Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Przeprowadzone w USA badania pasa z fotela Tu-154M wykazały obecność przereagowanych cząstek materiałów wybuchowych, co świadczy o tym, że na pokładzie tupolewa mogło dojść do eksplozji - informuje "Gazeta Polska Codziennie".

Pas do badań w Stanach Zjednoczonych przekazał Stanisław Zagrodzki, kuzyn Ewy Bąkowskiej, która zginęła w katastrofie smoleńskiej. Z dokumentacji medycznej wynika, że stwierdzono u niej rozedmę płuc, chociaż nie chorowała na astmę, nie paliła papierosów i prowadziła bardzo bardzo zdrowy tryb życia. Pas, który poddano badaniom, był przekazany rodzinie razem z garsonką, w którą była ubrana Ewa Bąkowska 10 kwietnia 2010 roku.

"Pozostawiam to bez komentarza" - stwierdził w rozmowie z "Gazetą Polską Codziennie" Stanisław Zagrodzki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

jak inaczej . Potwór z Loch Ness też istnieje

" Przez lata poszukiwał istoty zamieszkującej rzekomo szkockie jezioro Loch Ness - osławionego Nessie. Teraz twierdzi, że udało mu się osiągnąć sukces. Pochodzący z Wielkiej Brytanii George Edwards zaprezentował dowody, które - jego zdaniem - rozwiewają wszelkie wątpliwości dotyczące potwora z Loch Ness. Co ciekawe, wiarygodność jego dokumentacji została potwierdzona przez niezależne źródła.

" W listopadzie ub.r., poruszając się swoją łajbą, natknął się na coś niesamowitego. Zauważył nagle wyłaniający się z wody tajemniczy obiekt. Nie czekając na rozwój wypadków, uwiecznił dziwną sylwetkę za pomocą kompaktowego aparatu - poinformował serwis "The Huffington Post".

"Wybierałem się w drogę powrotną z przystani Temple w Drumnadrochit i udałem się na tył łodzi, która była przycumowana do przystani. I wtedy właśnie to zobaczyłem" - wyznał doświadczony żeglarz i poszukiwacz. "To powoli się przesuwało w stronę jeziora i zamku Urquhart i miało ciemnoszary kolor. Obiekt dzielił od łodzi całkiem spory dystans, prawdopodobne ok. 800 metrów, ale trudno powiedzieć precyzyjnie, ile to było. Ale jestem przekonany, że miałem do czynienia z Nessie".

ktoś ma wątpliwości ?

Szczaw jest bardzo zdrowy. Niesioł ma rację. Wieśniakom nie chce się dupy ruszyć i posadzić czegokolwiek w ogródku. Po ch... jak pod sklepem może ponarzekać. Z piwem w ręku nabytym za zasiłek na dziecko.

No comment.

władz, to jest typowa twoja odpowiedź na jakąkolwiek argumentację.Potem wymagacie powagi dyskusji od innych.Spójrzcie na swoje wpisy.Jak to zrozumiecie wtedy możemy porozmawiać poważnie.

Panie Wladz, ja nie mam zbyt dużych wątpliwości ze to co wykryto w Smoleńsku to trotyl. Dość oczywiste. Dodatkowe badania robiłbym tylko w wypadku gdybym miał na tej podstawie podpisać wyrok śmierci na kogoś tam.

To że państwo polskie czeka 6 miesięcy żeby zrobić cokolwiek z tą wiadomością to za przeproszeniem wszystkich małp cyrkowych jest to najzwyklejszy cyrk.

Cały paradoks tej sytuacji jest taki ze po pierwsze państwo polskie ogłasza wszystkim że przyczyna katastrofy jest wina pilotów, po czym po 2 latach wysyła ekipę uzbrojoną po zęby w najnowocześniejszą aparaturę w poszukiwaniu trotylu, po czym znajdując ten trotyl, twierdzi ze trotylu tam nie ma.

Jeśli Polacy, polscy naukowcy, akademia, PAN, sędziowie, prokuratorzy i adwokaci, cale te elity i pseudoelity są OK z taka dialektyką, to nie ma sensu wertować po anglojęzycznych publikacjach i szukać czegokolwiek ponieważ mamy do czynienia z dżunglą kłamstwa i terroru.

Na naszych oczach dzieją się rzeczy ktoś powiedziałby niemożliwe. A jednak. Świat 1984 Orwella.

Explosives detection methodologies are divided into two major categories: trace detection and bulk detection methods.

Trace explosives detection involves the chemical detection of explosives by collecting and analyzing tiny amounts of explosive vapor or particles (a microscopic amount of explosives.) Trace detection includes several different technologies using chemical sensors.

Bulk explosives detection involves the detection of a macroscopic mass of explosives material (a visible amount of explosives), usually based on either imaging or on nuclear (molecular) properties of the explosive.

A few final thoughts on distinguishing between bulk and trace detection:

- Bulk detection seeks the actual explosive material.

- Trace detection looks for residue or contamination from handling or being in proximity to explosives materials. However, trace contamination may reveal a bulk source. For example, if a terrorist with explosives strapped to his body walks through a personnel portal, the portal may detect the trace amounts of the explosives present on the terrorist’s skin or clothing from handling the bomb. The magnitude of the detection does not necessarily relate to the quantity of bulk explosive that may be present.

(Research report submitted to the U.S. Department of Justice “Survey of Commercially Available Explosives Detection Technologies and Equipment 2004”,

Written by: Lisa Theisen, Ph.D. David W. Hannum Dale W. Murray John E. Parmeter, Ph.D., November 2004)

ja pierdziukam, wesoło tu :D

Szczawiu się napasłeś na łące.

jeszcze wam ryja trotyl nie zniekształcił ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Turkuć podjadek, turkuć pospolity (Gryllotalpa gryllotalpa) – gatunek owada prostoskrzydłego z rodziny turkuciowatych (Gryllotalpidae), jeden z największych owadów w Polsce. Dobrze przystosowany do życia w ziemi, gdzie spędza większość czasu. Larwy identyczne jak imago, ale początkowo bezskrzydłe, a później z krótszymi skrzydłami. Samica opiekuje się jajami, a początkowo młodymi. Owad wszystkożerny, dożywający dwóch do czterech lat.

Spis treści [ukryj]

1 Występowanie

2 Morfologia

3 Rozród

4 Tryb życia

5 Znaczenie

6 Zobacz też

7 Przypisy

8 Bibliografia

Występowanie[edytuj]

Europa, zachodnia Azja i północna Afryka[2]. W Europie południowej i środkowej występuje licznie. W Polsce spotykany jest od nizin po rejony górzyste. Nie był wykazany jedynie ze Wzgórz Trzebnickich, Sudetów Zachodnich, Kotliny Nowotarskiej i Tatr[3]. Dawniej w Polsce był gatunkiem pospolitym. Został zawleczony do Ameryki Północnej, gdzie spotykany jest we wschodnich Stanach Zjednoczonych.

Środowisko

Głównie środowiska wilgotne: torfowiska, bagna, podmokłe łąki[3], a także rowy, zagony, ogrody, pola uprawne i sady; uważany za szkodnika[4] upraw rolnych, ogrodniczych i leśnych[3].

Morfologia[edytuj]

Ciało o ciemnobrązowym lub brunatnorudawym ubarwieniu, masywne, wydłużone, z silnie rozwiniętym przedpleczem, długimi przysadkami odwłokowymi i stosunkowo krótkimi tylnymi nogami. Przednie odnóża silne, grzebiące, łopatowate, zaopatrzone w kolce – służą do poruszania się pod ziemią, rozgrzebywania piasku i budowy korytarzy. U osobników obu płci obecny jest aparat strydulacyjny.

Wielkość

do 6,2 cm długości oraz rozpiętości 4 cm.

Skrzydła

proste, długie, ostro zakończone, sięgają poza odwłok, używane w okresie godowym.

Rozród[edytuj]

Dojrzała samica, po intensywnym żerowaniu i stosunkach w maju i czerwcu, w podziemnych gniazdach składa do 300 jaj, którymi się następnie opiekuje. Dla zapewnienia ciepła podgryza korzenie roślin rosnących nad gniazdem, aby uschły i odsłoniły drogę promieniom słonecznym. Larwy wylęgają się po około 3 tygodniach. Początkowo żerują gromadnie tylko pod ziemią, pod opieką samicy. W ciągu roku samica wydaje jedno pokolenie. Dojrzałość płciową osiągają po 2 latach.

Na terenie Polski imagines pojawiają się od maja do października.

Tryb życia[edytuj]

Młody osobnik

Gatunek wszystkożerny, zjada korzenie roślin (stąd nazwa), ale również bezkręgowce, głównie larwy innych owadów. Nie gardzą dżdżownicami. Większość życia spędza pod ziemią, kopie rozgałęziające się i krzyżujące ze sobą wąskie korytarze, w których nie może się odwrócić – porusza się do przodu lub do tyłu.

Znaczenie[edytuj]

Dawniej, jako gatunek pospolity, był uważany za szkodnika, ponieważ może wyrządzać szkody w ogrodach, inspektach, uprawach roślin okopowych i szkółkach. Jego liczebność spadła prawdopodobnie na skutek zatrucia gleb. Obecnie nie ma większego znaczenia w uprawach.

747 specjalnie dla Ciebie

" Na godz. 15.15 ppłk Karol Kopczyk, prokurator Naczelnej Prokuratury Wojskowej, który przebywa z biegłymi w Rosji, zwołał konferencję prasową, która ma się odbyć przed polską ambasadą w Moskwie. - Mogę tylko powiedzieć, że będzie mowa o tym, nad czym prokuratorzy i biegli pracowali w Smoleńsku - powiedział nam rzecznik prasowy NRW płk Zbigniew Rzepa.

będzie o trotylu i brzozie na podstawie dowodów a nie smoleńskiego biznesu

" Rzecznik przekazał, że prace te były prowadzone w Moskwie i Smoleńsku od 18 lutego do 7 marca. Markin podał też, że eksperci z dwóch krajów pobrali ponad 300 próbek z wraku i brzozy, w którą uderzył samolot."

władz ja przynajmniej staram się nie mówić , że jesteś idiotą ,do tego czerwonym idiotą ,gdyż wszyscy o tym wiedzą.....więc po co się powtarzać....ale dla przypomnienia....

raz młotem raz sierpem patriotę idiotę ..hehehe

władz ja przynajmniej staram się nie mówić , że jesteś idiotą ,do tego czerwonym idiotą ,gdyż wszyscy o tym wiedzą.....więc po co się powtarzać....ale dla przypomnienia....

Numer z laptopem, cymes.

Nie mogę doczekać się komentarzy i wyjaśnień.

Młodzi na pewno to docenią.

Tusk zupełnie stracił panowanie nad sobą.

Jest skończony.

Z każdej strony.

Nie odpowiedział ani jednym zdaniem merytorycznie na zarzuty.

Stare zgrane karty, umowa gazowa etc.

Jedyne na co go stać to wycieczka osobista do prezesa.

Żenada.

Jarosław Kaczyński jest jedynym w Polsce politykiem, który ma moc wyciągnięcia Polski z bagna.

BEwZ1DzCYAEwXwg.jpg

299833_581510711895539_77038328_n.png

Coraz mniej do jedzenia dla dzieci.

747 specjalnie dla Ciebie

" Na godz. 15.15 ppłk Karol Kopczyk, prokurator Naczelnej Prokuratury Wojskowej, który przebywa z biegłymi w Rosji, zwołał konferencję prasową, która ma się odbyć przed polską ambasadą w Moskwie. - Mogę tylko powiedzieć, że będzie mowa o tym, nad czym prokuratorzy i biegli pracowali w Smoleńsku - powiedział nam rzecznik prasowy NRW płk Zbigniew Rzepa.

będzie o trotylu i brzozie na podstawie dowodów a nie smoleńskiego biznesu

" Rzecznik przekazał, że prace te były prowadzone w Moskwie i Smoleńsku od 18 lutego do 7 marca. Markin podał też, że eksperci z dwóch krajów pobrali ponad 300 próbek z wraku i brzozy, w którą uderzył samolot."

Rosjanie: Nie ma śladów wybuchu na wraku Tu-154. Ekspertyza z Polakami. Polacy: W takich badaniach nie braliśmy udziału.

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

- Przeprowadzona wspólnie przez specjalistów z Rosji i Polski nowa ekspertyza szczątków polskiego tu-154m nie wykazała na nich śladów wybuchu - informuje rzecznik Komitetu Śledczego Federacji Rosyjskiej Władimir Markin. Polska Naczelna Prokuratura Wojskowa dementuje te informacje

A bladź dalej klaszcze :)

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Nie muszę jaro.Ciebie nikt nie przebije w lewackich poglądach.Podaj sobie łapę z władzem i mulsem....heheh....i szturmówki w dłoń..

a tu bez zmian.Nawet obnizenie temperatury przez wlew doodbytniczo ..i nie skutkuje.

albo na wlewce albo na gazie.Zaleca sie obserwacje...A generalnie juz jestesmy o krok od puszczania filmow w sejmie z wczasow w egipcie, ciotki malinki na koniu etc.

Jarosław Kaczyński jest jedynym w Polsce politykiem, który ma moc wyciągnięcia Polski z bagna.

dodajmy z bagna smolesniego w ktore sam wpadł razem z ferajna.

beda sie nawzajem wyciagac co nie jest latwe z uwagi na wzrost kurduplowaty i znaczne wylysienie

Właśnie kaczuszkę zjadłem ale dziękuję. Pamietam jak z kolegami wcinaliśmy szczaw na łąkach i chodziliśmy na maliny, jagody i orzechy do lasu. Jacy byliśmy wtedy silni i zdrowi!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ze starego kawału:)

Do J.Kaczyńskiego przychodzi reprezentacja rolników:

- Panie Premierze , w naszej wsi nic do jedzenia nie zostało, już zjedliśmy całę trawę wokół drzew, niedługo zaczniemy ryczeć jak krowy!

- Nie wiem, nie wiem, moi drodzy; ja dziś rano kaczuszkę zjadłem, a jakoś nie kwaczę.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

- Nie wiem, nie wiem, moi drodzy; ja dziś rano kaczuszkę zjadłem, a jakoś nie kwaczę.

Tą co zjadłeś, nie kwacze :) ...,bez obaw... ,ale popatrz do lustra czy wszystko po staremu;-)

Pozdrawiam

Tomasz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.