Skocz do zawartości
IGNORED

sztuka skatologiczna

bruner_

Rekomendowane odpowiedzi

Piero Manzoni, kilkanaście lat temu, zamykał swoje kupy w puszkach artystycznych (osiągały wysokie ceny na aukcjach), lecz późniejsze i dzisiejsze fekalne orgie sztuki Ottona Muehla, Damiena Hirsta, Chrisa Ofiliego, Gerarda Gasiorowskiego, Franza Westa, Andresa Serrano czy Davida Nebredy - dają już pełnię ekskrementalnych doznań. To, co niegdyś Salvador Dali ledwie sugerował - dzisiaj trysnęło niczym ożywczy gejzer. Gejzer kału artystycznego.

Wszyscy (wyżej wzmiankowani) sławni artyści, a także setki ich naśladowców, przetwarzają kał jak tylko mogą - rozsmarowują go na płótnach, ścianach, podłogach, bryłach, stelażach i na samych sobie. Sztuka jest wielka, fekalia są absolutem, nasza będzie przyszłość! David Nebreda (2000):

- Jak wytłumaczyć doznania, które budzą we mnie moje odchody? Pierwotne było uczucie wdzięczności, później uczucie pełni, radość, czułość, miłość, erotyka. Brałem je, miętosiłem, ugniatałem, lepiłem, smarowałem nimi twarz oraz ciało, wkładałem sobie do ust. Czysty seks!

https://www.audiostereo.pl/topic/58407-sztuka-skatologiczna/

david nebreda

twarz w kale

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sztuka która tylko szokuje to nie sztuka ale show. A jeśli szokuje w idiotyczny sposób i sama zwie się wielką sztuką, to już w ogóle szczyt głupoty, żałosne. Taka Nieznalska np. No i te gówna.

Szkoda gadać. Artyści z już konkretnymi umiejętnościami sprzedają za grosze, marne 30-40zł swe szkice/obrazy/obrazki na ulicach i i tak ledwo co wyżyją, a takie pojeby wymyślają coś by szokować i uważają się za artystów.

W sztuce nie ma granic, ale trzeba jasno określić co nią jest. A gówno nią nie jest, nie było i nie będzie.

'O tempora, o mores' :-)

Ustawa z 31 lipca 1981 roku o kontroli publikacji i widowisk

Art. 14.

1. Za zgodą autora redaktor gazety lub czasopisma, wydawca albo organizator widowiska lub wystawy może, a na zadanie autora jest obowiązany zaznaczyć w tekście lub w odrębnej informacji albo w układzie wystawy ingerencje organu kontroli publikacji i widowisk, z podaniem podstawy prawnej tej ingerencji wskazanej w decyzji tego organu.

Kiedy będzie lepiej? Już było. ROTFL

Kolega audiofil z Ukrainy chciał sfotografować transformator, poszedł po aparat a tymczasem jego kotka Natasza...

Tekst głosi: "składam osobne podziękowania swojej kotce Nataszy za uprzejme dostarczenie ekskrementów".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

xniwax - w rzeczy samej. ;)

Swoją drogą, oglądał ktoś film "Salo, czyli 120 dni Sodomy" ???

Chore chore chore, jak chory był Markiz de Sade, na motywach którego bzduro-pisania zrobiono ten film. Blee. Nie polecam, chyba że jako ciekawostkę, jak pusty może być przekaz filmowy.

vereker

w jakim k**wa pisie, jestem apolityczny całkowicie. film to gówno, nie ze względu na sceny że takie rażące i mnie niesmaczą (a kogo nie-niesmamczą obrazy pedofilia+kaprofagia+sadyzm+pedalstwo+gwałt), to że mistrza jakiegośtam mam głęboko w dupie: film ogląda się jako film, nie film mistrza itd. zresztą nie chce mi się pisać, dobranoc.

Ciekawe, obrazek z guanem artystycznym, na którym gdyby nie opis było nawet trudno guano rozpoznać, zniknął w ciągu 5 minut.

Zwykłe, swojskie guano rozpiera się dumnie od dwóch godzin. De gustibus...

jerry224, 5 Paź 2009, 23:38

>Ciekawe, obrazek z guanem artystycznym, na którym gdyby nie opis było nawet trudno guano rozpoznać,

>zniknął w ciągu 5 minut.

>Zwykłe, swojskie guano rozpiera się dumnie od dwóch godzin. De gustibus...

wniosek?

moderator nie lubi gówna w sztuce natomiast ceni sobie sztukę gówna

Bruner

Ciebie to w ogóle moderacja nie bardzo trawi:-) No ale fakt, tematy o gównie i pederastach. Hehehe jesteś "ten zły" na forum!

Vereker

Rozumiem ironię:) Nienawidzę pseudointelektualizmu, nie dlatego że czuję się mądry, ale dlatego ze nie nie lubię jak głupi udaje mądrego. A tymbardziej pseudoint. w sztuce i wielkich k**wa artystów nie mających żadnych umiejętności poza szokowaniem na granicy w ogóle chęci odbioru czegoś jako dzieło. Co do polityki, to rzeczywiście wk***iająca sprawa, wiadomości nie oglądam od kilkunastu miesięcy, zresztą jak tv w ogóle, nienawidzę polityki i wszystkich pojebów po 40-50 co pier**lą (cokolwiek: czy dobrze czy źle) na forum o Kaczyńskich, Tusku, Pisie, PO itd itd. Żałośni ludzie.

Do Redakcji!

Dlaczego zniknęło wklejone przeze mnie zdjęcie rosyjskiego transformatora z ekskrementami kota?

Czy umieściłem je w złym temacie?

Może powinien zostać wklejony w "Koty. psy, dzieci i sprzęt hi-fi"?

Proszę mi oddać, bo to był jedyny egzemplarz - to wkleję!

vereker!

julek, 6 Paź 2009, 14:21

Haha, ale brednie - przecież film oparty luźno na motywach de Sadego, akcja jest w innym czasie, ot tak wzięto faszystów we Włoszech...

Także pieprzysz niemiłosierne bzdury polityczny maniaku.

tylko twoich wpisów nikt nie kasuje bo one jak ulał pasują do tego tematu.

powieśc de sada została tylko adoptowana do zilustrowania tego do czego miał szanse doprowadzić faszyzm gdyby zwycieżył. niestety dla ciebie stało się inaczej. nawet elementarnej kultury ni posiadasz odpwiadająć stekiem wyzwisk

Julku

Nie mam zamiaru się kłócić i obrzucać wyzwiskami.

Jeśli Cię uraziłem - przepraszam, ale gadamy o gównianym filmie, a Ty nagle że film pokazuje co by było gdyby młodzież wszechpolska i pis cośtam cośtam. Co mnie wkurza, jako że polityka i tematy polityczne to coś czego nie dotykam. Dlatego nazwałem Cię maniakiem polityki, bo wtrącanie polityki gdy gadamy o gównianym filmie, zakrawa na maniactwo wg mnie.

Ps.

Akcja filmu dzieje się w 1944 jeśli dobrze pamiętam, więc nie obrazuje tego, do czego mógłby doprowadzić faszyzm, gdyby zwyciężył.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.