Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze strumieniowe.

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest sens zakupu S.T gdy posiada się S.C ?

Czy ktoś porównywał dźwięk po wyjściu cyfrowym tych dwu urządzeń ?

Czy S.T jest lepszy od S.C ?

S.C u mnie po optyku jakby lepiej wypada niż po elektrycznym cyfrowym.

7.6 to wersja oznaczona jako niestabilna. Zakładam, że nie spowoduje uszkodzenia sprzętu, skoro jest oficjalnie publikowana. Pliki z aktualizacją można wgrać z pendrive'a lub karty pamięci, ale łatwiej pobrać i zainstalować nowa wersję Servera, po podłączeniu Squeezebox powinien sam przeprowadzić aktualizację.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

> Gutekbull

Poprawa w stosunku do poprzedniej wersji jest wyraźna, przypomina efekty zastosowania urządzeń typu GDL, dodatkowo zaobserwowałem poprawę lokalizacji/stereofonii. Co ciekawe również Touch z kablem optycznym (VdH Optocoupler) gra lepiej niż z koaksjalnym Stereovoxem HDXV.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

U mnie niestety SBTouch potrafi się lekko przewiesic podczas szybkiego przegladania i odpalania utworów. Zastanawiam się czy przypadkiem wielkość okladek nie wplywa na plynnosc przekazu. Uzywam SBToucha z podlaczonym dyskiem po USB.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość Gshock

(Konto usunięte)

moje skromne doswiadczenia z urzadzeniami logitecha z serii SB mowia, ze to nie logitech nie nadaza, tylko systemy wspolpracujace z SB pozostaja w tyle. i to wlasnie niemi trzeba sie zajac, a nie SB - C, D, B lub T.

Czy squeezbox działa tak jak myślę ?

Komputer (WiFi) -> Squeezebox -> Wbuduwany DAC / inny dac -> Wzmacniacz

W komputerze tylko wybieram utworek,klikam odtwórz i nagle gra muzyka z wieży, tak ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Na komputerze również można wybierać utwory czy zmieniać stacje radiowe - dość często z tego korzystam, bo "wieża" jest oddalona od biurka o jakieś 8 metrów, a z tej odległości posługiwanie się pilotem jest nieco utrudnione, szczególnie przy słabo czytelnym wyświetlaczu SB Touch.

Zamiast Squeezeboxa może lepiej coś takiego?

dla fanów marki :)

Ukryta Zawartość

post-27982-100000060 1279393432_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj jest zdziebko taniej ...

Ukryta Zawartość

Faktycznie oferta tylko dla fanów marki ;-)

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A co to jest LOGITECH Squeezebox™ Duet? Czy dobrze rozumiem ze tutaj Squeezebox to to samo co Squeezebox Touch tylko bez wyświetlacza + pilot z wyświetlaczem? Jak by tak było to lepsze rozwiazanie niz LOGITECH Squeezebox Touch ponieważ wyświetlacz mamy cały czas przed oczami.

Tak. Tylko, ze w cenie tego pilota 230 Euro mozesz kupic sobie iPod Touch 170 Euro z lepszym ekranem (tez obsluguje SB) lubo telefon z Androidem, sciagnac odpowiednia aplikacje i tez sterowac SB.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

ja szukam mini komputera jako serwer muzyczny z mozliwoscia podlaczenia DAC

jak na razie jestem za mac mini, czy jest cos ciekawszego od mac mini w nieduzej cenie? oczywiscie zeby podlaczyc DAC i zeby nie bylo problemow jakosciowych po podlaczeniu daca?

chwilowy brak działalności w audio.

eMiL, 18 Lip 2010, 12:34

>kichanadeta,

>squeezebox touch z podłączonym HDD przez USB (bez pośrednictwa kompa) też może być sterowany za

>pomocą androida?

Nie wiem ;-)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

>Tak. Tylko, ze w cenie tego pilota 230 Euro mozesz kupic sobie iPod Touch 170 Euro z lepszym ekranem >(tez obsluguje SB) lubo telefon z Androidem, sciagnac odpowiednia aplikacje i tez sterowac SB.

W cenie 240E jest pilot i odbiornik także podobno kasa co za SB Touch - na naszym Allegro SB Touch 100zł tańszy. Tylko tutaj brak ekranu ale za to masz pilota z wyświetlaczem. Jak dla mnie to ekran 4m od miejsca gdzie siedzę jest zbędny.

W moim przypadku brzmi lepiej po optyku (VdH Optocoupler) niż przez wyjście koaksjalne. Jest też zauważalny postęp w stosunku do SB Classic. Znacznie mniej cyfrowej 'nerwowości' w brzmieniu...

Pod tym linkiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) można znaleźć skrypty, które po wgraniu do Toucha wyłączają kartę wifi oraz niewykorzystywane wyjścia analogowe. W kwestii poprawy dźwięku trudno mi się wypowiadać, gdyż wgranie plików zajmuje trochę czasu, zaś zmiany są subtelne.

Ukryta Zawartość

Witam,

jak się spisuje "czysty" Touch w porównaniu z zintegrowaną kartą dźwiękową? Bo aktualnie niestety jadę na integrze, DAC to przyszłość, nieodległa, ale przyszłość.

gwarancja w Polsce jest uznawana?

czy w przypadku Toucha serwery muzyczne tracą rację bytu? Wystarcza Touch + dysk na USB i gramy? :)

Wiem, że pewnie na każde z tych pytań odpowiedź już padła, ale wertuję forum już jakiś czas i do końca nie wiem, na jakie rozwiązanie się zdecydować...

Dzięki!

Gramy, gramy ... ale jak piszą koledzy problem pojawia się gdy chcemy podłączyć do SBT zacnej wielkośći HDD ...

Czy ktoś podłączał do SBT dysk 1,5T pełen muzy ? Jestem ciekaw jak to działa.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

" Gramy, gramy ... ale jak piszą koledzy problem pojawia się gdy chcemy podłączyć do SBT zacnej wielkośći HDD ...

Czy ktoś podłączał do SBT dysk 1,5T pełen muzy ? Jestem ciekaw jak to działa. "

no niestety jest to urzadzenie bez systemu operacyjnego a wiec jesli chodzi o mozliwosci to slabo i na dodatek drogo dysk zewnetrzny plus urzadzenie = minimum 1500zl = sredniej klasy uzywany cd jedyny powod wyboru tego urzadzenia to podobno dobrze spisuje sie jako transport

w ostatni weekend popytalem i poszperalem w roznych tego typu rozwiazaniach i jesli chodzi o funkcjonalnosc jednak wygrywa laptop gdyz za okolo 500-600zl mamy najtanszy uzywany laptop z wyjsciem cyfrowym ktory tak jak squeezeboxa mozemy podlaczyc pod DAC - ale poza tym nie ma ograniczen mozliwosci gdyz jest to w rzeczywistosci komputer w porownaniu ze squeezeboxem ktory jest tylko zamknietym ograniczonym urzadzeniem

a wiec biorac pod uwage wydatek minimum 1500zl za SBT jest to urzadzenie tylko dla wymagajacych uzytkownikow szukajacych minimum sredniej klasy brzmienia (ja to okreslam jako odpowiednik cd od 5000 wzwyz) gdyz szukajac nizszej klasy brzmienia jest za drogo

• Użytkownicy+

antymalkontent

Nie tylko dźwięk, właściwie (dla mnie) przede wszystkim funkcjonalność i dostęp do zgranej muzyki, że o radiu nie wspomnę. SQ T włączasz i gra, komp sam wiesz.

Najlepszą cechą squeezeboxa jest jakość jego wyjścia cyfrowego. Jeśli chodzi o wbudowany DAC - jest ok, ale zlampizowana lampucera bije go na łeb.

Poza tym masz możliwość wygodnego sterowania odtwarzaną muzyką z iPhona/iPoda, dostęp do podłączonego dysku przez sieć domową no i, jak kolega już wspomniał, setki internetowych stacji radiowych - większość polskich rozgłośni (RMF, ZET, ESKA, Trójka) jest dostępna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.