Skocz do zawartości
IGNORED

Który Blu-ray?

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

980 zł marży na jednej sztuce. Nie 450 zł jak byłeś łaskaw

>sugerować. Też uważasz to za zyski godziwe? W USA 23% zysku przedsiębiorca cza cud i łaskę

>Opatrzności.

Marża nie równa się zysk. To właśnie z marży trzeba opłacić lokal, pracowników, ZUSu i wszystkie inne koszty. To co zostanie,to zysk.

A urząd skarbowy [...] (uznał by) - za wielki

>przekręt.

Byłbym bardzo zdziwiony. W dużo bardziej socjalistycznej Polsce urzędy skarbowe potwierdzają, że zasadniczo marżę każdy sprzedający może sobie ustalać dowolną.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

zmieniając temat z tego nieszczęsnego OPPO ;o)

czy ktoś ma Philipsa 9500 i próbował użyć kodów od innych playerów philipsa by spróbować zrobić z niego region-free player?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• 2 tygodnie później...

Witam, podepnę się do tego tematu żeby nie mnożyć podobnych.

na wstępie chciałem zaznaczyć ze w sprawie kina domowego jestem trochę zielony :)

a chciałem coś własnego zakupić, dlatego pytanie: co byście polecili ( poza Playstation 3 bo to juz wyczytałem ) jako odtwarzacz blu-ray i DVD do 800 - 900 zł ( nieprzekraczalne max ).

dzięki za wszystkie pomocne wpisy :)

byłem wczoraj w kerfurze (jak to się pisze...)

sony 360 za 560 philips 3000 i 2500 za tyle samo -

za taką kasę - tylko brać...

trochę się zdziwiłem że w pół roku tak to potaniało...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Polecam ci zdecydowanie najlepsze tanszy to Sony s360 kupisz za 500 pln,multimedialny LG-370 i najlepszy dzwiękowo wyjscia analogowe świetny odtwarzacz Philips bdp 7500.te dwa pierwsze 500-600 ten Philips to 900 pln.

obrazem 320 je wszystkie biję, w brzmieniu sie wyrownoją osobiscie czekał bym na sony 370 570 770

te beda juz funkcjonalne jak lg370 czy 390 czyli beda czytac MKV tak sony wrescie postawilo na MKV

co w dobie bardzo drogich filmow HD blu-ray to bedzie rewelacja

Sony 370tka ma byc dostepna kolo marca

Zraziłem się do łączności bezprzewodowej w obrębie samego domu. Mam solidne ściany, po za tym podłączyłem testowo PS kablem z routerem i po prostu było lepiej.

Jeszcze jedno. Po małej modernizacji systemu chciałem odpiąć starego Bellwooda. Czy jest możliwe by procesor w Onkyo 905 na tyle dobrze podrasował obraz by różnica w jakości obrazu nie była aż tak namacalna jak wcześniej , czy jest to euforia po zakupowa?

co do nowych Sony to model BDP-S470 bedzie czytał SACD ( Sony wraca do promowania tego standartu ???)

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

W Japonii SACD 5.1 staje się na rynku wewnętrznym standardem i wypiera tradycyjne CD. Każdy szanujący się zestaw ma odtwarzacz SACD, każdy liczący się producent sprzętu ma je w swojej ofercie, każda firma nagraniowa je wypuszcza, a oprócz tego pojawiło się mnóstwo dotąd nieznanych małych i średnich firm, które robią wyłącznie SACD. W sklepach z muzyką stoją całe regały SACD. Również w USA nowe nagrania pojawiają się na hubrydowych SACD lub równolegle w obydwu formatach.

Jacekwacek, 6 Lut 2010, 16:07

>Zraziłem się do łączności bezprzewodowej w obrębie samego domu. Mam solidne ściany, po za tym

>podłączyłem testowo PS kablem z routerem i po prostu było lepiej.

>Jeszcze jedno. Po małej modernizacji systemu chciałem odpiąć starego Bellwooda. Czy jest możliwe by

>procesor w Onkyo 905 na tyle dobrze podrasował obraz by różnica w jakości obrazu nie była aż tak

>namacalna jak wcześniej , czy jest to euforia po zakupowa?

Szczerze: ja nie widzę różnicy pomiędzy obrazem przepuszczanym przez Onkyo bez jego ingerencji a tym "rasowanym".

• 2 miesiące później...

Witam

Dzis pytalem za ile dalo by sie zalatwic tego oppo oto odpowiedz:

$1295 = OPPO BDP-83SE Nuforce Edition

$ 49 = Region Free Cable + Installation

$ 90 = Discounted Shipping charge by Fedex International Economy (about a week shipping time) to Poland

Pewnie do tego jezcze dochodzi clo i tu wlasnie moje pytanie orietuje sie ktos z was ile takie clo moze wynosic ?

Bredzisz zyziu jak zwykle. Zmień pigułki... ;)

BTW. Dystrybutor czego?

BTW2. To znaczy że cło jest inne, zyziowe jakieś?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

36 % z 1300 $ obliczyć nie potraficie czy jak - ok. 5300 zł przy załozeniu kursu dolca 3 zł :) Jakiś dodatkowych opłat nie wliczam, bo od tego są negocjacje ze sprzedającym....

=> wiatrak

Nawiedzony finansisto, shut up ! :D

zyzio

1.

$1295 = OPPO BDP-83SE Nuforce Edition

$ 49 = Region Free Cable + Installation

$ 90 = Discounted Shipping charge by Fedex International Economy (about a week shipping time) to Poland

Razem to $1434

2. Dolar- sprzedaż to na dzisiaj 3,23 zł.

Czyli 4632zł plus od całości cło a potem VAT. / okolo 1500zł/

Koszt przesylki też podlega cleniu i VAT !!!

Tanio liczysz :)

Przecież piszę wyraźnie, że nie zliczam kosztów przesyłki, bo ich nie ponoszę negocjując....poza tym jaka kwota będzie na fakturze też powiedziane nie jest...a tym samym co bedzie podlegać ocleniu....liczę więc wcale nie tanio :))

zyzio

"poza

>tym jaka kwota będzie na fakturze też powiedziane nie jest...a tym samym co bedzie podlegać

>ocleniu....liczę więc wcale nie tanio :))"

Po warunkiem że UC nie poprosi o kopie potwierdzenia zapłaty i linka do miejsca zakupu /aukcja,sklep/.

W przypadku urządzeń / duże paczki i waga /to raczej normalka. A jak zobaczą dodatkowo pieczątke sklepu albo nazwę firmy to już pewniak że przesyłka będzie podlegała szczegółowej odprawie i bez dowodów zapłaty się nie obęjdzie.

A może tylko ja mam pecha ?

Zyziu, 14% cła i do tego 22% VAT to nie jest 36% więcej. Policz se 22 % od 114... :D

Wciąż czekam na Twoją ofertę BDP-83 za uczciwą cenę 1500 PLN (3*499 USD), mam nadzieję że pamiętasz iż jestem pierwszy w kolejce! ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

wiele razy kupowalem za granica drogie rzeczy (wielokrotnosc tego dvd) i US nigdy nie prosil o cos poza deklaracja sprzedajacego, nie ma co straszyc ludzi, rzeczy byly ciezkie ( nawet 100 kg), nikt sie nie czepial deklarowanej kwoty, trudno jest zmniejszyc koszt przesylki i tego sie nie robi, bo fedex i tak poda realny i bedzie korekta zrobiona .... jesli chodzi o takie tanie rzeczy to sie placi clo i vat kurierowi, a wczesniej dostaje mejlem z US do wypelnienia opis tego co zostalo sprowadzone do wypelnienia ...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.