Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Znalezione na fejsbuku. Smutny tekst, ale jakże prawdziwy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

najpierw wobec rodziny

hahahaha, jak każda suka wobec szczeniat, wybacz, ale to trochę prymitywne pie.dolic koszałki o patriotyźmie z wyjazdu na długie saksy dla socjalu i kasy dla swoich dzieci, wystarczy porównać te beznadziejną postawę z postawą naszych dumnych Polaków, którzy wracali do komunistycznej Polski mimo wielu przeszkód....wiesz tak w ogóle nie wiem dlaczego ja jeszcze widzę Twoje wpisy, jesteś takim typowym fałszywym, dwulicowym polaczkiem, których teraz tak wielu głosuje na pis, po i sld, niekoniecznie za granicą, jestes nudny....założe na ten Twoj bezsensowny bełkot ignora

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Kolejne juz upokorzenie.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jakie upokorzenie?

z tych waszych debilnych bredni o zamachu zostaną i tak tylko kawały:

Ilu Polaków potrzeba żeby ściać drzewo? 96 i tupolew....

upokorzenie to jest ta wasza debilna głupota w Polsce i za granicą, ta wasza wiara w zakłamywanie rzeczywistosci i to chrzanienie głupot bo robić się nie chce....

Znalezione na fejsbuku. Smutny tekst, ale jakże prawdziwy

Ukryta Zawartość

Bardzo trafny tekst.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Oj ile tu zawistnych januszy.

popatrzmy... O, jest janusz!

hahahaha, jak każda suka wobec szczeniat, wybacz, ale to trochę prymitywne pie.dolic koszałki o patriotyźmie z wyjazdu na długie saksy dla socjalu i kasy dla swoich dzieci, wystarczy porównać te beznadziejną postawę z postawą naszych dumnych Polaków, którzy wracali do komunistycznej Polski mimo wielu przeszkód....wiesz tak w ogóle nie wiem dlaczego ja jeszcze widzę Twoje wpisy, jesteś takim typowym fałszywym, dwulicowym polaczkiem, których teraz tak wielu głosuje na pis, po i sld, niekoniecznie za granicą, jestes nudny....założe na ten Twoj bezsensowny bełkot ignora

Faktycznie - zawistnych januszy nie brakuje! :)

A propos "beznadziejnej postawy" - brat mojego dziadka nie wrócił po wojnie z UK. Założył, że jeśli wróci to komuniści go zabiją. Pewno miał rację. Dzięki temu angielski znałem perfekt i do wejścia do Unii byłem przygotowany. Bo staruszek dbał o kursy językowe i podręczniki dla mnie.

A inny wrócił - ojciec mojego teścia. I prosto ze statku wylądował w ubeckiej katowni. Pozwolili mu ostatecznie żyć, bo u Andersa nie był nikim ważnym. Ale zdrowia straconego w katowni już nie odzyskał.

Umarł w wieku 48 lat.

Jak słyszałem te wycia Tuska "Wracajcie!" to mi się zawsze ta historia przypominała...

Bo to nie jest tak, że życie nas niesie, że nie mamy wyboru... mamy wybór! I nasze życie jest konsekwencją naszych wyborów.

I trzeba sobie odpowiedzieć, wyciągając wnioski z tych dwóch historii: czy wolisz umrzeć w wieku prawie 100 lat, jako bogaty technik dentystyczny, właściciel pięknego domu w Londynie i drugiego w Poole, hrabstwo Dorset (najcieplejsze miejsce w Anglii) czy wieku lat 48 w Umiłowanej Ojczyźnie pod okupacją komucha jako ludzki wrak po pięciu latach tortur?

Co wolisz? Każdy płaci swoją cenę.

Po stopniu twojej frustracji, nienawiści do ludzi i zgorzknienia, widzę że źle wybrałeś i teraz masz pretensje do całego świata.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak słyszałem te wycia Tuska "Wracajcie!" to mi się zawsze ta historia przypominała...

Dottore nikt nie każe ci wracać tylko jest prośba, daj spokojnie żyć tym co mieszkają na Wisłą. Nie namawiaj ich do idiotyzmów jak Kaczyński swoich pilotów do lądowania bez widoczności w Smoleńsku.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

To jest podłe. Zwłaszcza że niczego nie wiadomo na pewno.

Januszem się nie przejmuj... :)

Paskudnie mataczysz. Kiedy Komorowski zgolił wąsy?

Przylot trumny z Prezydentem był w ciągu dnia, jakbyś miał krótką pamięć. A kawałek zdjęcia przez Ciebie wstawionego wygląda raczej na noc.

Naskrobane wirtualnie

Dlaczego kłamiesz obrzydliwie na publicznym forum??? POLACY PAMIĘTAJĄ!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

POLACY PAMIĘTAJĄ!

Głównie irlandzcy "Polacy".

Głównie irlandzcy "Polacy".

Masz rację - lokalni postpolacy i lemingi nie chcą pamiętać - i potem piszą bzdety na publicznym forum.

No to przypomnijmy jeszcze żółwika na miejscu zamachu:

53871-659321396893581.jpg

Jakie tu pieprzenie!

Po kolei, bo juz sie tego czytac nie da, (tych lemingow i januszy).

Jesli ktos uwaza ze obecna czy poprzednia fala emigracji to taka sama emigracja jak pierwsza fala, ze glownie jechali ludzie "na pelne ryzyko", bez wyksztalcenia, jezyka i glownie zalapac sie na socjal. To jest w glebokim bledzie i dupie. Chyba ze ma takich znajomych, ktorzy tylko po to jechali, i stad czerpie wiedze. Owszem do dzis mozna spotkac ludzi, ktorzy jada po socjal, ale to jest mala garstka. Glownie ludzie jada bo maja dosc:

a) Brak pomyslu na start dla mlodych ludzi. Jeszcze wczesniej byla "rodzina na swoim", ktora dawala chec na budowe Panstwa. Teraz to nie ma nic. Szkoli sie teraz mlodziez, tylko z tego nic nie wynika, bo i tak idzie do magazynu za minimalna krajowa. Jak sobie porownam to co moja siostra robila na studiach w UK, a to co ja w PL, to stosunek praktyki do teorii w UK jest 60/40%, a w Polsce 10/90%. Nie dziwie sie potem ze wynika taki dysonans w kwestii pracodawca - oczekiwania - pracownik. Oraz zapelnienia (przez brak pracy) poszczegolnych rynkow pracy.

b) Chorendalne ceny wynajmu mieszkan czy domow, ale co sie dziwic skoro podatek gruntowy jest tak niski, ze ta osoba moze siedziec do swojej usranej smierci. Zamiast moc cos z ta posesja/dzialka zrobic i rozchulac ten skostnialy rynek nieruchomosci w Polsce.

c) Podatki ktore sa skomplikowane, za wysokie i pelne paradoksow. Kwota wolna od podatku to zart. Generalnie tkwimy w systemie gorszym od feudalnego. Stawka VAT'u na trumne z usluga pogrzebowa ma 8%, na kolyske 23%. Pozdrowienia dla Lecha. Buduj ten system, oj buduj.

d) Chora sluzba zdrowia, anytbiotyki na lewo i prawo przepisywane za pieniadze. Co rok to samo z blednym finansowaniem sluzby zdrowia. Kolejki. Tzw. Bezplatna sluzba zdrowia. Do ktorej bedziemy placic jeszcze wiecej, bo spoleczenstwo sie starzeje, a starzeje sie poniewaz jest zly system gospodarczy i polityczny.

e) Nikla szansa na emerytury, gdyz juz teraz oplacamy je na bierzaco, a rzad coraz glebiej siega i rabuje kolejne sektory finansowe Panstwa w tym takze portfele obywateli. Powiazany jest z tym takze taki fakt, ze pracodawca nie moze dac umowy o prace, tylko smieciowki. Poniewaz pracodawca ponosi wyzsze koszty np. skladka emerytalna, fundusz pracy itd. Oraz wynika to takze z nizu demograficznego, ktory jest powiazany z finansami. Dlugi temat do rozmow.

f) System polityczny ktory jest ciagle postkomunistyczny, nic sie nie zmienia, jest albo mniejsze zlo, albo wieksze zlo. Wladza odrzeka sie odpowiedzialnosci, gdyz szary obywatel nie ma tak na prawde wplywu na ta polityke poprzez glos. Tu w UK, sa teraz takze lokalne wybory, i jestem co chwile zaczepiany przez osoby kandydujace, tlumaczacego dokladnie co chca dokonac i jaki dawaja sobie na to czas, takze tutaj kandydaci poza systemowi maja absolutna racje. Tylko w taki sposob nawiazuje sie relacja pomiedzy obywatelem a rzadem, ktory wynika od podstaw lokalnych.

Pomijam juz fakt tlumienia mlodziezy przez glowne media lub poprzez dawanie im pracy w urzedach za oddany glos. Tylko ze to male i srednie przedsiebiorstwa sa sila napedowa gospodarki, niestety jest ich coraz mniej, gdyz patrz powyzej.

I jestem dumny z kazdej osoby ktora zostala w Polsce, pomimo tego ze wiem jak ma ciezko, mimo ze spelnilem pare marzen w PL, w tym prace w radiu od srodka, i to glownego. Emigracja to nie taki lekki kawal chleba jak sie tu niektorym wydaje. I wiekszosc tak samo ciezko pracuje jak w Polsce.

Koniec tego offtopu. Wracam do czytania ksiazki "Odkrywanie Ameryki", ktora polecam.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

,,Przejęcie obowiązków Prezydenta RP po zamachu smoleńskim dokonano z rażącym naruszeniem przepisów Konstytucji. Biorąc pod uwagę całokształt okoliczności wydarzeń z 10 kwietnia 2010 roku, uzasadnionym jest podejrzenie, iż doszło w Polsce do faktycznego zamachu stanu z uzurpacją władzy Prezydenta przez ówczesnego Marszałka Sejmu RP. Czy nagrane orędzie do narodu to także mistyfikacja i materiał przygotowany dużo wcześniej?

W XXI wieku nic nie można ukryć, a najbardziej skrywana prawda ujrzy światło dzienne jeśli zostanie opublikowana w Internecie. Dociekliwi Internauci od 5 lat zastanawiają się jak to możliwe, że na oficjalnym portalu TVP Info orędzie do narodu wygłoszone przez Bronisława Komorowskiego po zamachu smoleńskim i zamordowaniu Prezydenta RP Śp. Prof. Lecha Kaczyńskiego zostało opublikowane już o 5:57 czyli na kilka godzin przed rzekomą katastrofą samolotu Tu-154M.,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak patrze na te chamska, nabzdyczona na kazdym zdjeciu morde blasika nie mam zadnych watpliwosci co do tego co wczesniej napisalem, tzn. Odpowiedzialnosci za tragedie protasiuk-blasik-kaczynski, smolensk to bylo powtorzenie gruzji tyle, ze na miejscu pilota siadl ktos, kto nie powinien byc pilotem, bez sily charakteru, opanowania, podatny na wplywy, pozwalajacy zeby jakies podpite swinie lazily po kabinie.

Kto mi odpowie na dwa proste pytania:

1. dlaczego do tej pory nie mamy oryginalnych czarnych skrzynek i wraka?

2. dlaczego po katastrofie nasz rząd całkowicie oddał inicjatywę w sprawie śledztwa stronie rosyjskiej?

ad 1. Bo Rosjanie nie oddali. Nie wiem tylko po co krzyk o te oryginały, skoro i tak ZAWSZE odsłuchuje się zapisy z kopii. W tym przypadku sami te kopie wykonywaliśmy.

ad 2. Zgodnie z Załącznikiem 18 do Konwencji Chicagowskiej ICAO. Jak chcesz dokładny paragraf, to mogę go znaleźć.

P. S. Nikt nie oddał całkowicie inicjatywy, przy śledztwie MAK był polski akredytowany. Poza tym nasza komisja również przeprowadziła swoje śledztwo.

Niby dlaczego mają Rosjanie oddawać te skrzynki i co to zmieni, po drugie dlaczego niby śledztwo dotyczace wypadku lotniczego w Rosji ma się odbywać w Polsce niezgodnie z prawem miedzynarodowym? Dlatego, że polski rząd i prokuratura wojskowa chciałaby ukryć skalę niekompetencji i głupoty? Bardzo dobrze, że odczytali taśmy też ruscy bo byśmy nie wiedzieli jakich debili nosiła polska ziemia i jestem pewien, ze polska prokuratura wojskowa utajniła by wieksza czesc zapisów.

Aero...polski akredytowany okazało sie ze nie mial wglądu do kilku dokumentów, wielu rzeczy nie badał i do końca nie byl świadomy co sie dzieje...nie pamiętasz już?

Raport Millera punktuje na koncu bodajrze kilkanascie spraw ktore to przez rosjan zostały olane (mimo naszy prósb)

I pytanie głowne...czemu wrak nie jest jeszcze poskładany tylko ladnie wymyty?

:)

Kto zapłaci za pozbieranie tego do kupy i dlaczego my? czy inne szczatki mają status relikwi? Mnie resztki zgniłych bebechów kaczyńskich i kawałki metalu nie interesują i nie zamierzam za to płacic podatkami, tak samo jak za inne mrzonki. Czekaja nas kolejne roszczenia rodzin w stosunku do panstwa polskiego, ktore w osobie kaczynskiego i blasika dopuscila do utraty zycia przez ponad 90 osob. Wcale nie dziwie sie rodzinom zmarłych, ale placic bedzie panstwo polskie, a nie marta kaczynska z mezen synem ubeka.

Dobijanie rannych - kolejna "teoria spiskowa"... a co z twardymi dowodami w postaci zdjęć ofiar z przestrzelonymi głowami?

Jurgen Roth też o tym wspomina.

Zrzut-ekranu-2015-04-11-o-01.03.21.png

Aero...polski akredytowany okazało sie ze nie mial wglądu do kilku dokumentów, wielu rzeczy nie badał i do końca nie byl świadomy co sie dzieje...nie pamiętasz już?

Raport Millera punktuje na koncu bodajrze kilkanascie spraw ktore to przez rosjan zostały olane (mimo naszy prósb)

I pytanie głowne...czemu wrak nie jest jeszcze poskładany tylko ladnie wymyty?

Mało tego! Udowodniono, że ten "fachowiec"... nie mówił po rosyjsku! :)

Ale jesteście naiwni.

Odpowiedź na te moje dwa pytania może być tylko jedna: bo to był zaplanowany zamach

i w tych skrzynkach jest na to dowód. Mataczenie jest obopólne, bo w zamachu brały udział obydwie strony.

Sprzeczne informacje docierające do nas mają na celu wprowadzenie mętliku w naszych głowach.

Stąd tyle różnych teorii spiskowych.

Zamiast pisać pierdoły w stylu, że skrzynki zostały skopiowane (skąd wiara w to, że te kopie są zgodne z oryginałami, i dlaczego nie można tych kopii sfałszować?),to nikt nie odpowiedział prosto i logicznie na pytanie: DLACZEGO TE SKRZYNKI CAŁY CZAS SĄ W ROSJI I KOMU NA TYM ZALEŻY, ABY TAM BYŁY?

doktorek a gdzież pochowali się fachuryyyy od puszek, parówek i leśnik z zagajników?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

elektro

w Twoim podejsciu widze totalna ignorancje podstawowego zagadnienia jakim jest sledztwo.

Niestety ale rekonstrukcja samolotu powinna byc przeprowadzona jako jedne z pierwszych badan przyczyn katastrofy- moze sie to Tobie nie podobac ale tak to działa.

Praktycznie od poczatku w mediach lansowano teze o pilotach samobójcach wiec i opinia publiczna nie domagała sie "prawdziwej" rekonstrukcji statku powietrznego.

A np wada konstrukcyjna i dupa...czy chcieli czy nie by przywalili (nie wspominając o zamachu)

Podobnie ma sie sprawa ze śmiercią Leppera. Prokurator na wstępie odrzucił możliwość by ktoś mógł wleźć po rusztowaniu do jego pokoju bo nie było drabiny na dole...no po prostu rewelacja. Jak by nikt nie mógł podsadzić na plecach - paranoja.

I tego typu kwiatki upewniają mnie dalszym niepokoju ze tam sprawa śmierdzi. I nie dam sie przekonać tak jak Wy nie dacie sie przekonać ze to mataczenie i celowy burdel (rowniez po stronie polskiej) byl przypadkowy.

elektro

w Twoim podejsciu widze totalna ignorancje podstawowego zagadnienia jakim jest sledztwo.

Niestety ale rekonstrukcja samolotu powinna byc przeprowadzona jako jedne z pierwszych badan przyczyn katastrofy- moze sie to Tobie nie podobac ale tak to działa.

Robert nie masz racji. Rekonstrukcji dokonuje się niezwykle rzadko, ja znam może z pięć przypadków w historii kiedy była konieczna. Robi się ją tylko wtedy, gdy w żaden inny sposób nie można wyjaśnić przyczyn katastrofy, bo np. rejestratory nic nie zapisały. W przepisach nie ma słowa o rekonstrukcji.

Ale jesteście naiwni.

Odpowiedź na te moje dwa pytania może być tylko jedna: bo to był zaplanowany zamach

i w tych skrzynkach jest na to dowód. Mataczenie jest obopólne, bo w zamachu brały udział obydwie strony.

Sprzeczne informacje docierające do nas mają na celu wprowadzenie mętliku w naszych głowach.

Stąd tyle różnych teorii spiskowych.

Zamiast pisać pierdoły w stylu, że skrzynki zostały skopiowane (skąd wiara w to, że te kopie są zgodne z oryginałami, i dlaczego nie można tych kopii sfałszować?),to nikt nie odpowiedział prosto i logicznie na pytanie: DLACZEGO TE SKRZYNKI CAŁY CZAS SĄ W ROSJI I KOMU NA TYM ZALEŻY, ABY TAM BYŁY?

Jesteś najlepszym przykładem tej naiwności i sam powtarzasz jak papuga te sprzeczne informacje robiące ludziom, jak i tobie mętlik w głowie. To, że skrzynki zostały skopiowane to nie pierdoły tylko FAKTY, parę postów wyżej możesz nawet przeczytać kto się tym zajmował. Nie krzycz jak baba na targu, tylko się rzetelnie zainteresuj tematem, to może skończysz się ośmieszać.

Aero w syt. w ktorej ginie prezydent powiedzmy innego kraju UE (o USA nie wspominam) myślisz ze sprawy z wrakiem, brakiem rekonstrukcji, mylnymi sekcjami zwłok, 9cioma wersjami kopii z rejestratorów itd....miały by miejsce???

Mysle ze tutaj każda srubka powinna byc odkopana i wszystko ładnie złozone do kupy i przywiezione do PL tak by Maciarewicz nie mial o czym na swoich konferencjach mowic.I to myk myk...bez nawet dyplomatycznych zabiegów.

Wtedy OK przyznałbym Ci całkowita racje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.