Skocz do zawartości
IGNORED

Futu szuka dobrego uzywanego audiofilskiego odtwarzacza CD.

futu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

masza1968 co do awaryjnosci Pioneera moglbys sie bardzo zdziwic. Nie znam sprzetu ktory wytrzyma tak dlugo. Moze jedynie wysokie ESy albo cos z wyzszej polki. Sa oczywiscie rzeczy lepsze ale dzwiekowo jest juz naprawde niezle. Jak kazdy klocek wymagaja zgrania systemu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Z tego co wiem niedostepny jest jedynie PWY 1006 (magnetyk do PD 71/9300). Jak ktos ma klopoty z PWY 1004 (PD 75, PD 93, PD 95) lub PWY 1011 (PD 8500, PD 73) to moge pomoc. Choc w pewnym niemieckim serwisie internetowym widzialem wzystkie wlacznie z Sony KSS 151 A.

Posiadam trzy Pioneery ok 20-letnie które są użytkowane non stop -chodzą jak brzytwa lasery to igiełka zero problemów mechanika zero problemów kondensatory zero problemów -ale należy o nie dbać i szanować i tyle

Lubię być dobrze poinformowany: czy Pan Futu już coś znalazł??? Bo to jest najbardziej ekscytujący problem dnia dzisiejszego i paru następnych, zdaje się.

On i tak nic nie kupi:-)

Ludzie zakładający wątki typu "poradźcie koledzy jaki cd/kolumny czy co tam do XXX czy XXXX zł", dzielą się na 3 grupy: Ci, którzy rzeczywiście potrzebują porady i szybko coś kupują, Ci którzy kupią coś po dłuższym czasie, zastanowieniu, poradach, odsłuchach (ale kupią i jest to przemyślany, mądry zakup); no i 3. grupa: Ci którzy i tak nie kupią nic z tego, o co pytają:-)

futu- dlaczego akurat Pioneer? Czy do tej pory nic o nich nie wiedziałeś?

Nie boisz się kupować 20 letniego sprzętu uwielbianego przez majsterkowiczów?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Stare CD-ki mają tę zaletę, że posiadają niezawodny napęd. Idzie o osłonę lasera, która hermetycznie zamyka soczewkę tak, że pył nie włazi do środka układu optycznego.

Nowsze są nieosłonięte i wysiadają w domach w których się dużo pali papierosów.

W knajpach wymiana następuje przed upływem gwarancji- perpetum mobile

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Kolego futu, zakładając nowy wątek, mógłbyś się hoć postarać o to, aby zachować poprawną kolejność liter, nie wspominając używania polskich liter. Albo poprawnej w miarę interpunkcji. Ja wiem: choroba audiofilska nie przebiera w ofiarach, ale parcie na ekran w Twoim wydaniu, nieodparcie kojarzy mi się z jakąś "osobowością" pokroju Joli Rutowicz czy Agnieszki Frykowskiej.

Pozdrawiam.

Ricardozamora - a widzisz tutaj sie mylisz gdyz wlasnie zbieram wiedze a nastepnie kupuje Cd-ka

jedyne odstepstwo - jesli tanio naprawie swojego denona to wstrzymam sie - okaze sie w ciagu najblizszych dni...

a czemu pionerr? a tak przypadkowo zaczalem gdyz kojazylem ze to przyzwoite cd-ki ale niekoniecznie pioneera kupie

ok wiec nastepna firma na przeswietlenie: MARANTZ

przejzalem opinie i jak na razie znalazlem takie ktore wydaly mi sie najciekawsze:

1. MARANTZ CD14

2. MARANTZ CD16

3. MARANTZ CD63

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9947-100002511 1275227002_thumb.jpg

post-9947-100002512 1275227002_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4. MARANTZ CD-5000

5 MARANTZ CD-10

Ukryta Zawartość

post-9947-100002509 1275227050_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zestawiłeś modele o tak diametralnie róznym poziomie że to aż kuriozalne.

W mojej ocenie najlepszy z nich jest CD16, zaraz za nim CD10, potem CD14, potem długo nic, i CD63SE a na samym końcu CD5000.

McGyver no ok dzieki bo takie informacje sa dla mnie najlepsze w sumie

wlasnie moze ktos zrobic zestawienie marantzow od najlepszego do najgorszego? nie musza to byc wszystkie modele wystarczy kilka najciekawszych, reszte juz sam doszukam..

Ricardozamora - ok napisze...

o marantzach na razie slabo w watku wiec przeskakujemy na denony...

1 DENON DCD-3300

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.