Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Post komunistyczna Polska w Polsce trwa..ile jeszcze?

Starzeję się...

Taki @DawidM, bez mała pięć tysięcy postów (żadnegom nie widział...) i nie wie, jak się pisze "postkomunistyczna".

Post - to coś z pocztą, hę?

Gamoniu? Skąd cię wyłuskali i z kim swatają?:)))

Standardowa chamska odzywka kompletnie nie na temat. Pozdrów Prezesa fetorek.

Przecież mówię: takie nic.

Pośmierdzi chwilę i poleci.

Ukryta Zawartość

Piszac z "komorki" nie zawsze trafi sie w odpowiedni znak interpunkcyjny. Korekta to piekna rzecz. Tylko jak zawsze, nie odnosi sie do sedna sprawy (nie odniosles sie do filmu). ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Z tą puchatością uważaj!

Kolega miał teraz mocny numer z bankiem. Potrzebował gotówki na coś tam a u nas we wsi zamknięto oddział.

Więc wybierał z bankomatu maksymalną kwotę przez 10 dni z rzędu. Komputer go namierzył i miał telefon z banku, że ma dziwną aktywność na karcie i czy to na pewno on wybiera. :)

Facet dzwonił do mnie załamany - wyciąganie swoich własnych pieniędzy z banku jest uznawane teraz za "dziwną aktywność"! :)

Facet jakiś tępy, powinien się cieszyć, że w jego banku działają procedury bezpieczeństwa.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Post komunistyczna Polska w Polsce trwa..ile jeszcze?

Dzięki za wstawienie. Nie widziałem tego materiału dotychczas.

Fantastyczny dokument, który sprawia, że można poczuć dumę z bycia Polakiem.

Jeszcze raz dzięki!

Specjalista od kierowania ruchem mopa po podłodze powinien zapoznać się z tym materiałem obowiązkowo - bohaterowie filmu ujawniają tam bowiem, co mają wspólnego z lotnictwem. :)

Facet jakiś tępy, powinien się cieszyć, że w jego banku działają procedury bezpieczeństwa.

On to odebrał bardziej jako szykanę ze strony banku niezadowolonego, że ktoś woli gotówkę od trzymania kasy u nich.

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Facet dzwonił do mnie załamany - wyciąganie swoich własnych pieniędzy z banku jest uznawane teraz za "dziwną aktywność"

Ja bym się cieszył że bank dba o moją kasę żeby jej się coś przykrego nie stało. To może być tragedia dla właściciela konta i kłopot dla banku.

Kto trzyma duze sumy w banku..oj nierozsadne.

Od jakiej kwoty można stosować określenie "duża suma" ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Od jakiej kwoty można stosować określenie "duża suma" ?

To jest względne i indywidualne pojęcie.

Dla jednego 100 tys € to nie będzie duża suma a dla innego będzie to majątek.

Ale jeden i drugi wk*** się nieziemsko,gdy bank im oświadczy,że ich pieniądze zdeponowane na koncie przepadły.

Bo tak.

Dlatego właśnie bank jest OSTATNIM miejscem do przechowywania swoich zasobów.

Ja proponuję zbędną gotówkę zamieniać na nieruchomości - po prostu ziemi czy domu mi nikt nie ukradnie. To się fizycznie nie da zrobić. :)

Jeśli - co oczywiste - pominąć kataklizmy typu wojna ale wówczas ratuje się po prostu życie i pies drapał majątki.

Na wypadek wojny warto mieć trochę złota - najlepszy walor wymienny w trudnych czasach, gdy papierowy pieniądz przestaje być wart cokolwiek, łatwy do transportu i skitrania. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Kwestia relatywna, mowiac w skrocie np. dajaca Nam szanse 3 mc. przezycia gdyby jednak cos lub 10% wartosci domu/mieszkania. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dla jednego 100 tys € to nie będzie duża suma a dla innego będzie to majątek.

W jednym banku trzyma się tylko do sumy gwarantowanej. Popularne obecnie fundusze inwestycyjne nawet te załatwiane w ramach jednego banku są gwarantowane oddzielnie. To tylko kwestia dywersyfikacji. W przypadku wojny i tak każdy dostanie po zadniej części ciała (może ci mieszkający za granicą nie). Złoto raczej nie pomoże, może przyczynić się do tragedii jak ktoś nie będzie chciał oddać napastnikowi po dobroci ;-). Wszystko ma swoje wady, dlatego wojna i nagabywanie do niej powinny być ostro krytykowane.

Ja proponuję zbędną gotówkę zamieniać na nieruchomości

To nie zawsze jest dobra inwestycja.

Na wypadek wojny warto mieć trochę złota - najlepszy walor wymienny w trudnych czasach, gdy papierowy pieniądz przestaje być wart cokolwiek, łatwy do transportu i skitrania.

Ja bym raczej powiedział że ciężkie do transportu. Pod wieloma względami.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość

(Konto usunięte)

Glen Jorgensen: skrzydło Tupolewa mogło zostać odcięte jedynie przez kierunkowy wybuch

Macierewicz dobiera "ekspertów" według wydawałoby się niemożliwego do spełnienia warunku: musi być głupszy od niego samego. Jednak w przypadku Jorgensen kryterium ten został spełniony z nawiązką.

Piloci lecieli na wysokości decyzyjnej.

90 m. (wysokość, na której rzekomo pada "odchodzimy na drugie?") to wysokość decyzyjna? Co nie pozwoliło pilotom odejść z tych 90 m.? Domniemane wybuchy na skrzydle nastąpiły na wysokości kilku-kilkunastu metrów. Czym zaciągnęli samolot na tą wysokość z 90 m.?

Podejmując pilot decyzję musi widzieć pas startowy. Jeśli nie widzi powinien odejść. Gdy to robi musi odejść i poszukać miejsca do lądowania.

Co za fachowy język! Nie mogli na poszukiwania wysłać delegację i czekać na powrót na wysokości decyzyjnej? )))

Wiemy, że intencją pilota w Smoleńsku było właśnie odejście. Widzimy, że pilot przestawił barometr, co było znakiem, że pilot przygotował się do alternatywnego lądowania.

Fachowiec pełną gębą. ))) Nie wie, że przed odejściem trzeba też termometr przestawić? )))

wydarzenia ze Smoleńska można wyjaśnić jedynie, gdy założy się, że tupolew stracił dwa fragmenty skrzydła

Drugi fragment skrzydła został zniszczony przez małą eksplozję, która niszczy głównie górną część skrzydła. Od tego momentu skrzydło zaczyna się niszczyć na skutek podmuchu wiatru

Do udowodnienia bredni autorowi zabrakło jednego wybuchu - dołożył mała eksplozję i podmuch wiatru. )))

że gdyby skrzydło miało zostać odcięte przez materiał wybuchowy i kierunkową eksplozję, linia cięcia byłaby właśnie taka, jaką widać w Smoleńsku.

To można zrobić jedynie w jeden sposób, w linii która jest odchylona o 20 stopniu do linii lotu.

Dlaczego tylko w tej linii? Bo taka jest w rzeczywistości?

Naukowiec dodał, że wszystkie elementy układanki pasują do siebie, gdy właśnie uzna się, że mieliśmy do czynienia z eksplozją kierunkową, która odstrzeliła końcówkę skrzydła, zaś potem doszło do kolejnego wybuchu.

Brednie stają się coraz bardziej złożone: po co przygotowywać dwa wybuchy jeżeli wystarczyłby ten drugi?

90 m. (wysokość, na której rzekomo pada "odchodzimy na drugie?") to wysokość decyzyjna? Co nie pozwoliło pilotom odejść z tych 90 m.? Domniemane wybuchy na skrzydle nastąpiły na wysokości kilku-kilkunastu metrów. Czym zaciągnęli samolot na tą wysokość z 90 m.?

Jak to czym? Przecież wiadomo, magnesem.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Chociaż, czy ja wiem. Może w tych teoriach spiskowych coś jest? umnik2.gif Zdjęcie w sieci znalazłem, wygląda na autentyczne (nie wiem czy już było):

gallery_880_108_44092.jpg

Stalin i Beria wybierają miejsce, aby posadzić drzewo.

Lotnisko pod Smoleńskiem, 10 kwietnia 1940 roku. crazy.gif

To tylko kwestia dywersyfikacji.

Dywersyfikacji, powiadasz... a jak sobieporadzisz z sytuacją, gdy pracownik banku jest członkiem grupy przestępczej?

Ukryta Zawartość

(nie wiem czy już było):

Było, Wania, było wiele lat temu.

Jest to klasyka odzywek lemingów.

Ale do prawdy coraz bliżej, możesz sto takich gufien jeszcze wkleić - nic to nie zmieni.

Ukryta Zawartość

Dywersyfikacji, powiadasz... a jak sobieporadzisz z sytuacją, gdy pracownik banku jest członkiem grupy przestępczej?

Od tego bank ma zabezpieczenia. Na zachodzie też takie sytuacje się zdarzały.

A co będzie jak dom w który zainwestowałeś np. spłonie lub ulegnie innemu niszczącemu kataklizmowi ?

A co będzie jak dom w który zainwestowałeś np. spłonie lub ulegnie innemu niszczącemu kataklizmowi ?

Od tego są ubezpieczenia. Jaki problem?

Taki ze PL wyplata odszkodowań majątkowych to jakiś żart....

Chyba ze masz "układ" to może nie stracisz.

Wracając do tematu Smolenska i pomijając zupełnie przebieg katastrofy to zadziwające sa zdjecia na których widać

przemieszczenie elementów samolotu pomiędzy najwcześniejszymi materiałami filmowymi czy zdjęciami a tymi na podstawie

których oba raporty były tworzone.

Jesli to jest rzetelnosc to ja nie mam pytan.

To tak samo jak przestępczymi pracownikami banku. Bank też jest ubezpieczony.

widzę że chętnych nie ma to ja zaryzykuję..

Ukryta Zawartość

sugeruję obejrzeć całe, komu szkoda czasu to od 17 minuty.

Ukryta Zawartość

Zaraz będzie ze ten Jurgen to jest z PiS albo moherowy beret albo brat Macierewicza....i tyle z rozmowy.

Ale ciekawe ze akurat teraz pozwolono na takie wycieki. Biorac pod uwagę syt, napieta jak baranie jaja to tez przypadkowe to nie jest.

Normalnie ludzie co tak otwarcie się wypowiadali i weszyli w tym temacie to dawno popełniali samobójstwa.

Calosc układa się niezle puzle. Każdy wiedział ale czekał na moment by to wykorzystać w dogodnej dla siebie syt.

Jesteśmy jak marionetki...dostajemy tylko to co mamy dostać.

Zaraz będzie ze ten Jurgen to jest z PiS albo moherowy beret albo brat Macierewicza....i tyle z rozmowy.

Ale ciekawe ze akurat teraz pozwolono na takie wycieki. Biorac pod uwagę syt, napieta jak baranie jaja to tez przypadkowe to nie jest.

Normalnie ludzie co tak otwarcie się wypowiadali i weszyli w tym temacie to dawno popełniali samobójstwa.

Calosc układa się niezle puzle. Każdy wiedział ale czekał na moment by to wykorzystać w dogodnej dla siebie syt.

Jesteśmy jak marionetki...dostajemy tylko to co mamy dostać.

Masz 100% racji. NIC nie dzieje się przypadkiem,a już na pewno nie ma przypadków czy przecieków w BND.

Jeśli to wychodzi teraz, to dlatego, że właśnie teraz ma wypłynąć.

Moja opinia: Amerykanie czyszczą teren pod wojnę.

1/ Dziś załatwiono sprawę z Iranem, można brać się za Chiny.

2/ Za Chiny trzeba brać się teraz i zaraz bo wkrótce nie będzie to możliwe, gdy Chiny za bardzo urosną w siłę.

3/ Do wojny z Chinami potrzebna jest Rosja jako amerykański sojusznik.

4/ A głupi Putin nie chce wspierać demokracji.

5/ Trzeba więc tego Putina zamienić na Innego Putina. Takiego który sprawi, że Rosja przestanie prowadzić suwerenną politykę a stanie się kolejnym wasalem US.

6/ Odpalamy więc wojenkę na Ukrainie, wciągamy w nią Polskę poprzez szwabskie przecieki jak to zły Moskal wysadził nam prezydenta w powietrze.

7/ Walczymy z Rosją do ostatniego Ukraińca i ostatniego Polaka.

8/ Wojna musi być na tyle krwawa i pochłonąć na tyle ofiar po stronie rosyjskiej, by w Moskwie zrozumiano aluzję i jednego Putina zastąpiono innym Putinem.

9/ Że przy okazji Polska i Ukraina przestaną istnieć - koszta zabawy.

10/ Przecież nie zginie ani jeden żołnierz USA, więc do negocjacji z nowym Putinem można zasiąść praktycznie z marszu

11/ A potem - Chiny! Ale tego głupi Ukraińcy i Polacy już nie zobaczą.

5/ Trzeba więc tego Putina zamienić na Innego Putina. Takiego który sprawi, że Rosja przestanie prowadzić suwerenną politykę a stanie się kolejnym wasalem US.

na ten sam manewr liczą Niemcy, i bardziej bym tutaj bił w ich stronę niż USA.

6/ Odpalamy więc wojenkę na Ukrainie, wciągamy w nią Polskę poprzez szwabskie przecieki jak to zły Moskal wysadził nam prezydenta w powietrze.

na to bym nie liczył, ot taka POwska propaganda wojny.

Asfalt nie jest na tyle bystry więc spokojnie z tymi wywodami.

Ukryta Zawartość

"Po raz pierwszy mówi o szczegółach przesłuchania w Moskwie, w czasie którego doszło do próby zwerbowania jej przez agentkę rosyjskich służbę".

O kurczę próba zwerbowania tak wybitnej osobistości jak M. Wassermann :-). To naprawdę szok !!! Powinna za to dostać sowite odszkodowanie.

Asfalt nie jest na tyle bystry więc spokojnie z tymi wywodami.

Co, względnie kto, to jest cytowany "asfalt" ?

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

"Po raz pierwszy mówi o szczegółach przesłuchania w Moskwie, w czasie którego doszło do próby zwerbowania jej przez agentkę rosyjskich służbę".

O kurczę próba zwerbowania tak wybitnej osobistości jak M. Wassermann :-). To naprawdę szok !!! Powinna za to dostać sowite odszkodowanie.

Więcej szacunku dla ludzi. Zwłaszcza tych z którymi politycznie nie jest Ci po drodze.

Sakiewicz twierdzi, że w sprawie Smoleńska dopiero teraz rozpruje sie worek z kontrolowanymi przeciekami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Więcej szacunku dla ludzi. Zwłaszcza tych z którymi politycznie nie jest Ci po drodze.

Myślisz że ja nie mam szacunku do ludzi o odmiennych poglądach. Widzę że czytasz to forum bardzo wybiórczo i nie zauważasz jaki "szacunek" do innych mają niektórzy tu piszący.

Sakiewicz twierdzi, że w sprawie Smoleńska dopiero teraz rozpruje sie worek z kontrolowanymi przeciekami

całkiem możliwe ale niczego to nie zmieni, może nie wiesz ale w Polsce media dopiero zauważyły temat Katynia (Churchill) a o tym przecież wiadomo od kilku, jak nie kilkudziesięciu lat.

Od samego początku jest ten sam scenariusz, nikt się na niczym nie zna, jest nawiedzony a co gorsza z PiS'u zaś sami nie odpowiadają na żadne pytania a to co przedstawiają trudno skleić w całość mając najlepszy klej świata. Media przedstawią spojrzenie tylko jednej strony a plebs w to wierzy. Co któryś bardziej wygadany powołuje się na raport, który rzekomo przeczytał ale najwyraźniej nie zrozumiał. Pomijając już względy logiczne to nie jednokrotnie "ludzie z branży" udowadniali że autorzy nie znają przepisów (albo znają i zrobili to z premedytacją). itd itd zarzutów bardzo wiele począwszy od samych kompetencji, to wszystko nie ma znaczenia, raport jest święty i zawiera wszystkie prawdy.

Ci co mają wiedzieć i tak wiedzą, problem jest w całej reszcie. Według mnie poważnym problemem jest głupi naród, wymaga się nie wiadomo jakich dowód od tzw opozycji nie wymagając totalnie niczego od strony oskarżonej. Nikt nawet nie pomyśli że coś tu może być nie tak, wszystko biorą na wiarę ale to stronie PiS'owskiej zarzuca się brak mózgu i ślepe wyznanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.