Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  262 członków

Tannoy Klub
IGNORED

Tannoy -klub miłośników

Rekomendowane odpowiedzi

i każde fajne. Szkoda tylko, że pokój nie jest z gumy..:) Bardzo chciałbym posłuchać dobrego OB.... Niestety po konsultacjach, moje pomieszczenie raczej nie jest opymalne na takie zabawy, więc chyba odpuszczę. 

ATC wróciły do ciebie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 4 tygodnie później...

Panowie jak tam u was ? Bo u mnie było słuchanie mojej kolekcji i pomiary. Szok że 40 letnie paczki wychodzą w pomiarach wprost "idealnie" . Czego chcieć więcej ?
Powiem wam tylko że Ardeny to wielkie szafy.

52a6369cd748e2d0394f4bbabb9f74d7.jpg
ebce24625663a23c8aa9b206c00d476d.jpg
d6d6e251afb31673919d47f5a166dd30.jpg
f3f41fc72f08bfa98bcb75e77ee327a1.jpg

Jak się ma ich dzięk do Canterbury GR?

Nie wiem nie miałem .
Tylko Arden, Berkeley i Dc10ti

A one mają ten sam przetwornik?

Na 99% inny. W moich jest HPD 385

Poczytaj tutaj :

https://groups.io/g/Tannoy/topic/82592364

A I pewnie odwzwa się na grupie ci co wiedzą

Na 99% inny. W moich jest HPD 385

Poczytaj tutaj :

https://groups.io/g/Tannoy/topic/82592364

A I pewnie odwzwa się na grupie ci co wiedzą

Ponoć w wersji GR, tych topowych jest specjalny magnes i z tego co czytałem, robi różnicę.

W tym linku coś ludzie piszą o "podwójnym" magnesie ale to już ferrytowe są u mnie AlNiCo

W tym linku coś ludzie piszą o "podwójnym" magnesie ale to już ferrytowe są u mnie AlNiCo

A ten AlNiCo, to jakiś specjalny?

Dawno mnie tu nie było, ale w końcu się pochwałę że mam już jakiś czas swoje najnowsze Tannoye , które zawsze chciałem mieć : Kensington . Wersję SE. Policzyłem, że to moje jubileuszowe , dziesiąte kolumny firmy Tannoy, sam w to nie mogę uwierzyć …a przecież miałem tez inne. Czyżbym był taki stary? 
Krotko o Kensingtonach: całościowo to najlepsze Tannoye jakie miałem . Również wykonanie jest wyśmienite, i wygląd - w zasadzie to jedyne z serii Prestige które większości osób się podobają, mają dobre proporcje i naprawdę świetne wykonanie . Miałem kiedyś Turnberry SE i to jest ogromna różnica, zarówno z wyglądzie ( Turnberry są brzydsze) , jak i jakości wykończenia . No i w dźwięku , tu chyba zresztą największa . ( a i w cenie niestety też ). Kensingtony mają chyba wszystkie zalety moich poprzednich Tannoi , ale bez większości ich wad. Ponoć  ostatnia seria GR nie jest już taka dobra jak poprzednia SE , ale GR słyszałem tylko raz w sklepie więc to tylko zasłyszana opinia. 

A3BCEC7A-83AC-45B1-8075-14DBFF0E50FF.jpeg

9 godzin temu, skali napisał:

Dawno mnie tu nie było, ale w końcu się pochwałę że mam już jakiś czas swoje najnowsze Tannoye , które zawsze chciałem mieć : Kensington . Wersję SE. Policzyłem, że to moje jubileuszowe , dziesiąte kolumny firmy Tannoy, sam w to nie mogę uwierzyć …a przecież miałem tez inne. Czyżbym był taki stary? 
Krotko o Kensingtonach: całościowo to najlepsze Tannoye jakie miałem . Również wykonanie jest wyśmienite, i wygląd - w zasadzie to jedyne z serii Prestige które większości osób się podobają, mają dobre proporcje i naprawdę świetne wykonanie . Miałem kiedyś Turnberry SE i to jest ogromna różnica, zarówno z wyglądzie ( Turnberry są brzydsze) , jak i jakości wykończenia . No i w dźwięku , tu chyba zresztą największa . ( a i w cenie niestety też ). Kensingtony mają chyba wszystkie zalety moich poprzednich Tannoi , ale bez większości ich wad. Ponoć  ostatnia seria GR nie jest już taka dobra jak poprzednia SE , ale GR słyszałem tylko raz w sklepie więc to tylko zasłyszana opinia. 

Piękne, gratulacje :).

A tu Sade z jej kolumnami Tannoy Berkeley w jej domu

image.thumb.png.05bdbaed844e0db8c251705c4b445950.png

I to HPD a nie nowy wypust. Oboje ładnie wyglądają . Dobra rekomendacja

17 godzin temu, skali napisał:

Gratulacje. Piękne. Ciekawi mnie jaka różnica w stosunku do Quada

A3BCEC7A-83AC-45B1-8075-14DBFF0E50FF.thumb.jpeg.ab60d8a57739137dd1495dec6c9a07ec.jpeg
Hej, a coś więcej o różnicach pomiędzy Kensington a Turnberry?

A słuchałeś może Canterbury?

1 godzinę temu, ciszyn11 napisał:

Gratulacje. Piękne. Ciekawi mnie jaka różnica w stosunku do Quada

Quady ESL to wysokiej klasy sprzęt , ale zupełnie inny zestaw zalet , i inny dźwięk . Naprawdę trudno porównać , wybrałem Kensingtony ale ESLe zawsze będę ciepło wspominał 

56 minut temu, GB napisał:

Hej, a coś więcej o różnicach pomiędzy Kensington a Turnberry?

A słuchałeś może Canterbury?

Turnberry i Stirlingi mają dużo tańsze głośniki niż reszta serii Prestige, bez kompresyjnego tweetera Pepperpot i ze zwykłymi magnesami ceramicznymi. W sumie Turnberry są OK ale dźwięk nie ma uroku Keningtona i drozszych kolumn tej serii. W zasadzie w serii Prestige dopiero Kensingtony dają pełny fun. Kierując się tylko dźwiękiem wybrałbym teraz zamiast Turnberry  w tych pieniądzach raczej klasyczne starocie, z serii HPD lub SRM, w każdym bądź razie z Pepperpot nie z Tulip wavequide.
Nie, Cantenburry nie słyszałem, zakładam że to taki dźwięk jak z Kensingtona tylko po prostu większy , duża obudowa i 15’ daje więcej basu i energii średnicy . Słuchałem kiedyś Westminstery , chyba na tym samym głośniku co Cantenburry , i grały wyśmienicie . No ale kosztują fortunę .

Gość

(Konto usunięte)
Coś na temat serii Precision...
Cokolwiek warte te kolumny czy raczej to słaba seria ?
Podaj konkretne modele, które Cię interesują.
Napisał ponoć.

„Ponoć Kaczyński jest pedałem.”

PS. Weź ten podpis do sygnatury wrzuć.

975d77c4b7f3bf26584a0b8bb778fc6c.jpg
25 minut temu, tomek4 napisał:

Ej, no nie mów tak, bo to trochę nieładnie jednak.

Ups sorry… Straszne faux pas. 
Jakoś użytkowników GR w zakładce do tej pory nie widziałem  , a jak już się ktoś pojawił to ja tu z takim babolem na powitanie….

Gość

(Konto usunięte)
Ja go mam w sygnaturze Tapatalk.

Jako że też korzystam z Tapatalk, to sprawdziłem jak to mam u siebie ustawione.

I tak, mam WYŁĄCZONE sygnatury w Tapatalk. A na audiostereo ustawioną przez www. Tak jak na screenie.

f448ea087b8f8f6c95b7edb2abe30442.jpg

ebd8fd9320a8d8970b72d4fc7f79b0f1.jpg

No tak to już na forach audiofilskich jest. Ale zaglądaj choć do tego wątku . W końcu zdjęcie  Twoich  GR-ów jest w jego tytule. 
Napisz na przykład że Kensingtony GR to najlepsze kolumny jakie miałeś , wszyscy tu od razu poczujemy się lepiej 😉

Gość

(Konto usunięte)

Napisz na przykład że Kensingtony GR to najlepsze kolumny jakie miałeś , wszyscy tu od razu poczujemy się lepiej

Kupując, słuchałem Kensington GR i Canterbury GR - łeb w łeb.

I gdybym słuchał wyłącznie jazzu, to niewykluczone że wybrałbym Canterbury GR.

Ale że, słucham też ostrego rocka, to kupiłem Kensington GR.

Tak że ten, co kto lubi

Jak duży masz pokój ? Co było lepsze w Kensingtonach przy rocku? 
Z Kensingtona jest jak dla mnie ciekawy bas, schodzi naprawdę  nisko i potrafi poruszyć kanapą , ale nie jest przy tym bułowaty i mulący. Rocka słucha się IMO bardzo dobrze. Zawsze brakowało mi tego w starych SRM, LGM itp, to kolumny bez niższego basu, nawet gdy są ogromne jak SRM 15x, a z HPD z kolei bas trochę się ciągnął …

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.