Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór IC - AN Galatea MK3 vs ??

Lumperator

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki mały problem. W moim systemie gra Yamaha AX-900, Moonwalk MK2 Bi-Wi i Heco Metas 700. Od wczoraj posiadam Beresforda i chciałbym go podłączyć z tą niewyżytą Yamahą ;) jakimś w miarę spokojnym IC, który jednak nie spowodowałby nagłego zamulenia i spowolnienia. Tak sobie przeglądałem wpisy na forum, czytałem co nieco i wychodzi na to, że do 300 zł wszystkie drogi prowadzą do Audionovy. Zasadniczo chciałbym uspokoić wyższą średnicę, bo coś nerwowo wychodzi do przodu. Czy kablem Galatea można nieco uspokoić dźwięk? Na uwadze miałem również tańszy kabelek Phobos. Srebro chyba odpada, choć Albedo Blue taki chwalony... Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.

.

https://www.audiostereo.pl/topic/59949-wyb%C3%B3r-ic-an-galatea-mk3-vs/

na pewno do tej Yamahy nie bierz proteusa bo za pół roku będzie poszukiwał na innym forum godnego polecenia aparatu słuchowego :)

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

hehehe, wezmę to sobie do serca :) Ja wiem, że ta Yamaha to nie jest jakiś audiofilski klocek, a może nawet wręcz przeciwnie. Co by jednak o niej nie mówić, ma spory potencjał, pieruńsko szybka i kopie na basie. Scena fajna, głębia niezła, ale brakuje w dźwięku ogłady. Najprościej byłoby zmienić wzmacniacz, ale powiem szczerze, że chwilowo nie mogę sobie na to pozwolić. Zatem czy zapał i rozmach tego wzmacniacza da sie trochę ucywilizować. Ja i tak domniemam, że trochę jej kultury wszczepiłem. Wszakże Beresford to raczej cieplejsza zabawka, a i Metasy mają raczej ciemniejszy charakter brzmienia.

.

• 3 tygodnie później...

czy kupiełeś IC..Ja równiez mam ax-900..i chcac nadac jej audiofilskości...:))///kupiłem srebro sonus olivy...teraz mam subyelnosci i dtelicznosc przy zachowaniu basu...ale..czasmi dzwiek troche meczy...choc uwazam ze to wuna..cd..onkyo...przy twoim sustemie moze to byc dobru wybór...

Myslę , że doskonale sprawdzi się Chord Cobra 3 - 269 zł. Naturalny, neutralny - świetna góra - niemęcząca; ciepła i delikatna średnica, dobry bas. Przy tym kabelek dynamiczny i szczegółowy. Myśle, że to "bezpieczny zakup". Pzdr.

to chyba czytasz jakieś alternatywne audiostereo skoro wszystkie drogi prowadzą do audionovy:) weź poczytaj ich ulotki reklamowe. To szukanie frajera. Jest tyle normalnych kabli. Szukasz czegoś spokojnego - zapoluj na VDH the first z rynku wtórnego. Szukasz czegoś szybkiego? zapoluj na podstawowy srebrny model albedo. Szkoda czasu i pieniędzy na chińszczyznę.

Co do ogłady do Sonus Oliva...przeniosła moja yamahe klase wyzej.teraz gra audiofilsko::)))..Doskonale..moce nawet lepiej od Sonus Olivy spisywał sie Pro Ject CC za 295zł..ale tłomił bas...tylko dlatego go nie wziołem..reszta powyzej..kabli za 600zł...

Kosmiczne technologie NASA wykorzystane w tej innowacyjnej firmie przepakowującej najtańsze przemysłowe kable z chin.

CSDS

ACIS

FMB

DS

ISDS

AGS

NOVA-TEC

SCS

RFS

niech ktoś mi powie o co tu k.. chodzi?:)

Jeśli o mnie chodzi to modelowy przykład intelektualnej sraczki:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.