Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Aż dziwne, że wcześniej nie zauważyłem tego tematu, można do klubu? :)

Sezon za nami, przynajmniej za mną i moto już zimuje, będzie więcej czasu na inne pasje :)

Mimo, że słońca dziś nie widać to jak zobaczyłem zapowiadaną na weekend pogodę to coś mi nie dawało spokoju. Myślę że takie same uczucie będzie wiosną przy pierwszych dźwiękach moto za oknem :)

Na przyszły sezon przesiadka jak mi odbije to sercem coś włoskiego lub zgodnie z planami FJR 1300,

a na zdjęciu znana droga 44 Jesenik-Sumperk u naszych południowych sąsiadów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

---

Zapomniałbym... Mamy obecnie specyficzny weekendu i zbliża się dość specyficzny dzień który rezerwujemy dla tych którzy odeszli, więc nie sposób nie wspomnieć też tych z nas którzy odeszli na moto i o wypadku i śmierci Marco Simoncelli sprzed tygodnia na torze w Malezji.

Kilka jego ostatnich zakrętów na których toczył pasjonujący pojedynek z Alvaro Bautistą i pechowy uślizg

Ukryta Zawartość

LwG!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez husky
  • 2 tygodnie później...

To i ja się dopisze do klubu. Po 16 latach przerwy kupiłem w tym sezonie choppera Yamaha XJ700 Maxim wersja na rynek amerykański. Jest to mało spotykany model na naszym rynku, dużo tego jeździ w Brytanii. Rama jest ta sama co w virago 750-1100 a silnik to czterocylindrowa rzędówka.

• 2 tygodnie później...

Cztery cylindry, to stanowczo za dużo...o dwa. Żartuje(chyba):-)

Tydzień temu pogoda dała szanse na sensowny wypad, chociaż na trasie było sporo motocykli, to w moim miasteczku cichutko. Wybrałem się więc sam moją żółtą febrą na małą pętle: Myślenice-Nowy Targ-Krościenko nad Dunajcem-Kamienica-Mszana Dolna-Myślenice. Jedna z moich ulubionych w miarę szybkich i bezpiecznych tras. W tle trochę kolorowej jesieni, kawałek dalej(chociaż nie widać)jest zalew Czorsztyński, a nad nim Zamek Niedzica.

Jeżeli będzie ktoś chętny w przyszłym sezonie na mały wypad po okolicznych górkach, to ja bardzo chętnie "przepilotuje".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

No ja na razie zmieniłem olej w mojej VFRce oraz zdjąłem popękane po ostatnim ślizgu w listopadzie owiewki (jeżdżę teraz 'nakedem' ;) ). Muszę dorobić jednego crash-pada i pospawać uchywt bagażnika (kufra używam rzadko, ale czasem jak trzeba gajerek zapakować do roboty, to się przydaje). chciałem tez w ramach przygotowań wymienić uszczelki między cylindrem a wydechem przy tylnych cylindrach, bo od ponad roku jest tam nieszczelność i moto chodzi dość głośno, zagłuszając na jałowym biegu basowy dźwięk wydechu, ale jak przeczytałem w manualu, że musiałbym wyjąć cały silnik by to zrobić, to odpuściłem...

Na razie śmigam po mieście do pracy.

Zazdroszczę Marko3T, że ma w zasięgu ręki takie piękne trasy.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ja zrobiłem w weekend trasę Białystok-Gdańsk i teraz odchorowuję. Lało, miejscami 4 stopnie i zimny jak cholera, prawdziwie syberyjski wiatr. Ale może kolejny weekend będzie bardziej przyjazny...

O tak, blisko moich Myślenic jest sporo pięknych tras. Kiedy zacznę sezon(oby był szczęśliwy)wrzucę od czasu do czasu zdjątko. Przyjedź Romek na południu pokażę Ci piękne trasy, w zeszłym roku sam odkryłem niepozorny skrót przez Ochotnice, droga pnie się przez las i przez kilka kilometrów nie ma prostego odcinka, minus jest taki że nie można na ogniu brać zakrętów, bo najczęściej nie widać co jest za zakrętem, a miejscowi lubi przycinac.

Ale droga piękna, techniczna, nieustanna praca na motocyklu, nie jestem "mistrzem prostej" i takie drogi, to dla mnie kwintesencja jazdy motocyklem, kiedy ciągle zmieniasz biegi, redukujesz, hamujesz przodem i silnikiem, a litrowe V2 daje basem z otwartych Yoshimur i moment kiedy przesadzisz, i musisz ostro dohamować, a motocykl zaczyna stawiać sie przed złożeniem bokiem i już dopadasz kolejny zakręt nawet nie patrzysz na obrotomierz, bo czujesz te kopnięcia dużego silnika. Boże jak ja kocham motocykle!

Sezonu jeszcze nie zacząłem, bo wyznaje zasade że jak mam się już stroić w kombinezon to pasuje skoczyć gdzies dalej, ale raz że drogi po zimie jeszcze nie bardzo, a i temperatury też takie sobie. Ale chciało by sie już pojechać, posmakować wiosny.

O tak, blisko moich Myślenic jest sporo pięknych tras. Kiedy zacznę sezon(oby był szczęśliwy)wrzucę od czasu do czasu zdjątko. Przyjedź Romek na południu pokażę Ci piękne trasy, w zeszłym roku sam odkryłem niepozorny skrót przez Ochotnice, droga pnie się przez las i przez kilka kilometrów nie ma prostego odcinka, minus jest taki że nie można na ogniu brać zakrętów, bo najczęściej nie widać co jest za zakrętem, a miejscowi lubi przycinac.

Ale droga piękna, techniczna, nieustanna praca na motocyklu, nie jestem "mistrzem prostej" i takie drogi, to dla mnie kwintesencja jazdy motocyklem, kiedy ciągle zmieniasz biegi, redukujesz, hamujesz przodem i silnikiem, a litrowe V2 daje basem z otwartych Yoshimur i moment kiedy przesadzisz, i musisz ostro dohamować, a motocykl zaczyna stawiać sie przed złożeniem bokiem i już dopadasz kolejny zakręt nawet nie patrzysz na obrotomierz, bo czujesz te kopnięcia dużego silnika. Boże jak ja kocham motocykle!

Sezonu jeszcze nie zacząłem, bo wyznaje zasade że jak mam się już stroić w kombinezon to pasuje skoczyć gdzies dalej, ale raz że drogi po zimie jeszcze nie bardzo, a i temperatury też takie sobie. Ale chciało by sie już pojechać, posmakować wiosny.

Marko3T, dzięki za zaproszenie. Wpaść będzie trudno, bo mam daleko, ale dokładnie wiem o czym piszesz. Mnie też zawsze bardziej od max. szybkości kręciła techniczna jazda a do takiej silniki V nadają się doskonale (hamowanie silnikiem). Marzeniem byłaby honda VTR sp2, ale cholery są drogie i trzymają cenę. Ale chyba raczej zostanę przy silnikach V.

Szerokości!

Ooo.... no ja Cię widze na czymś w stylu Suzuki M1800R.

Staszek, Gutek też V. Z ich stajni najbardziej przemawia do mnie Griso i te stare kanciaki, mam pomysł na fajną przeróbke takiego staruszka, wiec może kiedyś.....

no to i ja wpisuje sie do klubu 2oo :)

motorynki i inne pierdzidełka -> mz etz 250 -> kawasaki KX80 -> kawasaki LTD 440 -> honda CB550 night hawk -> honda VF 750 sabre -> honda CB500 -> yamaha FZS 600 fazer -> suzuki GSXR 750 SRAD -> yamaha R6 -> yamaha FZS 1000 stuntdog

Edytowane przez czuły barbarzyńca
  • 3 miesiące później...

:) XV1900 Raider

RPshoot%20026.jpg

Therion, zajebista broda :)

Motor też spoko ;)))))))))))

Zdjęcie b. fajne, ale lepiej by można je skadrować - wyciąć ten fotel ogrodowy po prawej stronie ;P, a do tego jakby zawęzić kadr i zrobić zdjęcie od dołu byłbyś ty i hałda żwiru bez odciągających uwagę szczegółów w tle.

A i czapka niewidka tyż spok ;)

Czesc

Zapisuje sie do klubu z TL 1000R

pozdrawiam

Andrzej

Witamy witamy.

A u mnie kupa - z miesiąc temu padła mi elektryka i z powodu wyjazdu na wakacje nie miałem czasu się zakręcić wokół tematu. Poszła chyba stacyjka, bo nie wyczuwam poszczególnych jej pozycji...

Zmieniał ktoś stacyjkę? trudne to?

Edytowane przez romekjagoda

• Moderatorzy

.Honda 1200 Crosstourer

Ukryta Zawartość

w końcu rywal dla GS 1200 GS, szkoda, że ma nadwagę

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Hmm... do tego klubu się chyba jeszcze nie zapisałem. Cóż, lepiej późno niż wcale :) Motocykli miałem sporo, były crossy, duże nakedy, obecnie jest to:

p1060206m.jpg

p1060209m.jpg

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów i do zobaczenia na trasie.

Edytowane przez muchatek

Witaj Muchatek. Potężna bryka i gratulacje, choć osobiście Haya nigdy do mnie nie przemawiała - przyciężka i stylistyka też nie moja.

• 3 tygodnie później...

No mnie ten dźwięk nie przekonuje (a nawet irytuje)

Ukryta Zawartość

Jako audiofil, wole ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Therion
  • 4 tygodnie później...

Dookoła Tatr. Słowackie serpentyny kuszą, drogówki lepiej unikać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dookoła Tatr. Słowackie serpentyny kuszą, drogówki lepiej unikać.

Gratki, pięknie. Ech... a ja czekam wciąż na część do mojego gruchota.

Ja bym chcial z calego serca podziekowac wszystkim torunskim motocyklistom, szczegolnie tym ktorzy miedzy polnoca a godzina 3.00 w nocy, zapier...aja swoimi motorami po ulicy Warszawskiej i Szosie Lubickiej z predkoscia zapewne conieco przekraczajaca umowione 50km/h. Panowie (jezeli ktorys z was to czyta), sa w okolicy lepsze miejsca na test waszych maszyn, no chyba ze chcecie sie pokazac, co o tej porze nocy z uwagi na maly odsetek ludzi mogacych was podziwiac, jest raczej malo prawdopodobne.

z gory dziekuje i pozdrawiam

Ja bym chcial z calego serca podziekowac wszystkim torunskim motocyklistom, szczegolnie tym ktorzy miedzy polnoca a godzina 3.00 w nocy, zapier...aja swoimi motorami po ulicy Warszawskiej i Szosie Lubickiej z predkoscia zapewne conieco przekraczajaca umowione 50km/h. Panowie (jezeli ktorys z was to czyta), sa w okolicy lepsze miejsca na test waszych maszyn, no chyba ze chcecie sie pokazac, co o tej porze nocy z uwagi na maly odsetek ludzi mogacych was podziwiac, jest raczej malo prawdopodobne.

z gory dziekuje i pozdrawiam

Jakkolwiek rozumiem Twoje zdenerwowanie to chciałbym zareagować w jednej kwestii: wydaje mi się, że przekonanie, iż robią to by się przed kimkolwiek popisać jest bezpodstawne. Owszem, są tacy "zawodnicy", ale ogólnie olbrzymia większość motonitów jeździ na 2oo dla własnej przyjemności, a nie dla bycia podziwianym przez gapiów przypadkowych, z których 99% uważa ich za pogardy godnych dawców, przestępców, etc.

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Wczoraj nabyłem swój pierwszy motorower :) Zaczynam od skutera :) Zabawa jest super, wczoraj byłem nim na poczcie i patrolowałem dzielnicę ;) Jest to Honda Vision 50.

Wczoraj nabyłem swój pierwszy motorower :) Zaczynam od skutera :) Zabawa jest super, wczoraj byłem nim na poczcie i patrolowałem dzielnicę ;) Jest to Honda Vision 50.

Przyjedż nim na tegoroczne Audio Show!!

Gratulacje, skuter nie skuter, ważny pierwszy krok. Zresztą obecnie skutery np. w dziedzinie turystyki niebezpiecznie zbliżyły się do motocykli. Takie BMW 650 GT sam bym chętnie przytulił w garażu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.