Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda tylko, że to z aukcji to wersja poprzednia. Uwaga dla zainteresowanych, zdjęcie wnętrza wzmacniacza na tej aukcji nie przedstawia faktycznego wnętrza licytowanego modelu. Dotyczy ono nowszej wersji, natomiast powinno być takie zdjęcie: post-17458-0-06264200-1461524817_thumb.jpg

Pit80 i jak brzmienie PA-M z AA?

Jestem bardzo miło zaskoczony PA-M i jego zaletami, na których pokazanie pozwala mu towarzystwo Rhea. O brzmieniu, o które pytasz napiszę w najbliższym czasie w klubie Audio Academy.

Tutaj może się później pokuszę o porównanie do MT-3 i A600E.

Oczywiście jeśli będą chętni na opis takiego porównania.

W klubie Audio Academy umieściłem porównanie wzmacniaczy MT-3 i PA-M(II) integra. Nie wklejam treści by nie powielać wpisów. Dla chętnych link do posta tu

Przez majówkę lub trochę później może zrobię podobne porównanie do A600E.

Witam klub xindaka :) jestem zainteresowany końcówką mocy pa m i mam kilka konkretnych pytań

1. Czy pam końcówka jest w pełni zbalansowana?

2. Czy aby grać w klasie A wymaga wysokoskutecznych monitorów?

3. Czy dźwięk nie jest zbyt "kluchowaty"?

3. Jakie monitory grały by z synergią z pa m? Pokój 17m2

4. Czy ma ktoś na sprzedaż? :)

Pozdrawiam

Jak jest w końcu z tą mocą Xindak PA-M , chcę kupić ten wzmacniacz ale czytając forum mam obawy , lubię dosyć głośno słuchać muzyki a nie chcę uszkodzić kolumn ,może ktoś z Was napiszę czy jest się czego bać ;-)

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

A czy ktoś z was myślał o tym by połączyć integre xindak pam z końcówką ?

40 wat w klasie A ależ to mósi grać ...

Żeby to połączyć musialbys mieć przedwzmacniacz, który ma wyjście na 2 wzmacniacze.

Pa-m nie ma wyjścia ani pre out, ani rec out.

Myślę że poza 2 razy większą mocą, czyli glosnoscia nic by wiecej to nie dało.

Być może tak by było ...ale jak masz trudne do wysterowania głośniki to myśle że nie tylko będzie głośniej.

Może się okazać że poprawi się bas, separacja instrumentów na scenie i cała przestrzeń ulegnie poprawie .

Tak było w moim przypadku przy zdublowaniu creeka. Takie dwie końcówki plus dobry preamp to może być to...

Jak jest w końcu z tą mocą Xindak PA-M , chcę kupić ten wzmacniacz ale czytając forum mam obawy , lubię dosyć głośno słuchać muzyki a nie chcę uszkodzić kolumn ,może ktoś z Was napiszę czy jest się czego bać ;-)

Nie ma się czego bać słuchając głośno muzyki, ja słuchałem także głośno PA-M i PA-M (II) z Studio 16 Hz Minas Anor i nic się złego nie działo :)

Oczywistym natomiast jest że każdy głośnik ma swoje ograniczenia i jeśli byś słyszał jak "furgocze" wchodzi w przestery to takie słuchanie nie wskazane! Ale to zapewne wiesz.

Czy pam końcówka jest w pełni zbalansowana?

Nie jestem specjalistą ale budowa wewnętrzna faktycznie sugeruje pełne dual mono i zbalansowanie. Napisz do Polpak - otrzymasz 100% odpowiedź w tej kwestii.

Czy dźwięk nie jest zbyt "kluchowaty"?

Absolutnie nie jest kluchowaty, ma rześką otwartą i detaliczną górę, fajną przestrzeń i pulchną ciepłą średnicę oraz bardzo obfite niskie tony. Jednak nie jest to granie kluchowate.

Połączenie ciepła/plastyczności z otwartością i szczegółem na górze.

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Nie ma się czego bać słuchając głośno muzyki, ja słuchałem także głośno PA-M i PA-M (II) z Studio 16 Hz Minas Anor i nic się złego nie działo :)

Oczywistym natomiast jest że każdy głośnik ma swoje ograniczenia i jeśli byś słyszał jak "furgocze" wchodzi w przestery to takie słuchanie nie wskazane! Ale to zapewne wiesz.

Absolutnie nie jest kluchowaty, ma rześką otwartą i detaliczną górę, fajną przestrzeń i pulchną ciepłą średnicę oraz bardzo obfite niskie tony. Jednak nie jest to granie kluchowate.

Połączenie ciepła/plastyczności z otwartością i szczegółem na górze.

pzdr.

Jakie monitorki do powiedzmy 5-6 tys. będą pasowały? Coś szybkiego i analitycznego czy raczej ciepło obojętnego ?. Nie chciał bym za bardzo podgrzanego dźwięku. Słucham głównie jazzu.

Jakie monitorki do powiedzmy 5-6 tys. będą pasowały? Coś szybkiego i analitycznego czy raczej ciepło obojętnego ?. Nie chciał bym za bardzo podgrzanego dźwięku. Słucham głównie jazzu.

Niestety nie słuchałem z monitorami w/w wzmacniaczy, jednak znając sygnaturę grania tych wzmacniaczy najbezpieczniej coś po środku ani kolumny za bardzo złagodzone ani za jasne. Jednak samemu musiałbyś posłuchać bo każdy ma inaczej lubienie grania :)

Z racji że produkty Studio 16 Hz są świetne a dużo osób pisze bardzo pozytywnie na temat monitorów tej marki to i Nimi możesz się zainteresować :)

Udanych poszukiwań i odsłuchów.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Pytanie do użytkowników: czy A-06 pociągnie mniej skuteczne kolumny ?

Słuchałem go u kolegi ale tam grał z kolumnami o skuteczności coś ok. 90 dB i było niżle .

Chcę złożyć córce jakiś niedrogi system , kolega nie używa tego wzmaka od ponad roku ,

chce go odstąpić za przyzwoitą kasę .

Pytanie do użytkowników: czy A-06 pociągnie mniej skuteczne kolumny ?

Słuchałem go u kolegi ale tam grał z kolumnami o skuteczności coś ok. 90 dB i było niżle .

Chcę złożyć córce jakiś niedrogi system , kolega nie używa tego wzmaka od ponad roku ,

chce go odstąpić za przyzwoitą kasę .

Spokojnie ,pociągnie bez problemu .To nie jest jakis cherlak tylko dobrze zbudowany piecyk z solidnym zasilaniem i sporej mocy i wydajnosci.

Polpak wrzucił na stronę kilka nowych produktów Xindaka.

Jest m.in. PA-1(II) Stereo

http://sklep.polpak.com.pl/produkt/11601/Koncowka_mocy_stereo_XINDAK_PA-1(II)

Na stronie Xindaka jest jeszcze para monobloków PA-1 80W/8ohm w klasie A... ale Polpak jeszcze tego nie ma w ofercie, zdecydowanie bardziej ustawne od A600P :)

Bajzel

Hej

Macie jakieś rozwiązania polepszające kwestię włączania / wyłączania Xindaka PA-M integry?

Już nie mówię o włączaniu z pilota ale tutaj nawet na froncie nie ma klawisza tylko trzeba nurkować za niego...

Myślę o jakiejś listwie z gniazdami "slave" i uzależnienie od włączonego bądź nie przetwornika choć nie wiem czy nie będzie to dla niego szkodzące...

Właśnie przemyślane,wzmacniacz grający w klasie A oddaje mnóstwo ciepła,a włącznik na tyle obudowy wymusza zapewnienie przestrzeni wokół piecyka. Chodzi o to, że zamknięty w ciasnej szafeczce w mig się ugotuje.

PA-M jest bezkompromisowy w swej budowie i za to go uwielbiam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.