Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  112 członków

Akkus Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn Akkus

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszę coraz więcej pozytywnych opinii o tych głośnikach - ze wzgl. lokalowych interesują mnie podstawki V1 - słuchaliście może?

Dobra wiadomość to filia na Anielewicza w Warszawie :)

Ile kosztują?

V1

efektywność 2,83V/1m: 87 dB

moc znamionowa: 90 W

rekomendowana moc wzmacniacza: 20-100 W

pasmo przenoszenia: 44 Hz - 25 kHz

impedancja znamionowa: 8 Ohm

częstotliwość podziału zwrotnicy: 2.6 kHz

wymiary zewnętrzne: 23,5 x 36 x 35 cm (szer. x głęb. x wys.)

waga netto jednej sztuki: 14 kg

post-15750-100002234 1275433565_thumb.jpg

witam , sluchalem V1 , V2 , V3 i V4 : Gdybym wybieral pomiedzy V1 i V2 prawdopodobnie ze wzgledu na male pomieszczenia do15-20m wybralbym V1 . Jak graja ? jak wygladaja od tego zaczne ! pieknie niezaleznie jaka okleine wybierzemy , co do dzwieku niczym nie ustepuja V2 .Napisze nawet ze bas maja kapitalny(gleboki) , reszte to zainteresowany powinien sam ocenic i na odsluch sie wybrac.Podstawki Akkus robi identyczne pod kolor kolumn(solidne) lub jak klient sobie zarzyczy , albo bez sprzeda .Co do ceny i tak za malo kosztuja -pieknie graja.

• 2 miesiące później...

Wątek trochę ucichł. Ale widzę że coraz więcej osób przekonuję się do ich kolumn. Niestety na forum jest dużo "krzykaczy", którzy wciskają "jedyne i słuszne" kolumny renomowanych, zagranicznych firm. A tu taka Polska firma jest realną konkurencją, przewyższającą brzmieniowo i cenowo produkty wielkich korporacji. Jestem ciekaw jakby wypadły kolumny w bezpośrednim porównaniu ich z innym tak wychwalanymi przez co poniektórych kolumnami, jestem pewny że Akkusy przyćmiły by nie jedne "znakomite" konstrukcje.

Pozdrawiam.

Witam w gazecie Audio-Video 4/2010 jest obszerny artykuł na temat kolumn Akkus V4 , oczywiscie test kilku kolumn z roznego przedzialu cenowego wrzucony do jednego worka :) V4 wypadly calkiem niezle jak nie super ??. http://www.av.com.pl/index.php?art=954

Witam wszystkich posiadaczy kolumn Akkus

Zostałem szczęśliwym posiadaczem Akkus X3 - piękne brzmienie, jak tylko odbiorę je od p.Witka Albeckiego z salonu Akkusa po zmianie koloru to zamieszczę fotki.

slaw123, 27 Maj 2010, 14:45

>Od 3 godzin slucham V2 i napisze tak ..kultura i kultura w kazdym pasmie pozdrawiam

widze ze dysponujesz zestawem musicala, ja mam wzmak A3 ale CD to naim CD3, widze pojawia sie w ogloszeniach CD MF A3, moze miales kiedys jakies porownanie z naimem ?

Jeśli mowa o V3 to ważą 50 kg/sztuka :) Wg. informacji na stronie producenta. Miałem ich okazje posłuchać. Dźwięk wydobywający się z nich jest naprawdę fenomenalny, a bas wbija w kanapę, ale nie jest natarczywy ani męczący :)

• 4 tygodnie później...

Witam

Czy ktoś mógł by się wypowiedzieć na temat kolumn V3 akkusa?

Czy lepsze V3 czy V4, jaka budowa moze cos o brzmieniu zwrotnicy etc..?

Nosze się z zamiarem skonstruowania coś na wzór V3 akkusa

Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję

Witam , sluchalem V3 i V4 . W/g mego sluchu i nie tylko a zarazem konstrukcji :czyli moc, skutecznosc, impedencja przemawia na korzysc V4 i te akurat lepiej w/g mnie zagraly.

Dzieki - jest to dla mnie wazne.

Napisz mi coś więcej o tych V4. Jakie tam siedzą głosniki, czy to jest duże podełko itp.

Bo tak jak wczesniej pisałem, byłem nastawiony na V3.

Dzieki - jest to dla mnie wazne.

Napisz mi coś więcej o tych V4. Jakie tam siedzą głosniki, czy to jest duże podełko itp.

Bo tak jak wczesniej pisałem, byłem nastawiony na V3.

Witam poczytaj tu...http://www.loudspeakershop.eu/ http://www.akkus.com.pl/ http://www.av.com.pl/index.php?art=954 http://pics-1.hub30.com/11954/6891/d7b7d7da/e.jpg

Czy V4 ma większy "bas" masywniejsze brzmienie od V3?

słuchałem V2 i dla mnie to troche letko zagralo. Jak V4 ma się do V2?

V4 ma o wiele więcej basu niż V2. V4 to konstrukcja 2,5 drożna. Ale za to V3 ma niżej schodzący bas i jest zdecydowanie masywniejszy. Ale nie wiem czy sobie sam je skonstruujesz, są to gotowe konstrukcje a nie DIY, więc Akkus nie udostępnia zwrotnicy, ani nie podaje jakie dokładnie są to modele głośników, jedynie wiem że są to głośniki Ushera.

Witam z tego co sie dowiedzialem na dzien dzisiejszy Akkus tylko gotowe kolumny sprzedaje , nawet zwrotnicy nie sprzeda nie zaprojektuje :( Wklejam zdjecia z nowymi panelami. Moze ktos dokladnie mi napisze gdzie powinne sie na tylnej scianie za kolumnami znajdowac :wyjej , nizej, blizej itd pozdrawiam

Witaj,

Zasłaniasz LCD gąbką, nie lepiej dać tą gąbkę na drugą ścianą?. Absolutnie się nie czepiam chciałbym raczej usłyszeć czy wypraktykowałeś takie ustawienie i czy jest lepsze.

Witaj,

Zasłaniasz LCD gąbką, nie lepiej dać tą gąbkę na drugą ścianą?. Absolutnie się nie czepiam chciałbym raczej usłyszeć czy wypraktykowałeś takie ustawienie i czy jest lepsze.

Oj gdybys poszukal moje zdjecia i opisy to byc sie dowiedzial ze te gabki sa tragiczne , zamulaja, wyciszaja .Te gabki na lcd mi zostaly bo ktos mi tu napisal ze te SZKIELKO to tragedia po srodku ,wiec zaslonilem . Z tylu mam kanape obita materialem ktora pochlania i na scianie obraz w ktorym jest gabka 3cm .Te akurat gabki 7cm sa slabe powinne miec conajmiej 18cm , sa w sprzedazy ale koszt 120x60 okolo 360zl one akurat spelniaja swoja role tylko te dlugie szpikulce...jak kto lubi :)

W sumie też należę do klubu fanów brzmienia Akkusów :) Mam X3, V3 i Minimaxy, jeśli chodzi o dźwięk to każdy z tych modeli w swojej klasie cenowej bije WSZYSTKO na głowę :)

Dziękuję wszystkim kolegom za pomoc.

Będę walczył .... zobaczymy co wyjdzie czy V3 czy V4

Jak by ktos miał jeszcze jakieś pomocne uwagi to bardzo prosze

w V3 troche przeraza mnie wielkość, ale moze zejście lepsze bedzie, hmmm ..... a może to V4 bo piszecie że jest dużo "basu"

V3 to pasuje Vb=70-80l netto, V2 Vb=35-45l netto tak mi wychodzi z przeliczeń => róznica objętości ok 2x :( ...... CZY TO SIE OPŁACI ??

Jak by któs miał odpowiedź to bardzo proszę

Z góry jeszcze raz wszystkim dziękuję

Przekonaliście mnie że V4 tez nie jest złe, a może nawet lepsze od V3

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.