Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A dziwisz się ?

Dziwię się.

Kierując się taką logiką, to powinieneś siedzieć w pierdlu za gwałt. Bo po pierwsze możesz,a po drugie na ulicy oglądasz się za kobietami.

Jeśli w Smoleńsku doszło do zamachu to prowodyrów szukałbym nie w Rosji... Zdaję sobie sprawę z ogromnej niechęci jaką większość społeczeństwa darzyła św.p. Andrzeja Leppera, ale z niektórych jego wypowiedzi można wywnioskować, komu mogło zależeć na takim a nie innym obrocie sprawy...

A co to ma do rzeczy, tzn. do przyczyn katastrofy?

Do przyczyn może wiele nie ma, ale do rzetelnego wyjaśnienia już jak najbardziej.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zdaję sobie sprawę z ogromnej niechęci jaką większość społeczeństwa darzyła św.p. Andrzeja Leppera, ale z niektórych jego wypowiedzi można wywnioskować, komu mogło zależeć na takim a nie innym obrocie sprawy...

O tak, wiadomo że Lepper był najgroźniejszy dla układu. Dlatego Kaczyńscy go załatwili tak, ze Samoobrona przestała mieć znaczenie. Ciekawe dlaczego go nie zabili w jakiejś lotniczej katastrofie. ;D

Dziwię się.

Kierując się taką logiką, to powinieneś siedzieć w pierdlu za gwałt. Bo po pierwsze możesz,a po drugie na ulicy oglądasz się za kobietami.

Jeśli na ulicy bym wołał że pani X zostanie zgwałcona a nagle by się okazało że moje słowa były prorocze to myślisz że bym w pierdlu nie siedział ? 24 godziny murowane

O tak, wiadomo że Lepper był najgroźniejszy dla układu

Nic nie zrozumiałeś z tego co chciałem przekazać... Lepper był tylko pionkiem... Obejrzałeś chociaż ten filmik?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nic nie zrozumiałeś z tego co chciałem przekazać... Lepper był tylko pionkiem... Obejrzałeś chociaż ten filmik?

Ten filmik, jak to nazywasz, to oglądałem kiedyś na żywo. A od tego czasu jestto największy suchar polityczny w polskim internecie. Każdy usiłuje go wykorzystać do tego, co mu wygodnie.

Brzytwa Ockhama się kłania.

każdy słyszy co chce słyszeć.

wątpliwości co do śledztwa jestem w stanie zrozumieć ale podpinanie starych wypowiedzi pod kontekst katastrofy to populizm i najzwyklejsze sk***ysyństwo.

Konkluzja z Panów dyskusji nasuwa mi się następująca : 30% społeczeństwa to grupa dla których zamach na polskiego prezydenta w symbolicznym miejscu i czasie jest bardziej prawdopodobny niż to , że przestarzały ruski samolot z niedoszkoloną i będącą pod presją załogą rozbił się w fatalnych warunkach atmosferycznych przy próbie lądowania na nieczynnym na co dzień, prymitywnym i źle wyposażonym lotnisku przy nieprofesjonalnym naprowadzaniu przez rosyjskich kontrolerów . Dowody po jednej i drugiej stronie nie mają żadnego znaczenia. Podział społeczeństwa na wierzących w zamach i wierzących w katastrofę bazuje w gruncie rzeczy wyłącznie na ocenie powyższych prawdopodobieństw . Ja pragmatycznie oceniam że katastrofa jest jednak dużo bardziej prawdopodobna . Jesteśmy jednak na forum audio gdzie ludzie wierzą w "grające" kable USB ....:-)

Jeśli w Smoleńsku doszło do zamachu to prowodyrów szukałbym nie w Rosji... Zdaję sobie sprawę z ogromnej niechęci jaką większość społeczeństwa darzyła św.p. Andrzeja Leppera, ale z niektórych jego wypowiedzi można wywnioskować, komu mogło zależeć na takim a nie innym obrocie sprawy...

. Nikt nie powiedział że Tupolewa wywalili w kosmos akurat Rosjanie. Sposób w jaki zginął A. Lepper (seryjny samobójca w akcji) jasno sugeruje, że chłop wiedział co mówi.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nikt nie powiedział że Tupolewa wywalili w kosmos akurat Rosjanie. Sposób w jaki zginął A. Lepper (seryjny samobójca w akcji) jasno sugeruje, że chłop wiedział co mówi.

Biorąc pod uwagę twoje umiłowanie prawdy i bezkompromisowość w jej głoszeniu, aż dziw, że cię jeszcze nie dopadł seryjny samobójca.

wątpliwości co do śledztwa jestem w stanie zrozumieć ale podpinanie starych wypowiedzi pod kontekst katastrofy to populizm i najzwyklejsze sk***ysyństwo.

Sądzisz, że coś się zmieniło w "polityce" od czasów kiedy Lepper dostał materiały o których mowa we wklejonym filmiku?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Sądzisz, że coś się zmieniło w "polityce" od czasów kiedy Lepper dostał materiały o których mowa we wklejonym filmiku?

Lepper żadnych materiałów nie dostał, tyle w tym prawdy co o talibach w Klewkach (przypomnę, ze oryginalnie według Leppera miały to być szkolenia dla talibów).

Badania Antonio M. obrały nowy kierunek...! Z najnowszych informacji i badań parlamentarnego zespołu ds. katastrofy smoleńskiej, pod przewodnictwem M. Antonio, dowiadujemy się, że katastrofę przeżyły trzy osoby...! Powiedział on, że z olbrzymią dozą pewności czy też prawdopodobieństwa, relację o tym, że katastrofę smoleńską przeżyły trzy osoby, są wiarygodne. Powoływał się na trzy niezależne żródła, kórych nazwy, jak mi się wydaję (bo przecież nie ujawnił tych żródeł informacji), są tajemnicą...! M. Antonio, pytany o te rewelacje, wymiguje się od odpowiedzi, mówiąc o niedopełnieniu przez prokuraturę swoich obowiązków i takich tam innych różnych jeszcze spraw...! Teoriom szefa parlamentarnego zespołu ds. katastrofy wtóruje K. Jarosław, który wyciąga z całej sprawy konkluzję o zamachu, o czym mówi z bólem, ale tak to wygląda... Być może uratowała się para prezydencka razem z panem Gosiewskim i są gdzieś przetrzymywani w łagrze na Syberii. Najnowszy trop szefa parlamentarnej komisji rzuca nowe światło w sprawie i promyk nadziei w rozwiązaniu tej jakże trudnej i skomplikowanej zagadki.

Parker's Mood

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Najnowszy trop szefa parlamentarnej komisji rzuca nowe światło w sprawie i promyk nadziei w rozwiązaniu tej jakże trudnej i skomplikowanej zagadki.

A propos promyka nadziei. Jak byłem w wojsku, to o chorążych mówiło się "złamane życie i promyk nadziei". Chodziło o pagony na których widniał znak < i *. W tych kategoriach to Macierewicz jest sierżantem.

Być może uratowała się para prezydencka razem z panem Gosiewskim i są gdzieś przetrzymywani w łagrze na Syberii.

Nie moge powstrzymać się od śmiechu bo podobną teorie slyszałem już chyba pół roku po zamachu. Już nie pamiętam ko niby sie uratował ale w tajnym ośrodku KGB na Syberii miała być przetrzymywana Maria Kaczyńska.

Jak dla mnie to jest wdzięczne pole badań dla socjologów i psychologów bo wystepuja tu klasyczne, powtarzające sie w takich sytuacjach mechanizmy. Tyle, że wszędzie na świecie takie pomysły pozostają w sferze "urban legend" a u nas politycy powtarzaja to bez żadnego poczucia własnej śmieszności.

Jestem Europejczykiem.

nie mają teg poczucia bo takie tuzy jak zagraniczny znachor z konopią w avatarze im przyklaskuje, a co gorsza - aktywnie głosuje podczas wyborów. dopóki istnieją takie istoty, politycy będą mówić cokolwiek, byle płynąć dalej. przykładem jest macierewicz. o tupolewie było trochę ciszej i BAM ! 3 osoby. czyli bomby w powietrzu ich nie zabiły.

a powyższy tekst doktorka o lepperze sugerujący morderstwo jest.. sam nie wiem. takie osobniki należy zgłaszać do prokuratury niech wyjaśniają; jeśli się okaże że kłamia - publicznie - jakaś grzywna albo coś;

tępe kmiotki mają swoje 5 minut w przestrzeni publicznej bo nikt ich za ich brednie do odpowiedzialności nie pociąga - może czas to zmienić ?? bo głupoty się ich nie oduczy niestety...

Gdyby nie teoria zamachu, jej przeciwnicy nie mieli by się czym podniecać, a tak wystarczy taki Macierewicz i lecą jak muchy do gówna..

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gdyby nie teoria zamachu, jej przeciwnicy nie mieli by się czym podniecać, a tak wystarczy taki Macierewicz i lecą jak muchy do gówna..

Tradycyjnie mylisz iksik przyczynę ze skutkiem. Muchą na gównie jest 747, tomuś, doktorek i kto tam jeszcze...

Ja tylko trzymam packę na muchy ale muszę z nią uważać bo gówno wyprodukowane przez Antka strasznie się rozbryzguje .

Jestem Europejczykiem.

Nie bardzo rozumiem Ciebie jako strażnika kupy i po co przy niej straż trzymasz?

Olejnik wyrzygała się na fakezbuku "...Dwa wybuchy - w Bostonie, a nie w Smoleńsku..."

monika-olejnik-obiada-sie-paczkami-NEWS_MAIN-44489.jpg

Iksik wyrzygał się w tym temacie (trzymajac sie jego poetyki).

a dziś jakie są newsy?

Wśród uratowanych jest Elvis. Dlatego widziano go później na Krakowskim Przedmieściu.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Olejnik wyrzygała się na fakezbuku "...Dwa wybuchy - w Bostonie, a nie w Smoleńsku..."

monika-olejnik-obiada-sie-paczkami-NEWS_MAIN-44489.jpg

Coraz większą rolę w wywiadach Moniki Olejnik pełnia szpilki.

"Moje słynne buty kupuję sobie sama na Żurawiej, na Mokotowskiej w Warszawie, w butikach we Florencji i w Mediolanie. Za własne pieniądze – wyznała niedawno Monika Olejnik, której szpilki w programie „Kropka nad i” są pokazywane z tą samą częstotliwością co goście dziennikarki." (http://nocoty.pl/gid,13873390,img,13873600,kat,1013545,title,Wydaja-majatek-na-buty-i-torebki,galeria.html?T%5Bpage%5D=4)

I to pokazywanie jest w tej chwili najżniejszą wartością jej programów.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Rozumiem, że przypisujesz tej pani jakieś znaczenie w związku z "zamachem" w Smoleńsku, bo inaczej nie pisałbyś w tym wątku. Ale jakie znaczenie? Rozpyliła sztuczną mgłę? Hel? Podłożyła bomby?

Bierze udział w reżimowej orgii dezinformacji. To wystarczy by tę ......... zaliczyć do grona antypolaków.

Zresztą córunia pułkownika SB to niby jaką opcję ma reprezentować?

monika-olejnik-sylwester-2012-NEWS_MAIN-41995.jpg

chore_zarty_olejnik_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No i wszystko wiadomo. Ale jak dak dalej pójdzie to okaże się, że w Polsce jest więcej antypolaków niż Prawdziwych Polaków. I co wtedy?

Jestem Europejczykiem.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Bierze udział w reżimowej orgii dezinformacji. To wystarczy by tę kreaturę zaliczyć do grona antypolaków.

Zresztą córunia pułkownika SB to niby jaką opcję ma reprezentować?

Zrób wysiłek i uruchom jakąś szarą komórkę. Co to ma wspólnego z teoriami spiskowymi na temat TU-154? Bo jeśli "nielubienie" braci Kaczyńskich jest przyczyną śmierci Lecha, to odpowiedzialnych jest przynajmniej 70% obywateli tego kraju.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Rozumiem, że przypisujesz tej pani jakieś znaczenie w związku z "zamachem" w Smoleńsku, bo inaczej nie pisałbyś w tym wątku. Ale jakie znaczenie? Rozpyliła sztuczną mgłę? Hel? Podłożyła bomby?

To, źle rozumiesz! Swoją postawę wobec zamachu wyrażam jasno i dobitnie. Odniosłem sie jedynie do wpisu o tej pani, która karierę robi dzieki gadżetom i tanim chwytom. Reszta to twoje insunuacje. To, że ją cenisz lub lubisz jest mi obojetne. Całkowicie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.