Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko instrumentalna , jazz itp. Najpiękniej zagrają chyba tylko na lampie. Poza tym nawet tranzystor przez godzinę to dopiero się wygrzeje i zabrzmi tak jak powinien. 10000 zł to już daje pewne pole manewru. Jakie duże masz pomieszczenie ? Jakie masz kable i co z zasilaniem? Przygotowałeś jakoś sieć ? Masz kondycjoner ? Dobrą lampę dostaniesz już za 6000 zł.

Muzyki słucham różnej ale w 70% jest to muzyka spokojna na wieczór. Ale nie szukam plumkania, tylko dźwięku dojrzalszego od Creeka i trochę lepiej wypełnionego z lepszą kontrolą basu.

Bez przesady z tym wygrzewaniem tranzystora, słucham już 5 lat na creeku i jakoś tego nie zauważyłem ale nie zaprzeczam, że gdzieś tam wpływ jest. Można by wnioskować, że taki tranzystor nagrzewa się dłużej jak lampa;)

Nie rozdrabniajmy się nad kablami i zasilaniem póki nie mam nowego wzmaka:) Pokój ok. 22 m2 - czyżby to było istotne do wyboru wzmacniacza? Głośniki odsunięte o 65 cm od ściany. Nad akustyką będę pracował jak będzie wzmak (mieszkanie wynajmowane). Zresztą w ostatnich 5 latach mieszkałem w 4 różnych mieszkaniach, więc jakoś nie mam ochoty na kupowanie i targanie się z jakimiś ustrojami itp. Ten temat pomińmy, bo tylko zadaje mi cierpienia;)

Jakieś propozycje wzmaka? Naim? Moon? MF? Denon 2020?

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Ale nie szukam plumkania, tylko dźwięku dojrzalszego od Creeka i trochę lepiej wypełnionego z lepszą kontrolą basu.

Witam.

Jeżeli chodzi o kontrolę basu i nie szukanie plumkania to Naim jest bardzo dobrym wyborem ale żeby do tego dołączyć dojrzałość (oczywiście nie taką jak lampa ale postęp w stosunku do Creeka jest) to musi być komplet czyli cd też do sprzedania.

Będzie soczyście , bezpośrednio i potężnie i bardziej do przodu a kontrola na basie powinna owocować bardzo dobrą współpracą z ProAc-ami zresztą często stanowiące synergię z tą elektroniką jako kontynuację brytyjskiej szkoły grania.IMHO.

Koniecznie posłuchaj jak będziesz miał okazję zmiany dość radykalne i kosztowne ale na kablach zaoszczędzisz gdyby wypaliło.

pozdrawiam

Edytowane przez Firewall 1

Czy ktos ma pojecie jaki woofer siedzi w prac responce one sc? Sprzedalem te glosniki ostatnio a teraz kupiec robi mi dyspute przez paypala ze jeden glosnik jest nieorginalny,cos tam rzeczywiscie widac z zdjecia jak otworzyl ze troszke inaczej wyglada aczkolwiek z zewnatrz byly identyczne.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Czy ktos ma pojecie jaki woofer siedzi w prac responce one sc? Sprzedalem te glosniki ostatnio a teraz kupiec robi mi dyspute przez paypala ze jeden glosnik jest nieorginalny,cos tam rzeczywiscie widac z zdjecia jak otworzyl ze troszke inaczej wyglada aczkolwiek z zewnatrz byly identyczne.

Jest to jednostka Seasa T14RCY ze zmodyfikowanym korektorem fazy dla firmy ProAc.

Dla zwykłych zjadaczy raczej niedostępna.

cytat :

"...Ten najnowszy model zostanie przyjęty jednostkę bas / średniotonowy z nowym poczuciem produkowane wyłącznie z ProAc, kierowcy, i oferują innowacyjne magnes miedzi i ulepszony dźwięk w połączeniu z fazy podłączyć go i uznanie, w szczególności w obszarze średniotonowym ćwiczenia..."

http://www.audiocamp.net/freedata/sookie/work/1SC-C-2.jpg

http://www.sorishop.com/goods/402/items/g_4357.html

Zamiast myśleć o wymianie Creeka, pomyśl najpierw o zmianie źródła. Audiolab 8200 okazał się dla mnie właśnie suchym i płasko grającym urządzeniem.

Naim, Meridian, może najnowszy CEC, który jednak kosztuje już ponad 13 000 zł.

Dzięki za podpowiedzi. Sprawdzę Naima. Oczywiście mój CD pójdzie poźniej też do wymiany, zastąpie go jakimś DACiem. Chcę jednak zacząć od wzmaka. Czy ewentualnie są jeszcze inne opcje? Chciałbym odsłuchać kilka możliwości aby być pewnym? Ktoś słuchał D18 z Musical Fidelity 6? lub coś innych firm?

Jesli nie obawiasz sie lampy to zachecam do posluchania Unisona Research simply Italy, S6 lub Triode 25.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Z lampą jest jeszcze jeden plus - można modyfikować brzmienie, stosując "bańki" różnych typów / producentów.

Jeżeli jest dobra baza, czyli porządne trafo i zasilanie plus "czysty" montaż, na niezłych komponentach można się bawić, a efekt zawsze będzie satysfakcjonujący.

Edytowane przez WuMike

Dobrze sprawdza się połączenie z Electrocompanietem, im wyższy model tym lepiej...

Mi wlasnie chodzi po glowie ECI-5MK2.Niestety tu w UK niezbyt popularny wzmak i z odsluchem raczej ciezko.

Moze ma ktos z Was jakies doswiadczenia z tym modelem?

Pozdr.

Nie lubię miotania, lubię sobie posłuchać muzyki a nie basa.

słyszałeś kiedyś Naima w ludzkich warunkach, a propos basu? Edytowane przez twinslaver

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Kolego, kolego :) Żle opisujesz doznania muzczne. Też wierzę że Naim nie miota tylko normalnie gra :)

Coś mi sie pomyliło mówisz ;)

Może kiedyś słuchałem Naima nie pamiętam. Ponoć to dobry sprzęt.

Pozwoliłem sobie podejrzeć co tam masz w tych ścianiach. Nie ma innej możliwości, abyś nie był zachwycony kupując sprzęt za tą kasę.

Edytowane przez PiotrJ

Sprobujcie tych zielonych klockow z Proac. Niewazne czy seria czarna czy olive, miota paczkami jak malo co;)

egzorcyste musisz do nich zamowic ;-)

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Do ProAc'a jeżeli nie lampa to polecam spróbować Sugdena.

Do marki ProAc doskonale nadaje się lampa ale jest jeden haczyk musi to być coś co solidnie nabija rytm i dobrze kontroluje głośniki np. Octave.

Już powiedzmy z takim Jadisem nie będzie tak różowo ta lampa potrzebuje innych kolumn aby zaskoczyć swoją klasą.

Panowie, rozumiem, że lampa może bardzo pasować do ProAców. Ja potrzebuję jednak sprzętu praktycznego. Przychodzę do domu, włączam muzykę na godzinę i ma grać od razu. Do wzmacniacza ma być podłączony BlueRay, CD i tuner SAT. Pierwsze odsłuchy robię dopiero w sobotę (Naim, MF M6Si, może jeszcze sprawdzę Creeka 100A). Na oku mam jeszcze Moona 250i neo lub nawet 340i neo, Denon 2020Ae, Marantz 11s3. Nie spieszy mi się. Myślałem też o Devialet 120 - miałbym za jednym zamachem wszystko w jednym tylko, że opinie mówią o mało angażującym dźwięku. Z jednej strony nie chcę przesadzać z wydatkami, a z drugiej chciałbym zrobić jakiś krok do przodu (w bok też może być;)) w stosunku do Destiny.

Panowie, rozumiem, że lampa może bardzo pasować do ProAców. Ja potrzebuję jednak sprzętu praktycznego. Przychodzę do domu, włączam muzykę na godzinę i ma grać od razu. Do wzmacniacza ma być podłączony BlueRay, CD i tuner SAT. Pierwsze odsłuchy robię dopiero w sobotę (Naim, MF M6Si, może jeszcze sprawdzę Creeka 100A). Na oku mam jeszcze Moona 250i neo lub nawet 340i neo, Denon 2020Ae, Marantz 11s3. Nie spieszy mi się. Myślałem też o Devialet 120 - miałbym za jednym zamachem wszystko w jednym tylko, że opinie mówią o mało angażującym dźwięku. Z jednej strony nie chcę przesadzać z wydatkami, a z drugiej chciałbym zrobić jakiś krok do przodu (w bok też może być;)) w stosunku do Destiny.

Ktorego naima bedziesz sluchal?

Posłucham Supernait 2 oraz SuperUnity (bo też zastanawiam się nad All in One). Być może jeszcze XS2 jeśli ciekawie zagra.

A co myślicie o Baltlab Endo 2?

Edytowane przez Undziak

No to w takim razie Sugden tez odpada.

----------------------------------------------------

Posłucham Supernait 2 oraz SuperUnity (bo też zastanawiam się nad All in One). Być może jeszcze XS2 jeśli ciekawie zagra.

A co myślicie o Baltlab Endo 2?

Zapomnij o superunity, to gniot. Xs2, sn2 ok. Przygotuj sie ze beda mialy troche inny charakter brzmienia, sn jest na regulatorach a la teddy pardo w preampie, wiec bedzie bardziej detalicznie, naturalniej kosztem tzw boogie factor z ktorego Naim jest znany, xs ma wciaz lm317 wiec bedzie bardziej muzykalnie, ale z deliatnie luzniejszym basem..smacznego!:)

Edytowane przez twinslaver

Do marki ProAc doskonale nadaje się lampa ale jest jeden haczyk musi to być coś co solidnie nabija rytm i dobrze kontroluje głośniki np. Octave.

Octave to "torpedy" poprawnie sterują nawet Dynkami;-)

Proaki nie są aż tak wymagające, ale to może zadziałać..

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Octave to "torpedy" poprawnie sterują nawet Dynkami;-)

Proaki nie są aż tak wymagające, ale to może zadziałać..

Wiem .

Słyszałem to taki odpowiednik lampowego Naima ale finezja leży niestety po stronie Octave.IMHO.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.