Skocz do zawartości
IGNORED

PCM56 SPDIF NOS DAC - Zamówienie zbiorowe

dst89

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się zdobyć ze starych cedeków i muszę się wypisać.

DIR9001

1. Cudak10 1szt

2. Scout 1szt

3. BB84 1szt

4. Dominicanos 1szt

5. Enterprice 1szt

6. dst89 2szt

7. ManieX 1szt

8. prezydent 1 sztuka

9. Nick30 4szt

10. kolmen 1 szt

11. kiku1 1 szt

12. pawelb 1 szt

13. marosik 1szt

14. woytek 1 szt.

15. Basist@ 1szt.

PCM56

Gdyby ktoś chciał wykorzystać filtr cyfrowy SM5840/41 w tym projekcie zapraszam do przeczytania mojego najnowszego wpisu w temacie nr 33008 (Filtry cyfrowe - jaka możliwość tuningu).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

macqw, 8 Lut 2010, 10:14

>Dostałem wiadomość że robicie tego PCM wraz z buforem lampowy tak ? Chętnie bym się przyłączył jak

>z buforem lampowym

Bufor lampowy do tego DACa to zły pomysł. Stopień analogowy na lampach który będzie dobrze pracował z tym DACem musi być czymś więcej niż buforem.

Do czego?

W zasadzie żadna kostka nie będzie pracować dobrze z samym BUFOREM lampowym w stopniu analogowym. Do DACa na PCM56/61 można zastosować w pełni lampowy stopień analogowy, ale NIE w postaci bufora, tylko w postaci układu ze wzmocnieniem. Jedno z możliwych rozwiązań pokazałem na pierwszej stronie tego wątku. Odrób lekcje i poczytaj zanim sporządzisz coś, co będzie funkcjonować bez sensu.

A po co? Pkrecz zaprojektował płytki do lampowej analogówki, są świetne. Nadają się do większości DACów z wyjściem prądowym. Można zrobić np. DAC z tego wątku, dokupić do niego płytki od pkrecza, i zrobić na nich lampową analogówkę. Integrowanie DACa, lampowej analogówki i zasilania do tego wszystkiego na jednej płytce to nieszczególny pomysł.

Mój smaczek na ten DAC rosnie w miarę wzrostu ilości CD-eków które psuję :-) .

PS

Przestrzegam przed wycinaniem wszystkiego co wygląda jakby należało do sekcji analogowej - czasem siedzi tam fragment zasilania . I tak działający Kenwood stał się dawcą dla przetwornika C/A.

...there is no spoon...

Projekt fajny. Generalnie fajnie było by utrzymać założenia tj. DF1704, możliwość aplikacji PCM1704 zamiast PCM56, osobnego zasilania części cyfrowe i analogowej PCM1704. I będziemy mieli naprawdę fajnego dac'a. Tylko część analogowa jak kto sobie życzy i po temacie. :) Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.