Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, jezz napisał:

No widzisz, pytam, bo u mnie w samochodzie można schować w desce rozdzielczej, ale musiałeś błysnąć.

Bardzo mi odpowiada takie rozwiązanie bo nie przepadam za tym badziewiem.

Wczoraj jechałem nocą przez Czechy i tak jak już pisałem, po ustawieniu poziomu jasności to w ogóle nie przeszkadza, nie trzeba nawet przełączać nawigacji w tryb nocny.  Co nie zmienia faktu że systemy infotainment w autach wyglądają żałośnie w porównaniu z aplikacjami w telefonach.

• Moderatorzy
5 minut temu, Zbig napisał:

Wczoraj jechałem nocą przez Czechy i tak jak już pisałem, po ustawieniu poziomu jasności to w ogóle nie przeszkadza, nie trzeba nawet przełączać nawigacji w tryb nocny.  Co nie zmienia faktu że systemy infotainment w autach wyglądają żałośnie w porównaniu z aplikacjami w telefonach.

Nie przesadzajmy, wszystko zależy od tego w jakich autach. Poza tym jest jeszcze Car Play

2 godziny temu, Marcinus napisał:

Poza tym jest jeszcze Car Play

No właśnie CarPlay i AA są przypieczętowaniem klęski systemów rozwijanych przez firmy moto.

3 godziny temu, Marcinus napisał:

Trzeba się po prostu przyzwyczaić, bo inaczej już nie będzie.

To jest kwestia dopracowania.  Po cholerę przyciski jak dysponujesz dotykiem, głosem i gestem.

• Moderatorzy
7 minut temu, Zbig napisał:

No właśnie CarPlay i AA są przypieczętowaniem klęski systemów rozwijanych przez firmy moto.

To jest kwestia dopracowania.  Po cholerę przyciski jak dysponujesz dotykiem, głosem i gestem.

Jeżeli chodzi o marki premium, to kwestia dotyku i haptyki jest dopracowana. Gorzej to wygląda w markach popularnych i budżetowych, bo próbują zrobić to samo, ale za niższą cenę.

Ja w swoich autach nie narzekam, ani na Car Play, ani na dotyk.

14 godzin temu, Zbig napisał:

Po cholerę przyciski jak dysponujesz dotykiem, głosem i gestem.

Bo na przyciski i wajchy nie muszę patrzeć tylko sięgam odruchowo. 

Dotyk - muszę patrzeć co naciskam, 

głos i gesty - musze patrzeć na reakcję. 

Sorry, ale jeśli mam nie odrywać wzroku od drogi, to tylko wajchy, przyciski fizyczne, pokrętła gdzie łatwo wyczuć pozycję itp. Wszystko co można wymacać nie patrząc. 

3 godziny temu, micwoj napisał:

Bo na przyciski i wajchy nie muszę patrzeć tylko sięgam odruchowo. 

Być może - gdy jest ich kilka, maksimum kilkanaście.  W obecnych autach jakbyś wszystkie funkcje chciał załatwić dedykowanymi przyciskami, to byś musiał nimi wytapetować całą deskę i nie wiadomo czy by miejsca starczyło.  Odpowiednio elastyczna personalizacja z zapamiętywaniem da dużo lepsze efekty niż jakikolwiek predefiniowany zestaw guzików.

49 minut temu, Zbig napisał:

Odpowiednio elastyczna personalizacja z zapamiętywaniem da dużo lepsze efekty niż jakikolwiek predefiniowany zestaw guzików.

Nie! Funkcje, które używamy podczas jazdy, powinny mieć dedykowane i intuicyjne przyciski czy pokrętła. W menu ekranu dotykowego to mogą być modne obecnie bzdety.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
6 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie! Funkcje, które używamy podczas jazdy, powinny mieć dedykowane i intuicyjne przyciski czy pokrętła. W menu ekranu dotykowego to mogą być modne obecnie bzdety.

Prowadziłeś któryś z nowych samochodów marki premium?

32 minuty temu, Marcinus napisał:

?

Ja nie piszę testu żadnego nowego auta premium, którym jeździłem, tylko komentuję pewną wypowiedź. Więc przeczytaj wypowiedź, którą komentuję, a nie uciekaj od tematu przechwałkami czym Ty jeźdźiłeś a czym ja nie, ani wciskaniem, że tym co napisałem też nie jeździłem bo Ty jeździłeś i nie zauważyłeś tego, co ja zauważyłem. Nie za trudne?

• Moderatorzy
9 minut temu, szymon1977 napisał:

Ja nie piszę testu żadnego nowego auta premium, którym jeździłem, tylko komentuję pewną wypowiedź. Więc przeczytaj wypowiedź, którą komentuję, a nie uciekaj od tematu przechwałkami czym Ty jeźdźiłeś a czym ja nie, ani wciskaniem, że tym co napisałem też nie jeździłem bo Ty jeździłeś i nie zauważyłeś tego, co ja zauważyłem. Nie za trudne?

Coś źle zrozumiałeś. Żadne przechwałki, tylko jeśli coś komentujesz/krytykujesz, to powinieneś mieć o tym jakieś pojęcie.

Niestety Szymek, wychodzi na to, że podobnie jak w innych tematach zabierasz głos, ale niestety bez żadnego zaplecza/wiedzy.

45 minut temu, Marcinus napisał:

...jeśli coś komentujesz/krytykujesz, to powinieneś mieć o tym jakieś pojęcie.

Więc przeczytaj jeszcze raz to co napisałem i to co skomentowałem. Uważam (choć nie jest to mój pomysł), że auto nie powinno mieć funkcji, które używamy podczas jazdy, a ich obsługa zmusza do oderwania wzroku od drogi. I tu najlepszym rozwiązaniem są dedykowane przyciski, nawet jeśli jest ich sporo.

45 minut temu, Marcinus napisał:

...zabierasz głos, ale niestety bez żadnego zaplecza/wiedzy.

Tak jak pisałem: nic nie masz do powiedzenia, ale z okazji by przechwalać się czym jeździłeś a błędnie założyłeś, że ja nie korzystasz. Merytoryczne zero.

54 minuty temu, Marcinus napisał:

Żadne przechwałki...

Nic innego nie zrobiłeś.

Edytowane przez szymon1977

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Bo Szymon ma taką zachciankę? Tylko że reszta świata ma inne zdanie 😁

1 minutę temu, Zbig napisał:

Bo Szymon ma taką zachciankę? Tylko że reszta świata ma inne zdanie 😁

To po co zakaz komórek ? , jak trzeba przełączać podstrony żeby coś włączyć , bajerek powinno się omandatować 🙂 

Bo Szymon ma taką zachciankę? Tylko że reszta świata ma inne zdanie

Nie cala reszta.
Ja tez wole dedykowany guzik niz mazanie palcem po wyswietlanym na displayu menu i podmenu. Display ladnie wyglada i eleminuje szpecaca baterie guzikow, ale zbyt dlugo absorbuje moja uwage i odwraca od jazdy. Guziki znajduje „w ciemno“

we wzmacniaczu tez wole pokretlo glosnosci niz touchscreeny i przyciski
53 minuty temu, szymon1977 napisał:

auto nie powinno mieć funkcji, które używamy podczas jazdy, a ich obsługa zmusza do oderwania wzroku od drogi. I tu najlepszym rozwiązaniem są dedykowane przyciski, nawet jeśli jest ich sporo.

Były dawno temu.  Teraz masz uniwersalny zestaw klawiszy na kierownicy i wyświetlanie na HUDzie.

2 minuty temu, xajas napisał:

nie cala reszta. jak tez wole dedykowany guzik niz mazanie palcem po wyswietlanym na displayu menu i podmenu. Display ladnie wyglada i eleminuje szpecaca baterie guzikow, ale zbyt dlugo absorbuje moja uwage i odwraca od jazdy. Guziki znajduje „w ciemno“

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżdżę regularnie służbowym V40 które nie ma wyświetlacza dotykowego za to ma baterię klawiszy i pokręteł i niezmiennie uważam że to jest ergonomiczna i funkcjonalna masakra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
28 minut temu, Zbig napisał:

Bo Szymon ma taką zachciankę?

Nie, bo tak wynika z logicznego myślenia.

29 minut temu, Zbig napisał:

Tylko że reszta świata ma inne zdanie 😁

Bezmyślność i moda to nie są najlepsze argumenty, i nie reszta świata bo inżynierowie VW włączają mi menu za każdym razem gdy przekroczę jakieś 10km/h.

• Moderatorzy
2 godziny temu, szymon1977 napisał:

podczas jazdy, a ich obsługa zmusza do oderwania wzroku od drogi. I tu najlepszym rozwiązaniem są dedykowane przyciski, nawet jeśli jest ich sporo.

Nie radzisz sobie z obsługą auta, to pozostają środki komunikacji zbiorowej 🙂 

3 minuty temu, Marcinus napisał:

...pozostają środki komunikacji zbiorowej

Środkami komuniikacji zbiorowej powinni poruszać się Ci, co zamiast na drogę wolą patrzeć w tablet.

5 minut temu, Marcinus napisał:

Nie radzisz sobie z obsługą auta...

Wprost przeciwnie - radzę sobie na tyle dobrze, że jestem świadom czego może aauto dokonać, kiedy ja zamiast je obsługiwać to patrzę w tablet.

7 minut temu, Marcinus napisał:

🙂 

Nie wiem co Cię tak cieszy, bo dowcip masz równie słaby jak zrozumienie tematu.

• Moderatorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Środkami komuniikacji zbiorowej powinni poruszać się Ci, co zamiast na drogę wolą patrzeć w tablet.

Wprost przeciwnie - radzę sobie na tyle dobrze, że jestem świadom czego może aauto dokonać, kiedy ja zamiast je obsługiwać to patrzę w tablet.

Nie wiem co Cię tak cieszy, bo dowcip masz równie słaby jak zrozumienie tematu.

Szymuś, Ty musisz mieć straszne kompleksy, że w każdym temacie próbujesz się wykazać, nie mając zupełnie do tego podstaw.

Może zamiast się rozpisywać, posłuchaj swojego mp3 i ten sposób odreaguj 🙂 .

P.S. Uśmiecham się zawsze 🙂, bo lubię. Tobie też radzę spróbować.

4 minuty temu, Marcinus napisał:

...próbujesz się wykazać, nie mając zupełnie do tego podstaw.

Jechałeś tym i było fajnie, a tamtym jak jechałeś to fajnie nie było - sory, ale jeżeli ktoś tu nie ma podstaw, to tym kimś jesteś Ty.

7 minut temu, Marcinus napisał:

Może zamiast się rozpisywać, posłuchaj swojego mp3...

A wiesz, że miałem dziś to zrobić, a zmarnowałem czas na Twoje wypierdy? Na jedną płytę wystarczy. Dzięki, pa!

W dniu 16.07.2021 o 17:47, McGyver napisał:

Dla Churchilla nie był. Ale on był wybitnym politykiem. 

Proszę cię, nie pisz tak o człowieku, który w imię własnych interesów Polskę sprzedał.

23 godziny temu, Edson napisał:

Proszę cię, nie pisz tak o człowieku, który w imię własnych interesów Polskę sprzedał.

Nie dla własnych, tylko dla interesów swojego kraju.

Pisanie że sprzedał, jest cokolwiek mylące, bo aby móc coś sprzedać, trzeba to najpierw kupić.

Oczywiście nie dotyczy Niderlandów 😉

6 godzin temu, Zbig napisał:

Pisanie że sprzedał, jest cokolwiek mylące, bo aby móc coś sprzedać, trzeba to najpierw kupić.

Jednym ze znaczeń słowa sprzedać jest zdradzić i to z kontekstu mojego wpisu jasno wynika. Zdradził nie tylko Polaków, dla mnie to zwykła świnia choć nie przeczę swoim rodakom się przysłużył, tzn w czasie wojny bo przed wojną będąc chyba ministrem finansów spowodował gigantyczną zapaść gospodarczą.

42 minuty temu, Edson napisał:

Jednym ze znaczeń słowa sprzedać jest zdradzić i to z kontekstu mojego wpisu jasno wynika. Zdradził nie tylko Polaków, dla mnie to zwykła świnia choć nie przeczę swoim rodakom się przysłużył, tzn w czasie wojny bo przed wojną będąc chyba ministrem finansów spowodował gigantyczną zapaść gospodarczą.

Nikt nie twierdzi że był ideałem.  Czego oczekujesz?  Że miał wywołać III wojnę światową w celu odbicia Polski z łap Stalina?  Doprowadził do upadku hitlerowskich Niemiec i za to mu się należy szacunek.  Chyba nie próbujesz stawiać znaku równości pomiędzy Generalną Gubernią a PRL?

W dniu 23.09.2021 o 14:26, Edson napisał:

Najpierw poszedł na wojnę z Hitlerem, czyniąc ją światową, o co zabiegali Polacy. To po pierwsze.

A po drugie, on był premierem Wlk. Brytanii, a nie Polski.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.