Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Yhm i dzis chca poszkodowani miedzynarodowego sledztwa. Zapomnialem ze "obmacaj mnie TVN i TVP" tego nie pokaza. YT kanal TV Republika. Najnowszy film.

Dyskredytujcie dalej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zapytaj. Na pewno mniej kradna. A Ty tak samo kradniesz?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Yhm i dzis chca poszkodowani miedzynarodowego sledztwa.

Jeszcze im mało odszkodowań?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Gość

(Konto usunięte)

Czyli presja wywierana na załogę.

Trzeba być obiektywnym - jak na razie nie ma dowodów na presję bezpośrednią (rozkaz). Co nie oznacza braku presji pośredniej i odpowiedzialności dowództwa za fatalny stan przeszkolenia pilotów.

Po katastrofie CASY dowództwo (m.in. Błasik) nie wyciągnęło żadnych wniosków. A katastrofa ta jest bliźniaczo podobna do katastrofy Tu-154M.

A co ty tam wiesz, ruskij szpionie. U nasz latajom nawet na drzwiach od stodoły, a przy każdym lądowaniu ogławiają drzewa na okolicznych działkach żeby taniej było. A tu jakaś byle brzoza im przeszkodziła - niemożliwe!

W TV Republika - finansowanej przez tych za zajumali kasę z Wołomina - wszystko już dawno wiedzą i powiedzą.

Jeśli to w takich samych warunkach były robione odczyty kopii rejestratorów co np. sekcje zwłok to się nie dziwie ze na stenogramach cuda można wypatrzyć (tak jak usunięte organy w opisach sekcji).

Burdel u nas był i z tym nawet nie polemizuje. Ale reszta tez się wcale nie klei

Jurgen Roth o polskim zleceniodawcy zamachu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niestety, wielu to nie postrzega tej sprawy jako jedynie puzzla w ukladance. Zeby tylko przyszle pokolenia nie obudzily sie w niemilej sytuacji. Zreszta juz teraz przyrost naturalny wystarczy Nam na 7-8 pokolen i bum, jesli sie nic nie zmieni - system polityczny i gospodarczy w Polsce. To Polski moze nie byc.

Od 16:35 sek.

W skrócie przyczyną było "ląduj, dziadu", bo się w przedwyborczych newsach musiemy pokazać. Czyli presja wywierana na załogę.

To jedna z teorii spiskowych.

Ja uważam, że to był dobrze zaplanowany zamach.

Zamach na kartofla? Dobre! :)Po co? A kto i jak zainstalował ładunki? Jak je odpalono?

Normalnie jak dzieci:(

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Niestety, wielu to nie postrzega tej sprawy jako jedynie puzzla w ukladance. Zeby tylko przyszle pokolenia nie obudzily sie w niemilej sytuacji. Zreszta juz teraz przyrost naturalny wystarczy Nam na 7-8 pokolen i bum, jesli sie nic nie zmieni - system polityczny i gospodarczy w Polsce. To Polski moze nie byc.

Że niby po katastrofie smoleńskiej Polakom nie staje?

Zapewniam cię, że nie na wszystkich tak to działa ;-).

Jestem Europejczykiem.

KTO z polskich polityków zlecił Rosjanom zamach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No tak. Tego rodzaju strumień bredni już przewidziałem. Uważam, że autor tego gówna powinien zostać pozwany. Można było pozwać Hofmana, można i jego.

Jestem Europejczykiem.

Zamach na kartofla? Dobre! :)Po co? A kto i jak zainstalował ładunki? Jak je odpalono?

Normalnie jak dzieci:(

Niedoinformowany jesteś. Wszystko o co pytasz jest wytłumaczone i to się nawet kupy trzyma.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Ależ naiwni, jak k... dzieci.

Jezeli nikt mi tego nie udowodni, to powolując się na ciag wydarzeń i zaszłosci historycznych - zakladam, ze zrobili to ruscy.

Znacie historię (zakładam, że paru dżambów cokolwiek czytało) - połączcie przyczyny ze skutkami.

I nie stosujcie zachodniego probierza - macie do czynienia z czystą, irracjonalną Azją.

Przez te dwa podobne watki zacżełem się podniecać w tem drugim i wpadać w niepotrzebny krytycyzm. To jakiś sabotaż forumowy wiadomych służb żeby dwa takie same wątki zakładać!

Nie można by ich tak jakoś... scalić? Oba są jednakowo durne więc różnica niewyczuwalna, a przynajmniej wszystkie bzdury w jednym miejscu będą.

Jezeli nikt mi tego nie udowodni, to powolując się na ciag wydarzeń i zaszłosci historycznych - zakladam, ze zrobili to ruscy.

Ni ch...uja nie kojarzę? Chodziło ci o to że zrobiliby na pewno rozbiory polskiego tutka??? Wedle zaszłości historycznych?

KTO z polskich polityków zlecił Rosjanom zamach?

Jak to kto. Wina tuska i ruska.

Komor miał najwięcej do ugrania w zgładzeniu napoleona.

Myśliwy to ustczelił.

„Możliwym wyjaśnieniem przyczyny katastrofy TU-154 z 10.04.2010 w Smoleńsku jest wysoce prawdopodobny zamach przy użyciu materiałów wybuchowych przeprowadzony przez Wydział FSB działający pod przykryciem w ukraińskiej Połtawie, pod dowództwem generała Jurija D. z Moskwy”

„Służba Kontrwywiadu Wojskowego nie była informowana o zmianie konfiguracji wnętrza samolotu TU-154M nr boczny 101 dokonanej w dniu 6 kwietnia 2010 r. ani nie posiada informacji dotyczących zgromadzonego materiału na ten temat”.

„Według informacji GP, pirotechnicy przeszli się po prostu wzdłuż samolotu, a zatem jeśli ładunki były umieszczone w skrzydle lub w zabudowie samolotu, to ani spektrometry, ani pies nie miałyby szans ich wykryć […]”.

„Sprawdzenie samolotu jest sprawdzeniem pod kątem tego, czy w miejscach ogólnodostępnych, gdyż do takich mamy dostęp, znajdują się przedmioty bądź materiały niebezpieczne. […] Nie sprawdzamy miejsc, do których dostęp mają wyłącznie technicy i mechanicy”.

„Problem był z systemem kontroli dostępu. Polegał na tym, że system nie zapisywał na dyskach twardych historii zdarzeń. Nigdzie nie zostało utrwalone, kto wchodził i wychodził z terenu zarówno 1. Bazy Lotniczej, jak i z terenu podległego 36. Pułkowi. System kontroli dostępu działał w ten sposób, że na teren były wpuszczane osoby, które miały przyznane do wejścia uprawnienia, jednak nie zostało nigdzie zapisane, o której godzinie to było i co to była za osoba posługująca się daną przepustką”.

„Ustalenia jaki był cel przebywania tak wielu osób na Stanowisku Dowodzenia dnia 10 kwietnia 2010 r w godzinach 8.40 do 10.43” Strona rosyjska nie wyjaśniła.”

„Zgodnie z zapisem nagrań (szpula nr 9 kanał 4) brał on czynny udział w prowadzeniu korespondencji radiowej, jak również pomimo kilkukrotnych sugestii KL o przerwaniu podejścia samolotu Tu-154M jednoznacznym rozkazem „Doprowadzamy do 100 metrów, 100 metrów i koniec rozmowy” urywa jakiekolwiek dalsze próby KL odesłania samolotu na lotnisko zapasowe”.

6:33:52 UTC Krasn: „Towarzyszu generale, podchodzi do trawersu. Wszystko włączone, i reflektory w trybie dziennym, wszystko gotowe”.

„Naruszono podstawowe zasady ochrony, a to najlepszy dowód na spisek – nic nie pozostawiono przypadkowi, nie mógł wyjść żywy. Ktoś odwołał ochronę, ktoś zmienił trasę, ktoś utrudniał sekcję”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Nie ma za i nie ma przeciw.

Zakładam, ze ruscy robią co lubią, a najbardziej lubią mordować.

Sikorski w Gibraltarze, przy współudziale Anglii

Katyń - Hitler zapędziłby 20 tysiecy chłopa do budowy dróg czy torów, w kazdym razie wyeksploatowałby, silnych i zdrowych męzczyzn. Może potem by ich zabił. Stalin zabił ich natychmiast z irracjonalnej zemsty za 1920 rok

Trocki - zatłuczony czekanem przez Ramireza - wtedy był już bez znaczenia

Litwinienko, Politkowska, Niemcow

Strącenie koreańczyka bodaj w 1985, samolotu nad Ukrainą w tym roku.

To są wszystko irracjonalne działania, nie przynoszace zadnych dorażnych korzyści, a wręcz przeciwnie - odrazę całego świata.

Dlatego uważam, że załatwili nam ten nieszczęsny samolot - nie wiem jak to zrobili, ale kierując się logiką zakładam, że to zrobili. Dlaczego - bo tak mają w tych swoich popierdolonych kałmuckich łbach.

I tyle.

I dziwi mnie jedno - dlaczego niektórzy tak walczą, by udowodnić wypadek.

W zaprzaństwo wontpie - natomiast w idiotyzm jak najbardziej.

No cóż, to są przynajmniej jakieś argumenty za zamachem. Słabością tej teorii jest to, że nie ma na nią żadnych dowodów.

Jestem Europejczykiem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

ma jeden dowód - psychikę tych bydlaków.

Niedawno studiowałem Herodota - reakcje Putina sa jota w jotę takie same jak Dariusza czy Xerksesa parę tysięcy lat temu.

To Azja w stanie czystym.

az to szczwane ruskie z tym komoruskim jakie przewidujące były, żeby zawczasu trotyl w kadłubie umieścić! Jak oni się dogadać musieli. Wychodzi na to, że Bul to w dodatku agent!

Zakładam, ze ruscy robią co lubią, a najbardziej lubią mordować.

A ja słyszałem ze kluski.

Dlatego uważam, że załatwili nam ten nieszczęsny samolot - nie wiem jak to zrobili,

Czarna magią i gusłami prawosławnymi na pewno.

najlepiej działają na polaków-katolików.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Kiedys kubraku to odszczekasz :)))))))))))

Udowodnij mi, ze ruscy nie mieli nic z tym wspólnego - jak to zrobisz?

Ni ch*ja, nie zrobisz i nie udowodnisz.

Więc po grzyba pier**lić kocopoły?

/?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.