Skocz do zawartości
IGNORED

jak powstrzymać rośnięcie brzucha?

xatt

Rekomendowane odpowiedzi

misiomor pytam tak z ciekawosci bo piszesz ze w ciagu 10 min robiles 2,5km,to calkiem dobry nie to nawet swietny wynik przy wadze 110? To musisz miec naprawde spore tepo :) Ja troszke siedze na silowni i co nie co tam wiem,wiec tylko pozazdroscic takiego wyniku.Ja przy swojej wadze nie mam szans nawet sie zblizyc do Twojego wyniku :)

>> marcusSE, 17 Lis 2009, 22:33

Ja mam 192cm wzrostu przy naturalnie dużej pojemności płuc - klata (kości) rozbudowana na wszystkie strony od użytkowego biegania do pociągu w gówniarskich czasach, kajaków i dużej ilości pracy fizycznej typu przekopywanie ogródka warzywnego - dlatego 110kg objawiało się u mnie tylko lekko wystającym brzuchem.

ja niebiegam na zewnatrz ani tez tego niepolecam - z czasow treningow wyczynowych pamietam ze po zimie ( bieg 10 km + silownia 2xtydzien ) stawy kolanowe mialem jak grzechotki - obecnie biegam jedynie na silowni i to lubie ( calkiem inne uczucie - sztuczna bieznia sama trzyma tempo - tak wiec jest pacemaker :D - a do tego bieznie te sa amortyzowane w taki sprytny sposob ze niema sie uczucia biegania po czyms miekkim a stawy niecierpia tak jak przy bieganiu po asfalcie czy nawet ubitej glebie ) a poza tym to na silowni zawsze sa jakies "kolezanki" ktore tez lubia pobiegac ;)

Niektórzy tu piszą, że cudów nie ma, nie da się szybko, dużo schudnąć. Pisałem o Egipcie nie bez powodu (i nie dla żartów) - dopadła mnie zemsta i długo trzymała. To mnie zmobilizowało (miałem brzuch jak w piątym miesiącu ciąży, a jestem niski i przypominałem niezłego hobbita) i po prostu przestałem żreć, dosłownie. Przez ok. 2 miesiące jechałem na samej wodzie, jakiś sałatkach, orzeszkach, pestkach, owocach. Efekt - 17 kg mniej. Robiłem sobie regularnie kompleksowe wyniki badań, wszystko OK. Nie twierdzę, że u każdego można coś takiego osiągnąć, ale "cuda" się zdarzają. Kiedyś jadłem raz dziennie (od rana do wieczora) jak świnia (nie ma w tym przesady), teraz kilka posiłków, ale takich o jakich niektórzy powyżej już pisali. Udało mi się oszukać oragnizm;-)

Kurde co za ironia.. No dobra mądrale.. A co mam zrobić, żeby przytyć ?? 1. śniadanie o 7:00 (dwie kanapki), 2 śniadanie o 10:00 (dwie kanapki) , 3 śniadanie ok. 13:00 (jakaś zapiekanka lub podwójne frytki), obiad o 16:30 (z dwóch dań), 1 kolacja ok. 19:00, 2 kolacja ok. 22:00, dieta zdecydowanie mięsna, w międzyczasie sporo słodyczy, praca siedząca, w domu siedząco-leżąca i kurde waga stoi jak zaklęta na 65 kilogramie :( i to od wielu lat.. wstyd się na basenie czy plaży rozebrać :(

Luxmany i winyle 

juz napisalem - bieganie jest dobre ale tylko na biezni na silowni ( przynajmniej dla mnie ) polecam sprobowanie ( tez jakos mi sie to niewidzialo na poczatku ) - basen jest ok ale nielubie chodzic na basen z kilku powodow:

- przewazenie niema wolnego toru albo ktos Ci sie w koncu na twoim pojawi plywajac w miejscu

- smierdzi sie chlorem przez reszte dnia ( nieda sie tego ot tak zmyc :/)

- okulary odciskaja sie na twarzy tak jakby Cie ktos pociol

misiomor o to mamy podobny wzrost choc u mnie raz 190 a raz 193, zalezy kto miezy :) przy tym wzroscie z waga 110 kg mozna juz wygladac bardzo atletycznie.Tak sie sklada ze wlasnie wrocilem z silowni i specjalnie sprawdzalem ile przejde (bo nie biegam tylko szybki chod) a wiec w ciagu 10 min z predkoscia 6,5 do 7 mozna przejsc nieco ponad 1km i zapewniam ze to juz nie spacerek.Bardzo waznym czynnikiem w spalaniu tluszczu jest utrzymywanie stalego tetna to bardzo istotne oczywiscie cwiczenia silowe maja na celu zezbic sylwetke niestety to juz lata :) Ja zaczelem chodzic na silownie z innego powodu niz brzuch poprostu bylem okrutnie chudy :) Trzeba tez dodac ze suplementacja jest wskazana i naprawde pomaga i to czy ktos chce nabrac masy czy tez ja zrzucic.

misimor to co napisałeś to prawda opuszczanie sztangi oraz wszystkie tego typu ćwiczenia na siłowni czyli powolne opuszczanie ciężaru a nie siłowanie sie z nim jest najbardziej efektywne, niestety problematyczne gdyż wymaga dużej aktywności drugiej osoby więc generalnie rzadko stosowane.

Stosowałem tą metode jakiś czas temu w treningach (trójbój siłowy) aby przyzwyczaić mięśnie do większych obciążeń i jednoczesnie nie obciążać stawów jak przy podnoszeniu.

Jednak mała ilość powtórzeń z względnie dużym obciążeniem jest ćwiczeniem typowo na siłe i co za tym idzie zwiększenie masy mięśniowej, więc nijak sie ma to do zrzucenia kilogramów, jest to typowy trening siłowy. Dla kobiet oraz otyłych mężczyzn polecałbym odwrotnie czyli mały ciężar-dużo powtórzeń.

=>Viniu

Sporo osób sie pytało mnie jak przytyć, jeśli człowiek duzo pochłania, ćwiczy i waga stoi w miejscu raczej nie ma na to sposobu, metabolizmu nie przeskoczysz. Dotyczy to głównie osób młodych.

Jeśli jednak ktoś sie uprze sięgnie po medykamenty to moze przedobrzyć.

Pompowanie sie chemią w młodym wieku NAPEWNO wpłynie w jakiś sposób na organizm, niestety o ile na początku zmiany będą powiedzmy pozytywne o tyle pózniej odbije sie to czkawką:)

Polega to na tym że faktycznie masa zaczyna rosnąć lecz nie można już tego kontrolować i dla przykładu chłopak który mając lat 19 był chudy jak szczawik (185/80kg) po 2 latach ważył 105 a teraz czyli po 6 waży około 130 i nie są to bynajmniej mięśnie. Bardzo dobrze znam ten przypadek i wiem ze sięgnął po rózne sterydy, często bywając z nim na siłownie kiedy ważył 105kg wyglądał powiedzmy że generalnie dobrze chociaż to raczej wyglądało na opuchlizne niz na mięśnie. Teraz wygląda okropnie jest po prostu gruby. Wszelkie próby zrzucenia kączyły sie na zejściu z 130 do 120 i tak w kółko, nie będe opisywał problemów z stawami to następna opowieść...

Także tak to wyglada, najbardziej sie opłaca cierpliwość i wytrwanie w celu, a jak sie jeszcze znajdzie w tym przyjemność dla siebie to już efekt murowany.

Pozdrawiam.

cino efekt opuchlizny ktory opisujesz przy braniu anabolikow to poprostu uboczny efekt odkladania sie wody w organizmie przy suplementacji nie ma takiego efektu i naprawde nie znam nikogo kto czynnie chodzi na silownie i chocby nie pije odrzywek bialkowych itp :) Trzeba tez glosno powiedziec ze zwiekszanie masy na sile przy pomocy anabolikow jest naprawde niebezpieczne i niewarto sie w to pakowac.

Najgłupsza metoda na odchudzanie to głodzenie się- przynosi efekt ale później waga wraca z nawiązką.

Najlepsza metoda to Montignac, w skrucie: jesz ile chcesz ale musisz zrezygnować z cukrów, białej mąki, i ziemniaków. U mnie 7 kilo w 3 miesiące bez machnięcia palcem.

Nie uważam, żeby głodzenie się było najgłubszą metodą, jesli jest okresowe. Ja, po takiej własnie głodówce, zmieniłem o 180* jadłospis i "nic" nie wraca, tłuszczu nie mam, masy mięśniowej też nie, ale to mój wybór (jestem za leniwy na siłownię itp.). Kiedyś (1,5 roku temu) byłem gruby, teraz jestem chudy i to mi obecnie odpowiada:-)

Skiba, tak jeśli cały czas się kontrolujesz to waga może nie wrócić.

Ale z reguły oszukiwanie organizmu dietą 1000 kalorii a potem powrót do normalnego odżywiania (nie zdrowego) prowadzi właśnie do efektu jojo.

właściwie łączyć pokarmy.

Białko, węglowodany i tłuszcze.

Jemy je odrębnie lub białko+ węglowodany (kotlet+surówka) lub węglowodany+tłuszcze (kasza gryczana z

tłuszczem, chleb z masłem). Nie wolno spożywać białka z tłuszczem.

Żadnych słodyczy, słodzonych napoi, chipsów, fastfoodów, itp.)

Odżywiać organizm, a nie go zapychać.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

zapomniałem dodać:

wzmocnić mięśnie brzucha. codziennie po 100-150 brzuszków. Uwaga, wystarczy kąt 30stopni-

tak, by podnosząc tułów było czuć, że pracują mięśnie brzucha ( wystarczy położyć się na podłodze).

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

grzechniks, 18 Lis 2009, 15:17

>>zapomniałem dodać:

>wzmocnić mięśnie brzucha. codziennie po 100-150 brzuszków. Uwaga, wystarczy kąt 30stopni

Z tego co mi się obiło o uszy to badania nad fizjologią mówią ,że dla rozrostu mięśni to max + - 25 powtórzeń w serii ,bo jak jest za dużo powtórzeń to już mięsień może być spalany jako źródło energii ,tak że lepiej będzie robić to ćwiczenie pod trudniejszym kątem i więcej serii a mniej powtórzeń .

=>marcuSE

własnie poznałeś pierwszego który przez około 5 może 6 lat chodzenia (aktywnego - zawody) nie brał niczego poza zwykłym jedzeniem:)Powód - finanse - student.

Nabieranie wody powodują nie tylko anaboliki, wiekszość kreatyn również.

cino odkladanie wody przez kreatyne to ilosci sladowe w porownaniu z np omka takze nie ma co porownywac.To faktycznie jestes pierwsza osoba ktora nie kupowala odrzywek :) Niestety aby budowac sylwetke i sile samo jedzenie nie wystarczy choc to podstawa.Co do cen niestety wszystko kosztuje znalem tez takich ktorzy chcieli cos kupic za grosze aby tylko cos miec i zeby wchodzilo i wiadomo kupowali gowniana ruska metke i puchli jak banki.A zreszta temat rzeka,ja poprostu cwicze bo to lubie pozatym chce utrzymac wmiare dobra sylwetke jak najdluzej.

widac, ze audiofile obok sruby na punkcie dzwieku maja rowniez niezgorsza jesli idzie o brzuch.

jesli nie musicie mowic 'zegnaj siusiu', to nie jest tak zle i sprawa do odkrecenia.

dobrym treningiem jest trzymanie wciagnietego brzucha na okraglo, mozna popuscic podczas snu :))

robienie tego przez lata, nawet po obfitym posilku, dziala jak opaska zalozona operacyjnie na zaladek; zmniejszamy skurczybykowi przestrzen zyciowa i nie podskoczy.

>> cino, 18 Lis 2009, 12:02

Wcześniej (17 Lis 2009, 15:26) już pisałem o pożytkach z nabrania masy mięśniowej.

Co do tego treningu z jednym powolnym powtórzeniem każdego ćwiczenia i dużym obciążeniem - jedyną motywacją jest maksymalne skrócenie czasu treningu dla mega-zajętych dziennikarek czy prezenterek. Kiedyś był o tym obszerny reportaż w 20/20. To był nowatorski sposób jakiegoś trenera na zrobienie sylwetki kobietom rzygającym na myśl o ćwiczeniach, zwłaszcza długich i wyczerpujących.

PS. O ile pamiętam to ten trening polegał na tym żeby najpierw powoli pchać (tak żeby ciężar się podnosił) a potem jeszcze wolniej odpuszczać - a więc przysiad trzeba by zaczynać na dole i tam też kończyć. Dlatego zresztą te kobity ćwiczyły tylko na maszynach.

Ja tam zawsze byłem zwolennikiem (jesli chodzi o trening na siłowni) klasycznych ćwiczeń czyli jak najmniej przyrządów, wyciagów itp preferuje wolne ciężary. Dużo ludzi nie lubi i nie robi przysiadów jednak jest to najbardziej efektywne ćwiczenie.

Na temat tego opuszczania pamiętam że czytałem kiedys i jednym z plusów tego rodzaju wykonywania jest dużo mniejsze wytwarzanie kwasu mlekowego czyli tzw zakwasów. Szczerze to uważałem trening za nieudany jeśli na drugi dzien nie bolało mnie to i owo:)

Tak jak mówisz temat dopalaczy to temat rzeka nie będe nikogo przekonywał o minusach bądz też plusach bo generalnie mam to gdzieś, jego ciało i jego włosy na czole.

Ćwicze bo lubie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.