Skocz do zawartości
IGNORED

Romuald Czystaw nie żyje

jarex

Rekomendowane odpowiedzi

Smutne info

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

https://www.audiostereo.pl/topic/71833-romuald-czystaw-nie-%C5%BCyje/

Hmm, to nie jest Czystaw;D Kogoś możesz tym zmylić:D

Miałem nawet nie odpowiadać na Twój post... Cóz, jesli kogos coś tu zmyli, to moze nie powinien uczestniczyć w naszych uroczystościach żałobnych.

(*)

Na zawsze pozostanie w mej pamięci.

Oświećcie mnie, bo nie wiem o jakich 3 wokalistów chodzi.

Nie najwłaściwszy temat ku temu, ale niech będzie. Budka Suflera właściwie miała nie trzech, a czterech wokalistów: Krzysztof Cugowski, Romuald Czystaw, Felicjan Andrzejczak, Stanisław Wenglorz.

Pamiętam koncert Budki Suflera z trasy "Za ostatni grosz" w małej miejscowości. 1980? 1981? Pamiętam, iż zespół występował bodaj w takich kombinezonach, a R. Czystaw miał czapeczkę z daszkiem. Kolega, który był odrobinę wstawiony, oparty o scenę stale szarpał Czystawa za nogawkę spodni (nie było żadnych barierek, ochroniarzy itd). Ten gdy miał przerwę w zwrotkach odchylał się od mikrofonu wołając: zaraz! Tak prawie cały koncert. Pytam kolegę po koncercie po co go tak szarpał. Odparł: podobała mi się jego czapeczka. Chciałem żeby się schylił żeby mu ją zabrać. Niestety nie udało się.

A koncerty były dwa po kolei. Pierwszy był dla nas świetny więc udało się nam wkręcić na drugi bo kolega z racji ojca elektryka załatwił dla R. Lipko 2 płaskie baterie, które ponoć były niezbędne do dobrego działania instrumentu.

A ja jeszcze 11.09.2010 sluchałem go na koncercie na Wyścigach w Sopocie ( impreza zamknięta dla Grupy Lotos ), była BS i wszyscy trzej soliści, z Cugowskim i z Andrzejczakiem.....

Po Czystawie widac było , że zdrowie nie te, ale głos nadal ten sam.

Gdy się dowiedziałem, przeżyłem szok... na szczęście nagrałem na kamerkę, nie wiem, czy potem jeszcze występował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.