Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

watek o nirvanie przetrwa do konca swiata AS :

O przymusie czytania nielubianych wątków to jeszcze nie słyszałem ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 3 Stycznia 2011 - znowu atak na moderatorów, ban na 3 dni
Ukryte przez mlb, 3 Stycznia 2011 - znowu atak na moderatorów, ban na 3 dni

ale co wtedy z produktami moderatoropodobnymi???

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

mlb

cos zle zrozumiałes bo ja akurat nie moge czytac tego wątku chocbym bardzo baaardzo chciał-to nie moge :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Piotrek, jak nie łon sam, to babę pośle. Żona Cobaina dała w Polsce koncert, ponoć niezły.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wlaśnie toczy się w Trójce w audycji 'Za i przeciw' dyskusja o zawoedzie 'amplifier' - czyli forumowiczom, którzy pod prywatnymi nickami promują dane firmy. Dyskusja, jak to w tej audycji ma niespodziewany przebieg, ale kto może - warto posłuchać i zastanowić się nad tym co dzieje się u nas. Czasami można posluchać mądrych opinii.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ciekawa audycja, chociaż samo zjawisko nie jest nowe, istnieje od kilku ładnych lat.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Konkuzja jest ponadczasowa :-) używać rozumu.

Ale jednak staż na forum, oczytanie i umiejętność krytycznej oceny wpisów forumowiczów wydają się kluczowe.

Do tego ciekawe wskazanie: fora farmaceutyczne, medyczne i budowlane najbardziej cierpią z powodu tej plagi.

Aha - no i jednak moderacja, moderacja była też wspomniana ;-)

Pozytywne jest, że z naszego forum jednak nikt nie zadzwonił ani nie napisał podając AS jako negatywny przykład. :-)

Powrót po dłuższej przerwie...

Myślę że u nas jeszcze nie ma tragedii w porównaniu do innych podobnych miejsc w polskim internecie. Zobaczcie np. co się dzieje na www.hdtv.com.pl.

Hdtv to forum sklepowe więc kiki vel locoloco dba o interesy.;) AS chyba nie jest komercyjnym forum?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 3 Stycznia 2011 - znowu atak na moderatorów, ban na 3 dni
Ukryte przez mlb, 3 Stycznia 2011 - znowu atak na moderatorów, ban na 3 dni

foxy, faktycznie, AS to nie jest komercyjne forum... przeciez na komercyjnym forum moderacja jest komercyjna nie? a nie z lapanki :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Proszę popatrzeć jak się utrzymuje porządek:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=356726&page=295 i strony wstecz

Cytuję:

"Serodczanin - miesiąc za Polaczków"

"GD 2233J - tydzień za sygnaturke"

"pisuar - 7 dni za zaczepki w wątku o metropolii bydgoskiej.

epo - 1 dzień za to, że dał się zaczepić."

"fnakolei - trolling w wątku Salomea - Wolica = miesiąc

Ten czas może wykorzystać na naukę ortografii, gramatyki i podstaw ustroju RP."

I tam forum kwitnie. I chce się czytać. A tutaj ktoś kogoś zbluzga i jeszcze pyskuje moderatorowi sugerując, że jest głupi i robi wszystko źle. Na głowie wszystko stanęło, moje zdziwienie z dnia na dzień coraz większe.

truchcik, generalnie przyznaję rację. Nasze forum jakby się rozrasta i rąk do pracy moderacyjnej zaczyna brakować.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeżeli mogę wtrącić swoje trzy grosze.

Moderator jak policjant powinien najpierw napominać.

Jednak gdy bierze się już za bicie nie wolno mu potem o tym dyskutować i komentować tego publicznie.

To po prostu osłabia autorytet.

Owszem notka o akcji - OK, niech inni wiedzą co i dlaczego się tak stało. Ale nigdy nie tłumaczyć się z podjętych decyzji.

I to ma miejsce. Czasem gdy ktoś pyta o powody, odpowiedź dostaje na PW.

A ten wpis to się odnosi również do wpisu:

Wątek o Tonsilu też można by zamknąć.

?

A nie, przepraszam. Tam odpowiedziałeś:

Przyznaję rację.

Ale jakby nie było rochu to jednak rochu, nie ma że boli.

Ktoś może mi go objaśnić?

Nie da rady. To ta inna logika...

...

Ogólnie jakby coś sie ruszyło w temacie odświeżania atmosfery.

Jak działa blokowanie szumowin w wątkach? Można tym samemu jakoś zarządzać?

• Redaktorzy

Jak działa blokowanie szumowin w wątkach? Można tym samemu jakoś zarządzać?

Założyciel zgłasza do moderacji kogo radosnej twórczości nie ma ochoty oglądać w swoim wątku i już.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Założyciel zgłasza do moderacji kogo radosnej twórczości nie ma ochoty oglądać w swoim wątku i już.

...ale dopiero jak ktoś nabalagani, czy można prewencyjnie?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 4 Stycznia 2011 - wtf ??
Ukryte przez Yamnick, 4 Stycznia 2011 - wtf ??

Policja oprócz przyjmowania zgłoszeń patroluje też ulice... a nie zamykanie się na komisariacie i przyjmowanie zgłoszeń.

Jeden obywatel ma taką wrażliwość, a drugi inną. Jeden obywatel nie zareaguje, inny sam dam w pysk ( co oczywiście skutkuje za chwilę osiedlową ustawką), a jeszcze inny być może naskarży, już naskarżył, a może za tydzień.

No chyba, że sama policja ma w d... co się wyprawia na ulicach i bawią ją przepychanki przed drzwiami komisariatu. To co wymagać? zmienić kraj na bardziej samorządny.

LOL. Ja natomiast nabluzgalem melbkowi i wcisnalem mu, ze bede na CES'ie po ktorym wlepie fajne zdjecia, wiec zdjal mi bana. Nastepnym razem sprzedam mu prom kosmiczny. Siedze caly czas w Bialymstoku i nie moge wyjechac od swojej kochanki i nie mysle nawet o Vegas. Tego buddhe od tej pseudo nirvany trzeba tam wyslac na impreze w stylu "hangover" (film). Jestem przekonany, ze wrocilby calkowicie zreformowany.

• Redaktorzy

Dobra dobra Jazz, wszyscy i tak wiedzą, gdzie jesteś. W basenie napełnionym szampanem w bazie USAF w Nevadzie. Zdjęcia owszem, mile widziane. I nie bluzgaj moderacji, robi co może. Nawet do pianistów w takich sytuacjach nie stzrelano.

LOL. Ja natomiast nabluzgalem melbkowi i wcisnalem mu, ze bede na CES'ie po ktorym wlepie fajne zdjecia, wiec zdjal mi bana. Nastepnym razem sprzedam mu prom kosmiczny.

Dobra dobra jazzik. Wklejaj zdjęcia bo zrobię użytek z tego promu kosmicznego którego będziesz jedynym pasażerem ;-)

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 5 Stycznia 2011 - kolejny tego typu podjazd w moja strone skonczy sie wolnym, baaaardzo dluuuugim wolnym...
Ukryte przez Yamnick, 5 Stycznia 2011 - kolejny tego typu podjazd w moja strone skonczy sie wolnym, baaaardzo dluuuugim wolnym...

Ech tam narozrabialem. Ide sobie spokojnie spacerem i nagle nie tylko jakis kundel nasral na chodnik, to jeszcze przyczepil mi sie szczerbaty maly sk***ysyn machajac ogonem i szczekajac do mojej nogawki. I to nie pierwszy raz. Przeciez nie wyprowadze sie z powodu jakiegos laciatego warczacego obsranca. No, ale juz wystarczy o bezdomnym smierdziuchu z krotkim ogonem.

Melbek mnie natomiast zaskoczyl piszac, ze ma do mnie slabosc. Bylo to dla mnie nastepna niespodzuianka, poniewaz w swoim powaznym wieku przestalem miec nawet slabosc do kobiet i je po prostu biore kiedy potrzebuje. Nie wiem czy ma to byc alarmujaca wiadomosc, ale w kazdym razie dobrze, ze nie znam go osobiscie, poniewaz mam jakas awersje i poczucie diskomfortu w sytuacji kiedy jakis (rzekomo) facet ma do mnie slabosc.

Melbek zapytal sie tez czy nie zechcialbym zajac sie moderacja rownolegle jednak wyrazajac podejrzenie, ze jak to okreslij - nie wytrzymalbym cisnienia. To wydalo mi sie natomiast nie tylkio komiczne, ale jakby w konflikcje z powyzsza slaboscia. (faktycznie kompozycja grupy moderacji jest conajmniej nieco kuriozalna!) Nawet sie zdecydywalem pod warunkiem przydzielenia mi jakiegos psa jako asystenta, ale jednak zrezygnowalem. Biorac pod uwage, jak tez pisze do mnie melbek, ze admini sa na mnie obecnie juz tak bardzo wkurwieni, wiec jest dla mnie ewidentne, ze moja obecnosc w formie moderatora doprowadzilaby ich do kompletnego wariactwa, a mnie z kolei wiekszosc tego klubu nie dostarczylaby zamierzonej dozy humoru oraz przede wszystkim racjonalnego sposobu myslenia z dostateczna doza logiki i szczerosci wobec forum jakie jeszcze pamietam. Takze w konkluzji odpisalem, ze mam to w dupie, po czym otrzymalem od melbka pozdrowienia oraz informacje, ze jest obecnie w Londynie.

LOL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.