Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

prof.Wiesław Binienda, prof Kazimierz Nowaczyk, dr Wacław Berczyński.

to są dziady kalwaryjskie nie profesory, nie rób tam wsi zagranicą gdzie wyjechałeś ,bo w Polsce konkurencja na rynku pracy była dla Ciebie za duża, oszczedz wstydu!

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Aero czy przesledziles ten pierwszy chociaz film, jesli tak to co tam podwazasz?

Dawid, bardzo dokładnie oglądałem słynną Debatę Smoleńską, która odbyła się na Uniwersytecie Stefana Wyszyńskiego. Ci panowie zaprezentowali tam kompletny brak profesjonalizmu i oprócz tworzenia alternatywnej fizyki wielokrotnie bezczelnie kłamali, lub pomijali pewne niewygodne dla nich szczegóły, które negatywnie wpływały na ich "obliczenia". Wybacz, ale nie zamierzam więcej oglądać występów tych klaunów po czymś takim. Hochsztapler pozostanie hochsztaplerem.

Aero wiec troche faktów:

- samolot podchodzi do ladowania

- predkosc 200-250km/h

- na wysokosci ok 50m nastepuje przesuniecie manetki max ciag

- 6-8 sek zanim silniki sie rozbujaja

- nim zdarzy sie poderwac trafia na brzoze (nie polemizuje czy mogla urwac skrzydlo- nie jestem dendrologiem ani metaloplastykiem)

Wiec mamy predkosc max 250-300km.h (wiecej nie zdarzyl sie napedzic) wysokosc ok 20-50m od gruntu.

Samolot robi przewrót na plecy i w tej pozycji uderza.

Nie bylo wysokosc, nie bylo predkosci

Byl podmokły teren (opisany w raporcie) o niewielkim zalesieniu (to nie byly sekwoje)

Wiec albo sie zgniata (dach ze tak powiem) i rotuje gdzie wieksze wragmenty odpadaja albo robi rzecz karkołomna czyli wzbija sie jeszcze do góry by zwrotem mysliwca dziób skierowac na dól i udezyc ostrym katem.

W przypadku 1szym wektor sił by sie rozkładał w poprzek wiazarów i mogłby doprowadzic do rozczłonkowania samolotu (ale i tak nie na takie drobne kawałki).

W przypadku 2gim dziób i kilka metrów przedniej czesci wbiło by sie w grunt (krater !) a reszta juz z wyhamowanym pedem w wiekszych czesciach poturala by sie po gruzowisku.

Przypomnij sobie jak wygladał las gdy pierwszego airbusa testowano...ile wyciał porzadnych drzew a nadal byl w sporych kawałkach.

Prosze tylko...rozwaz to sobie

Robert spekulujesz. Cały przebieg tej sytuacji masz w raporcie - prędkości, wysokości itd. Wystarczy przeczytać. Co do Airbusa, czego ma to dowodzić? Dwa kompletnie różne wypadki. Oczywiście, że wyciął drzewa, Tupolew też wyciął sporo drzew. Kompletnie inne statki powietrzne, kompletnie inne wypadki. Airbus nie obrócił się przed uderzeniem w glebę. Poza tym tam również żadnego krateru nie było.

Bezpośrednio przed upadkiem samolot poruszał się po torze nachylonym do ziemi pod kątem 10-12º z kursem 240º i prędkością 260 km/h. Maksymalna masa startowa TU-154M to 100 000 kg, masa w chwili wypadku 77 886 kg, czyli nieco więcej niż maksymalna masa startowa A320. Co wg Ciebie miało z tego Tupolewa zostać?

Dlaczego Macierewicz uciekł z miejsca kaźni polskiej inteligencji? Tego nie mogę zrozumiec, jakim trzeba byc sku.wysynem żeby mieć czelnosć opowiadac teraz jakieś banialuki , a bedąc na miejscu nie zostać ze zwłokami kochanego prezydenta, jego s.p. małżonki i reszty nieszczęsników, tylko zjeść obiad, wsiąść w pociag i wrócic do Polski? dlaczego nie został, nie robił dokumentacji, nie doglądał ukochanych zwłok przywódców, w naszej kulturze zapisany jest szacunek dla zwłok i śmierci....

to jest temat , a nie tupolew naparzający 250 na h między drzewami.....

Dlaczego Macierewicz uciekł z miejsca kaźni polskiej inteligencji? [...]

to jest temat , a nie tupolew naparzający 250 na h między drzewami.....

W końcu ktoś musiał jak najszybciej w Warszawce dopilnować spraw - choćby położyć łapę na niektórych dokumentach, o innych knowaniach nie wspominając ... :(

Nie chcieli dopuścic tego grubego kacapa Komorowskiego na pokoje bo czyścili dokumenty i to jest właśnie interesujące.

to są dziady kalwaryjskie nie profesory, nie rób tam wsi zagranicą gdzie wyjechałeś ,bo w Polsce konkurencja na rynku pracy była dla Ciebie za duża, oszczedz wstydu!

Jaka konkurencja, co Ty pieprzysz. Polaczkowe myslenie Ci sie wlaczylo. W UK mam lepsza prace niz w PL, zarabiam, rozwijam sie w kierunku w ktorym skonczylem studia - swoja droga moglem je zrobic za granica, bo te z Polski nie sa tak powazane niestety. Wstydze to sie za PO i za ich zwolennikow. Tyle polakow, w tym ja jej zaufalo podczas pierwszej kadencji, ale juz po 2 latach bylo widac co z tego wyjdzie.

Najgorsze powstanie w historii Polski? Powstanie Platformy Obywatelskiej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

arabiam, rozwijam sie w kierunku w ktorym skonczylem studia

u nas teraz już tez tacy jak Ty mogą skonczyć studia, nie musiałeś wyjezdzać, też nie wierzą, że samolot nie kosi lasu tylko się rozbija i mają tzw. 'papier'....

ale wracjąc do tematu...

'Antoni Macierewicz wiele razy oskarżał władze, że nie zabezpieczyły miejsca katastrofy smoleńskiej. Tymczasem poseł PiS sam mógł być w miejscu, gdzie rozbił się prezydencki samolot, chwilę po katastrofie. – Mógł na miejsce tragedii dotrzeć zaledwie w ciągu pięciu minut i nie tylko dokumentować, ale ratować ewentualnych rannych – pisze Paweł Deresz, wdowiec po posłance SLD, która zginęła w Smoleńsku. – Nie śmiem twierdzić, że po prostu, stchórzył – dodaje

Paweł Deresz na portalu naTemat.pl odniósł się do ostatniej konferencji zespołu Antoniego Macierewicza. – Zamiast naukowej dyskusji byliśmy, już na początku, świadkami… czytania instrukcji pt. co robić, jak postępować, w przypadku katastrofy lotniczej – napisał wdowiec po Jolancie Szymanek-Deresz. I dodał, że trzeba po prostu być na miejscu jak najszybciej i prowadzić dokumentację, np. fotograficzną.

– Była to więc wielka szansa dla człowieka niezwykle przenikliwego, skrupulatnego, dokładnego który, co za zbieg okoliczności, mógł na miejsce tragedii dotrzeć zaledwie w ciągu pięciu minut i nie tylko dokumentować, ale ratować ewentualnych rannych – czytamy na blogu Deresza. – Takiego szlachetnego i zacnego człowieka jak na przykład pan Antoni Macierewicz, który w chwili katastrofy znajdował się zaledwie w odległości 16 km od niej (W Katyniu). Ale być może uciekł z miejsca wypadku tylko dlatego bo jest wrażliwy i nie lubi widoku krwi. Nie śmiem twierdzić, że po prostu, stchórzył. A może nie znał wcześniej instrukcji wygłoszonej przez kanadyjskiego uczonego – podkreślił wdowiec po Jolancie Szymanek-Deresz.'

u nas teraz już tez tacy jak Ty mogą skonczyć studia, nie musiałeś wyjezdzać, też nie wierzą, że samolot nie kosi lasu tylko się rozbija i mają tzw. 'papier'....

ale wracjąc do tematu...

'Antoni Macierewicz wiele razy oskarżał władze, że nie zabezpieczyły miejsca katastrofy smoleńskiej. Tymczasem poseł PiS sam mógł być w miejscu, gdzie rozbił się prezydencki samolot, chwilę po katastrofie. – Mógł na miejsce tragedii dotrzeć zaledwie w ciągu pięciu minut i nie tylko dokumentować, ale ratować ewentualnych rannych – pisze Paweł Deresz, wdowiec po posłance SLD, która zginęła w Smoleńsku. – Nie śmiem twierdzić, że po prostu, stchórzył – dodaje

Paweł Deresz na portalu naTemat.pl odniósł się do ostatniej konferencji zespołu Antoniego Macierewicza. – Zamiast naukowej dyskusji byliśmy, już na początku, świadkami… czytania instrukcji pt. co robić, jak postępować, w przypadku katastrofy lotniczej – napisał wdowiec po Jolancie Szymanek-Deresz. I dodał, że trzeba po prostu być na miejscu jak najszybciej i prowadzić dokumentację, np. fotograficzną.

– Była to więc wielka szansa dla człowieka niezwykle przenikliwego, skrupulatnego, dokładnego który, co za zbieg okoliczności, mógł na miejsce tragedii dotrzeć zaledwie w ciągu pięciu minut i nie tylko dokumentować, ale ratować ewentualnych rannych – czytamy na blogu Deresza. – Takiego szlachetnego i zacnego człowieka jak na przykład pan Antoni Macierewicz, który w chwili katastrofy znajdował się zaledwie w odległości 16 km od niej (W Katyniu). Ale być może uciekł z miejsca wypadku tylko dlatego bo jest wrażliwy i nie lubi widoku krwi. Nie śmiem twierdzić, że po prostu, stchórzył. A może nie znał wcześniej instrukcji wygłoszonej przez kanadyjskiego uczonego – podkreślił wdowiec po Jolancie Szymanek-Deresz.'

Marna prowakacja, i masz kiepski nick, kojarzy mi sie z odpustowa muzyka ktorej nie znosze. A fe.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Powiedzmy sobie szczerze -(..................)

Jak dla mnie to zjawisko dla psychologa, coś na kształt psychozy reaktywnej. Jak czyta się o dowodach i ekspertach w sytuacji, gdy prawdziwi eksperci pukają się w czoło to ręce opadają.

Po raz n-ty napiszę - dyskusja nie ma sensu, bo jak można dyskutować z kimś, kogo umysł opanowała sekta?

Jestem Europejczykiem.

nie rób tam wsi zagranicą gdzie wyjechałeś ,bo w Polsce konkurencja na rynku pracy była dla Ciebie za duża

Tylu jest chętnych w Bolandzie na jedno miejsce by pracowac za1800? :)

Uuuuuu - mocne! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Powiedzmy sobie szczerze - zwolenników teorii o zamachu popierdoliło kompletnie i nie ma na to rady.

Jak dla mnie to zjawisko dla psychologa, coś na kształt psychozy reaktywnej. Jak czyta się o dowodach i ekspertach w sytuacji, gdy prawdziwi eksperci pukają się w czoło to ręce opadają.

Po raz n-ty napiszę - dyskusja nie ma sensu, bo jak można dyskutować z kimś, kogo umysł opanowała sekta?

Wybacz, ale jesli w sledztwie polskim uczestnicza resortowe dzieci, to ja mam duze watpliwosci co do slusznosci takiego sledztwa. Te osoby nie powinny sprawowac zadnej politycznej czy publicznej funkcji w Polsce. Kropka. No i gdzie jest Tusek?

Jak dla mnie to zjawisko dla psychologa, coś na kształt psychozy reaktywnej

Psycholodzy będą bali się coś sugerować zwolennikom teorii zamachu bo mogą spotkać się z reakcjami mocno przekraczającymi przyjęte w cywilizowanych krajach normy. Takimi np. jak gest do kamery amerykańskiego "specjalisty" od drzew z zespołu parlamentarnego do badania "wybuchów" na pokładzie TU.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Psycholodzy będą bali się coś sugerować zwolennikom teorii zamachu bo mogą spotkać się z reakcjami mocno przekraczającymi przyjęte w cywilizowanych krajach normy. Takimi np. jak gest do kamery amerykańskiego "specjalisty" od drzew z zespołu parlamentarnego do badania "wybuchów" na pokładzie TU.

Zależy czyja była to kamera, jeśli WSI24 albo innej Stokrotki, czy Lisa czy Dupczoka to ja mu się nie dziwię.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niektórzy patrioci, pokroju Mickiewicza, Słowackiego, martwiący się losem Rzeczpospolitej, a grzejący tyłki na emigracji, mają nikłe moralne prawo do wypowiadania sie o losach Naszego kraju. Płać jeden z drugim podatki w Polsce, to dopiero porozmawiamy.

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Tylu jest chętnych w Bolandzie na jedno miejsce by pracowac za1800? :)

Uuuuuu - mocne! :)

Zauważam ostatnio brak chętnych do pracy za taką kasę, ew. Popracują 1-2 mc-e i tyle.

Zauważam ostatnio brak chętnych do pracy za taką kasę, ew. Popracują 1-2 mc-e i tyle.

Ja zauważam, że obecnie w ogóle jest niedobór chętnych do pracy a nadmiar tych, którzy chcieliby dużo zarabiać niewiele od siebie dając. Dopiero jak opuszczą Polskę to wstępuje w nich finansowy patriotyzm lokalny bo brudną robotę trudnego etapu rozwoju, w którym w tej chwili jest Polska (każdy kraj taki miał), sprytnie ominęli jadąc na gotowe.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Płać jeden z drugim podatki w Polsce,

A śmierć frajerom! Na Kopacz (metr w głąb) mam płacić? Czy na Rycha i Zbycha?

A śmierć frajerom! Na Kopacz (metr w głąb) mam płacić? Czy na Rycha i Zbycha?

Kolega się powtarza. To już było. To wymaga konsultacji z .....Kolega wie z kim. W końcu Kolega jest medykiem i nie można podejrzewać że utracił połączenie z rzeczywistością. To mogło by być groźne dla irlandzkich pacjentów.

sprytnie ominęli jadąc na gotowe.

Też możesz jechać na gotowe, serdecznie polecam! :)

Mój syn sobie dorabia w ramach ciężkiej doli studenta i... zarabia więcej, niż ja zarabiałem w Bolandzie przed wyjazdem.

Z tą różnicą że to gówniarz zaraz po maturze a ja miałem 2 specjalizacje.

Więc serdecznie polecam - guzik do roboty a kaska leci! :)

Demoralizujące ale łatwo się przyzwyczaić! :)

To wymaga konsultacji z ...

Konsultacji to ty wymagasz. Zgłoś się do najbliższego weterynarza. Tak się nazywa lekarz od lemingów?

Też możesz jechać na gotowe, serdecznie polecam!

Ja chyba jestem patriotą mimo że nie mam gęby pełnej pseudo patriotycznych słów. Oczywiście patriotą ekonomicznym nie politycznym. Chciałbym żeby z Polską kiedyś liczono się w Europie tak jak z Niemcami (ekonomicznie oczywiście), ale pewnie oszołomstwo i ciemnogród do tego nie dopuści. Do tego potrzeba lat pracy tych co zostali w kraju w ciszy i spokoju. Tej niestety nie zapewnią nam chłopaki od Prezesa czyli specjaliści od rozpierduchy. Budowanie siły ekonomicznej wymaga czasu. Jak ktoś jest niecierpliwy to musi szukać szczęścia gdzie indziej, za granicą. Uda się je (szczęście) osiągnąć najwyżej 5%-om wyjeżdżających. Reszta będzie mieć tylko iluzję dobrobytu na kredytach do spłacenia, czyli będą gołodupcami na garnuszku banków, w których zaciągnęli kredyty. Jeszcze do tego przeświadczenie że odsetki bankowe budują potęgę np. Irlandii.

Mój syn sobie dorabia w ramach ciężkiej doli studenta i... zarabia więcej, niż ja zarabiałem w Bolandzie przed wyjazdem.

Koledze cały czas wydaje się że porządny kapitalizm można zbudować o kilka lat. To jest własnie naiwność ludzi od Prezesa. Nie można. Potrzeba bardzo wielu lat może nawet ponad setki.

Z tą różnicą że to gówniarz zaraz po maturze a ja miałem 2 specjalizacje.

Ja też mam dwie specjalizacje (nie medyczne), ale korzystam zawodowo tylko z jednej .

Mimo wszystko lepiej być gołodupcem za 1tyś ojro czy funciaków niż za 1,2tyś zł z zerowymi perspektywami na w miarę normalne życie. Wytłumacz 20-latkom, żeby wytrwali kolejne 30 lat a potem może będzie lepiej.

Też możesz jechać na gotowe, serdecznie polecam!

Wybrałem walkę o dobrobyt (ekonomiczny) Polski. To źle ?

Mimo wszystko lepiej być gołodupcem za 1tyś ojro czy funciaków niż za 1,2tyś zł z zerowymi perspektywami na w miarę normalne życie. Wytłumacz 20-latkom, żeby wytrwali kolejne 30 lat a potem może będzie lepiej.

Twój wybór. Patriotyczny :-).

Wybrałem walkę o dobrobyt (ekonomiczny) Polski. To źle ?

To naiwne.

Ja mam obowiązki najpierw wobec rodziny a dopiero potem narodowe i polityczne.

"Nie kupię ci, dziecko, butów, ponieważ właśnie buduję dobrobyt ekonomiczny Polski"... no wybacz, ale to nieludzkie.

Ja mam obowiązki najpierw wobec rodziny a dopiero potem narodowe i polityczne.

Trzeba było tak od razu. To mogę zrozumieć, ale po co mieszać żeby zaszkodzić tym co zostali w kraju ?

Oj ile tu zawistnych januszy. Nie place polskich podatkow, bo nie dam sobie zabierac wiekszosci mojej wyplaty. Ja nie jestem sluga Panstwa.

System gospodarczy i polityczny mozna zmienic w rok. Potrzeba tylko woli spoleczenstwa. Potem mozna go budowac i rozwijac przez lata.

"Nie kupię ci, dziecko, butów, ponieważ właśnie buduję dobrobyt ekonomiczny Polski"... no wybacz, ale to nieludzkie.

Jeżeli wszystko się robi świadomie (nie na hura) to takie dylematy nie zaistnieją. Trzeba mieć tylko odrobinę wyobraźni ekonomicznej. Tej w Polsce niestety brakuje bo wszyscy, no prawie wszyscy, chcą mieć "wszystko" od razu a to niemożliwe. Wystarczy prześledzić drogi rozwiniętych gospodarek do jednej z których Kolega wyjechał. Nie zawsze było tam tak różowo jak jest teraz. Polska też do tego dojdzie chyba że chłopcy od rozpierduchy do tego nie dopuszczą.

System gospodarczy i polityczny mozna zmienic w rok.

Został zmieniony. Teraz potrzeba spokoju żeby zbudować siłę. Ty próbujesz ten spokój zakłócać. I to jeszcze z bezpiecznej zagranicy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.