Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

U mnie natomiast -amerykanski jazz z konca lat piecdziesiatych.Eh - kiedys to dawali czadu.

A u mnie Led Zeppelin...a teraz Skawiński...późnym wieczorem będzie Stanisław Sojka and Roger Berg Big Band...polecam

Własnie co z jazz-u polecacie?Ja dopiero odkrywam.Wogóle cos mozecie polecic do słuchania?

Od kiedy zagościła u mnie Jola z jazzu wszystko...uwielbiam te dźwięki...

Własnie co z jazz-u polecacie?Ja dopiero odkrywam.Wogóle cos mozecie polecic do słuchania?

Tu niczym nie zaskocze-ja zaczalem od polowy lat 50-tych:Coltarne,Davis,Shorter,Rollins,Aderley itd.I tak -jak dla mnie -generalnie do drugiej polowy 60.Pozniej zaczeli chlopaki za bardzo "odjezdzac" (he,he).Ale ten okres w tym gatunku bardzo polecam.

A u mnie Led Zeppelin...a teraz Skawiński...późnym wieczorem będzie Stanisław Sojka and Roger Berg Big Band...polecam

Od kiedy zagościła u mnie Jola z jazzu wszystko...uwielbiam te dźwięki...

O -Skawinski.Fakt -dobrze sobie radzi.Zeppelinow mam nie te nowe wersje-podobno daje sie to sluchac.W tym sensie ,ze bardzo lubie ale jak odpale i slysze to koszmarne brzmienie gitar - to niestety-wylaczam.
Gość

(Konto usunięte)

Fuck! zeppelinów nie słuchałem jeszcze.Jutro z ranca" jade "wszyskie gitary .Uwielbiam solówki tak samo jak wszelakiej maści trąbki

Ja też...ja też :-)

Jak trąbki to Big Bandy...jest moc i potęga...

Edytowane przez Gość

Kamil...;-)

Glenn Miller Orchestra...Big Band numer jeden...

Ew jeszcze B.Goodman.

Dzieki poszukam na all

Byc moze znasz a jezeli to z gitarowych -naprawde asow poszukaj pana ktory zowie sie Warren Haynes.Mistrz !

Warren Haynes o to chodzi!!!! dzieki .nie znałem goscia ale juz mi sie podoba (YT)

http://allegro.pl/warren-haynes-man-in-motion-cd-i5863781184.html bedzie ok?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Warren Haynes o to chodzi!!!! dzieki .nie znałem goscia ale juz mi sie podoba (YT)

http://allegro.pl/warren-haynes-man-in-motion-cd-i5863781184.html bedzie ok?

Dokladnie.Ale wyszukaj jego plyt z Govt Mule-to jego kapela(w miedzyczasie oczywiscie caly czas jest gitarzysta Allman Brothers Band).

I takie rozmowy są fajne, jak się już ma na czymkolwiek słuchać... :)

Ze swojej strony polecę coś zupełnie innego - coś jak młodzi "Bitelsi", tylko dzisiaj -

The Last Shadow Puppets - The Age of the Understatement - super płyta z ładną dziewczyną na okładce :)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

I takie rozmowy są fajne, jak się już ma na czymkolwiek słuchać... :)

Ze swojej strony polecę coś zupełnie innego - coś jak młodzi "Bitelsi", tylko dzisiaj -

The Last Shadow Puppets - The Age of the Understatement - super płyta z ładną dziewczyną na okładce :)

Znajde.

Zgadza sie -nawet kazdej korony.

Tez ladne to glosniki w tle.

oj Panowie... alez poslady itd. wsunalbym ze hej - CUDO! a jak muza w tle by grala mmm

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Czu ktoś mi wytłumaczy dlaczego tu karwa nie idzie wklejać linków ? Chciałem wkleić z YT link do piosenki: Kind of Peace w wyk. grupy Faithless i zapytać się co Wy na to ?

,Jaka płyta Big Bandy?

Jak ktoś nie ma to polecam GRP Big Band All Star Live - świetnie grają i świetnie nagrane - wszyscy co ją słyszeli, a nie mają, to zapałali żądzą posiadania;-)

Ja polecam pana o nazwisku Dhafer Youssef. Pomieszanie jazzu z muzyka swiata. W zeszla sobote bylem na jego koncercie w naszym Narodowym Forum Muzyki. Porazajace przezycie zwiazane z materialem jak i sala. Po tego typu koncercie, nasuwa sie stwierdzenie, "cale to hifi, to a kant dupy..." ;)

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Dhafer Youssef - polecam płytę tego artysty "Birds Requiem". Płyta od strony realizacyjnej fantastyczna. Muzyka świat, jak kolega napisał. Przeoczyłem ten koncert. Szkoda.

No wlasnie gral duzo z tej plyty, po koncercie mozna bylo ja kupic, takze zakupilem, wzialem autograf i grzecznie poszedlem....bawic sie dalej;)..

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.