Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze Ulubione Rasy Psow

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

jamniki to jedna z najglupszych ras tzn. najmniej inteligentnych , jednak znajduja zwolennikow...prawdopodobnie dlatego, ze z uwagi na ograniczona masę i jarzenie nie sa w stanie zrobic duzej krzywdy mimo glupoty....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

A charty rosyjskie? Albo biorąc byka za rogi: co jest lepsze - chart rosyjski czy owczarek niemiecki?

Na marginesie: co do jamników, można przeczytać książkę "Psy Wielkiego Wau", rozdział "Taks".

a owczarek jakby miał na imie Francua to też byłby zaraz niemiecki ?

Napewno, bo to zla Fr@nza byla.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Najważniejsze żeby to była suka nimfomanka, dobrze i często "robiła nogę" w miejscach publicznych oraz innych imprezach z przypadkowo napotkanymi homo sapiens, najlepiej też rodzaju żenskiego. Idealna rasa to biały francuski pudel.

<br />ja np. lubie foksteriery, natomiast nie lubie jamnikow, sa wredne.<br />
<br /><br /><br />

Fox, wiadomo,ze masz uprzedzenia do jamników, bo w końcu są hodowane w celu polowania na lisy.

a co sadzicie o owczarkach niemieckich?
Niemieckie są...a to już wiadomo...dyskwalifikacja.

Koniecznie od razu dyskwalifikacja? Pamiętam czasy, gdy usiłowano wykorzenić z nich szwabskość nazywając je owczarkami alzackimi.

Mają najinteligentniejsze spojrzenie, robią najinteligentniejsze miny.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

Jeszcze lotaryńskie były w zapasie :-) A charty rosyjskie mogą robić za charty wileńskie (widziałem taką nazwę dla ruskich pierogów).

Nawiasem mówiąc, nazwa "owczarek alzacki" z punktu widzenia Francuzów nie brzmi dobrze, bo automatycznie kojarzy Alzację z Niemcami. Żeby jakiejś politycznej fopy z tego nie było :-)

Podsumowując:

owczarek niemiecki - często kąsa, agresywny w stosunku do innych, robiący maślane oczy do pana

jamnik - głupi, o ograniczonych horyzontach, o małej sile rażenia

Panuje opinia, że owczarki niemieckie są agresywne, co według mnie nie do końca jest prawdą - wszystko zależy od tego jak je ''ułożymy''-dotyczy to wiekszości ras.

Szczególnie niebezpieczne są te, które od małego szczeniaka potraktujemy łańcuchem i budą, z dala od pełnej swobody, obcych ludzi i małych dzieci.

Sam posiadałem kilka ras psów... faktycznie Jamniki należą do piesków bardzo ruchliwych niektórzy mogą powiedzieć-wrednych, chociaż z tego co słyszałem przydają się niekiedy myśliwym w polowaniach zamiast Wyżełków.

Moją ulubioną rasa są Pudle, chociaż kłopot sprawia ich ciągłe strzyżenie.

Odradzałbym natomiast Rottweilery.

?

Innym dobrym psem jest English Mastiff. Przede wszystkim jest duży i nikt na niego przez nieuwagę nie nadepnie jak np na małego, piszczącego York'a, przypominającego bardziej jazgotliwego szczura, niz psa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cze

Z jamnikami to jest tak że są po prostu charaktarne. Natomiast właśnie pudel jest synonimem psiej głupoty. Co do owczarków to absolutna racja - potraktowane łańcuchem i budą kiedyś odpowiedzą. Ale potraktowane sercem odpłaca tym samym

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.