Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Drużyny z mniejszych krajów lub biednych zawsze mają problemy z dokończeniem dzieła, ile to razy już mieliśmy z czymś takim do czynienia, jedna druga trzecia niespodzianka i w końcu ...drużyna odpada i to w kiepskim stylu...a niby tak się jej wiodło, wygrywała..z teoretycznie silniejszymi, cóż taka jest piłka, bezlitosna, Chorwacja pokonała Argentynę 3 0, i co z tego skoro nie był to mecz o być albo nie być, skoro to był mecz wejścia w turniej, gdzie naturalnie mogą wystąpić kłopoty natury organizacyjnej czy podobne.

Francja gra przeciętnie, Chorwacja robi na co ma jeszcze siłę.

Oczywiście żal mi Chorwatów wolałbym gdyby wygrali, jak wygra Francja to właściwie nie wiadomo jak to traktować to przecież multi culti, nie żadna drużyna narodowa.

Dla mnie najlepszą drużyną tego turnieju była Belgia.

Ciekaw jestem tylko jaki wynik padłby w meczu 1/8 gdyby jakimś psim swędem zamiast Japonii z drugiego miejsca awansowały

z grupy nasze Orły. ;-)

...i po finale, Francuzi strzelili bramki trzy, trzy strzelili Chorwaci ...wygrali Francuzi ;))

Świetny finał. Mimo przegranej Chorwaci nie zawiedli, a Francja zasłużyła na złoto.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mundial pokazał realnie gdzie nasza pilka się znajduje niestety bardzo ale to bardzo daleko i długo będziemy musieli poczekać na jakiekolwiek sukcesy oby były bo ja ich na obecną chwilę nie widzę.

Edytowane przez war3z

-=SLAYER RUL3Z =-

Jak na finał zaskakująco dobry mecz.Dużo walki,emocji,dramatyzmu.Chorwaci świetni ale na Francję to za mało.Dla mnie zaskakująco słabo zagrali Cante i Varan.Finał tak jak i cały turniej bardzo dobry.

Mundial pokazał realnie gdzie nasza pilka się znajduje niestety bardzo ale to bardzo daleko i długo będziemy musieli poczekać na jakiekolwiek sukcesy oby były bo ja ich na obecną chwilę nie widzę.

I żeby się o tym przekonać wcale nie potrzeba było takiej gorzkiej piguły jak zafundowały nam te mistrzostwa.

Ponad 10 lat temu ogrywaliśmy Belgię. Porównanie gdzie są teraz oni a gdzie my jest chyba więcej niż oczywiste.

Powiem więcej - to jest oczywiste od dobrych 30 lat, a kto mysli inaczej jest delikatnie mówiąc niepoprawnym optymistą.

Nie zmienił tego ani Engel, ani Boniek, ani Benhaker, ani Nawałka, a identyczna sytuacja będzie z Brzęczkiem jak i każdym dowolnie wymyślonym trenerem.

Nawet jakby trenerem był sam Ferguson, Zidane czy Guardiola to efekt jest do przewidzenia juz teraz.

Prawda nie jest przykra tylko prawdziwa - w naszym kraju nie ma dobrych piłkarzy.

Dokładnie niestety trzeba sobie uświadomić że nigdy nie byliśmy i raczej nie będziemy potęgą piłkarską, będziemy się tylko ocierać o ten najwyższy szczyt i tyle nie mamy piłkarzy tu musi grać cały zespół jeden, dwóch w obecnych czasach nie wygra sam meczu piłka obecnie to mocna i szybka gra zespołowa a naszym się nie chce biegać tylko grać w reklamach.

-=SLAYER RUL3Z =-

będziemy się tylko ocierać o ten najwyższy szczyt

Chyba każdy z nas życzyłby sobie by tak było, ale przecież raczej ocieramy się o dno. ;-)

Tymczasem żyjemy cały czas wspomnieniami z 1974 i 1982 roku.

Wtedy można było mówić o tym "ocieraniu się o szczyt".

Nie posiadamy bogatych klubów piłkarskich - that's why. Gdybyśmy mieli kilka takich klubów jak Juventus, Manchester, itd, to i reprezenacja stałaby na wysokim i permanentnym poziomie, choć jak Niemcy udowodniły, nie musi to być prawda oczywista... ale jednak! Uważam, że świetne mistrzostwa i wspaniała gra z wyróżnieniem Belgii za styl i za czystą grę. Głosowałem na Francję i fajnie, że wygrali, choć szczerze mówiąc liczyłem po cichu na finał Francja - Anglia. Najbardziej spodobał mi się wprowadzony aparat monitoringu - wreszcie udało się to wprowadzić - to jest jak legalizacja narkotyków, i jest to nieodzowne do fair-play. I sprawa załatwiona - jak sędzia ma wątpliwości, podchodzi do telewizora, i ma wiadomości z pierwszej rąsi '-)

Parker's Mood

Nie posiadamy bogatych klubów piłkarskich - that's why. Gdybyśmy mieli kilka takich klubów jak Juventus, Manchester, itd, to i reprezenacja stałaby na wysokim i permanentnym poziomie

Skąd taki wniosek?

Co mają wspólnego najlepsze kluby, w których gra głównie mieszanina "uchodźców" + krajanie - z reprezentacją kraju?

Edytowane przez soundchaser

Nie wiem skąd? To tylko takie skojarzenia, ale być może się mylę. Nie chodzi mi o jakiś jeden czy dwa bardzo dobre występy danej reprezentacji na mistrzostwach świata, jak na przykład Polska i właśnie Chorwacja. Bardziej miałem na myśli stałe towarzystwo prawie zawsze w formie i zawsze niebezpieczne jak Niemcy, Francja, Hiszpania, Włochy, Anglia, choć rozumiem, że to nie jest reguła.

Parker's Mood

Potęga klubowa nie zawsze przekłada się na reprezentacyjną.Angielskie kluby są silne i bogate więc zatrudniają głównie zagranicznych piłkarzy a angielscy albo grzeją ławę albo grają w słabszych klubach.We Francji z kolei są słabsze kluby a reprezentacja jest mistrzem.W Belgii podobnie.Decyduje chyba system wyławiania talentów i szkolenia.I kwestia zdolnego pokolenia.

Ale angielskie np. wolą kupować zagranicznych bo są lepsi.Kiedyś był limit zagranicznych zawodników i to chyba nie było takie głupie.

Dzieci? ;) Fakt, dzieci też kupują, ale jednak większość to miejscowi.

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

Chodziło mi może o to, że z punktu widzenia biznesu, a piłka nożna jest poważnym biznesem, nawet ta narodowa, to im więcej bogatych klubów, tym większe możliwości reprezentacji, choć jak już zaznaczyłem, nie musi to być reguła, ale jednak...

Parker's Mood

To zobacz kto gra w czołowych 5-6 klubach angielskich.Ilu tam jest Anglików a ilu cudzoziemców?Bywało,że nie grał żaden.I to jest problem angielskiej piłki.Gdzie ci najlepsi młodzieżowcy mają się uczyć?Gdzie mogą grać u boku najlepszych?Ja uważam,że obecna reprezentacja tego kraju wcale nie jest taka dobra,Doszli dalej niż im się należało.

to do przemaka

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

To zobacz kto gra w czołowych 5-6 klubach angielskich.Ilu tam jest Anglików a ilu cudzoziemców?Bywało,że nie grał żaden.I to jest problem angielskiej piłki.Gdzie ci najlepsi młodzieżowcy mają się uczyć?Gdzie mogą grać u boku najlepszych?Ja uważam,że obecna reprezentacja tego kraju wcale nie jest taka dobra,Doszli dalej niż im się należało.

to do przemaka

Ja nie wiem, jaki jest problem angielskiej piłki, ale trochę wiem, jak jest ze szkoleniem dzieci i młodzieży u nas. A jest tragedia, z możliwościami ale i rzeczywiście z podejściem dzieci i rodziców. Bez szkolenia nie będzie w ogóle zawodników, sami się nie wyszkolą. Potem mogą sobie grać w anglii, a angole w hiszpanii, wszystko jedno, ale najpierw muszą w ogóle być. Podczas tych mistrzostw podały porównania, Lewandowskiego do tego 19 letniego francuza - że niby w wieku 19 lat ten ma mistrzostwach a ten w w Zniczu Pruszków. To co, to jego wina? ;)

nagrywamy.com

To jest oczywiste,że trzeba szkolić dzieciaki.Mnie chodziło o coś innego.W Anglii szkolą tych młodych,nawet zdobyli mistrzostwo świata juniorów.A potem ten młody zdolny jeśli idzie do mocnego klubu to przegrywa rywalizację z zagranicznym albo idzie do słabszego klubu i wtedy może pograć.Ale o utrzymanie w lidze.

Bardzo wysokie zarobki w angielskich klubach ściągają najlepszych z całego świata z którymi miejscowi nie mają szans rywalizować.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Ja nie wiem, jaki jest problem angielskiej piłki, ale trochę wiem, jak jest ze szkoleniem dzieci i młodzieży u nas. A jest tragedia, z możliwościami ale i rzeczywiście z podejściem dzieci i rodziców. Bez szkolenia nie będzie w ogóle zawodników, sami się nie wyszkolą. Potem mogą sobie grać w anglii, a angole w hiszpanii, wszystko jedno, ale najpierw muszą w ogóle być. Podczas tych mistrzostw podały porównania, Lewandowskiego do tego 19 letniego francuza - że niby w wieku 19 lat ten ma mistrzostwach a ten w w Zniczu Pruszków. To co, to jego wina? ;)

Ty Przemak w żadnym wątku nie potrafisz jasno swoich myśli wyrażać. Wszędzie czytam bełkot.

Ale pewnie to nie Twoja wina. ;-)

Chodziło mi może o to, że z punktu widzenia biznesu, a piłka nożna jest poważnym biznesem, nawet ta narodowa, to im więcej bogatych klubów, tym większe możliwości reprezentacji, choć jak już zaznaczyłem, nie musi to być reguła, ale jednak...

Chociaż może masz rację.

Wystarczy stworzyć taką narodową reprezentację jak Mistrz Świata - Francja i pewnie bylibyśmy groźni.

Tylko szkoda, że Polska nigdy nie miała kolonii. ;-)

37153048_1318448064957502_2778618801405558784_n.jpg?_nc_cat=0&oh=6dbe5739b740833f2d706e8c4e5c094e&oe=5BCD0B90

Edytowane przez soundchaser
Gość

(Konto usunięte)

Wystarczy stworzyć taką narodową reprezentację jak Mistrz Świata - Francja i pewnie bylibyśmy groźni. ;-)

Nie mamy tylu "rodowitych" Francuzów o czarnym kolorze skóry; -)))

Edytowane przez Gość
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.