Skocz do zawartości
IGNORED

Ranking najgorszych stacji radiowych

Marcin T.

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam radio NOVA - tylko rockowa klasyka. Można słuchać przez neta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Własnie leci "Nightswiming" R.E.M.

Moja żona zaś uwielbia Radio RMF PRL z androidowej paczki polskich rozgłośni. Leci Anna German, Czesław Niemen i takie tam...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 2 miesiące później...

Zastanawiam się jak to jest że np taka Eska Rock gra tylko single i w kółko te same, a np Program 3 Polskiego Radia moze grac co chce.

Kwestia gustu i polityki prowadzacych (/dyrektorow programowych), czy jak zwykle chodzi o kase (w jaki sposob?)?

El sueño de la razón produce monstruos.

Gość

(Konto usunięte)

Zastanawiam się jak to jest że np taka Eska Rock gra tylko single i w kółko te same, a np Program 3 Polskiego Radia moze grac co chce.

Kwestia gustu i polityki prowadzacych (/dyrektorow programowych), czy jak zwykle chodzi o kase (w jaki sposob?)?

Sam sobie odpowiedziałeś :)

W typowo komercyjnych stacjach obowiązują playlisty, grane do zrzygania...

I nie ma tam, tak jak w Trójce, audycji autorskich.

Kasa nie ma tutaj nic do rzeczy, bo stacje ponoszą "zryczałtowane, pakietowe" opłaty za prawa autorskie i mogą do woli korzystać z zasobów danego na przykład koncernu muzycznego.

Decyduje jedynie profil stacji.

Dzięki za wyjaśnienie :)

Może taki np Program 3 płaci większej ilości koncernów, także tym mniej znanym.

W Esce rock sami kiedyś przyznali, że grają w mysl zasady inż. Mamonia "lubię tylko te piosenki, które znam".

El sueño de la razón produce monstruos.

Gość

(Konto usunięte)

Dzięki za wyjaśnienie :)

Może taki np Program 3 płaci większej ilości koncernów, także tym mniej znanym.

W Esce rock sami kiedyś przyznali, że grają w mysl zasady inż. Mamonia "lubię tylko te piosenki, które znam".

Nie! Po prostu są audycje autorskie i każdy z prowadzących sam wybiera muzykę, przynosi też własne płyty, a nie obowiązuje go żadna aktualna playlista.

Gość

(Konto usunięte)

a Ci co marudzą, abonament zapłacili?:))

:))) ;)

Nie marudzę (odnośnie Trójki), abonament zapłacony i dlatego w spokoju słucham właśnie rozpoczętej na Trójce audycji "Trzecia Strona Księżyca" - http://www.polskieradio.pl/Player?id=-3 - wystartowali Depeche Mode :)

No RMF i temu podobne bzdety są nie do słuchania. Przez ostatnich kilka lat wytrwale dołącza Trójka jak słyszę Narcyza Kydryńskiego i "Ledaktor" Gacek to rzygać mi się chce, i nawet to że czasem obok Niej audycję prowadzi W. Mann to jednak nic nie powstrzymuje mnie od wyłączenia radia. Nie wspomnę jeszcze o promowaniu przez trójkę takich miernot jak Brodka.

Niestety została tylko Dwójka.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

W pełni zgadzam się z przedmówcą, u mnie nawet Wojciech Mann nie ratuje sytuacji, bo nadaje to samo od 20 lat. Zostaje tylko dwójka i TOK FM, bo tam przez większość czasu nie ma muzyki. Jakiś czas temu przejechaliśmy samochodem cała Polskę i nie mieliśmy ze sobą muzyki do słuchania. TOK FM i dwójka mają słaby zasięg, przez większość czasu odbieraliśmy tylko RMF i tego typu potworki. W tej sytuacji słuchaliśmy modlitw w Radiu Maryja, to był już szczyt desperacji, ale nie było innego wyjścia.

Od dawna poza poranną audycją Zapraszamy do Trójki nie słucham w naszym polskim radiu już nic. Jako alternatywę mam tysiące stacji internetowych, o tematyce i z kraju jaki tylko chcę i tam siedzę cały czas :-) I przyznam że jakość sygnału w wielu jest rewelacyjna.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik ambient noise dnia 22.07.2013 - 18:41 napisał

Polskie Radio - Trujka .

Mimo najszczerszych chęci - nie znalazłem...:(

Może RDS niepoprawnie wyświetla Ci polskie znaki diakrytyczne... ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.