Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Też oglądam szkło......

Za to plusik.

Ale jak to? TY? Szkło kontaktowe? Wrażą audycję?

Na początku lat siedemdziesiątych spotkało się dwóch znajomych z Polski w Wiedniu. Jeden z nich to zadeklarowany marksista.

Ten drugi pyta z niedowierzaniem - Ty? W Wiedniu?

Tamten odpowiada - Tak, przyjechałem zobaczyć jak umiera kapitalizm.

- I co?

- Piękna śmierć.

- Ty oglądasz Szkło kontaktowe?

- Chcę zobaczyć jak umiera liberalizm.

- I co?

- Za cholerę nie chce umrzeć.

Władzy zdobytej, umocnionej, poukładanej, się nie oddaje, Kolego Plastic.

Czyli PiS, jeśli wygra wybory, to zrobi zamach stanu, żeby nie oddać władzy?

• Moderatorzy

Jesteś wyjątkowo niebezpieczny.

Pogląd że PiS jest nic nie lepszy czy wręcz gorszy, mniej profesjonalny od PO, jest jednym z ostatnich bastionów reżimu postkomunistycznego.

Ten pogląd jest rozpowszechniany przez propagandę PO.

Po tym jak nie powiódł się pomysł na koncesjonowaną opozycję w postaci Ruchu, realizowany równolegle do innych jest scenariusz poniżania PiS.

Ale ja od samego początku próbuję Ci wytłumaczyć, że nie jestem wielkim fanem PO i raczej ich propaganda niewiele tu zdziała. Po prostu wolę Ich niż PIS między innymi dlatego że gdyby PIS doszedł do władzy (jak chcesz), i zdobył umocnioną władzę (jak chcesz) to by jej nie oddał:

czyli wprowadzili by dyktaturę (jak chcesz), a Ja siedział bym w obozie koncentracyjnym (co sam przewidziałeś pośrednio):
Jesteś wyjątkowo niebezpieczny.
I dziwisz się, że mimo wad PO wolę ich niż PIS?

-----------------

Nie ściemniaj.

Nie ma i nie było nigdy żadnej ideologii.

Były i są tylko mniej i bardziej cwane metody, mające jeden i ten sam cel, niezmienny w przeszłości i niezmienny w przyszłości.

• Moderatorzy

Nie ściemniaj.

Były i są tylko mniej i bardziej cwane metody, mające jeden i ten sam cel, niezmienny w przeszłości i niezmienny w przyszłości.

No tak ale żyjąc w demokracji przynajmniej mam większą pewność, że nikt mnie do obozu koncentracyjnego nie wsadzi. A żyjąc w "silnym" państwie Kaczyńskiego takiej pewności nie mam... Tak w ogóle to jesteś pierszym PISowcem jakiego znam, który zauważył i przyznał to prosto w oczy, że PIS chce wprowadzić dyktaturę. Zawszę się zastanawiałem na ile elektorat PIS zdaję sobie sprawę z tego drobnego faktu.

-----------------

• Moderatorzy

A tak w ogóle to dla czego jesteś takim fanem PiSu? Przecież umocnionej władzy się nie oddaje, a PIS był już u władzy, nie dość, że rząd to jeszcze prezydent i to oddali? Mięczaki jakieś... Czy nieudaczniki?

-----------------

to bylo wycofanie na z gory upatrzone pozycje z uwagi na CHWILOWA niedyspozycje prezydenta.Nadal trwaja okopani a prezydenta juz nie ma.Klops osmioletni.

I parzac racjonalnie to ta katastrofa spadla im z nieba doslownie.bo juz dawno zostaliby zapomniani.

• Moderatorzy

to bylo wycofanie na z gory upatrzone pozycje z uwagi na CHWILOWA niedyspozycje prezydenta.Nadal trwaja okopani a prezydenta juz nie ma.Klops osmioletni.

A to już rozumiem czemu Jarosława nazywają genialnym strategiem... :D

-----------------

Plastic

Jak mam z Tobą dyskutować, jak umieszczasz mi dziecko w brzuchu?

PiS oddał władzę z głupoty.

Nałożyła się na to manipulacja.

Sam Jarosław Kaczyński nie jest w stanie być wszędzie i wszystkim.

Przypominam że tuż przed konferencją płaczącej Sawickiej PiS wyprzedzał PO o kilka procent.

Po konferencji i łzach posłanki PO, PiS zaczął przegrywać.

To był moment kluczowy w historii Polski, ostatnich lat.

Te łzy, które doprowadziły w ostateczności do katastrofy smoleńskiej.

Do tego stanu zadłużenia jaki mamy dziś.

Do tego miejsca w hierarchii europejskiej jakie obserwujemy obecnie, czyli na samym końcu.

Polska jest skończona, tylko cud może jeszcze nas uratować.

I to wszystko przez takich osobników, jak Kolega, Kolego Plastic.

Koledzy jak muls/wladz, przynajmniej są zdeklarowani, wiedzą czego chcą i posiadają świadomość uwarunkowań.

Kolega Plastic natomiast i podobni mu intruzi w tym rejonie świata, spełniają rolę pożytecznych osób.

• Moderatorzy

Plastic

Jak mam z Tobą dyskutować, jak umieszczasz mi dziecko w brzuchu?

Przepraszam, zrobiłem to nieświadomie.

PiS oddał władzę z głupoty.

PIS się pomylił?... Teraz może się mylić bo zabili im prezydenta, ale wtedy?

Nałożyła się na to manipulacja.

No wiadomo...

Plastic

Sam Jarosław Kaczyński nie jest w stanie być wszędzie i wszystkim.

Niektórzy codziennie Bogu za to dziękują

Przypominam że tuż przed konferencją płaczącej Sawickiej PiS wyprzedzał PO o kilka procent.

Po konferencji i łzach posłanki PO, PiS zaczął przegrywać.

Akurat cała sprawa Sawickiej została wyciągnięta przez PIS, bardzo wiele osób twierdzi (w tym ja), że przesłanki były czysto polityczne, więc sami są sobie winni. Poza tym suma-summarum to z tego co pamiętam PO straciło na tym kilka punktów. Teoria jakoby to jedno wydarzenie przesądziło o wyborach wydaje się być mocno naciągana.

Plastic

To był moment kluczowy w historii Polski, ostatnich lat.

Ta, ostatnich V wieków...

Plastic

Polska jest skończona, tylko cud może jeszcze nas uratować.

I to wszystko przez takich osobników, jak Kolega, Kolego Plastic.

Koledzy jak muls/wladz, przynajmniej są zdeklarowani, wiedzą czego chcą i posiadają świadomość uwarunkowań.

Nie przypisywał bym sobie takiej mocy stwórczej. Pragnę przypomnieć, że mam zaledwie dwadzieścia lat, więc jeszcze kilka lat temu nie miałem nawet prawa do głosowania. No ale wiadomo, że Twoje pokolenie nie ma żadnej winy (zakładam, że jesteś sporo starszy).

Kolega Plastic natomiast i podobni mu intruzi w tym rejonie świata, spełniają rolę pożytecznych osób.

Jestem gorszy od mulsa nawet, a mimo to jestem pożyteczny. Jak mrówka robotnica rozumiem?

A Jarosław to królowa?

-----------------

Piękny.

Wiem. Ale wolę tego z analogowymi wskaźnikami.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Wiem. Ale wolę tego z analogowymi wskaźnikami.

Analogowe wskaźniki akurat w tym modelu nie harmonizują się z całością .

Widać to dobrze.

Do tego nie korespondują estetycznie z licznikiem.

Tu wskaźniki led są wyjątkowo długie i dokładne.

Plastic

Nie da się ustosunkować do Twoich wpisów.

Nie wiem na ile śledziłeś tamte wydarzenia, ale uwierz mi, że ja śledziłem bardzo dokładnie.

Kilkanaście godzin dziennie.

Sprawa Sawickiej, w normalnym społeczeństwie, nie takim jak to zbudowane z osobników zalęknionych Twojego pokroju, wysadziłaby całą partię PO z rozgrywki politycznej na zawsze, lub w najlepszym razie spowodowałaby krach w wyborach tej formacji, a nie zwycięstwo.

Przypomnij sobie skalę poparcia dla PO w zakładach penitencjarnych.

To społeczeństwo jest oszukane i zranione, do tego jest utrzymywane w strachu.

Nie ma korzeni i tradycji, ma za to historię pełną klęsk, sporadycznych zwycięstw i kolejnych klęsk.

Klęska rządu Donalda Tuska wraz z katastrofą smoleńską jest kolejnym upadkiem państwa w granicach IIIRP.

• Moderatorzy

Analogowe wskaźniki akurat w tym modelu nie harmonizują się z całością .

Widać to dobrze.

Do tego nie korespondują estetycznie z licznikiem.

Tu wskaźniki led są wyjątkowo długie i dokładne.

Plastic

Nie da się ustosunkować do Twoich wpisów.

Nie wiem na ile śledziłeś tamte wydarzenia, ale uwierz mi, że ja śledziłem bardzo dokładnie.

Kilkanaście godzin dziennie.

Sprawa Sawickiej, w normalnym społeczeństwie, nie takim jak to zbudowane z osobników zalęknionych Twojego pokroju, wysadziłaby całą partię PO z rozgrywki politycznej na zawsze, lub w najlepszym razie spowodowałaby krach w wyborach tej formacji, a nie zwycięstwo.

Przypomnij sobie skalę poparcia dla PO w zakładach penitencjarnych.

To społeczeństwo jest oszukane i zranione, do tego jest utrzymywane w strachu.

Nie ma korzeni i tradycji, ma za to historię pełną klęsk, sporadycznych zwycięstw i kolejnych klęsk.

Klęska rządu Donalda Tuska wraz z katastrofą smoleńską jest kolejnym upadkiem państwa w granicach IIIRP.

Przede wszystkim sprawa Sawickiej, to korupcja niskiej rangi urzędnika. Wątpię by to miało rozsadzić jakikolwiek rząd. A po pewnym czasie, część ludzi zaczęło jej współczuć, jak na jaw szczegóły tej sprawy: moralny wzór - agent Tomek, oraz to, że to nie Ona wyszła z propozycją łapówki, tylko została uwiedziona i namówiona do tego... No i korelacja "odkrycia" afery z datą wyborów...

-----------------

Kolega kompromituje się z każdym kolejnym wpisem.

Przykro mi to stwierdzić ale nie potrafię oszukiwać samego siebie.

Nie da się posunąć dalej w rozważaniach na temat zwycięstwa/przegranej w wyborach partii, jeśli poruszamy się na tak mizernym poziomie rozumienia rzeczywistości.

Wygląda mi to na powierzchowną propagandę mainestreamową.

Efektami nie mogę być zaskoczony, gdyż oni wiedzą że mózg działa na bazie istniejącej wiedzy i preparują przekaz w sposób aby osiągnąć zamierzony cel.

Czyli wyprodukować rycerza walczącego o honor rozumiany na opak, jak Kolega właśnie walczy o swoją prawdę.

Na nic Koledze przywoływanie innych odniesień zewnętrznych, bo Kolega daje wyraz nie posiadania wykształconego systemu, będącego podstawą do ich przyjęcia.

he he rosnie nam piekne pokolenie dwudziestolatkow.Mozna jus schodzic.....

Tak, można już wyjeżdżać.....

"Raz zdobytej władzy nie oddamy nikomu",to jak pamiętam wyrocznia komuchów jest,jednak jak historia wskazuje,pomylili się mocno.

Przychodzi czas na kolejnych innowierców.Też się nie wymigają!Mają to jak w banku!I może jeszcze coś na dodatek,jakiś wór pokutny,napewno będzie potrzebny!Pożyjemy ,zobaczymy!

• Moderatorzy

Przykro mi to stwierdzić ale nie potrafię oszukiwać samego siebie.

Nie da się posunąć dalej w rozważaniach na temat zwycięstwa/przegranej w wyborach partii, jeśli poruszamy się na tak mizernym poziomie rozumienia rzeczywistości.

Wygląda mi to na powierzchowną propagandę mainestreamową.

Efektami nie mogę być zaskoczony, gdyż oni wiedzą że mózg działa na bazie istniejącej wiedzy i preparują przekaz w sposób aby osiągnąć zamierzony cel.

Czyli wyprodukować rycerza walczącego o honor rozumiany na opak, jak Kolega właśnie walczy o swoją prawdę.

Na nic Koledze przywoływanie innych odniesień zewnętrznych, bo Kolega daje wyraz nie posiadania wykształconego systemu, będącego podstawą do ich przyjęcia.

Tak, można już wyjeżdżać.....

Nie musisz wyjeżdżać - prędzej ja wyjadę :D

Nie mam zamiaru Cię przekonywać do czegokolwiek, to że pisowiec zawsze będzie powtarzał swoje prawdy objawione to dla mnie żadna nowość - nie liczyłem nawet, że Ci coś wytłumaczę. Po prostu prędzej czy później stanie mi na drodze jakiś PISowiec, chciałbym więc choć trochę wiedzieć jak działa jego umysł.

Ubolewasz nad tym, że nie mam przekonań, jestem płony i niezdecydowany. A skąd to wiesz? Wyciągasz takie wnioski tylko dlatego, że nie utożsamiam się z żadną partią polityczną?

Ty za to masz wspaniały system wartości - patriotyczny spójny i logiczny!

Wklejasz zdjęcie papieża na całą stronę, a chwilę po tym zdjęcie panienki lekkich obyczajów. Wielki z Ciebie patriota i katolik ale chwilę później piszesz, że ideały to bzdury liczy się tylko władza i broń, tylko ważne by była legalna (ta legalność broni to głupota roku, ale ok).

Nie ściemniaj.

-----------------

Przykro mi to stwierdzić ale nie potrafię oszukiwać samego siebie.>>>dwa zdania dwa klamstwa.

Nie po to zaprzestałem pisaniny w temacie polityka, żeby teraz bawić się w niańkę czy wychowawcę młodzieży.

Sam wiesz zresztą ile warta jest pisanina Kolegi Plastic.

Plastic

Jesteś daleki od zrozumienia dlaczego wkleiłem zdjęcie z Papieżem Polakiem do tego na całą stronę.

Z kolei dziewczyna, którą opisujesz w sposób jaki wybrałeś jest symbolem czegoś diametralnie odwrotnego niż sądzisz i to podajesz.

Nie jestem żadnym PiS owcem ani podobnym, jestem normalnym człowiekiem, jakich mnóstwo chodzi po ulicy.

Z tą różnicą że pracuje naukowo, wiec mam luźny czas pracy.

Kwestia broni jest kluczowa dla całego porządku światowego.

Jak ktoś tego nie rozumie, to znaczy że niczego nie rozumie.

he he rosnie nam piekne pokolenie dwudziestolatkow.Mozna jus schodzic.....

Nigdzie nie odchodź, widzisz że z Plasticiem nie sposób się dogadać.

• Moderatorzy

Nie po to zaprzestałem pisaniny w temacie polityka, żeby teraz bawić się w niańkę czy wychowawcę młodzieży.

Sam wiesz zresztą ile warta jest pisanina Kolegi Plastic.

Plastic

Jesteś daleki od zrozumienia dlaczego wkleiłem zdjęcie z Papieżem Polakiem do tego na całą stronę.

Z kolei dziewczyna, którą opisujesz w sposób jaki wybrałeś jest symbolem czegoś diametralnie odwrotnego niż sądzisz i to podajesz.

Nie jestem żadnym PiS owcem ani podobnym, jestem normalnym człowiekiem, jakich mnóstwo chodzi po ulicy.

Z tą różnicą że pracuje naukowo, wiec mam luźny czas pracy.

Kwestia broni jest kluczowa dla całego porządku światowego.

Jak ktoś tego nie rozumie, to znaczy że niczego nie rozumie.

Nigdzie nie odchodź, widzisz że z Plasticiem nie sposób się dogadać.

Wątpię, żeby JPII przyjął Twój pogląd na przykład na to, że raz zdobytej władzy nie powinno się oddawać. Wątpię też by był takim entuzjastą armii jak ty. Ale pewnie wiesz lepiej, w końcu jesteś katolikiem (prawdziwym).

Ja nie neguję roli armii, tylko śmieszy mnie to co napisałeś: "ważne by była legalna".

To jako pracownik naukowy (który stroni od nauczania młodzieży) wytłumacz mi:

skoro armia jest środkiem przymusu, jakie państwo posiada wobec innych państw, to kto ma ją zalegalizować? Inne państwa przeciw którym ta armia jest skierowana? Czy Państwo które ją powołuje ma ją u siebie zalegalizować? Problem legalizacji armii to ma może Al-Kaida, a nie Polska? To po co piszesz o jakiejś enigmatycznej legalności?

-----------------

plastic, wlewasz nadzieję w moje nie najmłodsze już serce. Ale oszczędzaj starszych, wtym nieodżałowanego 747, on jest potrzebny Ludzkości.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

JP II niestety nie żyje, co stoczyło Polskę do trzeciej ligi światowej państw.

Nie mam czasu na nauczanie młodzieży, muls zrobi to lepiej, bo jest praktykiem.

Zadajesz zbyt trudne pytania do mnie, nie mogę się skoncentrować na pracy, a projektuję ważne rzeczy.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zadajesz zbyt trudne pytania do mnie, nie mogę się skoncentrować na pracy, a projektuję ważne rzeczy.

Zaczynam wierzyć, że ty sobie po prostu z tego jaja robisz. Od Hujni poczynając, a na Jarozbawie kończąc.

StaryM

Sam w to nie wierzysz, do tego jesteś odosobniony w swej opinii na mój temat.

Co chwilę dokonuję pomiarów i badań, mam włączony komputer.

W przeciwnym razie nie byłoby mnie tu i może się tak stać, że zniknę z forum na nie dający się określić czas.

Już musiałem zrezygnować z tematu polityka, gdyż nie mam czasu śledzić wydarzeń, aby nie pisać bzdur, jak to robisz Ty, Plastic, wladz/muls i wielu innych.

Temat Hyuny jest jedynym jaki otworzyłem osobiście właśnie z braku czasu, tylko jeden.

Mógłbym pootwierać specjalistyczne tematy techniczne audio hi end.

Ale pisałbym sam do siebie, z prostego powodu.

Zajmuję się techniką o jakiej inni nie mają pojęcia że w ogóle istnieje.

Daje to przewagę, z której nie jest elegancko korzystać, bo jest to forma agresji, dlatego tego nie czynię nawet nie informuję że tym się zajmuję, dopiero teraz.

Dlatego muszę uznać Twoja osobę za kolejną, dokonującą pomyłki w ocenie.

Widzisz ja oceniłem Hyunę jako wielki talent zanim dostąpiła wraz z PSY zaszczytu występu w USA w Białym Domu.

To mnie stawia w uprzywilejowanej pozycji.

Ale gdybyś mnie znał wiele lat, stwierdził byś, że na tej pozycji jestem nie przypadkowo.

Co chwilę dokonuję pomiarów i badań, mam włączony komputer.

W przeciwnym razie nie byłoby mnie tu i może się tak stać, że zniknę z forum na nie dający się określić czas.

Mógłbym pootwierać specjalistyczne tematy techniczne audio hi end.

Ale pisałbym sam do siebie, z prostego powodu.

Zajmuję się techniką o jakiej inni nie mają pojęcia że w ogóle istnieje.

Daje to przewagę, z której nie jest elegancko korzystać, bo jest to forma agresji, dlatego tego nie czynię nawet nie informuję że tym się zajmuję, dopiero teraz.

Intrygująca informacja, może jednak zdradzisz coś więcej o tej nieziemskiej technice.

Czyli PiS, jeśli wygra wybory, to zrobi zamach stanu, żeby nie oddać władzy?

Pamietając poprzednie doświadczenia zmęczony rządzeniem w połowie kadencji urządzi przedterminowe wybory żeby zgrabnie pozbyć się ciężaru władzy.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.