Skocz do zawartości
IGNORED

Klub sympatyków marek Electrocompaniet i Abrahamsen

Rekomendowane odpowiedzi

w oslo sa 3 osoby z phastem i z tego co wiem dwie sie szykuja do zakupu. wiem ze w warszawie ma phasta pare osob. zaatakuj forumowego masze - on bedzie wiedzial gdzie znajduja sie inne egzemplarze. w lakierze wyglada super - to fakt ale nie to jest jego karta przetargowa. on jest oparty na dosc cierkawej kosci ktore stosuje miedzy innymi audio note i to jest jego karta przetargowa.

co do sieciowek to tez mialem lappy do momentu kiedy kolega wpadl do mnie z kabelkami. nie bedzie z mojej strony przesada stwierdzenie ze w niektorych przypadkach sieciowka ma wiekszy wplyw na dane urzadzenie niz IC.

w oslo sa 3 osoby z phastem i z tego co wiem dwie sie szykuja do zakupu. wiem ze w warszawie ma phasta pare osob. zaatakuj forumowego masze - on bedzie wiedzial gdzie znajduja sie inne egzemplarze. w lakierze wyglada super - to fakt ale nie to jest jego karta przetargowa. on jest oparty na dosc cierkawej kosci ktore stosuje miedzy innymi audio note i to jest jego karta przetargowa.

co do sieciowek to tez mialem lappy do momentu kiedy kolega wpadl do mnie z kabelkami. nie bedzie z mojej strony przesada stwierdzenie ze w niektorych przypadkach sieciowka ma wiekszy wplyw na dane urzadzenie niz IC.

no kurcze w takim razie slon mi na ucho nadepnal - ja sieciowek nie slysze....... wspomniany test wprowadzil w konsternacje zwolennikow kabli sieciowych i na ich prosbe mieszalismy sprzetem (tzn wykluczyli z toru wszystko oprocz DAC'a, koncowki Accuphase i kolumn) - tez polegli bo nie wylapali zadnej roznicy - co bylo zabawne - kazdy przyniosl swoj kabel i opowiedzial na czym polega jego wplyw na dzwiek....

mielismy sie potem spotkac na dalszy ciag testow u kazdego z osobna (no bo kazdy ma inny system), ale w koncu do takiego mityngu nie doszlo... nie powiem, ale z przyczyny "kablowcow" .... :-)

byc moze wszystko zalezy od systemu, ale swojego nr 1 i zapewne nr 2 nie bede zmienial zeby uslyszec kable sieciowe... :-), w sumie to sie ciesze, ze ich nie slychac bo jeden problem z glowy a i kasy troszke na inne pudla zostanie.

Sprobuje popytac Maszy kto jest szczesliwym posiadaczem DAC'a Phast....

O EC jak na razie nikt nie wspomnial....

no kurcze w takim razie slon mi na ucho nadepnal - ja sieciowek nie slysze....... wspomniany test wprowadzil w konsternacje zwolennikow kabli sieciowych i na ich prosbe mieszalismy sprzetem (tzn wykluczyli z toru wszystko oprocz DAC'a, koncowki Accuphase i kolumn) - tez polegli bo nie wylapali zadnej roznicy - co bylo zabawne - kazdy przyniosl swoj kabel i opowiedzial na czym polega jego wplyw na dzwiek....

mielismy sie potem spotkac na dalszy ciag testow u kazdego z osobna (no bo kazdy ma inny system), ale w koncu do takiego mityngu nie doszlo... nie powiem, ale z przyczyny "kablowcow" .... :-)

byc moze wszystko zalezy od systemu, ale swojego nr 1 i zapewne nr 2 nie bede zmienial zeby uslyszec kable sieciowe... :-), w sumie to sie ciesze, ze ich nie slychac bo jeden problem z glowy a i kasy troszke na inne pudla zostanie.

Sprobuje popytac Maszy kto jest szczesliwym posiadaczem DAC'a Phast....

O EC jak na razie nikt nie wspomnial....

ViSTO a z jakich okolic Jesteś ? Również szukam albo DAC z usb, albo może jednak odtwarzacza cd, więc z przyjemnością bym sam posłuchał tego Phast'a.

pzdr

no kurcze w takim razie slon mi na ucho nadepnal

raczej nie tu tkwi problem :-)

moim zdaniem cos ci "blokuje" te kableki. calosc gra jak najslabszy element. gdzies masz cos co wplywa tak a nie inaczej i koniec. stad ten problem. u mnie to byla listwa a mam pasywna!

dodam tylko ze lappy graly u mnie duzo gozej od zwyklych sieciowek. zamulaly gore

.

ViSTO a z jakich okolic Jesteś ? Również szukam albo DAC z usb, albo może jednak odtwarzacza cd, więc z przyjemnością bym sam posłuchał tego Phast'a.

pzdr

jestem z Krakowa - ale Phasta nie mam.... :-( szukam kogos, kto umozliwilby odsluch.

raczej nie tu tkwi problem :-)

moim zdaniem cos ci "blokuje" te kableki. calosc gra jak najslabszy element. gdzies masz cos co wplywa tak a nie inaczej i koniec. stad ten problem. u mnie to byla listwa a mam pasywna!

dodam tylko ze lappy graly u mnie duzo gozej od zwyklych sieciowek. zamulaly gore

.

byc moze - ja tego nie slysze.

zestaw 1 gra dla mnie super juz od ladnych kilku lat - nie zamienie go na nic i za nic na swiecie... :-) :-) :-)

ale my tu dlugo off topic ciagniemy....

Wracajac do tematu - szukam do posluchania DAC'a EC - czy ktos moze cos doradzic....?

jestem z Krakowa - ale Phasta nie mam.... :-( szukam kogos, kto umozliwilby odsluch.

Tak, tak. Wiem, że nie posiadasz. Śledzę wątek od kilku dni:)

Miałem nadzieję, że jak znajdziesz to i ja bym posłuchał, tyle, że ja w warszawie mieszkam.

• 2 tygodnie później...

Dobry wieczór Panom,

czy ktoś z Was mieszkających w Warszawie posiada ECI, pwiedzmy od 1 do 4 i zgodziłby się ba odsłuch na nim moich P.A. Studio 100 ?

• 4 tygodnie później...

Dobre połączenie. Miałem kiedyś Studio 100 z ECI 2 i grało b. dobrze, z ECI 1 byłoby jeszcze lepiej.....

Mam pytanie - czy zna ktoś pre EC 4.6? Jak się to ma np. do EC 4.5?

pozdr!

czy zna ktoś pre EC 4.6? Jak się to ma np. do EC 4.5?

sonicznie to to samo

te same problemy z potencjometrem

rozni sie iloscia wejsc i wyjsc

czesc

Juz o to pytalem, ale wtedy szalu z odpowiedziami nie bylo, a w tej chwili zostalem bez kolumn i mam noz na gardle;) Pozbylem sie duzych klocow, bo pomieszczenie za male, Focale graly na pol gwizdka, no i opatrzylo mi sie brzmenie. Szukam monitorow na jakies 18m2 do ECI-2,, muzyka ciezki metal, rock, elektronika, jazz, wiec przydaloby sie troche lupniecia, przynajmniej na tyle ile moze byc z monitora, nie moge szarzowac z budzetem, biorac pod uwage, ze beda potrzebne podstawki, budzet - 5kPLN, biore pod uwage zarowno nowe, jak i uzywki. Kiedys polecano Proac studio 100, ale kojarze, ze do takiej muzyki i moich preferencji zostaly jednak odradzone. Byl u mnie pan Rogala, wiec sprawdzialem Canto Grand ze Studio 16Hz i moze bym je wzial, ale nie chcialbym sie napalac od razu na pierwszy sluchane kolumny. Bralem pod uwage Dynaudio Focus 160, choc w tej cenie ostatnio sie nie pojawiaja, no i nie wiem jak to wypadnie z ECI, planuje wizyte u jednego z forumowiczow w tym celu. Ma ktos jeszcze jakies propozycje do takiego budzetu i muzyki? Bede dzwieczny za pomoc, bo nawet radia nie mozemy sluchac rano;)

Moon

Z drugiej linii dorzucę.. :

AW180 fantastycznie graja z Magnepanami MG12...

Dziadek ECD1 dolaczyl do systemu, brakuje pre..... wyglada na to, ze drugi system bedzie zbudowany w oparciu o Electrocompanieta...

Dla mnie EC to pewnego rodzaju odkrycie w "audiofilsko-melomanskiej" przygodzie..... lepiej pozno niz wcale... :-)

jak mozesz to odpusc wszytsko ponizej 4,8

4,7 juz gra przyzwoicie ale bedziesz sie wsciekal z powodu bezsensownego potka

a co do dacka - hmm - wazka od audioquesta go morduje a kosztuje 1/4?

jak mozesz to odpusc wszytsko ponizej 4,8

4,7 juz gra przyzwoicie ale bedziesz sie wsciekal z powodu bezsensownego potka

a co do dacka - hmm - wazka od audioquesta go morduje a kosztuje 1/4?

hej,hej !

o co tak naprawde chodzi z potami EC..... awaryjnosc, podla jakosc i awarie, duzy skok - czy wszystko razem... ?

ECD1 nabylem z 460 EUR.... gra fajnie no i ten WAF... :-)

dragonfly kupisz za 100 czyli jedna piata ceny :-)

technika idzie do przodu i na to nic nie poradzimy

potki nie sa produkowane juz wiec nie ma mozliwosci wymiany a o ile pamietam jest wlutowany na plyte glowna wiec nie ma lekko

dragonfly kupisz za 100 czyli jedna piata ceny :-)

technika idzie do przodu i na to nic nie poradzimy

potki nie sa produkowane juz wiec nie ma mozliwosci wymiany a o ile pamietam jest wlutowany na plyte glowna wiec nie ma lekko

Dzieki za info - no tutaj sie EC nie popisalo.... w sumie 4.7 mozna jeszcze jako nowy kupic ... i taki zonk - brak mozliwosci zdobycia pota...

Czy w 4.8 mamy tez jakis unobtanium potencjometr, czy moze regulacja jest zrobiona jak w makach - elektronicznie ?

Technika jesli chodzi o DACi zasuwa do przodu jak w przypadku komputerow - dzis kupisz za miesiac juz stare...

Ja tam lubie brzmienie staruszkow, ECD1 faktycznie jaj nie urywa, ale b. fajnie zgrywa sie z reszta toru i jak dla mnie reprezentuje wysoka lige - jest na tyle dobry, ze wsluchiwanie sie w szczegoly, ktore prezentuje lepiej nowa generacja DAC'ow wole przeznaczyc na zwykle sluchanie.. :-)

w tych daczkach ludziska apgrejdy robia - zegary lepsze itp. moim daniem sesnu w tym za grosz nie ma ale WAF maja faktycznie wysoki

4,8 to juz nie jest dziecko abrahamsena. nie wiem na jego temat nic. nie interesuja mnie nowsze klocki ec niz 2004

w sumie 4.7 mozna jeszcze jako nowy kupic

poszukaj abrahamsena v3

w sumie sonicznie gorszy nie jest od 4,7. ciut slabszy moze od 4,8 ale cenowo atrakcyjniejszy

no i pasuje do kocowek. pelna symetria i wyszedl spod tej samej reki...

jesli juz musi byc tranzystor to rozsadne rozwiazanie

poszukaj abrahamsena v3

w sumie sonicznie gorszy nie jest od 4,7. ciut slabszy moze od 4,8 ale cenowo atrakcyjniejszy

no i pasuje do kocowek. pelna symetria i wyszedl spod tej samej reki...

jesli juz musi byc tranzystor to rozsadne rozwiazanie

abrahamsen v3 czy abrahamsen v30....?

jest jakas roznica...?

• 3 tygodnie później...

cześć, dawno tu nie zaglądałem ( na audiostereo.pl), troche mi sie "wyprostowało" i zacząłem od początku budować system w oparciu o juz zakupiony 2x AW180, pre Hegel P4A oraz kolumny mojej roboty na acutonach (te będą inne ale też mojej roboty ). Szukam teraz źródła,- chce isc w pliki ale zupełnie nie wiem jak sie do tego zabrać gdyz mialem dosc długą przerwę (zatrzymalem sie na CD:) ). Generalnie chce zachować brzmienie EC+Hegel wiec raczej źródło neutralne. Co polecacie?

przy okazji jeszcze jedno pytanie. Jak to jest z AW180 - moje mają wejscia zbalansowane oraz 2x RCA , jak dotąd widzialem wersje tylko z XLR. Czy ta zmiana zostala wprowadzona od jakiegos rocznika?

Spokojnie, wszystkie urządzenia Electrocompanieta z serii classic to wyśmienite produkty oparte na konstrukcji Abrahamsena

ECI 3, ECI 4, ECI 5x, ECD 1, AW 120, AW 220, AW 180, AW 400, AW 600,EC 4.7 i EC 4.8. Nowy właściciel odcina tylko

kupony z genialnych pomysłów mistrza.

jak zwykle bez sensu i skladu piszesz

ec 4.8 nie jest wytworem abrahamsena - jak juz musisz koniecznie cos napisac to przynajmniej nie wprowadzaj ludzi w blad

Zostań przy CD.....

Też widziałem 180-ki tylko XLR, ale życie zaskakuje...

Tylko czy z RCA będzie lepiej?

W sumie to bez znaczenia czy lepiej - podlączam przez xlr. Chodzilo mi bardzieju o to czy czasem poprzedni wlasciciel nie robil przeróbki ale jak widac chyba nie :).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.