Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie są Wasze opinie na temat Xindak PA-M? Z tego co wyczytałem pracuje w klasie A

Już było pisane w klubie nt tego wzmacniacza niejednokrotnie...wysil się trochę :)

Edytowane przez Rezyslaw

Witam wszystkich,

o ile od niedawna jestem posiadaczem pary klocków Xindak, chciałem się dopisać do waszego grona.

Mój zestaw to:

- wzmacniacz lampowy Xindak MS-9,

- odtwarzacz cd Xindak SCD-1,

- monitory Canton Chrono 502, ze względu na obecne miejsce ustawienia; docelowo chcę zrobić osobny pokój odsłuchowy i wówczas zagrają Canton Chrono 509, które osobiście bardzo cenię,

- kable głośnikowe Chord Odyssey 4 bi-wire, obecnie grają jako single-wire,

- sygnałowe Jungson Golden Dragon XLR,

- zasilający do cd - Furukawa.

Mam zakupione, ale jeszcze nie podłączone: listwę Tomanek TAP-8 z 2x dc-blockerami, 2x kable zasilające Yarbo 9000 (czekam na wtyki), gniazdko Audionova Re-Volt. W perspektywie planuję wymianę fabrycznych lamp, prawdopodobnie na Psvane lub Shuguang Black Treasure.

Z dźwięku nawet na tymczasowych 502 jestem bardzo zadowolony, na 509 jestem przekonany będzie o poziom wyżej.

Z rzeczy, które mnie trochę drażnią - to buczące trafo we wzmacniaczu, przy cichym słuchaniu dość uciążliwe, oraz wyładowanie na jednym z głośników przy wyłączaniu wzmacniacza (na 99% wina którejś lampy).

Witam wszystkich,

o ile od niedawna jestem posiadaczem pary klocków Xindak, chciałem się dopisać do waszego grona.

Mój zestaw to:

- wzmacniacz lampowy Xindak MS-9,

- odtwarzacz cd Xindak SCD-1,

- monitory Canton Chrono 502, ze względu na obecne miejsce ustawienia; docelowo chcę zrobić osobny pokój odsłuchowy i wówczas zagrają Canton Chrono 509, które osobiście bardzo cenię,

- kable głośnikowe Chord Odyssey 4 bi-wire, obecnie grają jako single-wire,

- sygnałowe Jungson Golden Dragon XLR,

- zasilający do cd - Furukawa.

Mam zakupione, ale jeszcze nie podłączone: listwę Tomanek TAP-8 z 2x dc-blockerami, 2x kable zasilające Yarbo 9000 (czekam na wtyki), gniazdko Audionova Re-Volt. W perspektywie planuję wymianę fabrycznych lamp, prawdopodobnie na Psvane lub Shuguang Black Treasure.

Z dźwięku nawet na tymczasowych 502 jestem bardzo zadowolony, na 509 jestem przekonany będzie o poziom wyżej.

Z rzeczy, które mnie trochę drażnią - to buczące trafo we wzmacniaczu, przy cichym słuchaniu dość uciążliwe, oraz wyładowanie na jednym z głośników przy wyłączaniu wzmacniacza (na 99% wina którejś lampy).

Witamy zatem w gronie wielbicieli i użytkowników marki Xindak :)

Przyjechał PA-M, pierwsze wrażenie po wpięciu- miodzio ! Idę słuchać dalej...

z jakimi kolumnami grasz, prośba opisz dźwięk w porównaniu do innych wzmacniaczy, szczególnie chodzi mi o górę pasma i bas, szybkość konturowość, bo średnica wiadomo jest miód malina

wzmak gra raptem godzinkę. Podzielę się szczegółami wkrótce. Gra z Harpia Ac. Amstaff - wersja na białych Mundorfach, do tego sony xa-20ES, bardzo mocno modyfikowanym (inDAC STelmacha, zegar, zasilanie Furutecha), dodatkowe wyjścia "na srebrze".

góra pasma precyzyjna, rozdzielcza, bez kłucia, syczenia itp. Bas mocny, wypełniony. Całość pasma równa- bez dziur i podbić. Jest fajnie :)

W ten Piątek po długim oczekiwaniu dotarły wkońcu wtyki Sonarquest Cryo Silver, więc mogłem wkońcu połączyć je z 2x Yarbo SP-9000PW, i całe zasilanie spiąć z listwą Tomanek TAP 8 z 2x dc blockerami.

Połączenie:

1. od gniazda w ścianie do listwy Tomanek zasilający Furukawa,

2. MS-9 podpięty poprzez Yarbo pod gniazdo w listwie z dc-blockerem,

3. SCD-1 podpięty poprzez Yarbo pod gniazdo w listwie z filtrem Schaffnera.

Po spięciu wszystkiego moje subjektywne odczucia są następujące:

- z pozytywnych: dzwięk zrobił się bardziej rozdzielczy, troszkę polepszyła się scena,

- z negatywnych: bas zrobił się bardziej rozmyty (wcześniej był bardziej punktowy, co mi bardziej odpowiadało), średnica pasma nieco się uszczupliła, przybyło góry (przy moich obecnych 502 - jest to akurat zbędne).

Sprzęt jest w trakcie wygrzewania (MS-9 ma za sobą ok. 40-50h grania, Yarbo ok. 2h, Tomanek ok. 2h). Z tego co czytałem wcześniej to same zasilające potrzebują ok. 100h wygrzewania (najlepiej pod lodówką), listwa pewnie podobnie, więc w perspektywie - wszystko może jescze się zmienić.

Ktoś sobie zamówił u chińczyków z własnym logo. Standardowe zagranie :-) Chociaż mamy fajny test z pomiarami.

W miarę przyzwoicie wypada. No i jednak jest znacznie mocniejsza niż w danych katalogowych.

Tak samo robiła w swoim czasie francuska czy włoska firma "Lector" z odtwarzaczem Xindak SCD-2, gdzie w chamski sposób zmywali albo zaklejali swoimi naklejkami napisy "Xindak" i sprzedawali w cenie ok. 3000 EUR (zamiast o ponad połowę taniej). Żeby nie być gołosłownym:

k6zb.jpg

kgmr.jpg

wnoc.jpg

5lm1.jpg

Edytowane przez Zladok

Rzućcie okiem na tę końcówkę i jej specyfikację. Przypomina Wam to cos?...

http://www.stereophile.com/content/lindell-ampx-power-amplifier

Nie no... nie wierzę, na pałe bezczelnie i swoją nazwe tylko dają.

"Lampa nie umiera nigdy"

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Audreal - jest akurat marką własną Chengdu Xindak Electronics Co., tylko że na rynek niemiecki.

p.s. nie wiem, czym Niemcom nie pasowała nazwa Xindak?

wrzucę info co do DAC-a w PA-M

Zrzuciłem Svantetic z Komedy wg Możdżera jako plik wav i porównywałem na bieżąco z CD przełączając źródła( i korygując głośność).

Komp to zwykły notebook, połączyłem to najzwyklejszym kablem USB. Róźnice są ewidentne na korzyść CD-ka (z inDAC Stelmacha) - pod każdym względem. Nie wiem na ile może mieć wpływ zmiana źródła (kompa) i kabla (wg mnie kabel z przesyłem zero-jedynkowym nie gra roli). Pobawiłem się puszczając różne pliki - bez porównywania i w wielu wypadkach było dobrze. Do słuchania muzyki w tle- DAC w PA-M wystarczy, do delektowania się barwą(zwłaszcza) i dynamiką - już nie. Pozdrawiam !

Szanowni koledzy, a gdy ktoś ma Xindak DAC-5 i lubi "czar" w dźwięku (nie słucha z miernikiem), to lampka Xindak MT-3 będzie dobrym wyborem? Zagra wyraźnie "gorzej" od np. Xindak PA-M? Porównywał ktoś 1:1 brzmienie Xindaków MT-3 oraz PA-M? Jakie wnioski? Moje kolumny to Harpia Acoustics Nicolo.

Dzień dobry,

Czy ktoś z Was wie gdzie można wypożyczyć za kaucją końcówkę PA-M? Wysyłkowo lub osobiście, nie ma znaczenia.

ostatnio było tak, że wszystkie, które przyszły z Chin dawno były już sprzedane, więc wątpię - próbuj w dużych sklepach. Chociaż z końcówką jest lepiej - była dostępna przez dłuższy czas, gdy polowałem na integrę Edytowane przez 1siedem

ostatnio było tak, że wszystkie, które przyszły z Chin dawno były już sprzedane, więc wątpię - próbuj w dużych sklepach. Chociaż z końcówką jest lepiej - była dostępna przez dłuższy czas, gdy polowałem na integrę

Dzięki, popytam w nowym roku ;)

Czy to ten sam wzmacniacz tzn. Xindak A600?

post-1391-0-45614600-1388850998_thumb.jpg

post-1391-0-27113700-1388851004_thumb.jpg

post-1391-0-03336300-1388851014_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.