Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Chcieliście motywu to macie....oczywiście zgodnego z tematem.

Zbliżały się wybory prezydenckie, niestety obecnemu prezydentowi leciało mocno w dół. Szanse na reelekcję raczej nikłe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kampania prezydencka w pełni, wszystkie partie już w pełni agitowały, jedynie Pałac Prezydencki milczał. Ale zbliżające się wydarzenie, 70 rocznica Katynia wydawała się doskonałym terminem do jej rozpoczęcia.

Z resztą, jak sprawdzimy ile razy prezydent było obecny w Katyniu....

Ukryta Zawartość

10 kwietnia 2006 r. - nieobecny

17 wrzesnia 2006 r.- nieobecny

10 kwietnia 2007 r. - nieobecny

17 wrzesnia 2007r. - obecny (wybory do sejmu)

10 kwietnia 2008 r. - nieobecny

17 wrzesnia 2008r. - nieobecny

10 kwietnia 2009 r. - nieobecny

10 wrzesnia 2009 r. - nieobecny

To było to, trzeba było okazję wykorzystać....

Ot i wszystko, cały motyw- za wszelką cenę polecieć i wylądować, ten kto wydał finalny rozkaz- lądować, być może dla awansu (motyw), dokonał zbrodni na 95 niewinnych osobach.

toź im teraz podpadł.jak mogłeś pytam ! ??????;-p

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Chyba ci się coś popieprzyło.To ja, przeciwnik tezy o zamachu mam dostarczać motywów czegoś czego nie było.To postawienie sprawy na głowie!To zwolennicy tezy o zamachu powinni dostarczyć przekonujące motywy.

ale nie dopuszczesz tych motywow - tak?

no wiec wobec czego sie tak sprzeciwiasz? jak na razie wymienione zostaly 4 motywy. wiem ze sie z nimi nie zgadzasz. ale chcialbym je zebrac do kupy. masz jakies?

mozesz to nazywac postawieniem sprawy na glowie ale wiem ze interesujesz sie tematem wiec na pewno slyszales ich wiecej niz powyzsze 4

mateuszek

Chyba ci się coś popieprzyło.To ja, przeciwnik tezy o zamachu mam dostarczać motywów czegoś czego nie było.To postawienie sprawy na głowie!To zwolennicy tezy o zamachu powinni dostarczyć przekonujące motywy.

te prawicowe ludzie tak mają chiba;-p

a motywów jak ni ma tak ni ma;-p

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

toź im teraz podpadł.jak mogłeś pytam ! ??????;-p

Bo mnie jakoś kurna wkurza takie jednostronne patrzenie przez palce na wyczyny co poniektórych.

Już to wielokrotnie pisałem, jestem z tej generacji, która była nauczona: teza -> argument -> CBDU.

Teza: był zamach- to gdzie argumenty?

Teza: był wypadek.

Argument:

1. Pilot nie miał wystarczających papierów by w ogóle latać tym samolotem,

2. Pilot nie miał wystarczających papierów by podejść do lotniska w tych warunkach,

3. Pilot nie miał odpowiedniego nalotu, przeszkolenia by choćby udawać podchodzenie do tego lotniska w takich warunkach,

4. Pilot nie mógł odlecieć, bo byłaby to potwarz dla p. Prezydenta i spalony początek kampanii. Nawet jeśli nie było nacisków, to gdyby odleciał, odleciałaby też jego kariera. Cóż, rzeczywistość pokazała, że i tak pożegnał się z nią i nie tylko z nią.

5. Ktokolwiek kto wybrał to lotnisko powinien beknąć. Dopóki był ILS, który był rozstawiony na wizytę Putina, można było z niego korzystać. Jak go zdjęli, powinni byli zmienić lotnisko docelowe. Na nim nie wolno było lądować!!! Nie z Prezydentem, jego małżonką oraz całą reprezentacją, bądź co bądź, ważnych osób w Państwie. Jak ląduje Air Force One tajniacy sprawdzają nawet czy szczury były szczepione, tu puścili na żywca najważniejszą głowę w Państwie,

Jeśli ktoś twierdzi, że Tusk czy ktokolwiek z tej ekipy mógł chcieć pozbyć się konkurenta to albo jest niepoważny, albo naprawdę powinien odstawić niektóre leki. P. Prezydent miał takie same szanse na reelekcję jak nasza reprezentacja w kopaną na awans do tych i 15 kolejnych mistrzostw świata i europy (no chyba, że ktoś znów nam podaruje kolejną organizację). One były czysto matematyczne. Wszystkie sondaże były bezlitosne.

A jeśli ktokolwiek to zaplanował, na co oczywiście nie ma dowodów, to był durniem skończonym. Sam wytworzyłby religię smoleńską, wyniósł Prezydenta na ołtarze. Żaden strateg tego by nie zaplanował. Ba, początkujący szachista wie co to gambit. Poświęca się pionki, nie figury.

Jeśli są jakieś dowody poza latającymi parówkami, brzozami, które są a jednak ich nie ma, amerykańskimi naukowcami, którzy wypierają się współpracy przy analizie zdjęć satelitarnych, poza helem, magnesem, sztuczną mgłą, chętnie wysłucham, przeczytam i być może zmienię zdanie.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Z resztą, jak sprawdzimy ile razy prezydent było obecny w Katyniu....

Nie przyszedł tobie do łba chociaż taki fakt, że była to dość okrągła 70 rocznica zbrodni.

Chyba ci się coś popieprzyło.To ja, przeciwnik tezy o zamachu mam dostarczać motywów czegoś czego nie było

W takim razie dostarcz motywów kłamstw i zaprzaństwa ze strony rządowej tuż po i do dzisiaj w tej sprawie.

Wyjaśnij może nam co chujowyidol Tusk robi na tym zafałszowanym zdjęciu.

Przecież nie trzeba się cieszyć z zamachu ale wystarczy z katastrofy drwić ciesząc się z niej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

no tak - ale tak piszac z to z gory oceniasz ich sensownosc

mi zalezy na tym zeby zebrac razem te motywy a potem ocenic ich sensowosc bo jak na razie wymienione zostaly dwa

Olaboga!!!

Jestem juz naprawde zmęczony ta orką na ugorze do której raz po raz jestem zmuszany.

Niczego nie oceniam z góry, przeprowadzam proces myślowy znany pod nazwą analizy faktów ;-). Za każdym razem otrzymuję mniej więcej te same wyniki ponieważ dane wejściowe nie zmieniaja się.

Tłumacząc na twoje - skoro nie pojawiły się żadne nowe fakty - powtarzam - fakty, to trudno dojść do wniosków innych niż poprzednio.

Jak ci zależy to zbieraj - nie widzę przeszkód. Jak już pozbierasz to daj znać - pochylę się nad plonem twojej dzialalności.

Jestem Europejczykiem.

Ludziskom w głowach namieszali,to i pomysły w nich coraz dziwaczniejsze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Dopóki był ILS, który był rozstawiony na wizytę Putina, można było z niego korzystać. Jak go zdjęli, powinni byli zmienić lotnisko docelowe.

Na lotnisku Smoleńsk-Sewernyj nigdy nie było ILS.

Na lotnisku Smoleńsk-Sewernyj nigdy nie było ILS.

Był - mobilny.

Rozwinięty dla Putina - Tuska, zwinięty dla Kaczyńskiego z przyczyn oczywistych.

Tłumacząc na twoje - skoro nie pojawiły się żadne nowe fakty - powtarzam - fakty,

Trotyl na wraku jest faktem i to zdjęcie też jest faktem.

wsieci-tusk-i-putin_17521297.jpg

Bo do tej pory raczono nas tylko takimi zdjęciami:

pojednanie%20-%20tusk%20i%20putin.preview.jpg

Odkrycia dotyczące Pancernej Brzozy, tak ukochanej przez lemingi - też są faktem.

W ogóle Pancerna Brzoza to bardzo ciekawy gatunek - wszędzie w świecie samoloty koszą drzewa jak zapałki a tu - proszę! Pancerna Brzoza - co za ewenement!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Olaboga!!!

Jestem juz naprawde zmęczony ta orką na ugorze do której raz po raz jestem zmuszany.

Niczego nie oceniam z góry, przeprowadzam proces myślowy znany pod nazwą analizy faktów ;-). Za każdym razem otrzymuję mniej więcej te same wyniki ponieważ dane wejściowe nie zmieniaja się.

Tłumacząc na twoje - skoro nie pojawiły się żadne nowe fakty - powtarzam - fakty, to trudno dojść do wniosków innych niż poprzednio.

Jak ci zależy to zbieraj - nie widzę przeszkód. Jak już pozbierasz to daj znać - pochylę się nad plonem twojej dzialalności.

no widzisz

twoja odpowiedzjest taka sama jak innych "niewierzacych w zamach"

osobiscie nie przychylam sie do zadnej z opcji - mam to gleboko w ...e czy ich zabili czy sie sami rozmaslili o ruska ziemie ale milo jest podyskutowac o teorich spiskowych. z tym tylko ze ja tu nie widze zadnych mozliwosci dyskusji bo ludzie nie sformulowali jasno zadnych jasnych motywow ale oceniaja ze caly zamach jest niemozliwy

nie sposob sie z toba nie zgodzic ze nie pojawiaja sie nowe fakty. albo inaczej - nie wyciekly do mas zadne fakty. ok ale motywy mozna by sformulowac

kazde sledztwo na temat kazdej domniemanej zbrodni zaczyna lub powinno sie zaczyanc od sprecyzowania motywow. analizujac fakty i przechodzac od razu do wyciagania wnioskow omijasz ten niezwykle wazny etap - z reszta nie tylko ty z tego co widze (ludziska sie wymiguja jak moga)

prosze zauwaz ze nie chce oceniac ani postawy rosjan ani sugestii polakow dotyczacych "faktow" jak to piszesz. interesuja mnie tylko motywy

a za kazdym razem "przeciwnicy zamachu" pisza nie bylo zamachu bo to nie miesci sie w ramach ich toku myslowego i braku faktow.

ja o jednym a panowie o drugim

w dalszym ciagu sa tylko 4 wymienione motywy.

Ot i wszystko, cały motyw- za wszelką cenę polecieć i wylądować, ten kto wydał finalny rozkaz- lądować, być może dla awansu (motyw), dokonał zbrodni na 95 niewinnych osobach

Motywy zbrodni smoleńskiej podawałem w tym wątku 18374849 razy - wystarczy poszukać i nie zadawać głupich pytań.

Specjalnie dla ciebie nie będę ich przytaczał jeszcze raz.

A KTO dokonał zbrodni na 95niewinnych osobach (bardzo trafne określenie!!!) pozostaje przedmiotem dochodzenia Komisji Sejmowej.

W końcu prawda wyjdzie na jaw.

Pewnie dopiero wówczas gdy rząd się zmieni.

W ogóle osoby podające się za prezydenta i premiera RP w ciągu całego okresu tuż po tragedii w Smoleńsku zdawały się promieniować świetnym humorem...

To jest piękne - takich ludzi w Polsce nazywa się dziennikarzami.

Obraz ostatecznego sparszywienia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jesteś bardziej śmieszny niż żałosny, to o tyle lepiej w porównaniu z żałosnością Macierewicza, Laska, Millera, Kopacz, Tuska, czy Sikorskiego.

Ot i wszystko, cały motyw- za wszelką cenę polecieć i wylądować, ten kto wydał finalny rozkaz- lądować, być może dla awansu (motyw), dokonał zbrodni na 95 niewinnych osobach.

Czyli tak jak podejrzewałem, "zamachowiec" prawdopodobnie był na pokładzie samolotu.

2. Pilot nie miał wystarczających papierów by podejść do lotniska w tych warunkach,

W "tych warunkach" żaden pilot nie ma wystarczających "papierów" nawet ci Air Force One, ale Tupolewem lecieli "nadludzie" (ci poza kabiną pilotów) więc wydawało im się że wylądują nawet "na drzwiach od stodoły" (przy wsparciu "sił wyższych") przy widoczności bliskiej 0 (w funkcji prędkości samolotu).

Nawet jeśli nie było nacisków,

Były (!) tylko nie da się tego udowodnić. Myślisz, że TU pilotowali "kamikadze", ja nie sądzę, no chyba że piloci współpracowali z Alkaidą ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Motywy zbrodni smoleńskiej podawałem w tym wątku 18374849 razy - wystarczy poszukać i nie zadawać głupich pytań.

Specjalnie dla ciebie nie będę ich przytaczał jeszcze raz.

to akurat wiem - ale chcialbym zebrac to w jedna zgrabna calosc - i nie wklejemy linkow tylko w paru slowach opiszmy motyw. w linkach sa dowody a mi chodzi o motywy

Lechu chciał zostać męczennikiem

Ale na czyje polecenie chciał zostać tym męczennikiem i dlaczego pociągnął za swoim "męczeństwem" prawie 100 osób (w tym swoją żonę) ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nie przyszedł tobie do łba chociaż taki fakt, że była to dość okrągła 70 rocznica zbrodni.

A może grzeczniej ciut, poproszę.

Takim dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze pojawiał się wtedy, kiedy były wybory. Sorry,ale skoro Wy możecie jechać po macierewiczowemu, to dlaczego nie ja? Takie są fakty, im nie zaprzeczysz.

Wątpię, raczej Tusk bohaterem i wybawcą obojga narodów.

To teraz troszkę logiki- czy to co teraz jest w Polsce można tak nazwać?????

Były (!) tylko nie da się tego udowodnić. Myślisz, że TU pilotowali "kamikadze", ja nie sądzę, no chyba że piloci współpracowali z Alkaidą ;-).

Nie sądzę, po prostu pilot chciał się wykazać, że jednak da radę (vide słowa pilota, który chwilę wcześniej wylądował: Patrz jak lądują debeściaki).

Wątpię, raczej Tusk bohaterem i wybawcą obojga narodów.

Ani Tusk, ani Kaczyński to nie są Twoi sprzymierzeńcy 'xniwax'. To są "nadludzie" którzy w przypadku tragedii będą się wspierać (nie dadzą sobie zrobić krzywdy - wysokie odszkodowania, dożywotnie i czasowe wysokie renty). Ty jesteś tylko (dla nich) "podczłowiekiem", takim "mięsem armatnim" potrzebnym do realizacji ich komfortowego życia. W razie zagrożenia (prawdziwego) "nadludzie" emigrują, zakładają "rząd na uchodźctwie" i wytyczają pole walki z przeciwnikiem bez względu na ofiary. Oni zawsze przeżyją. No chyba, że Kolega też należy do grupy "nadludzi".

Nie sądzę, po prostu pilot chciał się wykazać, że jednak da radę (vide słowa pilota, który chwilę wcześniej wylądował: Patrz jak lądują debeściaki)

Znam trochę pilotów i naprawdę mogę zapewnić, że trudno byłoby znaleźć wśród nich zdolnych do takiej bezinteresownej i beznaciskowej brawury, ale oczywiście wszystko jest możliwe. "Drzwi od stodoły" w końcu zobowiązują.

Chłopie bądź sobie mięsem, czy też podczłowiekiem jakimkolwiek i czyimkolwiek.

Nie widzę pola do dyskusji skoro uważasz siebie lub kogoś za marionetkę, czy też człowieczka sterowanego palcem w dupie.

Czas panie kolego odciąć pępowinę od czyjegoś mózgu i raczyć się wolnością myśli własnego.

Uzasadnienie: Pilot, który wcześniej wylądował podpuścił pilota nieszczęśnika...

Niestety to chyba jest prawda ! "Niestety" dla tego że to podpuszczenie kosztowało życie prawie 100-u osób w tym Prezydenta, ale oczywiście nie jest to główna przyczyna. W końcu dowódca załogi ma swój rozum i powinien podjąć właściwe decyzje (podjął ale było już za późno). Niestety właściwe tylko dla niego. Prawdopodobnie zostałby zwolniony, ale ocaliłby życie. Smutne, ale prawdziwe. Cóż "nadludzie" rządzą.

Ciekawe ilu spośród tu piszących nadaje z kancelarii Tuska ...

Jakiś czas temu wyciekł email z PO - by zasypywać net propagandą rządową ...

A teraz ad rem .

Wszystkim zarzucającym ekspertom Macierewicza - nieuctwo , ignorancję i Bóg wie co jeszcze - polecam obejrzenie filmu dokumentalnego Marii Dłużewskiej - Polacy .

Tam możecie zobaczyć tych "nieudaczników i ignorantów" w sytuacjach codziennych - gdzie mieszkają i co porabiają ...

I jak są doceniani ...

$ przeciwko orzechom że wśród ekspertów Laska i Millera nie ma ani jednego który mógłby pracować w takich miejscach jak Binienda , Bereszyński , Nowaczyk czy Szuladziński .

W Stanach cenią fachowość , a nie serwilizm ...

Czas panie kolego odciąć pępowinę od czyjegoś mózgu i raczyć się wolnością myśli własnego.

No właśnie Kolego ODETNIJ !

W Stanach cenią fachowość , a nie serwilizm ...

Ciekawe jak długo jeszcze będą cenić ?

Jakiś czas temu wyciekł email z PO - by zasypywać net propagandą rządową ...

Nie lubię polityków.

Ale lepsza instrukcja z Warszawy, niż z Moskwy...

zwolenniku V kolumny...

mateuszek

Nie wiem ile razy mam ci powtarzać,że nie usłyszałem do tej pory żadnego racjonalnego motywy dla ewentualnego zamachu.

Po drugie już nazajutrz po katastrofie było wiadomo,że w tych warunkach samolot nie powinien lądować.

Teraz wiemy więcej.W ogóle nie powinien wystartować.A nawet nie miał prawa.

noise

A ilu z kwatery Macierka?

Nie wiem ile razy mam ci powtarzać,że nie usłyszałem do tej pory żadnego racjonalnego motywy dla ewentualnego zamachu.

Po drugie już nazajutrz po katastrofie było wiadomo,że w tych warunkach samolot nie powinien lądować.

Teraz wiemy więcej.W ogóle nie powinien wystartować.A nawet nie miał prawa.

zgadzam sie ale nie wydaje ci sie ze komus na przyklad moglo mocno na tym starcie zalezec?

caly czas rozpatruje sie samo zajscie - sporadycznie tylko w szerszym kontekscie

Chłopie, nie trawię ani jednych ani drugich. Jedna i druga strona marnuje kolejne lata z mojego życia w tym kraju. Wiem, zawsze mogę emigrować, już kilka okazji, nawet bardzo ciekawych odpuściłem. Dlaczego- bo mam tu rodzinę, taki ze mnie rodzinny facet, że mam ochotę zobaczyć co tydzień niemłodych już rodziców, od czasu do czasu siostrę i jej dzieci.

Nie bronię ekipy rządowej, ale krew się we mnie burzy jak czytam takie farmazony, jak kolejny dowód na zamach, który w kilka chwil później lega w gruzach. Wbrew temu co wszyscy zwolennicy zamachu twierdzą- myślę samodzielnie. Dajcie mi choć jeden niepodważalny dowód na zamach, zmienię zdanie. Ale nie dowód na wiarę, to nie kościół.

Na razie wszystkie Wasze teorie się sypią jak domki z kart. Upada jedna po drugiej teoria spiskowa.

zgadzam sie ale nie wydaje ci sie ze komus na przyklad moglo mocno na tym starcie zalezec?

Kaczyńskiemu ! Łapał punkty wyborcze :-).

sporadycznie tylko w szerszym kontekscie

Bo tym od Kaczyńskiego zależy na rozmydleniu tematu. To też daje "punkty". Po to szerszy kontekst prostej sprawy.

Wiem, zawsze mogę emigrować,

Kolego jak masz taką możliwość to emigruj. Tu niestety będzie tylko gorzej, ale może się mylę ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.