Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2010

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

Co od parkingu to przy Sobieskim pomiedzy Grójecką a Alejami jest parking - w dni robocze zajety przez samochody służbowe ale w weekendy powinno być pusto. Parking jest płatny:-( ale jest.

Właśniwe wróciłem. Najfajniej mi zagrało w SoundArcie. Trochę dużo basu ale to po prostu pokój nie wyrabiał gabarytami. Ciekawie potraktowano mnie w Grajpudłach. Wpuszczali niby co 10 minut. Swoje odczekałem ale nagle Pan poprosił, że można wejśc, bo właśnie ktoś wychodzi. Padło na mnie. Grało dziwnie przez ok. minutę, bo ktoś chciał zmienić repertuar. Po 2 minutach wszyscy łacznie ze mną zostali wyproszeni z sali. Nawet próbowałem się tłumaczyć, że właściwie, to nie zdążyłem nic posłuchać. Po prostu zostałem wyproszony z sali. Na szczeście buractwo nerwowego Pana nie zepsuło mi słuchania innych systemów. Nie sądzę, żebym kiedykolwiek zapragnął takich pudeł. Ciekawostką techniczną był odtwarzacz laserowy płyt winylowych. Fajna góra ale tez trzeszczało. To chyba też ślepa uliczka, jak te Grajpudła, chociaz co ja piszę? To nieobiektywna ocena, bo nie zdążyłem posłuchać...50 letnim autem po renowacji tez da się jechać ale czy to będzie super jazda? raczej wolno i niepewnie, bo w każdej chwili może paść.

Pierwszy wpis od rozpoczęcia Audio Show no i jak nic ciekawego coraz gorsza ta prezentacja. Godne uwagi to Jan Sobieski-to mała prezentacja Xavian trzyma poziom. Avalon ma moc .Jeden podstawowy problem brak dobrej akustyki potężne braki w okiełznaniu basu.Hotel Tulip. Rewelacyjny koncert Antonio. Dobra prezentcja Hannsenów oraz elektroniki Solution.Resztę spostrzeżeń jutro

Pisze dzisiaj bo wczoraj wróciłem po 2 do domu, gdyż 800km to męcząca sprawa. Niesamowite wrażenie zrobił na mnie TAD. Coś niesamowitego. Nie chciało się wychodzić z tego pomieszczenia. Grało rewelacyjnie. Avalony niestety nie podobały mi się. Zaskoczył mnie system DLS. Muzyka puszczana z komputera poprzez rDaca i małe kolumny DLSa grały jak wielkie podłogówki, bardzo ładnie. Podobało mi się dużo pomieszczeń, ale przewodnik zostawiłem w samochodzie i nie chcę pisać bzdur. Pokój Audiostereo nie zaskoczył mnie pozytywnie. Może dlatego, że jak już się dotarło na to 7 piętro to już się miało dosyć. Bardzo liczyłem na pokaz Accuphase. Sprzęt napędzający obiecywał dużo lecz sprzęt napędzany (kolumny) nie były dla mnie i jeszcze ta dziwna muzyka.

Straszna była organizacja. Niby za darmo, a były jakieś śmieszne bilceciki, o których nikt nic nie wiedział. Wejście na koncert było naprawdę łatwe. Wystarczyło stać, a tłum sam cię wepchnął do środka. Pozdrawiam kolegę, który siedział obok (z tego co popamiętam ma kolumny Dali, Cd primare) razem walczyliśmy o wejście hehe, ale naprawdę warto było posłuchać Antonio grał genialnie.

Poza koncertem w tym hotelu nie było dużo sprzętu do posłuchania. Chętnie bym posłuchał jego wyczynów wraz z jakimś wokalem.

Moja partnerka była bardzo zaskoczona różnicą przekazu dźwięku na poszczególnych systemach. Nie myślała, że są takie różnice.

Ok kończę bo trzeba coś zjeść.

Pozdrawiam

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Właśniwe wróciłem. Najfajniej mi zagrało w SoundArcie. Trochę dużo basu ale to po prostu pokój nie wyrabiał gabarytami. Ciekawie potraktowano mnie w Grajpudłach. Wpuszczali niby co 10 minut. Swoje odczekałem ale nagle Pan poprosił, że można wejśc, bo właśnie ktoś wychodzi. Padło na mnie. Grało dziwnie przez ok. minutę, bo ktoś chciał zmienić repertuar. Po 2 minutach wszyscy łacznie ze mną zostali wyproszeni z sali. Nawet próbowałem się tłumaczyć, że właściwie, to nie zdążyłem nic posłuchać. Po prostu zostałem wyproszony z sali. Na szczeście buractwo nerwowego Pana nie zepsuło mi słuchania innych systemów. Nie sądzę, żebym kiedykolwiek zapragnął takich pudeł. Ciekawostką techniczną był odtwarzacz laserowy płyt winylowych. Fajna góra ale tez trzeszczało. To chyba też ślepa uliczka, jak te Grajpudła, chociaz co ja piszę? To nieobiektywna ocena, bo nie zdążyłem posłuchać...50 letnim autem po renowacji tez da się jechać ale czy to będzie super jazda? raczej wolno i niepewnie, bo w każdej chwili może paść.

Również byłem na tej śmiesznej prezentacji gdy zapytałem niby sympatycznej pani zastosowane drivery usłyszałem że to tajemnica żenujące wszystko tam było tajemnicą.Co do dżwięku no cóż wyszedłem po 5 min widać że konstruktor wzorce chciał zaczerpnąć z Tannoy oraz Leak no cóż czy mu się udało oceńcie sami mnie to nie porwało.

Również byłem na tej śmiesznej prezentacji gdy zapytałem niby sympatycznej pani zastosowane drivery usłyszałem że to tajemnica żenujące wszystko tam było tajemnicą.Co do dżwięku no cóż wyszedłem po 5 min widać że konstruktor wzorce chciał zaczerpnąć z Tannoy oraz Leak no cóż czy mu się udało oceńcie sami mnie to nie porwało.

nic dodać nic ująć, szkoda, że nie dane mi było ocenić dźwieku, na tą chwilę, którą miałem przyjemność, złożyły sie jakieś dźwięki ale czy to była muzyka? jeszcze jedna naszła mnie refleksja na temat repertuaru wszechobecnego na prezentacjach: zamiast muzyki często wydobywały się siarkobrzdęki inspirowane muzyką dalekiego wschodu

Mówicie o pomieszczeniu w Sobieskim, gdzie wejście była karteczka "wejście co 20 minut"? Nie miałem chęci i czasu na takie ceregiele. Właśnie zobaczyłem ulotkę TAD'a - ładne pieniądze tam były. Kolumny 78 000 EURO..... S Z O K. Dynamax Audio Video (galeria I - Sobieski) zaprezentował ciekawe brzmienie. Zaraz będę szukał tych kolumn bo się zakochałem.

Jak ktoś zna nazwę kolumn gdzie był sprzęt T+A to byłbym bardzo wdzięczny za pochwalenie się swoją wiedzą.

Edit: już znalazłem: T+A Solitare CWT 2000, które kosztują 140 000zł.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Witam

co prawda Pan z Grajpudła nie był moze najprzyjemniejszy oraz prawdy hadnlowej klient ma zawsze racje i jest najwazniejszy ale jego kolumny grały naprawde fajnie - poza nimi w Sobieskim to raczej, poza nowymi PMC i Magnepanami 3.7 nic ciekawego nie było. TAD moze i był super ale w takiej małek klitce to raczej pomyłka. W Bristolu za to mozna było posłuchavc super systemów z Wilson Audio i ARC oraz Mcintosha z ich kolumnami - super brzmienie. Nawet już znalazłem na ebay.de oferte na te kolumny za 14k Euro - co przy cenie nowych z hificlub 138k PLN wychodzi za 50% do tego klient ma tez te zame końcówki mocy po 1,2kW za 10k EUR parkę gdzie w HC sa za 84k PLN - tez dużo taniej.

A MBL - w zeszły roku "cebulki" były poza konkurencją - w tym roku MBL mnie rozczarował i nie wiem czy to kwestia tłumu i tym malutkim pokoju czy też klocków.

T+A w zeszłym toku te same klocki T+A grały z kolumnami z AudiTechniki i było super w tym roku ich wlasne kolumny - moze duże, moze drogie ale były "niedopasowane" bo chyba nie sa az tak kiepskie:-)

Gość sly30

(Konto usunięte)

Witam

co prawda Pan z Grajpudła nie był moze najprzyjemniejszy oraz prawdy hadnlowej klient ma zawsze racje i jest najwazniejszy ale jego kolumny grały naprawde fajnie - poza nimi w Sobieskim to raczej, poza nowymi PMC i Magnepanami 3.7 nic ciekawego nie było. TAD moze i był super ale w takiej małek klitce to raczej pomyłka. W Bristolu za to mozna było posłuchavc super systemów z Wilson Audio i ARC oraz Mcintosha z ich kolumnami - super brzmienie. Nawet już znalazłem na ebay.de oferte na te kolumny za 14k Euro - co przy cenie nowych z hificlub 138k PLN wychodzi za 50% do tego klient ma tez te zame końcówki mocy po 1,2kW za 10k EUR parkę gdzie w HC sa za 84k PLN - tez dużo taniej.

A MBL - w zeszły roku "cebulki" były poza konkurencją - w tym roku MBL mnie rozczarował i nie wiem czy to kwestia tłumu i tym malutkim pokoju czy też klocków.

T+A w zeszłym toku te same klocki T+A grały z kolumnami z AudiTechniki i było super w tym roku ich wlasne kolumny - moze duże, moze drogie ale były "niedopasowane" bo chyba nie sa az tak kiepskie:-)

i jak wypadły te nowe Audio Research 250-ki? Ponoć super końcówki mocy.

Końcówki może i super,ale ani ja,ani nikt ze znajomych,będących o różnych porach,nie było dane nam usłyszeć dobrego dźwięku.Tak samo słabo w maleńkim pokoju,gdzie grały Sophie 3.

Natomiast Audiofast jak zwykle w mniejszym pokoju w Sobieskim,zestawił super muzykalny zestaw (słuchałem różnej muzyki):

Magico V2,monobloki Ayre,i źródło Audio Aero.Grała muzyka,a nie sprzęt :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

250tki zagrały tak jak trzeba i jedyne co mozna by było zarzucić to fakt ze na tak dużą sale nie grało to pełnią dżwieku ale chyba to raczej kwestia rozkrecenia pokrętła - mi sie podobało. co prawa źródłem były pliki a nie cd czy vinyl. co do mniejszej sali zgadam sie z Stefkiem ze nie grało tam ale to zaczej znów chyba za mała salka - taka kicha - nie było tam przestrzeni na muzykę.

Myślę sobie po tym wpisie że dużo osób handluje garnkami, świetnie zna techniki sprzedaży ale mało która umie gotować :(

Mamy taką "prezentację naczyń Zeptera" z gotowaniem na parze; jest niby zdrowo i piknie ale po prostu nie smakuje.

Gdzie są Makłowicze Audio! :D

Kto z byle czego upichcił majstersztyk? No bo z bardzo dobrych składników to podobno nie sztuka ???

Może po prostu na ten i następny rok urządzić dla ludzi z branży honorowy konkurs na Kreatora Audio!

Osobę potrafiacą pokazać że z kazdego sprzętu da radę wycisnąć najlepsze soki bez ingerencji w elektronikę producenta!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak na gorąco.

Byłem tylko w dwóch hotelach - Sobieski i Gold Tulip - do Brystolu już mi się jechać nie chciało.

Dźwięk wystawy;

- system szwajcarskiej firmy z ref. monoblokami Solution 700

- japoński system z końcówką Reimyo KAP 777

- najnowszy "kloc" Sound Art`a

- Harpia Acoustics z najnowszymi (jeśli dobrze zapamiętałem nazwę) Monk Grand - szczególne gratulacje za fenomenalne brzmienie.

Tak perfekcyjnego basu (i nie tylko basu) nie słyszałem u innych producentów.

Systemy innych wystawców prezentowały wysoki poziom, choćby u Baltab`a.

Zdarzały się również i porażki - dudniący i rozlewający się bas, oraz zbyt duże natężenia dźwięków sprawiały że nie można było dłużej posłuchać oglądanego sprzętu.

Niektórzy chyba na siłę (mocą) chcieli przekonać do słuszności przyszłego zakupu wystawianych urządzeń, a skutek był zgoła odmienny.

Zacząłem zwiedzanie w Sobieskim od VIIp.

Pokój forumowych DIY`owców - dźwięk krzykliwy, przesterowany, bez przestrzeni (znanej z lampy), choć grały lampowe monobloki.

Tą prezentację uważam za największa porażkę wystawy, ale to tylko moje prywatne zdanie.

Panowie chyba poszli za bardzo w rutynę i to się zemściło słabym brzmieniem.

Natomiast pytanie o to "czy to skrzypią drzwi czy napęd ?", na prezentacji u Harpi Acoustic, było mówiąc delikatnie irytujące i mało stosowne, bo na pewno nie śmieszne.

Po kiepskiej prezentacji taki grubiański lapsus ?

Pan "branżowiec" chyba wie o co chodzi.

Do Bristolu nie dotarlem a z tego co slyszalem, dwie prezentacje zapadly mi w pamiec.

Na poziomie "dla ludzi" zdecydowanie Cary Audio z Harbethami, na poziomie "cost no object" zdecydowanie Reymio. Za taki systemik w domu na pewno bym sie nie obrazil ;-)

Na marginesie, jak co roku zastanawia mnie, dlaczego tak liczna grupa audiofilow, ludzi jak sadze wrazliwych na piekno, jest tak fatalnie ubrana, ma brudne buty i wlosy i smierdzi...

wklejcie trochę zdjęć ,poproszę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prosze - testujac nowa funkcjonalnosc forum mam nadzieje ze sie otworza :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do Bristolu nie dotarlem a z tego co slyszalem, dwie prezentacje zapadly mi w pamiec.

Na poziomie "dla ludzi" zdecydowanie Cary Audio z Harbethami, na poziomie "cost no object" zdecydowanie Reymio. Za taki systemik w domu na pewno bym sie nie obrazil ;-)

Na marginesie, jak co roku zastanawia mnie, dlaczego tak liczna grupa audiofilow, ludzi jak sadze wrazliwych na piekno, jest tak fatalnie ubrana, ma brudne buty i wlosy i smierdzi...

Kurde , mam to samo wrażenie co roku . Przychodzą faceci , pewnie niektórzy wydali kupę kasy na sprzęt ,ale żeby aż tyle ze brakło kilkanaście złotych na mydło , dezodorant i kubeł czystej wody.

there are no answers, only choices ....

nic nowego jak czytam, co rok tak samo :((((

Maml , z roku na roku jest znacznie lepiej , więc może na 20 Audio Show będzeimy oprócz ogladania i słuchania sprzętu oglądać również piękne hostessy ( w tym roku było na kim oko zawiesić :) ) , ale również faceci będą miło pachnieć .. :D

there are no answers, only choices ....

Oj było na kim oko zawiesić szczególnie w Sobieskim ale dziewczyna z wejścia na koncert Antonio też mniam.

Dla mnie tegorocznym rozczarowaniem były Avangarde totalna porażka próbuje zwalić to na złe zestawienie elektroniki oraz może fatalną akustykę Choć słuchałem ich w Mediolanie z monoblokami Levinsona dzwięk wielki i sugestywny a to co usłyszałem w Bristolu kicha.

Mi się podobał MBL w niedzielę (grały podłogówki) - niesamowita przestrzeń i fortepian. Harpia też super, radziło to sobie bez kompleksów z dużą głośnością, wszystkiego niestety nie zwiedziłem.

OD KONSTRUKTORA GRAJPUDEŁ

Przepraszam odwiedzających w sobotą pokój 608 za momentami aroganckie zachowanie, spowodowane zmęczeniem oraz stresem związanym z pierwszą publiczną prezentacją moich produktów i całkowicie obcą dla mnie sytuacją spotkania z tak wieloma ludźmi. Pozdrawiam!

Gość sly30

(Konto usunięte)

Ponoć piątkowe zamieszki w W-wie wywołali lampowcy w starciu z tranzystorowcami!! Poźniej obie grupy ruszyły na przedstawicieli dystrybutorów w sprzeciwie wobec polityki cenowej!!...hehehe

Walki miały się przenieść do Bristolu ale żal było sprzętu.

Za rok mają być starcia strumieniowców z vinylowcami ale i tak w finale razem zaatakują dystrybutorów!!...hehehe

Ponoć piątkowe zamieszki w W-wie wywołali lampowcy w starciu z tranzystorowcami!! Poźniej obie grupy ruszyły na przedstawicieli dystrybutorów w sprzeciwie wobec polityki cenowej!!...hehehe

Walki miały się przenieść do Bristolu ale żal było sprzętu.

Za rok mają być starcia strumieniowców z vinylowcami ale i tak w finale razem zaatakują dystrybutorów!!...hehehe

ja bys przyjechał to zauwazyłbys ze telewizja jak zawsze kłamie a lampa z tranzystorem swietnie sie dogaduje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość sly30

(Konto usunięte)

ja bys przyjechał to zauwazyłbys ze telewizja jak zawsze kłamie a lampa z tranzystorem swietnie sie dogaduje

No wiem, żartuje sobie...hehehe.

Nie jechałem tam bo za duży tłum jak dla mnie a po 4x Monachium to juź wiem że ocena sprzętu na takich pokazach jest bez sensu.

To co podobało mi sie na pokazie to przy bliższym kontakcie juź takie dobre nie było i odwrotnie!

Dlatego odpuściłem sobie.

Co by nie mówić, pokoje w hotelach nadają się na pokazy Audio znacznie lepiej niż hale wystawowe takie jak w Monachium. Poza tym - kiepskiej baletnicy przeszkadza nawet rąbek spódnicy. Słuchałem kiedyś w małym pokoju nie przeznaczonym dla systemu stereo przypadkowo ustawionych monitorów trójdrożnych na taboretach, i grała muzyka. System, który zaczyna grać dopiero po mocnej interwencji w akustykę pomieszczenia to dla mnie nie system, i ja takiemu z góry dziękuję. Tam gdzie grało dla mnie najlepiej w tym roku akurat za bardzo nie przejmowano się akustyką, a w jednym przypadku to bym na pewno zmienił kąt ustawienia kolumn, ale dało radę i bez tego ocenić zestaw pozytywnie, albo odróżnić je od siebie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.