Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga na HiLife-Broker !!!

Marek B.

Rekomendowane odpowiedzi

meloman 62, 15 Kwi 2010, 22:40

>Spróbuj jednak zgłosić sprawę Policji. Szanse na to, że Ci pomogą są moim zdaniem niewielkie. Nie

>zaszkodziłoby też powiadomienie o sprawie policji angielskiej.

Powiadamianie policji brytyjskiej nie ma sensu,poleci do kosza. Wystarczy miejscowa KWP.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

teoretycznie tak. tylko nie wiadomo jak było w praktyce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

aleksandero1, 16 Kwi 2010, 12:35

>Ja bym porozmawiał z jakimś prawnikeim, może trochę kosztować założenie sprawy ale jak wygrasz

>będą musieli pokryć koszty tylko ta droga będzie dość męcząca...

nawet dobry prawnik nic tu nie zrobi, kolega wywali niepotrzebnie dodatkową kasę. Rozwiązaniem jest powiadomienie policji, najlepiej w KWP. Tam mają wyspecjalizowane komórki, szybki kontakt z EU.

Moim skromym zdaniem to informowac policje! Polska policja ma oficerow rezydentow np w uk oni ulatwiaja kontakt z policja angielska!z kolei angielska policja ma wyspecjalizowane oddzialy do zwalczania przestepczosci internetowej!!!Mysle ze Alert na wioelu forach audio wyloni mnostwo osob naciagnietych przez tych gnoji i to z wielu panst!Wiec jak ktos bedzie konsekwentny to mozna rozkreci niezla afere miedzynarodowa!!!!A tym angielska policja na bank sie zajmie!!!!!!!Skoro niby dzialaja w uk to napewno ich wytropia!!!A uwierzcie oni dzialaja o wiele szybciej jak policja z RP!!!!Pozatym maja czym dzialac!!!

a czy ktoś próbowac umówić sie z nimi na odbiór osobisty wraz platnością? - wg strony oferują taką opcję.

tak Czy inaczej BARDZO DZIEKUJE gdyż tez byłem zainteresowany tą "SUPER OKAZJĄ"

Współczuję Ci i jednak gorąco zachęcam do zawiadomienia Policji.

Zajrzałem na stronę tych złodziei - naprawdę jest dobrze zrobiona, a użyte sformułowania i powołanie się np. na payPal sprawiają wrażenie, że to ofertę zamieściła poważna firma. Sądzę, że nie tylko Ty dałeś się nabrać

Marek B., 15 Kwi 2010, 22:15

>Chyba zadziałało na mnie to, że oni sprawiali wrażenie jakby im wcale nie zależało na sprzedaży

>tych kolumn. Oto treść pierwszego maila, jakiego otrzymałem:

>

>

>The B&W 801D are still available. The speakers are in very good condition, no damage. We offer 36

>months warranty. You will receive all the original manuals, accessories and packing materials. The

>speakers are 9/10 because are older than 1 year and 6 months (1 year and 8 months old). Our company

>policy is to not send pictures.

>

>Shipping: 3-7 days via UPS Freight, DHL or Bax Global, on your choice. The price is 5,200 USD

>including shipping and insurance to Poland. The package will be shipped as soon the payment is

>cleared by the bank. There will be no extra duties or customs fees.

>

>Payment: Bank Account Transfer to our company account.

>

>Send us your full name, shipping address and phone number in order to send you the Sale Contract

>containing all the payment, shipping and return policy details.

>You will have a Return Policy of 21 Days in case something doesn't suits your expectations or the

>any damages appears during shipping. We have to add that we never had problems as we ship our

>products fully insured. You'll have to print, sign and fax it back to us, attaching the bank

>transfer receipt.

>

>Waiting your confirmation.

>

>Thank you,

>Jeffrey K. Bass, Support Dpt.

>HiLife Broker KFT

>www.HiLife-Broker.com

Szczere współczucia za wtopę.

Ale powiem tak: sam bym wtopił z zakupem auta na autoscout24.de kiedyś. To co zapaliło mi lampkę na początku to podpisywanie się typowo anglosaskim nazwiskiem (jak wyżej) i walenie byków gramatycznych i ortograficznych (też jak wyżej). Kasy nie przelałem, bo śmierdziało przekrętem na kilometr. Jedyne co zrobiłem, to podałem fałszywy numer przelewu przez MoneyBrokers, tak aby gościu się przeszedł i ośmieszył szukając przelewu, którego nie było. Pieprzeni złodzieje.

Dlatego polecam zwracanie uwagi na jakość angielskiego, w jakim Ci domniemami anglosasi wysyłają swoje maile. Po prostu to co napisali do autora wątku brzmi sztucznie i niegodnie 'native speaker'a '.

Powrót po dłuższej przerwie...

sittek, 16 Kwi 2010, 12:37

>teoretycznie tak. tylko nie wiadomo jak było w praktyce.

W takich sytuacjach chyba najlepiej brać PayPal - oferują jakąś tam ochronę (nigdy nie sprawdzałem w praktyce).

Ale przecież da się tez coś zrobić w banku chyba? Można anulować przelew, można wytropić kto założył konto, etc. Marek, czy próbowałeś się kontaktować z Twoim bankiem w tej sprawie i dowiedzieć, czy nie można anulowac przelewu?

Powrót po dłuższej przerwie...

nissio100, 16 Kwi 2010, 14:27

zastanawiam się dlaczego cały czas wyjeżdżacie z tą angielską policją???

Przecież tutaj nie ma ich sklepów, nie ma nic.

A to że sobie napisali, że mają w Londynie sklepy to tylko ściema aby sie uwiarygodnić.

Więc na jakiej podstawie angielska policja ma podejmować jakiekolwiek czynności?

A jakby napisali, że mają swoje przedstawicielstwo na Księżycu też byście tam pisali?

romekjagoda, 16 Kwi 2010, 15:42

Paypal robi przelewy do określonej kwoty. W tym przypadku była dużo wyższa.

A bank może zrobić cokolwiek w ciągu kilkudziesięciu godzin, potem to już jest praktycznie pozamiatane. Wystarczy, że pieniądze zostaną przetransferowane na inne konto. Wtedy to już tylko zależy od dobrego humoru Pana Prezesa Banku. Poza tym MarekB wspomniał, że nie było opcji przez kartę kredytową, więc bank nie odda tak od siebie tych pieniędzy, nawet najznamienitszemu klientowi.

Dokladnie! Ta ich strona zawiera bledy gramatyczne i stylistyczne, tego nie pisal zaden Brytyjczyk.

A nazwisko brytyjskie=sciema panowie!

'Kudos' dla kolegi Marka ze opisal nam ta historie ku przestrodze!

Czy sprzedaż jest tylko wysyłkowa,nie można się z nimi umówić na miejscu?Może spróbować zrobić zakup prowokacyjny jakiegoś klocka,z odbiorem osobistym,na miejscu,co wtedy odpowiedzą,pojawi się ktoś z "firmy" sprzedającej?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Tylko współczuć.

Znam to uczcie z własnego doświadczenia - Proac 1sc za 650 E z Francji - przez anonse na ebay.fr

Przykre ale prawdziwe - człowiek sądzi po sobie i nie przypuszcza, że inni tylko czekają na ludzi, którym chęć kupna przeważnie przesłania czerwoną lampkę, o której tu co niektórzy tak pięknie piszą.

Jeszcze raz współczucia.

----------------------------------------------------

Dziwie się Kolego, że jeszcze nie powiadomiłeś policji i prokuratury?

Tym bardziej, że owi oszuści nadal są w sieci!

Nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

So, ich habe jetzt wieder die Auskunft angerufen.....

Wollte mal wissen was für Firma unter der Adresse (Rákóczi út 11, 1088 Budapest) registriert ist. Die Dame von der Auskunft sagte dass dort mehrere Firmen registriert sind, aber eine Firma mit den Namen "Hi-LSo, ich habe jetzt wieder die Auskunft angerufen.....

Na niemieckim HiFi Forum forumowicze przeprowadzili prywatne sledztwo i stanowczo odradzaja jako ze firma jest "papierowa" i pachnie to oszustwem!!!a zostali do tego sprowokowani pytaniem jednego z nich o te firme gdyz chcial kupic wzmacniacz McI.Wspolczuje Ci ale mysle,ze nauka nie poszla w las....

Jesli nie ma opcji odbioru osobistego ani mozliwosci ogledzin sprzetu na miejscu to z gory wiadomo o co tu chodzi.Przecież oni nawet zdjec nie chcieli przeslac?

Zresztą dla mnie ten artykuł to prowokacja.Ja po moje kolumny za 2tys. jechalem 200km,to dla tych mialbym nie zrobic na Węgry 700 km??Przy okazji zaliczyłbym wody termalne.

Marek B. - JAKI był KOSZT WYSYŁKI ?

marox, 17 Kwi 2010, 06:34

nie do końca masz rację z tym osobistym odbiorem. Nie wiem jak Ty, ale są ludzie, którzy nie lubią jak po ich domu kręcą się osoby obce. Sprawdzenie na miejscu to również potencjalna możliwość rabunku, zlustrowania mieszkania przez złodziei, późniejsze włamanie. Pamiętaj złodziej nie zaatakuje dopóki nie będzie wiedział co masz w domu cennego i jak wygląda zabezpieczenia. Naprawdę wiem o czym piszę i jakie sa czasami tego konsekwencje.

Nalezy przewidywać różne możliwości. Cwaniaki nie siedzą tylko w sieci na kontach bankowych. W przypadku sprzętu dużej wartości należy być całkiem czujnym.

Poza tym nie każdy ma czas i możliwości walić pół Europy za jedną parą głośników. Zejdź na ziemię. Świat nie kręci się wokół sprzętu. Jeden pojedzie 500km za starym CD Sony, inny nie.

>nie do końca masz rację z tym osobistym odbiorem. Nie wiem jak Ty, ale są ludzie, którzy nie lubią jak po ich domu kręcą się osoby obce. Sprawdzenie na miejscu to również potencjalna możliwość rabunku, zlustrowania mieszkania przez złodziei, późniejsze włamanie. Pamiętaj złodziej nie zaatakuje dopóki nie będzie wiedział co masz w domu cennego i jak wygląda zabezpieczenia. Naprawdę wiem o czym piszę i jakie sa czasami tego konsekwencje.

Kłania sie czytanie ze zrozumieniem - ostatnio bardzo zapomninana "sztuka".

To nie dom mój drogi Sittku:), to firma, a w firmie "osoby obce " to klienci- odbiorca dóbr, czyli te osoby co są zainteresowane ogłoszeniem w sieci publicznej zamieszczonym przez firmę.

Pozdrawiam

Ale ile kosztuje ekspres a ile takie Bowersy, ja sam staram się szukać czegoś w okolicy, max 150km w jedną stronę.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

z paypalem to z tego co wiem jest ochrona kupujacego ale tylko w wypadku aukcji ebaya. Normalne przelewy nie sa chyba tym objete, ale moze sie myle.

Watpie czy policja cokolwiek wskora. Mala szkodliwosc spoleczna itd. MOj kumpel kiedys wtopil 300 euro za odkurzacz w fakeowym sklepie internetowym. Sklep byl w Niemczech, kumpel poszedl na policje w Toruniu i co?? Ano nic, policjant rozlozyl rece i powiedzial ze niemiecka policja ma sie tym zajac bo oni nawet nie wiedza jak do tego podejsc. 300 euro to coprawda nie 15000pln ale smutna prawda, w przypadku pojedynczych prywatnych wypadkow, prawdopodobienstwo pomocy ze strony organow scigania jest minimalne.

masterofdeath6, 16 Kwi 2010, 11:47

>15tysi to 1/2 ceny ale 1 sztuki !

>po 20 000-25 000 są 6-8letnie 801N, a co dopiero nowsze D jak diament?

>

>Też brak mi słów, współczuję i doskonale wiem co czujesz, też niedawno "wtopiłem" pewną sumkę, ale z

>przyczyn losowych raczej :(

>teraz marzenie o 801 się odwlecze, o ile nie będziesz miał do nich urazu przez ten incydent...

masterofdeath6 - opowiedz twoja historie koniecznie!!!!!!!! to jest dopiero wtopa przez duze W. Co gorsza nie z winy samego mastera. Jak mi o tym opowiedzial to mi sie wierzyc nie chcialo ze takie rzeczy sie zdarzaja w naszym kraju. Master opowiedz o tym, napewno warto przestrzec pare osob przed polska skarbowka :/

domena zarejestrowana na:

Registrant:

N/A

spiridon cosmin ([email protected])

str Dr. Stefan Berceanu nr.15 bl.17 sc.1 ap.16

Craiova

Dolj,200683

RO

Tel. +040.728380284

dane pewnie fałszywe...

nookie736/masterofdeath6

jeżeli chodzi o skarbówke to sam bym się chętnie dowiedział co te dziady ( bo inaczej ich nienazwe ) potrafia wymyslic - można na priv jak na forum niewygodnie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.