwinty regulacji pionowej kolca powinny mieć nakrętkę kontrującą eliminującą luzy na gwincie regulacji pionowej. 

3 godziny temu, J4Z napisał:

Przecież ten temat to jedno wielkie szambo. O jakiej piaskownicy Ty mówisz? 

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, "Wielkopolski test ABX" to "wielkie szambo"? 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 minutę temu, J4Z napisał:

Źle zrozumiałeś.

A to przepraszam. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

12 minut temu, Lech36 napisał:

Zależy na czym stoją, ale same kolce o ile są wykonane z metalu drgań tłumić nie będą, ułatwiają tylko precyzyjne podparcie na wszystkich punktach, to też ma znaczenie dla stabilności całej bryły ZG. Pamiętać trzeba że gwinty regulacji pionowej kolca powinny mieć nakrętkę kontrującą eliminującą luzy na gwincie regulacji pionowej. 

Dziękuję.
Reszta kolegów co się mądrzy,że wie,to nie wie.

3 godziny temu, J4Z napisał:

…I stanął smok, przed mającą rodzić niewiastą, ażeby skoro porodzi, pożreć ją, dziecię, jego raj.

Zaleciało agitacją misjonarską 😉. Napisz co zrobił ten smok z Twojego powyższego zdania  😉.

2 minuty temu, J4Z napisał:

…I porodziła tyrana z żelaznym berłem, lecz porwał go Bóg spod zębów wyzwoliciela.

A gdzie jest w tym coś o audio?

2 minuty temu, J4Z napisał:

Wzniósł Abaddon stary miecz, plunął w piach: „Wojna, psie!”.

Widzę narastającą agresję, u Abaddona oczywiście. A podobno muzyka łagodzi obyczaje.

P.S. Abaddon pewnie nie słuchał muzyki, albo słuchał tylko muzyki satanistycznej.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Widzę narastającą agresję, u Abaddona oczywiście. A podobno muzyka łagodzi obyczaje.

Oby tylko Abadon nie raczył,w dobroci swojej,audiofili do audiokazamatów z altusami i starymi wzmacniaczami unitry zamknąć na wieczne odsłuchy najnowszego the cure.....

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Oby tylko Abadon nie raczył,w dobroci swojej,audiofili do audiokazamatów z altusami i starymi wzmacniaczami unitry zamknąć na wieczne odsłuchy najnowszego the cure.....

Muzyka słuchana nawet na Altusach i starych wzmacniaczach Unitry też powinna łagodzić obyczaje, muzyka to muzyka, ale pewnie nie wszystkie gatunki wpływają na to "łagodzenie".  

Cytat

Ognisty diament spadł
I lud w obawie ukląkł
Wraz z nim potomstwo jej
- Zemstą płomień i bat!
Płomień i bat!

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Tyle że tą funkcję spełni każda noga z gwintem niekoniecznie zakończona kolcem 🙂

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Muzyka słuchana nawet na Altusach i starych wzmacniaczach Unitry też powinna łagodzić obyczaje, muzyka to muzyka, ale pewnie nie wszystkie gatunki wpływają na to "łagodzenie".  

Jestem zdania wręcz odwrotnego, słuchanie na takich kolumnach muzyki może doprowadzić do złego stanu psychicznego 😄

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Reszta kolegów co się mądrzy,że wie,to nie wie

Widać niewiele Tobie trzeba 😄

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Trzeba mi Twojej wiedzy.😁
Kolce tłumią drgania/wibracje czy nie tłumią?

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Zależy na czym stoją, ale same kolce o ile są wykonane z metalu drgań tłumić nie będą, ułatwiają tylko precyzyjne podparcie na wszystkich punktach

Robiłeś jakieś badania naukowe w tym kierunku, czy tę "wiedzę" przepisałeś z internetu?

44 minuty temu, Ajothe napisał:

Nie ma odpowiedzi.
Jak zawsze,gdy trzeba przedstawić swoje stanowisko,swoje zdanie.
To może zadaj pytanie,czy ja wiem?
Albo zmiana tematu,to może być wyjscie z sytuacji.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Robiłeś jakieś badania naukowe w tym kierunku, czy tę "wiedzę" przepisałeś z internetu?

Kolce tłumią drgania/wibracje czy nie tłumią?
Jak uważasz?
Wyjaśnij,bo nie wiem.

.

Edytowane przez Pseudodrummer

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.