Skocz do zawartości
IGNORED

Czy da sie tak przerobic CD/DVD zeby odtwarzal CD-RW ?

futu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie co trzeba zrobic zeby odtwarzacz nie odtwarzajacy CD-RW zaczal je odtwarzac (moj DVD2800 o dziwo nie odtwarza tych plyt)

albo orientujecie sie jakie kozty sa takiej przerobki, moze ktos z Was przerabial tak sprzet?

DVD powinien każdy odtwarzać DVD-RW

CD-ki, różnie bywa, ale ponoć lasery od CD nie lubią płyt CDRW - ale nie wiem, nie wkładam CDRW do swojego - laser za drogi, żebym sprawdzał, czy to plotka, czy nie.

Kręcenie zworkami (mania jakaś ? każdy chce kręcić) to podnoszenie napięcia głowicy.

I bardzo łatwo podnieść za dużo i laser do kosza !!!

Kręcą laserami handlarze z Allegro, gość kupuje CD za grubą kasę, odsłuchuje kilka płyt i laser się idzie..... (autocenzura)

Ale sprzęt przyszedł sprawny i działał ;P lol

Płyty CD-RW odbijają o około połowę mniej światła niż płyty tłoczone/CD-R. Dlatego nie wszystkie urządzenia odczytują płyty CD-RW. Aby urządzenie odtwarzało takie płyty musi w oprogramowaniu mieć kod do rozpoznawania płyt CD-RW i podnoszenia napięcia.

no tak, jak się zworką pokręci, to faktycznie szlag wszystko może trafić ;)

A tak na poważnie znam ludzi, którzzy czasami do samochodu coś na RW jeszcze nagrywają, ale na Bogów! osiemdziesiąt grosiszy na jakąś biedna płytę żałować...

jest tam rzeczywiscie taka srubka z czarnym łbem , a kolo niej napis cd>cd-rw, trzeba ja przekrecic wlasnie w kierunku cd-rw i gotowe...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• 2 tygodnie później...

no dla mnie odtwarzaie CD-RW jest wazne bo moglbym sluchac mp3 - a ten format w sam raz nadaje sie do odsluchow zapoznawczych;pp nastepnie jak juz posluchamy to kasujemy a to co sie podobalo kombinujemy juz w audio

ale w miedzyczasie do mojego htc kabel sprawilem sobie wiec mp3 mozna na tym wlaczyc i przetestowac muzycznie nagrania... tylko ta jakosc... niestety to nie ta liga ani nawet zblizona nie ten poziom

ale w sumie w ostatecznosci raz czy 2 razy na miesiac nagrac mp3 na cd-r i wyrzucic to nie taka strata szkoda kombinowac z laserem

Mój odtwarzacz czyta cd-rw, a taki z fabryki tego nie robił. Najgorsze, że nie wiem kiedy i jak to się stało ;-) Doszło do tego przez przypadek, nie było to moim celem. Pewnie gdybym chciał, to za chiny ludowe by się nie udało :-P Na pewno nie jest to kwestia oprogramowania, bo o tym nie mam bladego pojęcia. W zasadzie w części cyfrowej dokonałem 2 zmian: elektrolity zastąpione zostały os-con'ami i odłączone jest wyjście cyfrowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.