Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Niby cena ok ale sprzedający wystawia je ponownie i jak widać ciągle nie może sprzedać - czyżby coś nie tak było z tymi kolumnami

A dlaczego uwazasz,ze cos nie halo z tymi montorami ?Bez przesady.

Witam, patrząc na Wasze wpisy i zawarte w nich rekomendacje zdecydowałem się na zakup Pro-Ac Response 1SC. Jeśli ktoś chce sprzedać, proszę o kontakt. Mam nadzieję, że z jolką stworzą udany duet :) Dziękuję i pozdrawiam.

Witam, patrząc na Wasze wpisy i zawarte w nich rekomendacje zdecydowałem się na zakup Pro-Ac Response 1SC. Jeśli ktoś chce sprzedać, proszę o kontakt. Mam nadzieję, że z jolką stworzą udany duet :) Dziękuję i pozdrawiam.

Zpewnoscia -wyszukaj a bedziesz rad.ahoj

Pewnie są OK, ale cena jak dla mnie za bardzo wygórowana

Do czego się odnosisz? Do ceny używanych Studio 100 z ogłoszenia, czy nowych SM100?

Nie uważam, aby 2700 zł za setki z rynku wtórnego było wygórowaną kwotą. Baza, to raczej okazja, jeżeli oczywiście są w pełni sprawne i niepoobijane.

Edytowane przez WuMike

Odnoszę do używanych S100. Nie do nowych. Dla przykładu 4 lub 5 lat temu sprzedałem w idealnym stanie Studio 100 za 2400zł. Ja w ogłozeniu na hifi.pl widzę nie 2700 tylko 2800zł ;)

Jansen. Powodzenia w poszukiwaniu używanych 1SC, bo to jak się domyślam nie będzie łatwe i szybkie zadanie. Będziesz musiał wykazać się cierpliwością, chyba że będziesz miał lekkie szczęście tak samo jak ja.

Edytowane przez PiotrJ

Ja jednak polecę Sugdena. A Electro moze robić za źródło ;)

A tak naprawdę ProAc najlepiej gra z lampa.

Swiat dzieli sie na entuzjastow lamp i tranzystorow.Obie technologie - bynajmniej w dziedzinie audio maja swoich zwolennikow.Czyz nie jest tak ? ahoj

Jasne. Próbowałem grać Setkami na tranzystorach rożnej maści, ale nic nie zbliżyło się ogólnym poziomem grania do połączenia z Jolidą. Hegel H70 byl chyba najbliżej.

A na jakich roznych ? - bo ten Hegel niezbyt miarodajny.

Roksan k2, Exposure 2010, Yamaha S2000, Peachtree 65Watt, wspomniany Hegel, czyli podobna polka cenowa, wiadomo.

Czyli nie widze na Twojej liscie np ECI-2.Trzeba sie przy okazji jakos ustawic i przybic piane z kubankiem kawy lub herbaty plus 1 SC.Z info o Tobie wynika zes gdynianin a ja z Sopotu.ahoj

Ja jednak polecę Sugdena. A Electro moze robić za źródło ;)

A tak naprawdę ProAc najlepiej gra z lampa.

Niekoniecznie, z Naimem tez gra super

Edytowane przez twinslaver

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

^^ Loze64 - czemu nie, można się zderzyć filiżankami, faktycznie. Jestem z Gdyni, a ECI-2 nigdy nie słuchałem.

I tak zrobimy.Rowniez jestem ciekaw Twojego lampiaka- jakis czas temu kumpel zostawil mi na kilka dni - zdaje sie 202 model.Namiar podesle w wiadomosci.

Lampiak jest git i ma tą zaletę, że można bańkami pożonglować. Na ten moment szukam dobrego daka, lub odtwarzacza z wejściem na przetwornik - szybkiego, z mocnym i kontrolowanym dołem i równą średnicą oraz wysokimi tonami. Coś ktoś doradzi?

Lampiak jest git i ma tą zaletę, że można bańkami pożonglować. Na ten moment szukam dobrego daka, lub odtwarzacza z wejściem na przetwornik - szybkiego, z mocnym i kontrolowanym dołem i równą średnicą oraz wysokimi tonami. Coś ktoś doradzi?

Abrahamsen cd- mniemam,ze niebawem bedzie okazja i posluchasz.Ma wszystko to o czym piszesz.

kamil79 - gratuluję odważnego wyboru.

Daj im i sobie szansę - to może być związek na dłuższą metę - uwierz - warto.

"Marcin_Sz" - 1sc sa doskonałymi monitorami do małych pokoi pozatym zgrały sie doskonale z MF A1000. Studio wypadło o wiele gorzej, tak że nie mam chcęci do nich dojżewać

Tak, przede wszystkim, dla analfabetów - zanim cokolwiek napiszesz - naprawdę "dojżej", albo przynajmniej zapoznaj się z ortografią, albo naprawdę - dojrzej.

13-ka Seasa Excela jest świetnym głośnikiem dla:

"- PiotrJ "- Na szczęście 1SC świetnie robią wodę z mózgu i zadziwiają ilością basu i oszukiwaniem słuchacza że grają podłogowe kolumny (przynajmniej u mnie w pomieszczeniu). Dlatego u mnie stoją ;)

Twinslaver - chyba wszytko w temacie.

Edytowane przez Asmon

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Naturalne do bolu,bardzo przypominają mi poprzednie SF minima ale u mnie mają jak by jeszcze wiecej powietrza.Tak na szybko po dwugodzinnym odsłuchu.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.