Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

>Nowy2, 20 Maj 2010, 01:31

>cale sledztwo miato teze poczatkowa, ze za katastrofe odpowodaja piloci i Prezydent,

Precyzyjniej mówiąc od początku teza PiSSmanów była taka, że oficjalna teza jest taka.

Jestem Europejczykiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zamiast toczyc debilne polityczne dyskusje i wzajemnie obrzucac sie blotem warto miec otwarty umysl wolny od politycznych i doktrynalnych wplywow. Obserwowac i wyciagac wnioski. Szkoda ze tak niewielu tutaj na to stac.

Bardzo ciekawy link. Moze komus sie przyda: http://sites.google.com/site/katynii/

disco, co wciagasz? :D ciekawe skad ci zamachowcy byli, liczyli, ze wina spadnie na pilotow i probowali rozbic AZ DWA samoloty? Niby kto by uwierzyl, ze obie zalogi popelnia ten SAM blad? :D

Jak zamachowcy zmusili pilota do niereagowania na ostrzezenia TAWS?? Jak zamachowcy opoznili wylot Tu154M z Warszawy? Jak zamachowcy zmusili/zasugerowali pilotowi ladowanie na tym lotnisku, gdy kontrolerzy sugerowali odlot na zapasowe, a koledzy z Jaka potwierdzaili fatalna pogode?? No jak?? No chyba, ze zamachowcy byli tez na Tu154M?? Ze juz o strzelaninie nie wspomne, przeciez na lotnisku byl BOR...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jeszcze jedno, jak zamachowcy dokonali tego, ze na pokladzie Tu154M byla cala generalicja oraz wierzchnik sil zbrojnych??? jak??

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Disco, wszystko w artykule się zgadza, znalazłem tylko jedną nieścisłość:

"Putin organizuje uroczystości w Katyniu. Ostentacyjnie pomija wśród zaproszonych gości prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Próby uczestnictwa Kaczyńskiego w uroczystościach są torpedowane przez stronę rosyjską.

Skłania to prezydenta do zorganizowania niezależnych od strony rosyjskiej i rządu polskiego uroczystości, na które siłą rzeczy są zaproszone osoby związane z obozem prezydenta".

To nie było tak. Polacy obchodzili jak co roku rocznicę katyńską i jak co roku miała wylecieć tam delegacja a nagle jak Filip z konopi w tym roku wyskoczył Putin z niejako konkurencyjnymi obchodami, na które zaprosił Tuska, KTÓRY, k***a (muszę, bo to jest niesłychane) w podskokach to zaproszenie przyjął.

>C3PO, 20 Maj 2010, 10:52

>>na które zaprosił Tuska, KTÓRY, k***a (muszę, bo to jest niesłychane) w podskokach to zaproszenie

>przyjął.

To rzeczywiście skandal niebywały!!!!!!!!!!!!!!

Polski premier przyjmuje zaproszenie od rosyjskiego zamiast od razu wysłać F-16 (tj. te, które akurat latają)!

Niektórym tu naprawdę mózgi ukradli.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 20 Maj 2010, 11:01

>Polski premier przyjmuje zaproszenie od rosyjskiego zamiast od razu wysłać F-16 (tj. te, które

>akurat latają)!

>

>Niektórym tu naprawdę mózgi ukradli.

Bez wątpienia.

>C3PO, 20 Maj 2010, 11:03

>Na rocznicę Rewolucji Październikowej też zaproszenie przyjmie?

Nie miałeś już głupszego pomysłu?

Katyń=Rewolucja Październikowa???

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Nie widzisz różnicy między rocznicą zbrodni katyńskiej a rewolucji październikowej? Przykre ale chyba symptomatyczne. Gdyby powiedział to Bartoszewski, ale byłaby sensacja.

>discomaniac71, 20 Maj 2010, 11:13

>>Zenada. Wiecej myslenia mniej politykowania i grozb.

Jeżeli chodzi o Smoleńsk to ja widzę coraz mniej myślenia a coraz więcej piramidalnych bzdur i kosmicznych spisków. Owszem, żenada.

Jestem Europejczykiem.

jozwa maryn, 20 Maj 2010, 11:08

>Nie widzisz różnicy między rocznicą zbrodni katyńskiej a rewolucji październikowej?

Dla Tuska NIE MA różnicy.

Zwłaszcza jeśli jest szansa na "polepszenie" stosunków z Rosją, zwłaszcza w przeciwieństwie do jakichś jątrzycieli jak Kaczyński.

>C3PO, 20 Maj 2010, 11:15

>>Nie widzisz różnicy między rocznicą zbrodni katyńskiej a rewolucji październikowej?

>

>Dla Tuska NIE MA różnicy.

Nasz CEP oczywiście siedzi Tuskowi w głowie albo przynajmniej odbiera bezpośrednie transmisje jego myśli.

Jestem Europejczykiem.

disco, ja nie napisalem, ze ktos ci mozg ukradl, przeczytalem caly tekst z wklejonego przez ciebie linka, przeanalizowalem, skonfrontowalem z posiadana obecnie przezemnie wiedza i doszedlem do takich wlasnie pytan. najlepsze jest to, ze wydaje mi sie, ze na czesc z nich moge sprobowac odpowiedziec, dlatego jesli uwazasz sie za takiego wolnego, myslacego czlowieka oczekiwalem twojego zdania oraz proby odpowiedzi na zadane pytania... a nie twierdzenia, "to byl zamach i koniec" lub odwrotnie, "to nie byl zamach i koniec" nie twierdze kategorycznie, ze to nie byl zamach, ale tez nie twierdze kategorycznie, ze go nie bylo... wlasnie staram sie analizowac dane ktore mozna odszukac....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

foxbat przede wszystkim zapytales mnie co wciagam a to jednoznacznie obnazylo Twoj stosunek do linka powyzej. Nic nie wciagam i nie ja to napisalem. Jedynie probuje wziac pod uwage wszelkie mozliwe okolicznosci. Nie mam mozgu wypranego przez slogany wyborcze Tuska Kaczynskiego czy jakiejkolwiek innej partii. Zbyt wiele jest w tym wszystkim niescislosci a slepa wiara w to co serwuja nam media czy sztaby wyborcze z reguly zle sie konczy. Po prostu niektorzy nie chca nawet brac pod uwage ze w przypadku Smolenska mozliwa byla ingerencja osob trzecich bo nie pozwalaja im na to poglady. Denerwujace jest tylko ze zamiast ruszyc glowa wspomagaja sie sloganami a czasem nawet uciekaja do grozb wobec myslacych inaczej. Inna sprawa ze maja za malo jaj zeby owe grozby zrealizowac.

disco, co do wiadomosci podawanych nam przez polska strone itp. nie wiem, czy zauwazyles, ale oni podawali, zle WYKLUCZAJA ZAMACH PRZY URZYCIU SRODKOW KONWENCJONALNYCH czyli z polskiego na discomaniacki, ze wykluczaja zamach bombowy, zestrzelenie itp.. i imho to stwierdzenie, nie wyklucza tego, ze jednak nie draza tematu zamachu, np. przy uzyciu srodkow walki elektronicznej, zdrady itp.... wiesz to? nie, a odrazu zakladasz, ze ktos nam cos wciska.... tylko trzeba uwaznie czytac i analizowac.. a nie ANALizowac...

disco, co do wiadomosci podawanych nam przez polska strone itp. nie wiem, czy zauwazyles, ale oni podawali, zle WYKLUCZAJA ZAMACH PRZY URZYCIU SRODKOW KONWENCJONALNYCH czyli z polskiego na discomaniacki, ze wykluczaja zamach bombowy, zestrzelenie itp.. i imho to stwierdzenie, nie wyklucza tego, ze jednak nie draza tematu zamachu, np. przy uzyciu srodkow walki elektronicznej, zdrady itp.... wiesz to? nie, a odrazu zakladasz, ze ktos nam cos wciska.... tylko trzeba uwaznie czytac i analizowac.. a nie ANALizowac...

"Ale specjalista, z którym rozmawiał Fakt, ma inne zdanie. – Może i kodów NATO nie było, ale szyfrowane komórki zostały zeskanowane, a szyfry będą albo już są złamane. I zawartość telefonów Moskwa pozna – mówi nam jeden z oficerów specsłużb.

Były szef Wojskowych Służb Informacyjnych uspokaja: – Stratą czasu jest dla rosyjskich służb deszyfrowanie zapisów SMS-ów, bo są one dawno nieaktualne – mówi generał Marek DUKACZEWSKI (58 l.). Ale przyznaje, że na pokładzie tupolewa były szyfrowane telefony oficjeli. – To aparaty z tzw. nakładką szyfrującą. Szyfry zostały natychmiast wymienione i nie ma możliwości odtworzenia ich dlatego, że telefon satelitarny był podsłuchiwany – zastrzega Dukaczewski.

O tym, że szyfry Rosjanie mogli złamać, mówi też Janusz ZEMKE (61 l.), były minister obrony narodowej. Ale jego zdaniem to nie przyda się za bardzo Rosjanom: – Jest szyfr rozmówcy i osobny szyfr odbiorcy. Pomiędzy tym w przestrzeni jest jeszcze jeden szyfr: ABW. By móc złamać całość, trzeba mieć wszystkie trzy elementy – tłumaczy Zemke.

Nasz rozmówca ze specsłużb zwraca jednak uwagę, że Rosjanie, jak każdy wywiad świata, starają się poznać tajemnice przeciwników. I nie można z góry wykluczyć, że pozostałe szyfry mogły już wcześniej wpaść w ich ręce. Wtedy brakujący element, zdobyty w szczątkach tupolewa, mógłby być przydatny. Poza tym, skoro nie ma niebezpieczeństwa, po co NATO zmienia kody?"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.