Skocz do zawartości
IGNORED

Lista odtwarzaczy CD i DVD majaca wejscie cyfowe DIGITAL IN i wyjscie cyfrowe DIGITAL OUT

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Ok odgrzebuje temat, gdyz po doglebnym zastanowieniu sie zdecydowalem ze bede jednak uzywal naprzemiennie cd i odtwarzacza plikow, nie oplaca mi sie ripowac cd ktore mam w domu w sumie jedynie pozyczone sprzedane lub sciagniete no a dacem bedzie CD, poszukuje odtwarzacza CD uzywanego mozliwie najwyzszej klasy, cene jaka bym chcial wydac to okolo 3000 (do wybitnego cd-ka pare stowek dolozenia zawsze sie znajdzie ale wolalbym do 3000 sie zmiescic)

Propozycje mile widziane.

chwilowy brak działalności w audio.

Antymalkontent w tej cenie jak podałeś pomyśłałbym na Twoim miejscu nad QUAD CDP-2.

ok jak na razie nie znalazlem w sprzedazy ale zainteresuje sie Quadem.

zastanawia mnie ten cd, co on soba reprezentuje, porownywal ktos albo sluchal?

Cambridge Audio AZUR 840C-S

Aż dziwne, że nikt na to nie wpadł !!!!

TaaaaDaaaa .... UWAGA !

Za kilka stówek można czasami wyrwać fenomenalny DAC w ... magnetofonie DAT.

Jak jeszcze trafi się z uszkodzoną mechaniką, to zakup za grosze.

A bywają wisienki, oj bywają. Szczególnie w DAT profi, ale i cywilne z wysokiej półki

potrafią zryć beret. :) NIE MA CO CZEKAĆ PANOWIE - do ataku na ALLEGRO lub ebay-a !!! :)

TaaaaDaaaa .... UWAGA !

A bywają wisienki, oj bywają. Szczególnie w DAT profi, ale i cywilne z wysokiej półki

potrafią zryć beret. :) NIE MA CO CZEKAĆ PANOWIE - do ataku na ALLEGRO lub ebay-a !!! :)

Obawiam się, że wpadł. Jeszcze rok, czy dwa temu, taki dat można było kupić za 50zł, a dziś 500zł. No cóż, biznes śmietnikowo/allegrowy kwitnie.

Lepiej już te 300-500 zł wydać na wspomnianego tutaj hk 970.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

A może jednak warto wydać 300-500 pln za TOP DAC, zamiast osobnego, nowego pudełka za 3-5 kpln. ?

witam,poprosze o liste TOP DAC w cenie 300-500 pln,czekam z niecierpliwoscia i pozdrawiam.

obecnie zastanawiam sie nad:

1. QUAD CD-S

2. CAMBRODGE AUDIO AZUR 840C

3. AUDIOLAB 8200CD

co sadzicie o tych cd-kach warto je brac pod uwage czy jednak cos innego w cenie okolo 3000zl? co?

Antymalkontent Quad Cd-s nie ma wejść na daca, takie wejście ma QUAd CDP-2. Z tych trzech ja bym wziął Quada, dodatkowo ma wewnątrz przedwzmacniacz więc można wyjść z niego bezpośrednio na końcówkę mocy, np Quad 909.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Obawiam się, że wpadł. Jeszcze rok, czy dwa temu, taki dat można było kupić za 50zł, a dziś 500zł. No cóż, biznes śmietnikowo/allegrowy kwitnie.

Hahahaha;-) Nasz forumowy miszcz kolejny raz się ośmieszył. Magnetofony DAT trzymają ceny od lat. Niestety. A HK HD 970 to przy większości tych urządzeń zwykła popierdółka.

TaaaaDaaaa .... UWAGA !

Miałeś Ty w domu te DATy profi czy tylko widziałeś w sieci? Olbrzymia większość z nich po prostu nie gra. Nawet Tascam DA 30.

Napisano dziś, 16:45

Użytkownik bmiara dnia 18.02.2012 - 13:08 napisał

Hahahaha;-) Nasz forumowy miszcz kolejny raz się ośmieszył. Magnetofony DAT trzymają ceny od lat. Niestety. A HK HD 970 to przy większości tych urządzeń zwykła popierdółka.

Przykłady kilku aukcji z DATami za ok 50 zł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeważnie podajesz niestety modele z niskiej pułki, prócz Aiwy, model niestety nie wygląda najlepiej, ma też wielki minus, nie można nagrywać sygnałów analogowych oraz DTC-57ES, model niestety taki sobie...., miałem, słuchałem.....

Także przestań się ośmieszać i daruj sobie rozmowy o czymś, co widzisz tylko w internecie......

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dam Ci link do aukcji Krella za 600 PLN - tyle samo w tym będzie prawdy.

Tak kształtowały się ceny Denona DTR 2000 - bardzo dobrego magnetofonu który kosztuje zwykle najmniej spośród tych najlepszych:

http://archiwumalleg...n-dtr-2000.html

Jak widać od 5 lat niewiele się zmieniło. Jedna z tych aukcji była moja;-) Jakiś 2007 rok.

Immanentna cecha niektórych interlokutorów na tym forum to chęć obrażania innych. Brak merytorycznych argumentów, sprowadzają do ataków osobistych. Trochę to dziecinne, ale cóż...

Wielokrotnie dyskutowałem i będę dyskutował o elementach, które znam tylko z internetu. Nikt nie ma możliwość zetknięcia się z każdym istniejącym we wszechświecie przedmiotem. Tak samo mogę dyskutować o piersiach Pameli Anderson, jak o DAT Awiy sprzedanym kiedyś na Allegro. Obu pewnie nigdy nie zobaczę na żywo.

Odpowiednio - nigdy nie widziałem komputera Odra, a mogę stwierdzić, że dzisiejszy laptop Asusa przewyższa go pod każdym względem.

Dalej podtrzymuję tezę, że kiedyś, przy niższych cenach, warto było kupić sobie takiego DATa - choćby dla testów. Dziś przy cenach 10x wyższych nie warto.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Immanentna cecha niektórych interlokutorów na tym forum to chęć obrażania innych. Brak merytorycznych argumentów, sprowadzają do ataków osobistych. Trochę to dziecinne, ale cóż...

Wielokrotnie dyskutowałem i będę dyskutował o elementach, które znam tylko z internetu. Nikt nie ma możliwość zetknięcia się z każdym istniejącym we wszechświecie przedmiotem. Tak samo mogę dyskutować o piersiach Pameli Anderson, jak o DAT Awiy sprzedanym kiedyś na Allegro. Obu pewnie nigdy nie zobaczę na żywo.

Odpowiednio - nigdy nie widziałem komputera Odra, a mogę stwierdzić, że dzisiejszy laptop Asusa przewyższa go pod każdym względem.

Dalej podtrzymuję tezę, że kiedyś, przy niższych cenach, warto było kupić sobie takiego DATa - choćby dla testów. Dziś przy cenach 10x wyższych nie warto.

Nie pierwszy raz dywagujesz na temat rzeczy których nie znasz nie widziałeś i nie słuchałeś. Stwierdzać sobie możesz tylko że te stwierdzenia są znikąd wzięte i mają się do prawdy jak pięść do nosa. Ta sama Aiwa była wystawiana także za ponad 1000 PLN - i o czym to świadczy? O niczym. Zresztą zapewne była kopią jakiegoś urządzenia Sony co już się wielokrotnie zdarzało. Nikt Cię nie obraża - jedynie stwierdzam fakty ponieważ znam te urządzenia i miałem je wielokrotnie wpięte w system.

Nie pierwszy raz dywagujesz na temat rzeczy których nie znasz nie widziałeś i nie słuchałeś. Stwierdzać sobie możesz tylko że te stwierdzenia są znikąd wzięte i mają się do prawdy jak pięść do nosa. Ta sama Aiwa była wystawiana także za ponad 1000 PLN - i o czym to świadczy? O niczym. Zresztą zapewne była kopią jakiegoś urządzenia Sony co już się wielokrotnie zdarzało. Nikt Cię nie obraża - jedynie stwierdzam fakty ponieważ znam te urządzenia i miałem je wielokrotnie wpięte w system.

Ale jakie są te fakty? Naprawdę uważasz, że przeciętny Kowalski powinien wydać 500 zł na starego DATa, a nie na nowoczesny odtwarzacz z możliwością pracy jako dac?

Ale jakie są te fakty? Naprawdę uważasz, że przeciętny Kowalski powinien wydać 500 zł na starego DATa, a nie na nowoczesny odtwarzacz z możliwością pracy jako dac?

oczywiscie najrozsadniej byloby wybrac cd z dacem ale producenci zapomnieli wstawiac wejsc cyfrowych w odtwarzaczach cd, nie bylo by problemow po prostu wstawiasz dodatkowo np. squezeboxa i juz masz radio sieciowe i odtwarzacz plikow + cd (nie wiem w sumie dlaczego tego nie robili) ale taki DAT ma jeden plus: cena-jakosc i dla niezamoznych albo chcacych tanio a dobrze to dobra propozycja zeby wykorzystac daca

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Co współcześnie kupisz za 500 PLN? Nic wartego uwagi. To raz. Dwa - posłuchaj aplikacji kości w DAT. Zobaczysz dlaczego w wielu dobrych systemach DAT robi za DAC. Sama kość ma drugorzędne znaczenie. Liczy się aplikacja.

• 1 rok później...

chetnie pociagnalbym dalej ten watek i wznowilł liste playerów CD /DVD/BD/ z wejśćiem cyfrowym(moze USB?),które mozna wykorzystac jako zewnetrzny DAC i ewentualnie linki do licytacji na portalach aukcyjnych

Taki odtwarzaczy jest sporo ale dobre USB do grania z kompa czy strumieniowca to moją najnowsze modele i raczej nie te najtańsze.

Ale inne wejścia cyfrowe to ma wiele odtwarzaczy CD.

W mojej opini odtwarzaczy Cd/dvd z bardzo dobrym przetwornikiem i wejsciem cyfrowym jest bardzo malo na rynku wtornym.pomijam flagowe jednostki High end za kilka - kilkanascie tysiecy zlotych

Zastanawia mnie dlaczego tak duzo DATow, nawet najnizszych modeli moze pracowac jako zew. DAC, a CD playery juz nie.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.