Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka tam fascynacja. Kaczyński chciał pociągnąć rury z ropą i gazem z Azerbejdżanu i w tym celu jednoczył oponentów Rosji z okolic Kaukazu i Morza Czarnego. Ale teraz mamy lepszą rurę pod Bałtykiem.

Prezydent Kaczyński , zakończenie negocjacji w sprawie dostaw ropy naftowej i gazu z Azji Środkowej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest czymś niewątpliwie socjologicznie i antropologicznie ciekawym jak wielu ludziom udaje się przerobić głowy na cepy i jak te cepogłowy następnie dowartościowują się urągając innym i nie szanując nawet majestatu śmierci.

Jest czymś niewątpliwie socjologicznie i antropologicznie ciekawym jak wielu ludziom udaje się przerobić głowy na cepy i jak te cepogłowy następnie dowartościowują się urągając innym i nie szanując nawet majestatu śmierci.

Rence opadajom. Najsamwpierw pisze o sobie i o sobie podobnych Tomulach, którym łepetyny przerobiono na cepy, żeby załatwić nas później majestatem śmierci. I to fsyćko w jednem i tem samem zdaniu. Wciągam do rejestru osobliwości.

" . wytłumacz skąd fascynacja prezydenta kaukaskim watażką ." ?

Historyczne wzajemne konotacje wladzu, obu narodów sprzed jakiś 90 lat...a watażki to masz bliżej na Białorusi i Ukrainie choćby...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Fakt. Kilku skurwysynom udaje sie to od dwóch z hakiem- lat

Tak dla ustalenia uwagi - o ile dobrze zrozumiałem poprzednie wpisy Koledzy Ryka i TomekL4 niechętnie ale jednak przyznali, że to Saakaszwili pierwszy uderzył w Cchinwali rozpoczynając sierpniowa wojnę w Gruzji?

Jestem Europejczykiem.

uszanuj czyjąś inteligencję będziesz przez nią do samej śmierci szanowany. Gładkie , ubrane w zbędne ozdobniki zdania mając świadczyć o twojej erudycji nie mają nic wspólnego z faktami o których piszemy a ty bełkoczesz jak subiekt Rzecki o Napoleonie .

panie Ryka buta jak pełna dupa Ciebie rozpiera ....z cepa zamiast głowy

Tak dla ustalenia uwagi - o ile dobrze zrozumiałem poprzednie wpisy Koledzy Ryka i TomekL4 niechętnie ale jednak przyznali, że to Saakaszwili pierwszy uderzył w Cchinwali rozpoczynając sierpniowa wojnę w Gruzji?

no właśnie panie Ryka jak było , bez tych dowartościowujących Ciebie słownych ozdobników ?

wspomniałeś o tworzonej koalicji na Kaukazie . Kto w niej uczestniczył , co prezydent Kaczyński poza niechęcią do Rosji za rurę proponował ?

i przede wszystkim jakie były szanse na realizację projektu ? .... obecnie skąpy o twoją wiedzę uważam pomysł za gigantomanię politycznego krasnala , nic więcej .

czekam na poważne argumenty a nie rys historyczny jakim Rosja jest zagrożeniem .

Ciekaw byłem ile też grupie najwybitniejszych wyszyngtońskich analityków zajmie analiza tekstu z Wikipedii. Okazuje się, że po 24 godzinach dali radę go sobie przyswoić. Pewnie za jakiś rok albo dwa dadzą też radę obejrzeć film "Lekcja rosyjskiego" i jak dobrze pójdzie to już tak gdzieś jesienią 2017 powinni być gotowi na przyswojenie sobie ukazanych w nim faktów. Akurat wypadnie na sam koniec kadencji Obamy. Tak całkiem przypadkowo rzecz jasna.

Co do samego ataku Gruzinów na Rosjan, to jak już wielokrotnie napisałem, jasnym jest, że te dzikusy zaatakowały naród miłujący pokój. Zupełnie tak samo jak agresywni polscy bojówkarze, można nawet rzec – polscy bandyci i terroryści – zaatakowali 1 sierpnia 1944 bogu ducha winne garnizony niemieckich żołnierzy i policjantów strzegące spokoju i normalności w Warszawie.

panie Ryka nie podążaj za prezydentem Komorowskim . Też z wikipedii skorzystał i się ośmieszył .

przełącz siebie na stereo , mielisz nie odpowiadasz . Stawiasz tezy i panikujesz jak prezydent w Gruzji wszędzie ruskich widząc.

P.S.

zamiast brnąć w zaparte ( ku mojej i chyba nie tylko radości) nie prościej przeprosić za kłamstwa i zmówić w pokucie cztery paciorki ?

panie Ryka nie podążaj za prezydentem Komorowskim . Też z wikipedii skorzystał i się ośmieszył .

przełącz siebie na stereo , mielisz nie odpowiadasz . Stawiasz tezy i panikujesz jak prezydent w Gruzji wszędzie ruskich widząc.

P.S.

zamiast brnąć w zaparte ( ku mojej i chyba nie tylko radości) nie prościej przeprosić za kłamstwa i zmówić w pokucie cztery paciorki ?

No i co ci odpowiedzieć rosyjski politruku? Można zwięźle - sp***dalaj! Ale po co zaraz się unosić. Przecież właśnie na tym ci zależy i po to obrażasz. A trzeba przyznać, że siedzisz tu cierpliwie od rana do wieczora i wypisujesz te swoje ordynarne kocopały za putinowskie kopiejki. Ale żyj sobie człeczyno po swojemu, dając mi przy okazji sposobność obnażania tego całego twojego mozolnego bredzenia.

nareszcie wylazł z ciebie zwierz ,taki wiecowy krzykacz sikacz .

a odpowiedzi brak .... filozofek gdzieś ty się wychował ?

P.S.

siedzę i czekam na twoją odpowiedz... i to obserwowanie co kto robi. Podła natura panie Ryka

nareszcie wylazł z ciebie zwierz ,taki wiecowy krzykacz sikacz .

a odpowiedzi brak .... filozofek gdzieś ty się wychował ?

Jak to gdzie się wychowałem - w krakowskich mordowniach. StaryM ci nie mówił? Najbardziej znane to Nowodworek i UJ. Jest też Rotunda i Pod Jaszczrami, Noworol, Jama Michalika i wiele inny.

Pisz tak dalej wladzuniu. Takiego najbardziej cię lubię - po rosyjsku i w sosie własnym.

lubisz dużo o sobie a pytanie retoryczne ...twoja błyskotliwość nie zauważyła ?

kiedy odpowiesz na pytania o koalicji kaukaskich oponentów ?

filozofku uczyli odpowiedzi na pytania czy miałeś tylko mówić nie udzielając odpowiedzi ... tak to nie działa .

P.S.

nie traktuj za poważnie , nie ty jeden przez brak dystansu do naszej skomplikowanej historii z Rosją masz problemy z oceną faktów.

To nie ma akurat znaczenia.Saakaszwili został sprowokowany i dał się wciągnąć w konflikt z Putinem.

Czym sobie zasłużyłem na taką uwagę...bo wieśniak?

W końcu Kraków wsią nie jest. Najpierw piszesz, że jesteś z dumny ze swojego miasta Krakowa, a potem twierdzisz, że jesteś raczej: wieśniak z tej wsi... (z które?j). Możesz jesteś dumny z NASZEGO miasta Krakowa, tak samo jak ja? Witamy w drużynie.

toptwenty

To już wolę byc ze wsi niż w twojej druzynie...nie jest nam po drodze...A jeżeli macie trudności z kojarzeniem,no to co ja nato poradzę...tym bardziej ten klub to nie dlamnie...a z mojgo maista jestem dumny!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.