Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

najchętniej programy kulinarne. Laska tam nie widziałem.

kuchnia + :D ? też czasem oglądam mimo że gotować nie umiem. A Lasek może będzie miał nowy angaż jego dni i tak są policzone.

,,14 prostych pytań - dlaczego pan nie odpowiada, panie Lasek?''

Od 18 kwietnia doktor Lasek nie odpowiada na pytania senatorów PiS.

Dwa i pół miesiąca temu, 18 kwietnia 2013 roku, grupa senatorów Prawa i Sprawiedliwości (Grzegorz Wojciechowski i inni) zgłosiła w Senacie oświadczenie zawierające 14 pytań do doktora Laska, rządowej alfy i omegi w sprawie katastrofy smoleńskiej. Jako urzędnik rządowy Lasek ma obowiązek odpowiedzieć na oświadczenie w ciągu 6 tygodni. Minęło już 10 tygodni, a Lasek zachowuje grobowe milczenie. Na ostatnim posiedzeniu senatorowie PiS wystąpili do premiera Tuska, żeby on odpowiedział na proste pytania senatorów.

A swoją drogą, ciekawe, dlaczego pan milczy, panie Lasek?

Przypominam pytania senatorów:

1. Kto i kiedy z ramienia komisji rządowej Pana Ministra Millera badał brzozę, od której według raportu komisji rządowej miała się zacząć destrukcja samolotu? Proszę o podanie nazwisk ekspertów, czas oraz zakres prowadzonych badań.

2. Kto i kiedy dokonywał pomiarów wymienionej wyżej brzozy? Proszę podać nazwiska ekspertów oraz czas, w którym pomiar ten został dokonany. Czym wg Pana Laska należy tłumaczyć różnicę pomiaru brzozy, która według wersji raportu Millera była złamana na wysokości 5 metrów, a według biegłych prokuratury została złamana na wysokości 6,66 metra.

3. Czy Pan Maciej Lasek nie uważa, że błąd w pomiarze brzozy, która według oficjalnej wersji miała kluczowe znaczenie w katastrofie, dyskredytuje cały raport komisji Millera?

4. Czy komisja rządowa przeprowadzała analizy naukowe możliwości oderwania fragmentu skrzydła samolotu po zderzeniu z brzozą, przy równoczesnym złamaniu tej brzozy? Jeśli tak – jacy eksperci przeprowadzali te analizy, proszę podać nazwiska ekspertów i wyniki ich badań.

5. Czy komisja rządowa przeprowadzała analizy naukowe możliwości odwrócenia się samolotu „na plecy” po zderzeniu z brzozą i oderwaniu skrzydła? Jeśli tak – jacy eksperci przeprowadzali te analizy, proszę o podanie nazwisk ekspertów i wyników ich badań.

6. Kto i kiedy w imieniu komisji rządowej dokonywał oględzin wraku samolotu? Proszę o podanie nazwisk ekspertów oraz czas i zakres prowadzonych badań.

7. Czy eksperci komisji rządowej badali wrak na obecność trotylu lub innych materiałów wybuchowych? Jeśli tak, to proszę podać nazwiska ekspertów oraz czas i zakres przeprowadzonych badań, a także ich wynik.

8. Kto i kiedy z ramienia komisji rządowej badał oryginały czarnych skrzynek? Proszę o wskazanie nazwisk ekspertów oraz czas i zakres prowadzonych badań.

9. Czy komisja rządowa ustaliła, co się stało z jedną z czarnych skrzynek, która nie została odnaleziona? Czy komisja ustaliła, że ta skrzynka uległa zniszczeniu, czy też zaginęła? Jak to możliwe, że skrzynka ta nie została odnaleziona? Czy brak tej skrzynki nie ogranicza możliwości wyjaśnienia przyczyn katastrofy?

10. Kto i kiedy rozpoznał z zapisu w czarnych skrzynkach głos generała Błasika? Kim był ten ekspert i na podstawie jakich danych dokonał rozpoznania?

11. Czy polscy lekarze uczestniczyli w sekcjach zwłok ofiar katastrofy w Moskwie? Proszę o podanie nazwisk tych lekarzy oraz określenie zakresu ich uczestnictwa w tych czynnościach?

12. Czy komisja rządowa przed wydaniem swojego raportu dysponowała protokołami sekcji zwłok wykonanymi przez polskich lekarzy, a jeśli nie, to dlaczego?

13. Czy polscy eksperci bądź jakiekolwiek polskie służby uczestniczyły w przeszukiwaniu terenu katastrofy, w poszukiwaniu szczątków ofiar? Jeśli tak, to kto konkretnie w tych czynnościach uczestniczył i kiedy?

14. Czy teren katastrofy był przekopywany, a jeśli tak, kto go przekopywał?

– Czy tak trudno na te proste pytania odpowiedzieć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kolejny stek bzdurnych insynuacji. Wszystko jest w raportach gen. Adoniny i przew. Millera. Prawda Was wyzwoli.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Kolejny stek bzdurnych insynuacji. Wszystko jest w raportach gen. Adoniny i przew. Millera. Prawda Was wyzwoli.

powiedź mi na które z ww 14 pytań odpowiada, konkretnie, najlepiej z numeracją stron. Na moje oko to żeś go w ogóle nie widział, a o tym że jest to ogólnie mówić tłumaczenie raportu a nie raport chyba zapomniał...

Dobra Panowie, padło tutaj kilka pytań, bardzo prostych nie widzę za to żadnych odpowiedzi za to wrzut typu kłamca czy debil albo miażdżenie nie wiadomo czego.

Ja zakładam że ludzie którzy są przeciw, mają problem z wyobraźnia a fizyki i matematyki w żadnej szkle nie mieli. Wiedza na temat jest bardzo znikoma bo w większości pochodzi z mediów ogólnych czyli TVN / Polsat / TVP i gazet czy internet o podobnych charakterze. Nie dziwie się im że są agresywni bo tym są karmieni i z czasem prezentują taką samą podstawę i przekaz. Informacji w tych mediach jest tyle co nic (ogólnie nie tylko odnośnie smoleńska), najważniejsze jest gdzie się sarna urodziła.. no a potem już czasu nie starcza. Nawet jeśli coś jest powiedziane to zostanie podane zupełnie inaczej i wychodzą wianki, np. ostatnio pakiet klimatyczny, ciekawe czemu jest winny Leszek skoro to Tusk w 2008 go negocjował... no ale winny jest Pis.

Kto chce znajdzie.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

niech żyje LSD i jej jedyny wódz , który obchodzi dzisiaj urodziny...:)

a Ty nie przed hotelem z jajkami i pomidorem ?

imprezę sponsoruje fae.pl by Alek Kwaśniewski

Ogólnie rzecz biorąc była to POPiS-owa Katastrofa.

a no racja, obie partie mają nie jedno do powiedzenia.

Tak jak można było się spodziewać po oszołomieniu ciosami zadanymi przez Laska sekta smoleńska przystąpiła do kontrataku. Nie przejmuje się, że nie ma niczego nowego do powiedzenia a nie jest w stanie rzeczowo dyskutować z przedstawioną ostatnio analizą dowodów.

Ponieważ działania proroków sekty nastawione są głównie na utrzymanie spójności własnych szeregów wystarczy wyciągnąć cokolwiek, byleby ładnie wyglądało i nadawało się na karmę dla smoleńskich lemingów.

Jestem Europejczykiem.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Nie przejmuje się, że nie ma niczego nowego do powiedzenia a nie jest w stanie rzeczowo dyskutować z przedstawioną ostatnio analizą dowodów.

to że TVN tak powiedział to nie znaczy że tak jest. Z tego co wiem to nasza prokuratura i tak trzęsie zadkiem przed sekciarskim adwokatem. Wiem też że kończy się robić coś na zasadzie raportu (wybacz nie jestem wyznawcą i za dobrze się nie orientuje, może Tomek dopowie) z tym że w USA. Ostatni raz Macierewicza słuchałem rok temu i wtedy mówił że nie będą ujawniać niczego, czy tak jest nie wiem. Nie wiem co za dokumenty przedstawił tym razem lasek, ale nigdy nie przedstawił nic rzeczowego i merytorycznego więc szkoda czasu by sobie tym zawracać głowę. Kolejny niedosmażony stek (bzdur) o którym za tydzień wszyscy zapomną. Chociaż pancerne brzozy przeszły już chyba do historii (jako kabaret)

Ponieważ działania proroków sekty nastawione są głównie na utrzymanie spójności własnych szeregów wystarczy wyciągnąć cokolwiek, byleby ładnie wyglądało i nadawało się na karmę dla smoleńskich lemingów.

zamiast tak wyć do księżyca odpowiedz na jakiekolwiek pytanie które zostało zadane między innymi Tobie, chociaż jest to dobry pomysł jak skończyć dyskusję i teoretycznie wygrać (moje na wierzchu), trudno rozmawiać z kimś kto tylko oskarża i wyzywa nie przedstawiając totalnie żadnych argumentów. Wybacz ale nawet PO już ma problem by utrzymać tą niemerytoryczną farsę.

Cycuś drogi chłopcze!

Już ci tłumaczylem, i to nie raz, że dyskusja na różne tematy trwa tu już od dawna i padało wiele odpowiedzi na różne pytania. Tu wpadasz sobie i chcesz, żebym specjalnie dla ciebie czegoś szukał, zamieszczał, wklejał, cytował tylko dlatego, że jesteś leniwy i nie chce ci się tego robić samemu.

Poza tym widzę, że odpowiedzi i tak ciebie nie interesują, bo jesteś kolejnym PiSSmańskim politrukiem który zjawił się tu w celach propagandowych a nie poznawczych.

W związku z tym nie zamierzam poświęcać ci swojego czasu ponad to, co uważam za stosowne.

Jestem Europejczykiem.

zaproponowałeś cycusiowi przekopanie całego tematu celem znalezienia odpowiedzi na pytania , no wybacz stary , może Ty masz taką cierpliwość ...pomijam już , że i tak by tych odpowiedzi nie znalazł ....oczywiście na koniec kolejny antypisowski atak , masz jakiś z tym problem? czy każdy kto nie zgadza się z ,,oficjalną'' wersją wydarzeń , zadaje pytania podważające raport Millera to dla ciebie Pissmann ?

no to masz problem chłopie...

Pierdzielisz tomuś jak otruty.

Co do "przekopywania" to nie wiem, czy ty i cycuś wiecie, ale jest cos takiego jak wyszukiwarka.

Antypisowski atak rzeczywiście wyjatkowo brutalny, przyznaje sie bez stosowania "areszty wydobywczego" ;-))).

Nie fascynuję się czymś takim, jak "wersja oficjalna", interesują mnie potwierdzone fakty, logika, prawa fizyki, wiedza i zdrowy rozsądek. Jeżeli ktoś zadaje pytania na które udzielono odpowiedzi to jego problem a nie mój.

To tyle tomuś.

Zaznaczam wpis: "odpowiedzi dla tomusia i cycusia" żeby wam było łatwiej znaleźć w wyszukiwarce.

Jestem Europejczykiem.

dokładnie , chodzi mi o fakty ,czynności zgodne z procedurami w tego rodzaju zdarzeniach , usadowienie w prawie itd...

ale tępy lewak łyka raport jak pelikan bez zadawania niewygodnych pytań.....jak widać to norma u ciebie...

miłego dnia jareczku...

Tępak jesteś tomuś i tyle. Raz jeszcze miłego dnia. Tylko nie popsuj sobie wzroku od wpatrywania się w portret Antoniego. Na mózg niestety za późno, już nic mu nie zaszkodzi.

Jestem Europejczykiem.

Jak juz jakis jasnie pan moderator tu banuje, to prosze by to ujawnil, a nie wszystko na mnie. Miej odwage imc wielki moderatorze jeden z drugim brac odpowiedzialnosc za swoje czyny. Rozumiem, ze banuje sie osobe ktora ktos nazwal tu tempakiem, ale tego ktory uzyl tego okreslenia juz nie.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.