Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś zamawiał kolumny na www.akustyk.com.pl ?

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - myślę o tym modelu. Kolumny zagrałyby w pokoju o powierzchni 30 metrów kwadrat.średnio wygłuszonym, słucham ostrzejsze odmiany rocka i dużo reggae.Kolumny podłączyłbym do wzmacniacza Sony 730 ES, CD SONY CDP X 77 ES, kable Alphard Da Vinci PSCC 8N, wzmacniacz używam też do kina domowego i podłączony jest do wyjść pre-out amplitunera. Lubię nisko schodzący bas oraz przestrzeń w średnicy, soprany nie męczące słuch.Czy w takiej konfiguracji i do takiej muzyki kolumny by się sprawdziły? Czy ktoś już zamawiał projekty z tej strony, jaka jest rzetelność tej firmy oraz jak brzmią ich kolumny, czy wymieniony przeze mnie model jest wart swojej ceny (9000),chcę kolumny porządne na dłuższy czas.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

9000zł to cena jednej zlożonej kolumny,komplet to 18tys,choc oczywiście trochę można wytargowac na pewno,lub ewentualnie robić stolarkę samemu. NIe mniej cena kolumn bardzo atrakcyjna bo w zasadzie wychodzi bo cenie samych częsci a to rzadkośc na rynku,i podobny zestaw dowolnej marki byłby sporo,jeśli nie kilkukrotnie droższy.Wymagają prądu:)

Mi odwalili moje Tannoye, została właściwie tylko obudowa i przetworniki, nie słyszałem tych kolumn przed modernizacją, ale ponoć przewyższają teraz takie kolumny jak audio academy hyperion IIIs.

graaf, 14 Sty 2010, 20:10

>Elberoth zamawiał :-))

Elberoth kupił od razu gotowe 'z półki' ;-) Bardzo dobre kolumny, kilka osób na forum też posiada/posiadało inne modele -> proponuję skorzystać z wyszukiwarki.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No z oferty Akustyka wybrałbym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , mam dylemat ponieważ z opinii na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - moim wzmacniaczem dobrze grają Paradigm Monitor 11 v.5, co tu wybrać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Zawsze moim marzeniem był zakup kolumn sonus faber ale ze względu na cenę zdecydowałem się na zakup kolumn Akustyka ILRMD - i to była super decyzja .Grają kapitalnie !!!szukanie jakichkolwiek innych moim zdaniem jest stratą czasu. A przy okazji poznałem właściciela który zna się natym co robi jak mało kto.

Polecam

Re: Elberoth, 14 Sty 2010, 22:42

>graaf, 14 Sty 2010, 20:10

>

>>Elberoth zamawiał :-))

>

>Elberoth kupił od razu gotowe 'z półki' ;-)

ten Elberoth to zawsze ma lepiej niż inni, p*****ny Elberoth! jak jak nienawidzę tego gościa!! ;-))

darekmercury

Tez sie interesuje kolumnami Akustyka tyle, ze trudno z odsluchem i o porownania do konkurencji. A moze Ty porownywales je na swoim sprzecie z innymi kolumnami?

• 1 miesiąc później...

A dlaczego akurat Akustyk? Pod koniec zeszłego roku kupiłem kolumny w Akkusie w Wejherowie. Ceny naprawdę konkurencyjne, tym bardziej że ostatnio obniżyli ceny kolumn. Model V3 zrobił na mnie ogromne wrażenie. Kolumn dla siebie szukałem ponad miesiąc i z polecenia znajomego trafiłem do tego sklepu. Warto poświęcić trochę więcej czasu na poszukiwanie dobrych kolumn. Nie można też zawsze polegać na opiniach forumowiczów, bo ile ludzi tyle opinii. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego zakupu.

Cześć darek2

Czytając twoje pytanie zawarte w wątku odnoszę wrażenie że te 18kzł jest Tobie zbędne, nie wyobrażam sobie jak można wydać sumę o której mowa na kolumny, które widzimy tylko na zdjęciu. Koniecznie musisz je zobaczyć na żywo, posłuchać, a najlepiej u siebie w domu, no i tej cenie jest jeszcze kilka zacnych firm o których wstyd nie wspomnieć chociażby: Harpia Acoustic, Usher, Sonus Faber czy wyższe modele Dynaudio. A tak nawiasem mówiąc to ja nawet swoich Audience 52se nie kupowałem w ciemno mimo że cena kilka razy mniejsza niż ta którą Ty masz do wydania.

Pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń i odsłuchów.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

rabies, 20 Lut 2010, 16:12

>A dlaczego akurat Akustyk?

Bo kolega akurat pytał o Akustyka ? ;-)

Akkus to również bardzo zacna firma.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 3 tygodnie później...

Panowie znajomy mnie zrobił w bambuko i nie zrobi mi kolumn dlatego teraz wchodzi w rachubę tylko akustyk moje typy to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - HDD2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) HD3

Czy to będzie dobry wybór do pokoju 30 metrowego średnio wygłuszonego, wzmacniacz to Sony 730 ES, muzyka to ostrzejsze odmiany rocka i dużo reggae

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pomyśl o firmie Sonus Oliva. facet zna się na rzeczy a ponadto powiesz mu jaką masz elektronikę, jakie pomieszczenie, jakie preferencje brzmieniowe i Ci coś zaproponuje.

Ciekawy ten model, testował ktoś ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dostałem propozycję z Sonus Oliwa, obudowa ta:

Ukryta Zawartość

Z takimi głośnikami:

od góry alumin kopułkę seasa - najlepszą z serii prestiżowej 27 TG/G symbol firmowy H1212/ 320/ para

sredniotonowy 15 -tka seasa specjalny średniotonowy papierowy głośnik z serii prestiżowej 520,- para

na dole BETA 10 CX 10'' głośnik amerykańskiej firmy Eminence 700,- para

Całość za 4800 zł, czy to dobry wybór?

Ukryta Zawartość

przede wszystkim posłuchaj porównaj i wybierz

zabierz swoje klocki i posłuchaj w Sonus Oliwa i innych miejscach.Nie ma przełożenia najlepsze z najlepszym gra najlepiej i wszelkie propozycje musisz doświadczyć.

jeżeli lubisz z dużym prawdopodobieństwem nieudanego zakupu wydać kilka tysięcy to inna sprawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.