Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm jozwa, ja np. w ogóle sobie nie przypominam abyś ty na swych tu łamach napisał że Tusk jest Polakiem, no proszę to widomy dowód że jozwa uważa Tuska za Niemca, Izraelite czy może Ruska..

jozwa maryn, 17 Maj 2010, 13:53

>A Donaldinho odpada, chyba że ktoś go widział usmolonego i poturbowanego

>zaraz po wypadku? Takie przeciągnięcie przez turbowentylator nie pozostaje bez śladu.

Jak ktoś aż wręcz ocieka wazeliną tak jak Tusk to prześliźnie się przez wysokoobrotową turbinę jak małe kocię przez cipkę kocicy-wieloródki! Slurp - i już jest z drugiej strony!

"hmmm jozwa, ja np. w ogóle sobie nie przypominam abyś ty na swych tu łamach napisał że Tusk jest Polakiem, no proszę to widomy dowód że jozwa uważa Tuska za Niemca, Izraelite czy może Ruska.."

a co pamiętasz?

Gdy ktoś się irytuje, że robią nas w 'bambuko' że podają oficjalne sprzeczne 'fakty'(jak ktoś sam zauważył, fakty nie mogą być sprzeczne, więc jest się o co irytować)to wyśmiewa się go wymyślając szabelkę, marsjan, a może ptaszka. Wyśmiewanie, to taki sPOsób uciszania niewygodnych - jeśli tak myślisz to jesteś śmieszny nie wart szacunku.

Gdyby było tyle kontrowersji wobec śmierci kogoś twojej rodziny, sprawa wyglądała by bardzo nienaturalnie, a tobie podawano co jakiś czas sprzeczne informacje, to nie chciał byś się dowiedzieć jak było naprawdę, a jeśli to było morderstwo to ukarać albo przynajmniej ujawnić winnych.

• Redaktorzy

Jak dotąd wszystkie ewentualne sprzeczne informacje wynikają z tego, że głupiemu pół roboty pokazują. Po miesiącu z kawałkiem pracy komisji jedni idioci domagają się wyników, a drudzy idioci dają im to, co na dziś mają. Pół roku to minimum trwania prac komisji tego typu. Ktoś tu już przypomniał, że podawana za wzór skuteczności komisja badająca wypadek w Kabatach pracowała PÓŁTORA ROKU. Osiemnaście miesięcy. A nie jeden. Pół roku pracowała komisja po katastrofie na rzece Hudson, która odbyła się na oczach tysięcy świadków i w której nikt nie zginął. Teraz jeszcze o tych idiotach: trudno mieć pretensje do członków rodzin, im co najwyżej trzeba tłumaczyć, że prace trwają i trzeba czekać na pewne wyniki. Jak jednak nazwać posłów partii politycznej, którzy odwalają pod tym pretekstem taniec derwisza w parlamencie? Hienami chyba? Czyż nie?

Hienami?

"Jak jednak nazwać posłów partii politycznej, którzy" korzystając ze skutków tragedii przegłosowują wszystko czego nie potrafili przegłosować przy demokratycznym składzie.

• Redaktorzy

"Jak jednak nazwać posłów partii politycznej, którzy" korzystając ze skutków tragedii przegłosowują wszystko czego nie potrafili przegłosować przy demokratycznym składzie."

Mamy gdzieś niedemokratyczny skład? Widocznie parlament rozwiązano, a w mediach panie, ani słowa.

Mam gdzieś.... To nie istotne.... - ot podejście do tematu,

a skoro mowa o kabatach:

...W czasie egzekwowania realizacji zaleceń powypadkowych strona radziecka przekazywała szereg dokumentów podpisywanych przez wysoki szczebel zarządzania, których treść zawierała oczywiste nieprawdy na temat katastrofy...

Zapewne tym razem tak nie będzie ;P

pilnuj jozwa, pilnuj jedynie słusznej, demokratycznej prawomyślności

(w końcu... czego się nie robi dla chleba)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

>Kerech, 18 Maj 2010, 12:02

>Gdy ktoś się irytuje, że robią nas w 'bambuko' że podają oficjalne sprzeczne 'fakty'

Powiem szczerze: mnie osobiście najbardziej irytuje ewidentnie politycznie motywowana próba ukręcenia z tego nieszczęścia bata na zad politycznego przeciwnika. Słuchałem dzisiaj w jakiejś stacji radiowej audycji z udziałem Sakowicza i jeszcze kilku osób. Włos jeży się na głowie co za bzdury wygadują! I nie ma co się dziwić jednej czy drugiej babince że wierzy w jakieś piramidalne spiski i ściąganie samolotu magnesem.

>a jeśli to było morderstwo to ukarać albo przynajmniej ujawnić winnych.

No i masz, teraz dopiero przeczytałem. Tak, masz rację - z jednym drobnym uzupełnieniem: nawet jeżeli to nie było morderstwo należy ukarać winnych. Ale co mamy zrobić jeżeli winni już się sami ukarali? Wybatożyć trumny?

Jestem Europejczykiem.

Kerech, 18 Maj 2010, 13:43

>...W czasie egzekwowania realizacji zaleceń powypadkowych strona radziecka przekazywała szereg

>dokumentów podpisywanych przez wysoki szczebel zarządzania, których treść zawierała oczywiste

>nieprawdy na temat katastrofy...

Timeo Danaos et dona ferentes - nie wierz w ustalenia ruskich prokuratorów nawet jak mają pod sobą dużo pieczątek.

Oczywiście różne Jary_747 i inne uważają odwrotnie, choćby tam nie wiem co.

Są jak ten Filozof z "Rejsu", który gra z Kaowcem jedynie w dupnika i nie potrafi zgadnąć kto go grzmotnął.

CEP oczywiście siedzi w mojej głowie i wie lepiej ode mnie co myślę. Natomiast to co piszę go nie obchodzi bo po prostu tego nie rozumie. Zresztą po co ma zrozumieć, on tu jest od roboty politycznej nie od myślenia. Jętka trzynastodniówka :-).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

C3PO dobrze ci napisał Jaro_747,

po co się denerwujesz?

sledztwo jest po to żeby wyjaśnić, ale ty bez śledztwa wiesz jak było, prawda?

wybatożyłbyś trumny, bo w nich leżą winni!

to po co ci śledztwo, skoro już wiesz?

ja na ten przykład nie wiem i czekam, a ruskim nie wierzę jak psom, więc nie wykluczam, że będzie ściema - dlatego polska strona powinna być przy wszystkim i patrzeć na ręce,

a najlepiej - wspólne śledztwo

tego nie rozumiesz? babinkami się przejmujesz?

C3PO, 18 Maj 2010, 18:25

>Oczywiście różne Jary_747 i inne uważają odwrotnie, choćby tam nie wiem co.

>Są jak ten Filozof z "Rejsu", który gra z Kaowcem jedynie w dupnika i nie potrafi zgadnąć kto go

>grzmotnął.

z tym grzmoceniem to smiala teza.

sugerujesz, ze jak przestana, to po jakims czasie dzambo dojdzie do siebie?

• Redaktorzy

Podsumowując, jeśli ktoś po miesiącu śledztwa w takiej sprawie oświadcza, że wie jak było, to jest politycznym oszustem albo kimś, kto odbiera głosy z pieca na specjalną antenkę. Do wyboru.

zdjecie Jaka-40 na lotnisku w Smolensku 10.04.2010; dziesiec minut pozniej kontroler z wiezy radzil pilotom Tu-154M odleciec na inne lotnisko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli prawdziwe to rzeczywiście, mgła, że czubka nosa nie widać. Kontrolerzy radzili nie lądować, twierdzili też, że piloci rosyjskiego nie znają, a dokładniej rosyjskich cyfr. Rosyjscy kontrolerzy i rosyjska prawda.

>Nowy2, 19 Maj 2010, 00:16

>zdjecie Jaka-40 na lotnisku w Smolensku 10.04.2010; dziesiec minut pozniej kontroler z wiezy radzil

>pilotom Tu-154M odleciec na inne lotnisko

No i czemu nie polecieli gdzie indziej? PiSSowska teoria spiskowa uwzględnia ten problem?

Jestem Europejczykiem.

>Kerech, 19 Maj 2010, 02:44

>Jeśli prawdziwe to rzeczywiście, mgła, że czubka nosa nie widać.

Przecież powszechnie wiadomo, że mgłę w ostatniej chwili wygenerowali Rosjanie. No bo przecież mgła chyba była, skoro nasz Tupolew wyglebił. Gdyby jej nie było to chyba piloci widzieliby ziemię i pas. No chyba, że wrócimy do teorii magnesu którym ruscy ściągnęli Tupolewa.

Jestem Europejczykiem.

Nowy2, skad wiesz z ktorej godziny jest to zdjecie? Imho jest ono z godzin duzo pozniejszych, o ile pamietam.... sami piloci Jaka40 mowili o bardzo zlej widocznosci. To zdjecie bylo pokazywane rowniez z opisem Tu154M :D jak ktos twierdzil, ze rosjanie podmienili samoloty :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Kerech, 19 Maj 2010, 02:44

>Jeśli prawdziwe to rzeczywiście, mgła, że czubka nosa nie widać.

Zdaje się że na zdjęciu Słońce daje z góry jak nie wiem co.

Może to Słońce oślepiło pilotów?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.