Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie są chłopcy z tamtych lat ???

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Chodzi mi o byłych forumowiczów, którzy kiedyś tworzyli rdzeń tego forum, a dzisiaj ich brakuje (lub nie :-). Często czytam wpisy na ich temat jak ostatnio ten rocha np. "bardziej ucieszyłby mnie powrót Piotra Ryki, Lancastera, Gustawa i wielu, wielu innych. Nawet Atoposa." Oczywiście to tylko przykładowy wpis, spotykam ich wiele i chciałbym wiedzieć czemu przestali uczestniczyć w forum, oraz jakie to były osoby. Może ktoś z nich jeszcze wróci ?

Robert

Ps. Liczę głównie na wpisy forumowiczów z większym stażem, którzy znają historię forum. Być może redaktor dorzuci coś od siebie...

Losy niektórych jak P.Ryki częściowo znam, ale wielu nowych ludzi na forum chętnie pozna te historie.

• Użytkownicy+

Nie, a był ktoś taki na forum ? Zresztą sam poszukam, ja wcześniej nie pisałem. Chyba że pytasz o Platona historycznego, tego też poza książkami nie znam ;-).

Robert

• Użytkownicy+

No w sumie to zwędziłem ten nick bratu który studiuje filozofię. Też trochę poczytałem i ten palton mi się spodobał. Niby filozof, co pali ognisko i lubi tony ;-).

Robert

Ps. Może jutro coś w temacie na dzisiaj dosyć, czas spać.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Mam takie odczucie, że forum cofnęło się pod względem merytorycznym o kilka lat.

Zauważcie, że nie ma już tutaj takiego fermentu jaki występował np w okresie 2005-2007. A od początku 2008 r. nie pojawił się żaden nowy i nośny watek na miarę GainClona, NOS DAC-a czy też tematu o odgrodach.

Wątki merytoryczne - takie można mieć odczucie - dotyczą głównie wyboru wzmacniacza (CD, kolumn) za 500(450, 432, 300 czy 124) złote.

Zauważcie że obecny poziom forum wyznaczają wojenki XYZ-a i coraz nudniejsze memuary Mulsa lub jego psa ; )

By the way, kto z Was pamięta, że Muls kiedyś pisywał cholernie mądre, rzeczowe wpisy i był jednym z tych którzy swego czasu zapracowali na wysoki poziom tego forum?

Forum opanowała smarkateria, no bo ktoś musiał zająć miejsce po Nieobecnych. Może, oby tak się stało, jest wśród tych osób jakiś odsetek jednostek wybitnych, które za jakiś czas będą w stanie nadać lepszy ton dyskusjom tu prowadzonym. Ale jak mawiał klasyk - przyszłość jest niepewna a koniec już bliski ; )

Przejmując to forum Nasi Nowi Właściciele zapomnieli o tym, że społeczności tworzą jednostki - zwykli żywi ludzie, których nie da się zagonić do jednej zagrody.

Czystka jaką tu przeprowadzono w 2008 r., wycięła sporo wśród najbardziej barwnych i aktywnych postaci tego forum, a to podcięło skrzydła temu forum.

Tego nie da się tak łatwo odrobić.

rochu.

mulsa skaperował trójkołowy i pisze dla niego.Od czasu do czasu mądrze.Inźinier zarzucił adiofilskie podejście uznając,że większość to handlarze kryjący się za nickami.Przynajmniej tak wynika z niektórych jego postów.Może ma racje?

palton, 25 Gru 2009, 00:15

>Często czytam wpisy na ich temat jak ostatnio ten rocha np. "bardziej ucieszyłby mnie

>powrót Piotra Ryki, Lancastera, Gustawa i wielu, wielu innych. Nawet Atoposa."

Jeśli wolno mi oceniać innych, to Piotr Ryka, choć pieniacz, wnosił pewną wartość poznawczą i w dyskusjach posługiwał się logiką. Natomiast trzej pozostali, a zwłaszcza ten ostatni wnosili tylko waśnie i kłótnie. Nie sądzę żeby ich tu brakowało, mają zresztą swoje odrębne forum, bo tu im było ciasno.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

;-) interesy i ................ interesy ,albo ludzie tych którzy maja tu interesy !

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Przeczytałem ten wątek :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i mam kilka spostrzeżeń.

Pierwsze to takie, że po zbanowaniu tych osób, następnych kilka, lub więcej też przestało pisać. Wniosek z tego taki, że po np. zbanowaniu XYZ też przestanie też ileś osób uczestniczyć w forum. Widocznie musimy mieć takich z drugiej strony barykady, inaczej nie mamy z kim "walczyć" i co pisać. Z drugiej strony wielu odchodzi z forum, bo nie lubi złej atmosfery, oto cytat z tamtego wątku :

"w ciągu ostatnich paru lat wielu forumowiczów odchodziło, zniechęconych wysokim stopniem buractwa i agresji, nie idącym w parze z wiedzą merytoryczną."

Większość z wyżej wklejonego linku do wątku, też nie widzę na forum.

Robert

Ps. Oczywiście AH znam i jestem tam zarejestrowany (nawet korzystałem z porad od P.Ryki), ale tam tylko o słuchawkach coś się pisze.

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Chodzi mi o takie osoby jak : steq,depawelo,stefanB,jacch,Leszek,soso,JarlBjorn,gutekbull (oraz wiele innych), poza tym rekin, z którym nieco rozmawiałem na ten temat po ostatnim AS w Harendzie. Osoby te zdaje się że nie były banowane, a ich nie widzę (nie sprawdzałem, może piszą w wątkach których nie czytam).

Robert

• Użytkownicy+

areczek, ja też poznałem miłych ludzi z forum. Mnie tylko martwi, że zbyt wielu opuszcza forum i to tych ze sporą wiedzą. Zastępują ich inni, ale w ten sposób forum nie rośnie.

Robert

soso i gutek bywają nawet często.

Poza tym niektórzy po co maja pisać skoro teraz jest moda na szydzenie z tych co tylko słyszą, a niekoniecznie wiedzą co w ich gratach tkwi, a w końcu i z tych co wiedzą i słyszą również.

Bocznicowa "moda na cenzora" też nie przyciąga.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

IvanM, MariuszJ, liamk, (poza bocznicowi) dudivan, Qubric, graaf, larwa(?) fadeover, stary jozwamaryn, stary Jazz;-)- niektórzy piszą do dzisiaj pod innymi nickami innych od dawna nie ma.

Co ich łączy? - Że pisali z jajem, konkretnie, niekiedy nie na temat, ale z sensem. Dobrze się ich czytało.

Nie to co stare forumowe dziady w stylu różnych (...) czy tym podobnych "ktosiuff-kolesiów". Warto nie zapominać o konstruktorach/handlarzach za którymi cały czas ciągnie się smrodek afer o których było głośno na forum. ;)

Gustaw i lancaster? Nie pamiętam. ;)

• Użytkownicy+

cir, nie chodzi mi o konkretne osoby, raczej o zjawisko. Zastanawiam się po jakim czasie i dla czego ludzie na forum się wypalają, oraz jakie są inne przyczyny ich nieobecności.

Robert

Ps. Wątek dobry jak każdy, a może nawet b.dobry jak na bocznicę ;-)

zawsze znikali ,jaki powod ? -zniechecenie, wypalenie ,zmiana zainteresowań lub uznanie pisaniny za bezsens, zmiana formy kontaktu z forum na emalje

a ostatnio zrobiło sie modne pisanie z klona

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jak na diyaudio.com ktoś coś zrobi, to dostaje gratulacje oraz ewentualne porady, co można zrobić inaczej.

Jak tutaj się czymś pochwalisz, to jedna osoba Ci pogratuluje, 50% napisze, że zrobi to lepiej, 30% że źle to zrobiłeś, a 15%, że jesteś idiotą.

Może tutaj jest problem? :-))

palton , _igod_ =>

Proszę prześledzić ten wątek :

Ukryta Zawartość

od mojego wpisu :

"Żeby kolegą poprawić humor , ale przede wszystkim dać do myślenia ;-)

Komentarz niepotrzebny ;-(

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.