Skocz do zawartości
IGNORED

Klub audio BIAŁYSTOK

Rekomendowane odpowiedzi

W RMS Marantz z serii 8005 jest oczywiście na zamówienie.

Jak prawie wszystko w eremesie :)

Ale u mnie trochę jednak zmiana zainteresowania.

Może ktoś z Was ma Maranza Pearl Lite chyba model 7004.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Robert, Arcama A32 wyrzucasz z pola zainteresowań?

Nie nie, nie wyrzucam aczkolwiek po pierwsze primo jak się za nim rozglądam to trudno o zadbany egzemplarza. Znajdowałem nawet za 500-600 euro, ale jakieś taki wymacane były. Po drugie primo ;) nie wiem jak zagra z Minasami które udają jednak grzeczne i ułożone kolumny. Twój Arcam swoją dostojnością pełnego brzmienia ale i spokojem sprawdził się genialnie z trochę narowistymi Eposami M22i, a z Minasam ? Hmmmmmmmmmmm trzeba by sprawdzić :)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Mirku, ale to trzeba by jakoś wcześnie rano zacząć co by jednak przy kobietach być już przynajmniej późnym wieczorem tej niedzieli. Fajnie by było aby ze 3-4 wzmacniacze zgromadzić i choć ze 3-4 pary kolumn. Może jakiego Maranza kto ma , czy Caspiana ?

ps.

Ja od 1 marca już zaczynam wylogowywać sie z internetu do życia realnego więc ze mną kontak przez forum moze być utrudniony. Jak by co to kontakt mailowy remikk70(gorylek)wp.pl

Edytowane przez robin102

Hej elita ściany wschodniej :)

Ja mogę wziąć dwie konstrukcje końcówek diy (jedna jeszcze czeka na sensową budkę bo to dual mono i gabaryt musi być) ew. monitory diy.

Mirek dla mnie 8marca pasi, więc ustalajmy coś na ten termin.

Fajnie by było aby ze 3-4 wzmacniacze zgromadzić i choć ze 3-4 pary kolumn.

Przy takiej ilości gratów to do północy można nie wyjść ;-)

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

PANOWIE ...miałem przyjemnosc byc u Mirka (Acoustic Lab ) i posłuchac troche jego sprzetu oraz mojego w fajnym pokoju ... i z tego miejsca chciałem podziekowac za taka mozliwosc ... i juz wam zazdroszcze ze spotkacie sie w wiekszym gronie i z wieksza iloscia sprzetu ...

( ostrzegam tylko ze po wszystkim ciezko jest wrocic do domu do swojego "normalnego" pokoju :)

Witajcie.

Czy wiadomo coś więcej na temat najbliższego odsłuchu (w sensie godzin i sprzętu)? Jeśli znalazłoby się miejsce (na jeszcze jedną osobę/ sprzęt) to może i ja bym coś wziął ze sobą?

Pozdrawiam,

E.

No właśnie Mirek, jakieś ustalenia co do jutra (godzina)? Bo trza migusiem odwalić obowiązek (dzień samic i to co się z tym wiąże) i potem zadbać o siebie :P

Drugie pytanie: obowiązkowe wyposażenie: jakiś sprzęt, trunek (kulturny), zagrycha itp.?

Ja niestety jestem 8 marca zagospodarowany przez swoje dziewczyny od rana do wieczora. Może w winny weekend będą jeszcze chęci posłuchać Minas Anor to przywiozę do Mirka.

Dzisiaj mogę dopiero po 14:30.

Na Minasy i Dynki umówimy się w następnym tygodniu.

Niestety z Minasami to dopiero na maj moglibyśmy sie umawiac na jakieś porównawczo-zapoznawcze słuchanie, bo kwiecień mam wszystkie weekendy zapracowane, a ten następny niestety wracam w sobote w nocy z wyjazdu, wiec nie dam rady na niedzilę się zebrać. No jeszzcze weekend tuż przed swiatami jakby, ale tu nie wiadomo czy będzie luzik jakiś w domu. Ubieranie choinki, malowanie jajek ect.

Wczoraj była cisza odn. spotkanka więc musiałem sie zgodzić na obiad u teściowej. Ale że to na 13 to posiedze do 15-15.30 i mogę się zawijać.

TYlko co zgarniać ze sobą: mogę wziąć jedną końcówke mocy diy (druga tj. GC dual mono bez budy- niestety nie dojechała), ew. monitory.

Dziękować Mirku za spotkanko i za możliwość podpięcia mojego wzmaka. Gra chyba przyzwoicie wiec ciała nie dałem.

Szkoda, że tylko w tak skromnym gronie (nas dwóch) już drugi raz. Ale może następnym razem będzie lepiej.

Dzięki za przyjazd. Ja się cieszę że we dwóch. Zawsze chętnie wysłucham Twojej szczerej opinii o tym jak u mnie gra. Niektórzy trzymają dystans i najpierw myślą co powiedzieć żeby nie urazić i potem gadają ogólniki, a ja wolę prawdę. Po za tym jak czasem pojadę i posłucham MBL101 czy innych wybitnie grających systemów w kilku aspektach to zaczynam u siebie je poprawiać, czasami degradując inne aspekty grania.

Zapraszam ponownie jak będę miał nowe pre i je odpowiednio dopieszczę.

Po wizycie kolegi mam dylemat. Niby zagrało prawie jak bym chciał. Niby mógłbym podszlifować zwrotnicę żeby grało jak bym chciał, ale na ile mi to wystarczy?

Ma ktoś w podlaskim WA Alexia i przyjął by mnie na odsłuch? Ewentualnie Sophie lub Sashe.

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...

Musical Fidelity M3s, Polk Audio i Definitive Technology - odsłuchy w RMS.pl 29 maja 2015

Na początku kwietnia w salonie RMS.pl Hi-Fi Kino Domowe Akcesoria odbyły się odsłuchy porównawcze audiofilskich słuchawek, wzmacniaczy słuchawkowych i odtwarzaczy przenośnych. Kilka tygodni po tym wydarzeniu zapraszamy po raz kolejny. Tym razem w roli głównej wystąpią urządzenia sygnowane przez markę Musical Fidelity, należące do serii o oznaczeniu M3s - dotychczas nieobecnej w naszym kraju, która jest następcą cenionej linii M3.

W ramach nowej serii M3s powstały dwa urządzenia:

wzmacniacz M3si, który daje posmak prawdziwej hi-endowej konstrukcji dual mono,

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m3si-m3-si-audiofilski-wzmacniacz-zintegrowany

odtwarzacz CD M3scd z przetwornikiem DAC, który potrafi przyjąć i przetworzyć praktycznie dowolny sygnał cyfrowy: z telewizora, dekodera, komputera i innych.

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m3scd-m3-scd-odtwarzacz-cd-z-przetwornikiem-dac

Podłączymy je do topowych amerykańskich monitorów: Polk Audio LSiM703

http://sklep.rms.pl/polk-audio-lsim703-lsim-703-audiofilskie-kolumny-podstawkowe-2szt

Odsłuchy odbędą się w piątek, 29 maja 2015 pod adresem:

Sala odsłuchowa RMS.4D

RMS.pl Salon Audio-Video

Handlowa 7

15-399 Białystok

Odsłuchowicze zostaną podzieleni na 2 grupy:

17.00 - 18.00 - I grupa

18.00 - 19.00 - II grupa

Zainteresowanych prosimy o kontakt telefoniczny: 607 266 622 lub mailowy, pod adresem [email protected]. Jak zwykle decyduje kolejność zgłoszeń na poszczególne godziny. Osobom, które nie potwierdzą swojej obecności nie będziemy w stanie udzielić gościny, ze względu na ograniczoną liczbę stanowisk odsłuchowych.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zapraszamy do zapoznania się z krótką fotorelacją z sobotniego spotkania - giełdy winylowej - pod hasłem "Winylowa Noc Muzeów" w Zmianie Klimatu w Białymstoku. Serdecznie dziękujemy wszystkim za przybycie oraz przemiłą atmosferę. Gość specjalny - Pan Hirek Wrona - zapewnił dawkę szerokiej wiedzy z zakresu muzyki, pokazał unikalne egzemplarze wydań płyt winylowych oraz podzielił się kilkoma ciekawymi faktami z własnego życia "winylowego" ;)

https://hifistore.pl/winylowa-noc-muzeow-w-bialymstoku-gosc-hirek-wrona-cid-19

Niebawem kolejne eventy, o których oczywiście poinformujemy tutaj. Tymczasem miłego weekendu i do zobaczenia!

• 4 tygodnie później...

Wszystkich białostockich fanów gramofonów oraz płyty winylowej zapraszamy na kolejny event. Wszelkie informacje poniżej:

https://www.facebook.com/events/1659336127619765/

Renesans analogu jest już stanem oczywistym. Grupa fanów gramofonów oraz płyty winylowej składająca się z zespołu Sklep hifiStore oraz Winylownia pragną zaprosić Wszystkich na cykliczne spotkania "Pogaduchy przy Analogu".

Pierwsze spotkanie już 24. Czerwca!

Można się spodziewać trochę informacji o gramofonach manualnych i automatycznych, ciekawostek dotyczących nowych wydań winyli, ekspozycji starych oraz nowych gramofonów. Oczywiście wszystko to będzie miało miejsce w najodpowiedniejszym lokalu w Białymstoku czyli w Gram off on!

Fani winyli, jest czas i miejsce by się poznać, wymienić opinie, powspominać. Wszystko to przy oprawie muzyki z płyty winylowej!

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt przez PW lub drogą mailową! Do zobaczenia! :)

Witam serdecznie .

Czy ktoś z kolegów białostoczan ( i okolic ) posiada Oppo 103D lub 105D ?

Zapraszam do siebie , chciałbym sprawdzić w swoich warunkach połączenie Darbee z projektorem JVC DLA-X 500 po kalibracji.

Pozdrawiam i miłego dnia .

Maciej

• 2 tygodnie później...

https://www.facebook.com/events/1659336127619765/

Renesans analogu jest już stanem oczywistym. Grupa fanów gramofonów oraz płyty winylowej składająca się z zespołu Sklep hifiStore oraz Winylownia pragną zaprosić Wszystkich na cykliczne spotkania "Pogaduchy przy Analogu".

Również kilka krążków zaprezentuje Witching Hour Productions!

Pierwsze spotkanie już 24. Czerwca!

Można się spodziewać trochę informacji o gramofonach manualnych i automatycznych, ciekawostek dotyczących nowych wydań winyli, ekspozycji starych oraz nowych gramofonów. Oczywiście wszystko to będzie miało miejsce w najodpowiedniejszym lokalu w Białymstoku czyli w Gram off on!

Fani winyli, jest czas i miejsce by się poznać, wymienić opinie, powspominać. Wszystko to przy oprawie muzyki z płyty winylowej!

audiokarma.org

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.