Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC uzywany w cenie okolo 1000 zl ?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Czy porównywał ktoś DAC'a Styleaudio Ruby 2 z Matrixem Mini-i.

Obydwa urządzenia na ebay'u kosztują podobnie Ruby 2 - 950 zł, Mini-i 915 zł.

Dodatkowo Ruby'ego 2 można kupić w polskiej dystrybucji z polską 2-letnią gwarancją w cenie 1099 zł.

Można znaleźć dużo opinii o Matrixie, mam natomiast problem ze znalezieniem opinii o Ruby 2 (poza recenzją na audiostereo).

Czy jest ktokolwiek kto słuchał obydwu urządzeń?

Proszę o pomoc.

Czy porównywał ktoś DAC'a Styleaudio Ruby 2 z Matrixem Mini-i.

Obydwa urządzenia na ebay'u kosztują podobnie Ruby 2 - 950 zł, Mini-i 915 zł.

Dodatkowo Ruby'ego 2 można kupić w polskiej dystrybucji z polską 2-letnią gwarancją w cenie 1099 zł.

Można znaleźć dużo opinii o Matrixie, mam natomiast problem ze znalezieniem opinii o Ruby 2 (poza recenzją na audiostereo).

Czy jest ktokolwiek kto słuchał obydwu urządzeń?

Proszę o pomoc.

Ruby 2 dostał 60 punktów w ostatnim Stereoplay - absolute spitzenklasse...to tyle co Linn Ikemi....

Ten u mnie jest czarny, płaski i szerokości standardowej 19". Napisano na nim PS Audio DL Three złotymi literkami. W środku po jednym PCM1702 na kanał, dwie osobne sekcje zasilania z oddzielnymi transformatorami. Ciekawe co od czasu projektu z 1995 zmienili oprócz kształtu obudowy? Logika przycisków, wejść cyfrowych i wyświetlania nadal ta sama. Po przeróbce gra mniej więcej na poziomie CECa DX51, tylko charakter dźwięku jest bardziej minimalistyczny, mniej pogłosowo-przestrzenny. Barwa i dynamika podobne. Porównywałem z tego samego transportu.

To masz w takim razie ten ostatni model ze 'starego' PS Audio z 1996 roku, zanim firma się zawinęła. Idę o zakład, że poza 'logiką przycisków, wejść cyfrowych i wyświetlania' oba urządzenia nie mają ze sobą nic wspólnego. Co nie znaczy że gra źle :-) ZTCW stary Ultra Link kosztował sporo więcej, bo coś pod $2000.

Inna sprawa, że też musieli się w PS Audio nagłowić, aby zrobić drugi produkt pod tą samą nazwą. Jak by ten nowy nie mógł się nazywać Ultra Link V ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Ten u mnie jest czarny, płaski i szerokości standardowej 19". Napisano na nim PS Audio DL Three złotymi literkami. W środku po jednym PCM1702 na kanał, dwie osobne sekcje zasilania z oddzielnymi transformatorami. Ciekawe co od czasu projektu z 1995 zmienili oprócz kształtu obudowy? Logika przycisków, wejść cyfrowych i wyświetlania nadal ta sama. Po przeróbce gra mniej więcej na poziomie CECa DX51, tylko charakter dźwięku jest bardziej minimalistyczny, mniej pogłosowo-przestrzenny. Barwa i dynamika podobne. Porównywałem z tego samego transportu.

No nie, bez jaj panowie! PS Audio całą noc był wpięty do prądu,miał czas się wygrzać i nawet po Twoich wcześniejszych tuningach z zasilaniem to mu jeszcze spokojnie pół klasy brakuje do CEC-a i to nie jest mniej więcej. Najpierw słuchałem go o 6 rano póki czysty prąd. Ja jeszcze przed odsłuchem z Tobą w południe byłem na spacerze z psem i się solidnie dotleniłem a Ty przytoczyłeś się autem przez głośne centrum. Jazda autem to nie to samo co ruch na spacerze :) PS Audio DL Three gra jak by Po HD600 wpiąć nagle HD595 tylko tego funu jakby mniej-ten minimalizm :).

Gorzej kiedyś może było na CEC-u ale przez wpięcie Orchid D60 (on mocno muli) na mojej roboty miedziaku grał minimalnie ale lepiej niż na Beresfordzie TC-3618 i to zarówno na CEC-u jak i PS Audio Theree, różnica była słyszalna w momencie przełączania wejść.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

O te klasy nie będę się spierał, ten PS Audio to i tak nie mój typ grania. Usunąłem bałagan z dźwięku i tyle, bo fabrycznie był. Co do kabli cyfrowych to ja inaczej odbieram te różnice, ale to nie ten wątek. Najlepiej Rafaell jak Cię zgarnę któregoś dnia po niedzieli razem z CECem i Kenwoodem do mnie, to się pobawimy wiesz czym. ;) Będziesz mógł zweryfikować swoje ostatnie postulaty. :D No i coś tam na cle leży, na co wysłałem papiery wczoraj.

Ależ majkel ten PS Audio przed Twoim upgradem grał fatalnie z 2 klasy gorzej no ale bądżmy obiektywni. Co do przesyłki na cle to pewnie teraz od nowa wygrzewanie z dłuższy czas, Można by tylko westchnąć szkoda że to nie Beyery 150-200 godzin i dalej dźwięk constans.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W poniedziałek oddaję PSa. Nawet z samymi Beyerami będzie co robić, bo mój DAC przyjmuje kabel koncentryczny i optyczny, więc dwa transporty i dwa DACe nieco rozjaśnią sprawę. Tak w ogóle to według mnie CEC prawidłowo łyka bity z Toslinka, bo w budżetowych konstrukcjach zdarza się, że odbiornik optyczny cierpi na niedożywienie, i potem się czyta na forach jakie to światełko niedobre.

Wracając do tematu,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to może być hit w tej cenie ($260)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Moderatorzy

koledzy macie wprawę w ściąganiu klocków z różnych zakamarków świata, więc napiszcie ile muszę doliczyć na naszego fiskusa i uc w wypadku zakupu towaru w usa - koszt zakupu to np 999$

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Trochę szkoda, że to kolejny Moon z USB ograniczonym do 16/44.1. Ile będzie kosztował ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wracając do tematu,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to może być hit w tej cenie ($260)

USD260 to była cena promocyjna na pierwsze 38 sztuk (sold out). Cena retail nie została jeszcze chyba potwierdzona.

Ukryta Zawartość

Fakt spec and parts wyglądaja intersujaco, pytanie za ile retail. Jednak dla mnie przełączniki to porażka, preferuje standarty (jak np w matrix cube).

Jak chcecie w miarę taniego gada na ESS Sabre DAC to chyba nie ma nic lepszego od Audiolaba 8200 CD, na dodatek to transport CD/DAC w jednym i USB przyjmuje 96/24, a wersja CDQ jest dodatkowo preampem, potem jeszcze pojawi się DQ - DAC/pre.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audio-gd wygląda maniakalnie, przyznam się że jestem dość 'podjarany'

No, mi też bardzo się podoba :)

post-54-003537700 1287816266_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najwyższy model Audio-gd,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , może śmiało stawać do walki z każdym przetwornikiem z wyższej półki, chyba, że to co o nim piszą, to zbiorowa halucynacja, ale jest to raczej mało prawdopodobne. Widziałem opisy z bezpośrednich starć z Prism Orpheus, Metric Halo LIO-8, Weiss DAC2, Resolution Cantata i każdy, kto miał okazję go posłuchać, uważał, że jest to lepsze urządzenie. Jeśli nie znajdę nic lepszego w tej cenie, zamawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) od Audio-GD też zbiera dobre opinie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , może śmiało stawać do walki z każdym przetwornikiem z wyższej półki, chyba, że to co o nim piszą, to zbiorowa halucynacja, ale jest to raczej mało prawdopodobne. Widziałem opisy z bezpośrednich starć z Prism Orpheus, Metric Halo LIO-8, Weiss DAC2, Resolution Cantata i każdy, kto miał okazję go posłuchać, uważał, że jest to lepsze urządzenie. Jeśli nie znajdę nic lepszego w tej cenie, zamawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) od Audio-GD też zbiera dobre opinie

Jak będziesz zamawiał coś, please daj znać chętnie podłączyłbym się do zamówienia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^^ Także chętnie "podepnę się" do zamówienia :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Również byłbym zainteresowany, także jesli bylaby taka mozliwosc to rowniez sie podpinam

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , może śmiało stawać do walki z każdym przetwornikiem z wyższej półki, chyba, że to co o nim piszą, to zbiorowa halucynacja, ale jest to raczej mało prawdopodobne.

Ale tani to on już nie jest = $1350 + koszta przesyłki. Trzeba mieć duże jaja aby kupić bez słuchania tak drobi produkt, którego odsprzedawalność jest żadna :-) Jacyś chętni, chętnie pożyczę ?

Ukryta Zawartość

Również jestem zainteresowany.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ale tani to on już nie jest = $1350 + koszta przesyłki. Trzeba mieć duże jaja aby kupić bez słuchania tak drobi produkt, którego odsprzedawalność jest żadna :-) Jacyś chętni, chętnie pożyczę ?

Takiego bym nie kupił, ale malca do kompa na Sabre za ok. 300 $ jak najbardziej :-)

Poszukuje wlasnie odtwarzacza cd w cenie okolo 1000zl i zastanawiam sie nad DAC uzywanym ktory dalby mi najlepszej jakosci dzwiek, jaki mozecie polecic?

A odnosnie podlaczenia DACa, czy moge podpiac przez wyjscie cyfrowe w DVD i wykorzystac naped w DVD a sygnal wyprowadzic na DAC?

takie rozwiazanie byloby najlepsze gdyz napedy w DVD sa najtansze i nie maja problemow z odczytem plyt

I jeszcze jedno pytanie, czy DAC w cenie ok. 1000zl da lepszy dzwiek od uzywanego cd w tej samej cenie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wg cennika to DAC Reference 7 kosztuje $1750 a wersja z USB $1790. Z Przesyłką i opłatami może przekroczyć 7500zł.

Zakup na ślepo a raczej głucho sugerując się jedynie opiniami w necie jest mocno ryzykowny.

Trzeba przyznać że wykonanie wygląda na solidne a zasilanie optymistycznie.

A co panowie sądzicie o tym dacu? Tzn ktoś miał z nim do czynienia?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.