Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam wokalisty z dziwnym oryginalnym głosem...

suchy69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam naszukałem się, niestety bezsktuczenie. Ostatnio na audio show w hotelu sobieskim trafiłem do pokoju (niestety nie pamietam jakiego, ale był urządzony w starym stylu, tak jak i stylistyka kolumn tam prezentowanych), akurat tak się złożyło, że trafiłem tam jak leciała płytka cd nieznanego mi artysyty. Jedyne co pamiętam to, że śpiewał facet, którego głos brzmiał jak u starej babci, troche miałem wrażenie jakby robił sobie z tego kabaret. Artysta był anglojęzyczny i miał dosyć chore teksty, bo śpiewał o tym, że leży w kałuży wymiocin lub inne teksty o moczu. Podsumowując, jeśli ktoś ma jakiś pomysł co do artysty, będę bardzo wdzięczny:)

Posłuchaj płytki "Holding back the years"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam i dziekuje za zainteresowanie, ale niestety... zaden z wymienionych wokalistow to nie ten, ktorego szukam. Co ciekawe wiele osob mowi, nie tylko na forum mowi od razu Tom Waits. Nie rozumiem czemu, przeciez on ma zupelnie inny głos, w kazdym dziekuje za propozycje.

Tak tak Tom Waits oczywiscie oryginalny, przyznaje ze Pana Raabe nigdy nie slyszalem, ale cos wciaga jego dziwny glos:) Gatunek ciezko powiedziec, mi sie poszukiwany artysta kojarzyl z tworczoscia kabaretowa, lekki dzwieki w tle nic ostrego i bardziej to bylo mowione niz spiewane.

glubisz,przeczytaj dokładnie ,ze zrozumieniem,co napisał autor watku - to po pierwsze,po drugie,Dylana znam na wylot,spiewa i gra(bo to multiinstrumentalista) procz rocka,takze country,gospel,folk i wiele innych styli,czesto własnie z pokreconymi,wileoznacznymi tekstami,to piesniarz i muzyczny poeta,autor setek utworów,czesto jak własnie w stylu kabaretowo- przesmiewczym.Radzę sie zaznajomić z tematem a pózniej sie wypowiadać

Gość glubisz

(Konto usunięte)

Spokojnie. Po pierwsze Dylan jest na tyle znany że wątpie by go autor wątku nie znał. Pozatym podaj tytuł piosenki w której Dylan śpiewa że leży w wymicinach czy żeby śpiewał o moczu. Nie znam Go tak dobrze jak ty wiec nie zdziwie się jeśli mnie zaskoczysz:) Peace.

Gość glubisz

(Konto usunięte)

Po trzecie, ja nie czytam tematu? To cytat autora tematu: "mi sie poszukiwany artysta kojarzyl z tworczoscia kabaretowa, lekki dzwieki w tle nic ostrego i bardziej to bylo mowione niz spiewane." To chyba dyskfalifikuje Dylana. A wystarczyło przeczytać temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.