Skocz do zawartości
IGNORED

recenzje prasy audiofilskiej

troy

Rekomendowane odpowiedzi

no wez i spojrz na te okladke!!! wypisz wymaluj taki sam smutek jak na okladkach magazynu hi-fi. ktory podobno sie reaktuwuje jako dodatek do miesiecznika stryjeckiego. bez jaj, co... przeciez, q..., pochlastac sie mozna. zaplace 10 razy wiecej za what hi-fi, ale przynajmniej moja frustracja bedzie miala kolor

Ale numer:)))

Drogi Magazynie Audio, z prasą to Ty raczej niewiele miałeś wspólnego do tej pory, dizajn to niestety zdradza...

Tudzież utwierdzam się w przekonaniu sygnalizowanym wcześniej, że po drugiej stronie mam "agenta prowokatora".

A tak serio to już nie chodzi o czarno-bialy cover, bo to rzecz umowna,

ale szanujące się wydawnictwo nie wypuściloby takiego knota literniczego,

nie mówiąc o profesjonalnym rozmieszczeniu i wielkości fonta w zapowiedziach.

Miejmy nadzieję, że choć zawartość zrekompensuje życzeniowość okladki.

ja cie nie moge.. przeciez ta okladka to jest suma wszystkich bledow. czytaj: wszystkich strachow. ch... czcionka to jest ch.... ale dlaczego logo jest takie rozpier... ten magazyn to jest magazyn czy stereo... te zazolcone to niby jakas rewelacja?! ta okladka niby ma zachecac do kupna czy po samym obejrzeniu raczej ma sklaniac do wypominkow. ja p... amatorszczyzna jak sto jozwow marynow w roli redaktora. przeciez nam wszystkim zalezy, zeby wreszcie jakis porzadny m. sie pojawil. przeciez na tym forum jest od groma ludzi, ktorzy sie znaja na wydawaniu prasy. wiec dlaczego wy - na mily audiofilski bog! - wypuszczacie pierwszy numer z okladka jak nekrolog!!!!! macie za duzo kasy? szczesciarze...

Stempur - Jeśli było by o modzie to okładka przedstawiała by ...wieszak? Przyciągnąć uwagę - to było celem.

pavulon - czy profesjonalne oko wyłapało "literufki"? Profesjonalnie, tzn. tak jak "wszystkie" kolorowe magazyny?

majo - to nie ma być magazyn dla frustratów, gratulacje za spostrzegawczość.

No tak, jeśli chcieliście tak - przepraszam za ostre słowa, ale moim zdaniem, beznadziejną okładką - przyciągnąć uwagę, to się wam udało. Świadczą o tym wpisy. Trza zatrudnić profesjonalnego grafika, oni się na tym znają.

Pozdrawiam Stempur

stempur, 21 Gru 2005, 11:56

>No tak, jeśli chcieliście tak - przepraszam za ostre słowa, ale moim zdaniem, beznadziejną okładką

>- przyciągnąć uwagę, to się wam udało.

Nadziejna czy beznadziejna w drugim numerze będzie inna, czy lepsza, bardziej rzucająca się w oczy to na pewno.

>Świadczą o tym wpisy. Trza zatrudnić profesjonalnego grafika, oni się na tym znają.

Znają się.

Tytułowa będzie cz-b, kontrast oczywiście będzie podwyższony do kontrastu oryginalnej fotografii.

• Redaktorzy

Albo się chce przyciągnąć mass-market, albo się wydaje czasopismo o stereo. To są zbiory rozłączne. Czarno biała okładka może być dziełem sztuki, jak w niektórych czasopismach fotograficznych. Słowem, zobaczymy.

jozwa maryn, 21 Gru 2005, 13:39

>Czarno biała okładka może być dziełem sztuki, jak w niektórych czasopismach fotograficznych. Słowem,

>zobaczymy.

Bez żartów tylko proszę. Okładka ma drażnić i już. Kolejne będą ... .

Nieodżałowany "gdyński" MHF był czarno - biały, papier chyba kl.V, zakład w Kluczach,na którym to w podstawówce robiło się kleksy. Ale zawartość do dziś czyta się wspaniale. I byli wobec klocków wysoce bezkompromisowi. Dlatego padli.........

Nie chodzi o to, czy papier takiej czy innej klasy, nie chodzi o to czy kolorowy czy czarno biały, tylko chodzi o to, że okładka zrobiona jest niedbale, bez polotu a przede wszystkim zaprzecza podstawpwym regułom robienia okładki. I tyle. Ale z ciekawości i tak kupię.

Stempur

• 2 tygodnie później...

Magazyn audio,

chętnie kupię i poczytam. Wg mnie treśc zdecyduje o sukcesie bądź porażce - zdjęcia arcydzieła nie pomogą, tak jak nie zaszkodzą kiepskie. Zdjęcia w Magazynie Hi Fi, również wzbudzały kontrowersje, ale mimo to nikt się nie skarżył, że z tego powodu nie kupi magazynu. MHIF miał zdaje się podobne założenia jak wasze, coś niestety nie wyszło, szkoda ponieważ był to najlepszy rodzimy periodyk jaki powstał ostatnimi czasy.

Z pewnością otrzymacie od czytelników kredyt zaufania, który będzie rewidowany z każdym kolejnym numerem. Oczekuję z niecierpliwościąpierwszego numeru, powodzenia.

czy magazyn audio zechcialby w koncu przestac bic piane i zachecic jakos potencjalnych czytelnikow przynajmniej do - hm - postawienia sie w stan gotowosci? moim osobistym zdaniem moje osobiste pytanie jest retoryczne. patrz - wstepniak nowego numeru hifi+, ktory tlumaczy wiele. miedzy innymi upadek mhf wydawanego przez stryjeckiego oraz klopoty magazynu audio, ktore juz tutaj na wstepie sa sygnalizowane. bez sensu. skonczmy z tym i niech wydawca se kupi jaga, a potem nie zaluje, ze wszedl w powazny interes, choc on myslal, ze w ten sposob realizuje swoja - przepraszam za slowo - pasje.

ja widzialem. wielki, wiarygodny, full wypas magazyn audio, ktory sie ukazuje wtedy, kiedy redakcja zapowiedziala. piekny, kolorowy, 100 stron. niestety, pewna blondynka mnie obudzila i szlag trafil wizje:-)

Magazynie, to jak to, wy nie planujecie dwóch, trzech numerów do przodu? A to ciekawe... Czyli mamy rozumieć, że numer styczniowy ukaże się pod koniec stycznia a lutowy już w marcu, itd?

Pozdrawiam Stempur

Chrzanić wizję, jeśli blondynka na poziomie.

dzieki bogu, przy mnie jest blondynka. mam w kazdym razie taka nadzieje. bylabyz to wizja? dzizas, jozwo, twoj wpis kazal mi sie zastanowic nad rzeczywistoscia:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.