Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

A u ciebie Bredzislawie jak tam , brzoza opancerzona , biblia millera otwarta.....

Wy biedacy z z tej waszej sekty jesteście przekonani, że trzeba w cos wierzyć, jak nie to to w tamto. A to nie jest chłopcze kwestia wiary, przynajmniej u ludzi myślących.

Jestem Europejczykiem.

• 3 tygodnie później...

FSB nie wyklucza iz zmanipulowano nagrania :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Robi sie ciekawiej :)

Ukryta Zawartość

OK - ostatnia próba po małym sprzątaniu

foxbat liczy na wartościowe wpisy w temacie watku :)

Zastanów się czy w tym wątku mogą być jeszcze jakieś wartościowe wpisy ?

Chyba nie.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

watek nie jest moja własnością

foxbat nie chce go zamykać

wpisy są takie jak cała bocznica - ma wywołać wrażenie -treśc nie ma znaczenia

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

FSB nie wyklucza iz zmanipulowano nagrania :)

Robi sie ciekawiej :)

Jak dla mnie śmieszniej. Golym okiem widać, że Rosjanie manipulują. Ale nie nagraniami tylko pożytecznymi idiotami od Sakowicza czy jak mu tam.

Jestem Europejczykiem.

Golym okiem widać, że Rosjanie manipulują. Ale nie nagraniami tylko pożytecznymi idiotami od Sakowicza czy jak mu tam.

Tylko jakoś dziwnym trafem wszystkie kłamstwa Millera i Anodiny rozsypują się jak domek z kart. :)

A te "oszołomy od Sakowicza" powolutku dochodzą do prawdy... Zapewne chodzi o SAKIEWICZA, ale daruję ten przejaw ignorancji - nie będę się pastwić. :)

- okazuje się że zapisy czarnych skrzynek sfałszowano

- teoria pancernej brzozy i karkołomnych ewolucji samolotu po utracie skrzydła rozsypała się w proch i pył

- teoria o obecności Błasika w kokpicie: zmiażdżona przez krakowskich ekspertów po analizie taśm

- teoria o obecności materiałów wybuchowych: potwierdzona. Teraz mówią, że to dlatego iża samolotem podróżowali żołnierze... Takiemu żołnierzowi - wiadomo - trotyl się z d*** sypie... :) Problem tylko w tym, że trotyl znaleziono w analizowanych fragmentach skrzydeł. Czyżby nasi afgańscy bohaterowie podróżowali na skrzydłach Tupolewa? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ukryta Zawartość

Idiottore, spokój, bo zwiększę dawkę!

Ukryta Zawartość

Wielka Oddziałowa może mi nagwizdać!

Choć fotka z innego filmu... ;)

TheShining_788880c.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wielka Oddziałowa może mi nagwizdać!

Czyżby?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Problem tylko w tym, że trotyl znaleziono w analizowanych fragmentach skrzydeł. Czyżby nasi afgańscy bohaterowie podróżowali na skrzydłach Tupolewa? :)

Trzeba by być kompletnym kretynem żeby wysadzać w powietrze samolot trotylem . Może lepiej czarnym prochem ? W XXI wieku nawet nasze, pewnie zacofane tajne słuzby, że o rosyjskich nie wspomnę , mają do dyspozycji całą gamę o wiele bardiej efektywnych , trudniejszych do wykrycia i łatwiejszych do ukrycia środków .

faktycznie, idiotą trzeba być, by temat trotylu na umytym wraku traktować poważnie a nie jako temat podsunięty do dalszego jątrzenia i robienia z dyskutantów debili, odsuwając meritum sprawy na plan ... w dupu

Zastanów się czy w tym wątku mogą być jeszcze jakieś wartościowe wpisy ?

pretendujesz do cenzora?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

O zwykłych kłamstwach i bredniach doktorka nie będę pisał bo szkoda miejsca i czasu.

Na temat rzekomych "rewelacji" FSB:

jedno pytanie - zakładając rosyjski zamach kto mógł go zrobić? Jakieś służby federalne, najpewniej właśnie FSB.

No i co? Mam uwierzyć, że sami sie teraz przyznają??? Przecież trzeba być kompletnym idiotą (lub Antkiem), żeby w to uwierzyć.

Nie trzeba wielkiej inteligencji, żeby zauważyć pewną prawidłowość. Jeżeli w sprawie katastrofy mamy dłuższą ciszę, to pojawia się jakaś "rewelacja", często-gęsto właśnie pochodząca z Rosji. Przy czym najczęściej jest to jakaś kompletnie nieprawdopodobna bzdura.

Po co to wszystko?

Normalni ludzie pukają się w czoło ale lud smoleński ma kolejny "dowód" i rozpoczyna kolejną awanturę.

Dla Rosji skutek jest taki, że ma u nielubianego sąsiada wieczną zadymę a na dodatek cały świat patrzy na to z politowaniem i współczuje Rosjanom z jakimi to oszołomami mają do czynienia.

Proste, banalne, praktycznie za darmo a jakie skuteczne. I niech mi ktoś powie, że Antek i jego współpracownicy nie są pożytecznymi idiotami w służbie Rosji?

Jestem Europejczykiem.

Dla Rosji skutek jest taki, że ma u nielubianego sąsiada wieczną zadymę a na dodatek cały świat patrzy na to z politowaniem i współczuje Rosjanom z jakimi to oszołomami mają do czynienia.

Logiczne i prawdopodobne.

Wez tez pod uwagę iz w ten sposób właśnie odsuwają podejrzenia takich jak Ty (racjonalistów) od nich.

Po drugie kazdy dym w tej sprawie jest na reke FSB.

1- maci w glowach a to najważniejsza rzecz w deinformacji

2- rzuca fałszywe tropy (druga zasada)

3- nawet jak by bezczelnie przyznali sie do ew zamachu nie ma możliwości potwierdzenia tych rewelacji wiec zostanie

to zamknięte w kategorii - osobliwość.

Ciekawe czy podobne nr by wycinaly gdy by wrak od początku byl porządnie obstawiony naszymi służbami a od kilku lat by stal zrekonstruowany w jakimś ośrodku badawczym jak to bywa w zwyczaju.

Chętnie zobaczyłbym cokolwiek ponad deklaracje Gazety Polskiej, jakiś link do rosyjskich materiałów, cokolwiek.

Tyle już bredni, insynuacji i zwykłych kłamstw pochodzących od nich widziałem, że na słowo nie uwierzę w nic.

Jestem Europejczykiem.

Chętnie zobaczyłbym cokolwiek ponad deklaracje Gazety Polskiej, jakiś link do rosyjskich materiałów, cokolwiek.

Tyle już bredni, insynuacji i zwykłych kłamstw pochodzących od nich widziałem, że na słowo nie uwierzę w nic.

100% popieram

• 2 tygodnie później...

Oglądałem część konferencji zespołu Laska. Chyba najważniejszą rzeczą było stwierdzenie "Porównanie zapisanych parametrów pamięci rejestratora ATM z parametrami zapisanymi na dwóch rejestratowach taśmowych pozwoliły jednoznacznie stwierdzić, że zapis ten nie budzi wątpliwości i jest wiarygodnym materiałem dowodowym".

Było jeszcze kilka istotnych ustaleń, generalnie chłopcy od Macierewicza mają problem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Maciarek długo się po tym ciosie nie podniesie. Wyznania obłąkanych pseudonaukowców zza oceanu to za mało na rzetelne sprawozdania specjalistów poparte konkretnymi badaniami.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• 2 tygodnie później...

Z dzisiejszej konferencji prasowej prokuratury:

"- Czy detektory, którymi badano wrak, były skierowane na materiały wybuchowe, czy wykrywały też produkty rozpadu? - pyta Katarzyna Pawlak z GPC. - Spektrometry ruchliwości jonów służą wyłącznie do badań przesiewowych. Ich czułość można ustawiać - decydowali o tym biegli - tłumaczy prok. Szeląg.

- Spektrometry użyte w taki sposób jak w Smoleńsku nie mogą być dowodem, rozstrzygającym o tym, czy stwierdzono materiały wybuchowe, ich ślady, czy też inną substancję. Stąd też nawet wyświetlenie napisów "TNT" czy "nitro" nie świadczy o tym, że substancja, która jest badania, to trotyl albo nitrogliceryna. Dziś się to potwierdziło - odpowiada prok. Szeląg.

- Pan wprowadza opinię publiczną w błąd - mówi jedna z dziennikarek. - Proszę o odpowiedź na pytanie o materiały powybuchowe - podkreśla i dodaje, że prokurator "liczy na niewiedzę opinii publicznej".

- Pani pytała o detektory, stąd rozumiałem że chodzi o spektrometry jonowe. Proszę doprecyzować pytanie - prosi prok. Szeląg. - Jestem politologiem, a nie chemikiem! Domagam się wyjaśnień! - pada odpowiedź Katarzyny Pawlak z GPC.

- Trudno mi przybliżyć pani pytanie, jeśli sama pani [go] nie rozumie - odpowiada prok. Szeląg."

Jestem Europejczykiem.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Rozważania widzę przenoszą się na nowy poziom abstrakcji. Teraz będą rozstrząsane materiały wybuchowe, powybuchowe, jeszcze tylko przedwybuchowe zostały w odwodzie "w aferze trotylowej" :). Swoją drogą, bidne i niedoinwestowane te "agenty", że nie stać ich było na użycie czegoś nowocześniejszego. Taki jakoby na szeroką skalę zakrojony i misterny plan, a tu trotyl, szkoda że nie nitrogliceryna w butelkach, rodem z dzikiego zachodu.

Normalny, zdrowo myślący, człowiek to nie wie, czy śmiać się czy płakać, jak te cyrki ogląda. Bo trudno to inaczej nazwać.

Mam nadzieję, że koniec tej trotylowej awantury będzie stosownym dniem i momentem dla tych, którzy tę awanturę rozpętali, by równie głośno, jak krzyczeli w sprawie wybuchu i w sprawie trotylu, żeby równie głośno przeprosili tych wszystkich, których obrazili - powiedział Tusk.

Jak dodał, "gotowość do takich przeprosin będzie prawdziwą miarą przyzwoitości tych ludzi".

Szkoda, że premier nie maj jaj i nie pozamyka tego chorego z nienawiści tałatajstwa.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mam nadzieję, że koniec tej trotylowej awantury będzie stosownym dniem i momentem dla tych, którzy tę awanturę rozpętali, by równie głośno, jak krzyczeli w sprawie wybuchu i w sprawie trotylu, żeby równie głośno przeprosili tych wszystkich, których obrazili - powiedział Tusk.

Jak dodał, "gotowość do takich przeprosin będzie prawdziwą miarą przyzwoitości tych ludzi".

Szkoda, że premier nie maj jaj i nie pozamyka tego chorego z nienawiści tałatajstwa.

"Oj naiwny naiwny naiwny jak dziecko we mgle ........", że zacytuję fragmęt pewnej znanej starej piosenki

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dobra, dobra... opinie "ekspertów" wykazały to co miały wykazać.

Popatrzcie na wyniki sondaży - wkrótce przyjdzie nowa władza i powoła się nowych ekspertów.

Tym razem prawdziwych - nie sprzedajnych.

Oby tylko próbek nie zdążyli zniszczyć!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.